» »

Zbogom, Smart Tags...

Zbogom, Smart Tags...

DeviantArt - Microsoft se je odločil, da bo odstranil funkcijo Smart Tags iz prihajajočih verzij Internet Explorerja in Windows XP.
Smart Tags avtomatično dodaja povezave (linke) na spletne strani, ki so v povezavi z vsebino, ki jo gledate. Primer tega je, če je na spletni strani beseda "browser", bo Smart Tags avtomatično na to besedo dodal link na npr. spletni slovar, ki vsebuje to besedo.
Ker je mnogo spletnih oblikovalcev kritiziralo to idejo, da bi lahko nekdo drug spreminjal vsebino njihovih strani, se je Microsoft najprej odločil, da bo Smart Tags funkcijo v privzetih nastavitvah izklopil, tako da ga lahko uporabnik sam vklopi, če želi. Kljub temu pa ta rešitev ni bila zadovoljiva.
Kljub temu da je bila funkcija Smart Tags vključena v beta verzijah Internet Explorerja, bo odstranjena v končni verziji Windows XP. Ostala pa bo v Office XP, vendar s to razliko, da bodo uporabniki lahko kontrolirali dokumente, ki so jih ustvarili; Smart Tags za splet namreč ustvarjalci spletnih strani ne morejo kontrolirati in se zato spletne strani spremenijo brez njihovega pristanka.
Microsoft je tudi povedal, da bodo morda to funkcijo dodali kasneje v prihodnosti v naprednejši obliki.

5 komentarjev

Highlag ::

Fala bogu.

Spet so hoteli vnesti neke "pametne" pripomočke, ki bi verjetno delali samo zgago.>:D

andrej ::

daj nena fuflaj ce ne ves zakaj gre.

Smart Tags so zelo dobra tehnologija, vendar je ne bodo vkljucili zaradi "politicnih" razlogov. Osebno mi je zal, ker je zadeva ZELO uporabna...

Problem je informiranosti ljudi, ki sploh ne vedo kaj v bistu pocne ta tehnologija;((

andrej ::

krajsi popravek: spletna stran se sploh nic ne spremni. Uporabnik samo dobi ob prikazu dodatno funkcionalnost... kot ze receno, samo tehnologija je zelo cool in zelo uporabna.

zlickon ::

pametno, pametno, stran z odvečno šaro

DarkWIng ::

ma kwa ste vi čudni... pluvate po vsem kar ma zraven besedo microsoft, pa če vsete kaj je stvar ali ne... SmartTags je čist dobra in uporabna zadevca....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ranljivost v Internet Explorerju razkriva vnose v naslovno vrstico

Oddelek: Novice / Varnost
114638 (3197) MrStein
»

NFC in uporabnost

Oddelek: Mobilne tehnologije
103360 (2751) residual
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
778988 (7632) Nerdor
»

Kupujem OFFICE

Oddelek: Programska oprema
371986 (1427) LIPSI
»

Zbogom, Smart Tags...

Oddelek: Novice / Brskalniki
51772 (1772) Highlag

Več podobnih tem