»

Izšel Thunderbird 3.0

Thunderbird 3.0

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Kot poročajo na Ubuntu.si, je po več kot dveh letih izšla nova različica odprtokodnega poštnega odjemalca Mozilla Thunderbird.

Med glavnimi novostmi je izboljšan uporabniški vmesnik (vsebuje tudi zavihke), izboljšan iskalnik, izboljšano filtriranje e-pošte ter prenovljen sistem arhiviranja sporočil. Različica 3.0 uvaja tudi tim pametne mape (ang. Smart Folders), v katerih lahko enostavno kombiniramo pošto iz več poštnih e-računov.

Thunderbird 3.0 je na voljo za operacijske sisteme Linux, Windows in MacOS X. Slovenski prevod še ni na voljo, prav tako pa na novo različico še niso prenesli vseh nekaterih (pomembnejših) razširitev.

69 komentarjev

KOffice 1.3

KDE - Izšla je nova različica lahke pisarniške zbirke KOffice za operacijske sisteme Linux in Unix. Pohvali se lahko z izboljšanimi filtri, saj tako uvaža kot izvaža datoteke, narejene z zbirko OpenOffice.org, uvoziti zna datoteke PDF, izboljšani pa so tudi filtri za dokumente Microsoft Offica. Pomembna pridobitev nove različice je tudi samodejno deljenje besed, seznam vseh ostalih sprememb, navodila za prenos in uradno objavo pa lahko preberete tukaj.

Kdaj bodo imele vse pisarniške zbirke skupne oblike datotek?

1 komentar

Poplava novosti iz Mozilla Foundation

Mozillazine - Danes je velik dan za Mozilla Foundation, nekakšno naslednico AOL-a, ki starševsko bdi nad razvojem Mozille. Izšla je Mozilla 1.5, ki prinaša številne novosti. Končno je na voljo črkovalnik (bil je tudi v 1.4.1), precej sprememb sta doživela Composer in ChatZilla, manjše pa tudi brskanje z zavihki, odjemalec za pošto in spletna orodja.

Poleg Mozille 1.5 sta na voljo tudi novi različici samostojnih programov, na katerih bodo gradile naslednje različice Mozille. Mozilla Firebird 0.7 prinaša prikaz spletne vsebine v stranski vrstici in izboljšano okno z nastavitvami ter omogoča zamenjavo sloga strani v vrstici stanja. Mozilla Thunderbird 0.3 se lahko pohvali z izboljšano podporo prilogam, s pohitritvami, z novimi možnostmi za sporočila na strežniku in še čem.

S tem pa se niz novosti še ne zaključuje. Organizacija Mozilla Foundation je že pri ustanovitvi zatrdila, da se bo razvoj Mozille usmeril k uporabniku, torej bo Mozilla postala uporabniku bolj prijazna. K temu sodijo tudi

16 komentarjev

Mozilla 1.4 in Netscape 7.1

Mozillazine - Izšla je Mozilla 1.4! Nova različica ponuja številne izboljšave in nove možnosti v primerjavi s starejšimi različicami. Dodana je podpora za preverjanje istovetnosti NTLM (samo v različici za Windows), izboljšano je delo z zaznamki, Composer omogoča spreminjanje velikosti slik in tabel z metodo klikni-in-povleci, na voljo je gladko drsenje po spletnih straneh (možnost morate vključiti sami), izboljšan je mehanizem za nadzor nadležne elektronske pošte ... Podrobnejše informacije so na voljo v Opombah ob izdaji. Na voljo sta slovenski različici za Linux in Windows ter jezikovni paket XPI, s katerim lahko poslovenite Mozillo na preostalih operacijskih sistemih.

Veja 1.4 bo nadomestila vejo 1.0 in bo tako postala stabilna osnova za razvijalce, ki v svojih izdelkih uporabljajo Mozillino tehnologijo. Tako je že izšel Netscape 7.1, ki se od različice 7.0 loči predvsem po novostih, ki jih je prinesla Mozilla v razvoju od različice 1.0 do 1.4.

Hkrati je Mozilla 1.4 tudi zadnja Mozilla,...

25 komentarjev

Novi Palmovi modeli

Palm Info Center - Na Palm Infocentru sem našel nekaj govoric o prihajajočih modelih Palmovih dlančnikov. Iz anonimnih virov so dobili sliko Tungstena T, definitvno enega najbolj pričakovanih dlančnikov, saj bo na njem tekel Palmov OS 5. Seveda bo imel barvni zaslon z ločljivostjo 320x320 pik, izboljšana pa naj bi bila tudi podpora večpredstavnosti, ki smo jo pogrešali na prejšnjih Palmovih operacijskih sistemih. Klik!

Obenem pa so se razširile govorice o novem "pametnem" telefonu, imenovenam Tungsten W in cenejšem dlančniku, ki so ga poimenovali Zire.

0 komentarjev

Zbogom, Smart Tags...

DeviantArt - Microsoft se je odločil, da bo odstranil funkcijo Smart Tags iz prihajajočih verzij Internet Explorerja in Windows XP.
Smart Tags avtomatično dodaja povezave (linke) na spletne strani, ki so v povezavi z vsebino, ki jo gledate. Primer tega je, če je na spletni strani beseda "browser", bo Smart Tags avtomatično na to besedo dodal link na npr. spletni slovar, ki vsebuje to besedo.
Ker je mnogo spletnih oblikovalcev kritiziralo to idejo, da bi lahko nekdo drug spreminjal vsebino njihovih strani, se je Microsoft najprej odločil, da bo Smart Tags funkcijo v privzetih nastavitvah izklopil, tako da ga lahko uporabnik sam vklopi, če želi. Kljub temu pa ta rešitev ni bila zadovoljiva.
Kljub temu da je bila funkcija Smart Tags vključena v beta verzijah Internet Explorerja, bo odstranjena v končni verziji Windows XP. Ostala pa bo v Office XP, vendar s to razliko, da bodo uporabniki lahko kontrolirali dokumente, ki so jih ustvarili; Smart Tags za splet namreč ustvarjalci spletnih strani ne...

5 komentarjev

Microsoft Slovenija predstavil novosti

več strani - Microsoft Slovenija je na tehničnem srečanju za novinarje predstavil najnovejši različici svojega operacijskega sistema Windows in pisarniške zbirke Office. Windows XP je prvi operacijski sistem, ki združuje izdelke Windows 9x ter ME in Windows NT ter 2000, ter tako prinaša zanesljivost poslovnih okolij povezanih z večpredstavnostjo in spletom na domače računalnike.

Windows XP s seboj prinašajo izboljšan uporabniški vmesnik z novimi možnostmi pri prilagajanju operacijskega sistema uporabnikom. Izboljšane so tudi varnost, preglednost posameznih značilnosti in nove možnosti na področju večpredstavnosti in preprostosti uporabe.

Prav tako je novo preobrazbo doživela zbirka pisarniških programov Office, ki bo na trgu dostopna pod imenom Office XP. Tudi tu so pri Microsoftu nekoliko spremenili uporabniški vmesnik, obenem pa so dodali številne možnosti, ki bodo navdušile tako domače kot poslovne uporabnike. Vključene so možnosti prevajanja in narekovanja besedila, vgrajena pa je tudi...

1 komentar