» »

Kupujem OFFICE

Kupujem OFFICE

matic ::

V Firmi mormo se to stvar legalizirat! :D Zdej pa sploh nevem.. te office paketi so mi tolk cudni.. sploh nevem kaj.. rabim pa itaq samo slovenski Word in pa Excel! Drugo ne sploh.. more pa bit slovensko - po narocilu usluzbenk! :|
Najrajs bi tut kar Office2000 slovneski vzel.. a sploh je to se na voljo? Al samo XP.. kake so sploh cene.. na M$ jih itaq ni.. na straneh prodajalcev pa tut bolj nic vse skup.. Kaki sploh so razlicni paketi offica ce sploh so?

Lahko kdo kaj svetuje.. Planiram pa kupit 3 pakete.. kokr sem gledal ni tuki nobene variante ce vzames 3 da bi blo kje kaj cenej.. na ostale racunalnike bi pa dal OpenOffice.. ta pa tut kao odpira Office2000 (doc,xls)!? ..med tem ko officeXP dokumente (doc,xls) ne?!

((na 3 rac. pa nujno rabim ms office in ne kao drugo alternativo))

matic ::

Ok ena moja napaka.. OpenOffice bere tudi XP dokumente!
"Ability to export to a huge range of formats from HTML to MS Office XP" 0:)

royt ::

Če imajo uslužbenke pod komando direktorja, potem je neki hudo narobe s podejtjem ...:D :Dhec

če primerjamo office2K in OfficeXP je precej novosti in to uporabnih... tako da... če so uslužbenke nerodne z računalnikom, potem raje vzemi XP... :D

drugaače pa cene:
Office XP Pro je okoli 210K (full verzija)
Office2K ... ne vem natančno, je pa tam okoli 150K (okoli!!!)

so tri verzije OfficeXP
- Professional (vsebujeword, excel, Outlook, PowerPoint in Access)
- Standard (je brez Accessa)
- in še Developer (ta ima zraven vseh še Office Developer in Front page)

se pravi, da je še najbolj poceni in pravilna varianta vzeti Standrad, ampak ta ni tako razširjen... no... pa tudi veliko cenejši ni od Professional verzije...

aja..samo moje mnenje oz. vprašanje... le zakaj niso mogli dat frontpage v professional... edina napaka celotnega offcea xp professional.

matic ::

Dej dej prosim.. glede frontpaga pa tut ce ga sploh ni... ni omembe vreden program! Vse kar ima dobro je organizacija.. kodo ki pa jo naredi pa je obupna.. oh in sploh.. jaz ga sigurno ne pogresam! :D Ce to ze res rabis.. uporabi dreamweaver.. je pa tut kaka cenjsa alternativa!

Hvala drugace za info.. bom videl kaka bo razlika v ceni med office2000 standard in officeXP standard.. ce bo 2k obcutno cenjsi bo verjetno 2k..

royt ::

fp ni ne vem kak oh in sploh, ampak škoda je vseeno... dreamweaver je pa razred zase.

Lime ::

Vzamite DSP varianto (ob nakupu kosa računalniške opreme) in pride okoli 125k SIT (XP verzija).

matic ::

Hja, ampak ta kos racunalniske opreme mora biti kar skoraj cel racunalnik.. :| Ki ga pa ne rabimo sedaj.. mogoce pa bom pocakal..

btw. kaj je razlika med OEM in DSP!? Kaj pomeni sploh eno in drugo?

para! ::

Ko kupuješ Microsoftovo (drago) programsko opremo je pametno razmisliti kaj potrebuješ in kaj ne. Razmisli tudi o alternativah. No, pri pisarniških paketih nimaš ravno velike izbire, kajti Microsoftov Office je daleč najboljši, najbolj razširjen in najenostavnejši za uporabo. Torej, odločil si ze Microsoft Office, zdaj pa ne veš ali bi izbral verzijo 2000 ali XP. XP je kakopak novejša verzija in posledično prinaša tudi obilo novosti. Pa naj ti naštejem nekaj prednosti Officea XP pred Officeom 2000:

Smart tags - funkcija občutljiva na kontekst odpravi časovno zamudno brskanje po menijih in iskanje potrebnih opcij. Uporaniku pri izdelavi dokumentov omogoča, da najhitreje pride do najpogostejših funkcij glede na kontekst.

Task pane - ne vem sicer kako se imenuje ta funkcija, vendar je zelo uporabna. Omogoča hiter pregled zadnje odprtih dokumentov, najpogosteje uporabljanih funkcij, itd zbranih v enem samem stranskem meniju.

Hitrost Z Officeom XP se dokumenti hitreje odpirajo, funkcije so prej izvršene,...

Vsekakor ti priporočam nakup XP verzije. Zdaj se moraš odločiti katero verzijo potrebuješ. Obstajajo tri verzije, in sicer Microsoft Office XP Standard Edition, Professional Edition ter Developer Edition. Razlike med posameznimi paketi so v programih, ki jih dobiš z nakupom:

Standard Edition vsebuje:
  • Word

  • Excel

  • Outlook

  • PowerPoint


  • Professional Edition vsebuje poleg programov iz Standard Edition še:
  • Access


  • Developer Edition vsebuje poleg programov iz Professional Edition še:
  • FrontPage

  • Orodja za prilagoditev in integracijo Officea

  • Razvijalsko verzijo Exchange 2000 Serverja

  • Razvijalsko verzijo SQL Serverja 2000


  • Praviš, da se bosta res uporabljala le Word in Excel. Potemtakem ti priporočam Standard verzijo. Outlook imajo zaposleni v dobi interneta res radi, PowerPoint pa večinoma res ostane bolj ali manj nedotaknjen. Vsaj pri skupinah delavcev, za katere ti kupuješ pisarniški paket.

    Cena pa so:

  • Microsoft Office Standard Edition - okoli 110.000 SIT

  • Microsoft Office Professional Edition - okoli 130.000 SIT

  • Microsoft Office Developer Edition - okoli 180.000 SIT


  • Cene veljajo za ameriški trg, tako da jih upoštevaj le informativno, za natančne cene pa pokliči Microsoftove prodajalce.

    Glede količinskih popustov pa je takole: če boš šel v trgovino in kupil tri pakete Officea ne boš dobil popusta. Saj tudi, če kupiš tri procesorje ne dobiš popusta. Vsaj teoretično ne. Kolikor vem ima Microsoft pri svojih licencah opcijo, da kupiš en izdelek in potem dokupuješ licence. Seveda po nižji ceni. Predlagam ti, da pokličeš enega izmed mnogih Microsoftovih partnerjev v Sloveniji in se pozanimaš o multi licenciranju izdelka. Pa še linka:

    Seznam podjetij z nazivom MS Solution Provider - Member
    Seznam podjetij z nazivom MS Solution Provider - Partner

    Lp,
    Jazz
    Death before dishonor!

    dr.J ::

    Hm, kaj pa StarOffice 6.0 ? 3 x 75 USD je krepko manj od zgoraj navedenih številk....
    http://www.sun.com/products/staroffice

    Res da sta z OpenOfficom zelo v žlahti, je pa zraven database in morda so import/export filtri tudi kaj boljši.

    Zgodovina sprememb…

    • spremenil: dr.J ()

    matic ::

    Jazz: najlepsa hvala za tako lepo razlago! :) A ti pri MS delas!? :D Bom se pa pozanimal o multilicenciranju.

    dr.J: na ostale rac. gre OpenOffice, med tem ko na 3 nujno rabim ms ofice zaadi dolocenih stvari. Zal.. so nekateri drugi programi odvisni od njih.. saj mogoce (ampak res samo mogoce in zelo malo verjetno) bi se tudi to dalo z OpenOfficom samo se ne splaca tolk matrat.. Drugace pa ja.. OpenOffice in StarOffice je skoraj da ista zadeva.. pa tudi StarOffice je drugace nekako brezplacen.. s tistim placilom dobis samo 24/7 podporo, neke template, cliparte itd.

    para! ::

    Ni za kaj. Hehe, ne delam pri MSju. Zaenkrat se še izobražujem. Srednje izobražujem :)
    Death before dishonor!

    royt ::

    le kje si dobil tako nizke cene...

    matic ::

    V Ameriki.. kaj pa de.. :D ..vem da so drugace cene pri nas precej visje..

    kuntek ::

    Novi StarOffice ni več brezplačen. Je pa v primerjavi z M$ nekajkrat cenejši.

    matic ::

    Kuntek: preberi kaj pise na strani StarOffice.. ta je brezplacen, moras pa placati nekater druge storitve.. lahko pa vzames brez teh storitev in ti racunajo samo embalazo itd.. skratka zadeva je taka kot je z Linux distribucijami.. samo da tukaj ni na voljo nikjer downloada, tako kot je pri linux distribucijah.. je pa zato OpenOffice, ki je enak StarOfficu.. preberi se ni strani OpenOffica. Lepo pise: "..leta 2000/1/? (katerga ze?) je Sun "podaril" source OpenOffice organizaciji.. blah blah blah.."
    Al sem kaj narobe prebral jaz iz tistih podatkov?!?
    http://www.sun.com
    http://www.staroffice.com
    http://wwwopenoffice.org
    http://openoffice.lugos.si

    Ziga Dolhar ::

    Hmmmm, a Small Business Edition (word, excel, outlook) ne obstaja več? Stvar je bla afaik veliko cenejša (pa morda celo dsp-only?)?.

    ToniT ::

    Office XP Small Business je cena 95000 SIT + 20%DDV =115.000 SIT
    Vsaj mi smo dali toliko za njih pred kakim mesecem dni.

    Zgodovina sprememb…

    • spremenil: ToniT ()

    Dusko ::

    Tak kot je jazz reko pozanimaj s epir partnerjih.Kaj pa tista opcija neke vrste licenziranje.Mislim neke vrste kot lizing.Ko najameš legalno opremo od microsofta.Mislim o tem bi se tudi blo vredu pozanimat.Mislim ker pol takoj ko pride nova verzija dobiš tisto.Pač neke vrste pogodba za 3 ali pet let se mi zdi.V kateri se zavezuješ da po petih letih ne boš za 100% povečal število računalnikov.Mogoče je ta opcija kaj cenejša.

    kuntek ::

    StarOffice 6.0 ni več zastonj in ga nikjer ne moraš več dovnloadat. "Zastonj" je edino za šole in znanstvene ustanove, ki pa morajo tudi plačati stroške pakiranja in poštnino TOREJ NI ZASTONJ!!!
    Finta je v tem, da si vse stare verzije StarOffica (kompleten paket) lahko downloadal iz neta zdaj pa tega več ne moreš. Je pa res, da OpenOffice temelji na kodi od StarOffica.

    matic ::

    kuntek: ne pregovarji se z mano! :D Ja no in kaj ce je za sole in z.u. in ce ne motim tudi za studente/ucence ipd a to potem ni zastojn!? Placas tako kot si napisu, postnino in pakiranje.. StarOffice pa je zastojn.. je pa res da ga ne mores vec z njihove strano doldajat ker je zato open office!! Drugace pa tudi podjetja ne placajo Star Ofica ampak neke druge stvari ki pridejo zraven paketa.. sam program pa je kao brezplacen.. pod nevem kero sunovo licenco.. vsaj kolikor sem bral..
    Pri piratu ti tudi dobis igro zastojn! Ker igre (ali pa tudi prgrama) ti ne placas! Saj si ga v tem primeru ukradel! Torej te je program prisel zastojn! Si pa placal piratu tako rekoc za "uslugo" (krajo, goljufijo, prepovedano dejanje, kriminal,.. :D )

    matic ::

    Pri OfficeXP vem da lih tko poteka aktivacija.. kaj pa a ti naleko pri DSP verziji tut prilepijo na ohisje!? Tko kot pri windows XP in ME?


    Naj ne bere noben Microsoftovec :D - (Kupil bi racunalnik z DSP win xp pro in office xp.. pri tem bi win XP uporablju na tem racunalniki office XP bi pa dal na enga druzga..)

    ToniT ::

    Ne. Nalepka je na ovitku od CD-ja.

    matic ::

    Potem ni nikjer "zapisano" na ker racunalnik ta DSP Office spada!?

    Ziga Dolhar ::

    matic: Pozabljaš na aktivacijo.

    Pa ti lastništva officea ne izkazuješ s CDjem, licenco.... Tisti, kar je na koncu še vedno najpomembnejše, je RAČUN.

    Tomi ::

    Če bi moral izbirati med Officeom XP in 2000, bi vsekakor vzel XP. In sicer zaradi ene malenkosti, ki pa meni veliko pomeni, glede na to, kar ponavadi pišem. In sicer ločeno označevanje besedila, kar je po moje najboljša pogruntavščina nove Pisarne.
    metrodusa.blogspot.com

    matic ::

    Ziggga: pa kej pa imam jaz se racune od win98... se CDjev ne najdem vec.. vse kar mam so samo se licnce..

    Ziga Dolhar ::

    matic: Račun je vedno in povsod dokument, s katerim so-dokazuješ lastništvo.

    CD lahko ukradeš. "Licenco" (papir) prav tako. Račun? Bolj težko, ker ga morajo imet tudi v trgovini. In če ga imajo v trgovini, to za njih nekaj pomeni. Če ne drugega, obveznost za plačilo DDV ;))).

    Bessie ::

    Evo en nasvet za vse ki želijo prišparati pri nakupu Offica:
    WorkSuit 2002 cca 30k sit +
    Office XP pro upgrade cca. 100kSIT
    Skupaj cca. 130ksit:D
    Vse legalno in brez problemov!

    Yohan del Sud ::

    Evo moj recept:

    Ob predpostavki da imaš v firmi 5 - 10 računalnikov...

    Open Office x 10 = 0 SIT

    20 učnih ur po 10000 SIT ura... Za inštruktorja 10-ih brhkih uslužbenk se ponudim sam...

    BTW, Zadeva je že nekaj lokalizirana...

    ... 8-)

    matic ::

    Sam v open office sem ze najdu par problemov.. npr. ce je wordov dokument zaklenjen s passordom ne mores do njega.. :\ Sam napise Password protected.. in basta..

    Lime ::

    DSP OFFICE lahko kupiš ob kateremkoli kosu računalniške opreme (tudi miš ali kabel od tiskalnika).
    DSP Windows pa samo ob procesorju, ohišju, ramu, plati in disku. Poudarek je na IN (vse te komponente).

    matic ::

    Lime.. si preprican!? Zlasti o Officu.. da je mozno tudi ob sami miski!?

    Lime ::

    Office samo ob kosu računalniške opreme.
    Windows ne!

    Lime ::

    Pardon!
    Ravno obratno je. Windows (sistem) lahko ob kosu računalniške opreme (npr. flopy), Office pa ne!!!

    Sorry

    matic ::

    :D ... vidis, vidis... ampak tudi v to nisem cisto preprican.. pomoje da tut npr. win98 dobis samo ob komp. racunalniku.. za winXP millenium pa itaq MORAS kupit racunalnik ker ti oni MORAJo prilepit nalepko na OHISJE.. tako da edino ce vilja ob kosu rac. opreme.. med katerimi je ohsije! :D

    Lime ::

    OEM WINDOWS ob nakupu komplet računalnika, DSP WINDOWS ob nakupu kosa računalniške opreme (disketnik...)

    matic ::

    Upam da je res.. :) Bom vprasal pri prodajalcu.. a je mogoce to zapisano tudi kje na spletni strani od M$ .. je morda ze kdo gledal.. ce je naj sporoci link.. bom pa tudi sam malo preiskal...

    LIPSI ::

    Verjetno sem malce pozno opazil tole temo, a vseeno če še komu koristi vem za Office 2000 SB (Oem ali DSP - ne vem točno) in Office 2000 Pro (VUP + Works).
    Ne vem koliko komadov je še na voljo, vem pa da je vsaj 30% ceneje (mogoče še več).

    Če kdo še potrebuje.


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Kateri Microsoft Office paket kupiti?

    Oddelek: Kaj kupiti
    284101 (3555) ender
    »

    Škotska policija se vrača k Microsoftu

    Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
    434265 (2922) Thomas
    »

    Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org (strani: 1 2 )

    Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
    648816 (8816) WhiteAngel
    »

    office

    Oddelek: Operacijski sistemi
    211537 (1316) CaqKa
    »

    Office XP Slovenski Trial

    Oddelek: Programska oprema
    121365 (1135) PaJo

    Več podobnih tem