» »

Pentium4 + SSE2 = ?

Pentium4 + SSE2 = ?

Ace's Hardware - Dejstvo je, da so Pentiumi4 dragi. Dejstvo je, da jih Athloni posekajo v vseh igrah, razen Quake3. Dejstvo je, da jih Athloni še bolj uničijo v vseh resnih aplikacijah in serverskih benchmarkih. Dejstvo je, da to Intelu ni niti najmanj všeč. Kaj storiti? Kot kaže, jim ne ostane nič drugega, kot razglašanje čudovitega odrešenika z imenom SSE2. Uporabnikom tako zatrjujejo, da bodo aplikacije narejene z novimi Pentium4 prijaznimi compilerji dobesedno letele in da lahko kar pozabijo na Athlone. Ali je res tako, so preverili guruji z Ace's Hardware. Zapregli so nekaj dosegljivih compilerjev in recompilerjev s podporo za SSE2 ukaze ter preverili, ali bo Pentium4 res zavladal čez kakšnega pol leta, ali pa bo Athlon tudi takrat s svojo surovo močjo rušil vse pred seboj. Tukaj.

8 komentarjev

Radiant ::

SSE2 rulz!!

Upam da bo na voljo dosi optimiranih programov kajti ce so grafi v clanku resnicni te je intel naredu eno vredi stvarco ki se jo v mediamarktu zaj dobi z 1,5 GHZ 128 RDRAM in Radeonm 64 VIVO + DVD 12x za 15,990 ATS!!!!8-)

OldSkul ::

Ja ko bodo prišli optimizirani programi bo Generacija P4 sekala!!

lordgreg ::

erm.. pa to vam je tako jasno, da takoj, ko bo intel hotel zaje*ati AMD, bo amd nekaj ukrenil.. in jaz sem ziher, da nič slabega }:

undefined ::

P4 je tudi hitrejši v 3DMark2001, ne samo Quake3.

luni ::

IceMan danes sem ravno bral zalostno izpoved enega lastnika Pentiuma4 na Jokerjevem forumu. Povej to njemu, pol pa mu nastavi glezenj da te vgrizne :P

luni ::

Hm no ja, bomo se videli kako bo. Tu je samo zakljucek Acesovega sestavka:

Thanks to this new compiler and higher clockspeeds, the fastest Pentium 4 should be able to decrease or even close the performance gap with the fastest Athlon in Pentium 4 optimized workstation applications. The Pentium 4 might even increase its performance advantage over the Athlon in some streaming applications (video encoding).

But we doubt the overwhelming performance advantage that the Pentium 4 shows in SPECfp2000 is an indication for the future. The Flops benchmark shows that FP intensive applications receive incredible boosts (up to 220%!) from SSE-2, while Intel says that "the new SSE/SSE2 instructions buy about 5% performance gain compared to an x87-only version" in SPECfp2000.

zlickon ::

mislim, da bo Intel potreboval še veliko časa, da bo posekal AMD, tako v ceni kot hitrosti

gorazd ::

Sintetični testi ne pokažejo nč pametnega o hitrostih procov, edina prava stvar, ki pokažejo pravo moč CPUjev so aplikacije (samo ne kak Office), pa tile prevajalniki (igre v bistvu ne tolko). Frekvenčno "močnejši" P4 se lahko skrijejo proti Athlonom, to je dejstvo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slabosti in prednosti AMD 64 in Pentium-a 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
804755 (3682) tiborrr
»

64 bitov za ljudske množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
645877 (4425) Zheegec
»

athlon 3,0 64 bitni ali pentium 4 3,0?

Oddelek: Kaj kupiti
211572 (1224) Zheegec
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635021 (3978) batiushka
»

Pentium4 + SSE2 = ?

Oddelek: Novice / Procesorji
81653 (1653) luni

Več podobnih tem