» »

Pentium 4: zakaj je tako počasen?

Pentium 4: zakaj je tako počasen?

The Register - Veliko ljudi je pričakovalo, da ko bodo kupili novega Pentiuma, ga bodo samo zadegali na njemu primerno ploščo in že bodo lahko uživali v hitrosti. Žal pa ni tako - Intel se je namreč pri snovanju Pentiuma 4 usmeril predvsem v to, kako čim bolj optimizirat SSE2 ukaze in glede na to novico na The Register - u lahko sklepamo, da je Intel pri tem že skoraj pretiraval - Pentium 4 je namreč pri izvajanju programov, optimiziranih za njegov SSE2, več kot dvakrat hitrejši, kot je brez optimizacije. Torej, da zaključim: Če hočeš imet hitrost iz Pentiuma 4, potem mora biti program optimiziran zanj. Če pa optimizacije ni...

6 komentarjev

NiggerBob ::

(da nadaljujem): Če optimizacije ni,.....pol ga pa T-Bird prehiti:D. Očirno sem pesniško nadarjen:D

JLP ::

Če bi se zkuj pomatral še pr FPUju bi pa P4 dost bol zgledov.

Reycis ::

Ali pa če je to samo še ena fora kako še s pomočjo software-a zadati udarec AMDju. Ker software optimiziran za SSE2 po mojem amaterskem mnenju ni optimiziran za 3D NOW! (lahko da se motim).

OrlyTM ::

Hja pentium 4 očitno ni procesor, ki bi nas navduševal danes ... moje mnenje je, da bo svoje zobe pokazal kasneje, počakajmo izid Whistlerja in prve generacije programja zanj. Itak je pa zdej še zeloooo predrag ... we shell see [:]
lp
OrlyTM

alien-w ::

Hmmm... jest ne vem, zakaj bi kupoval folk p4, če lahko kup TBja velik cenejs. Kaj je tolk bolsga pri p4, da bi se ga splacal kupt?

TESKAn ::

hm, mogoče to, da dela FPU pri 2x hitrosti ostalega procesorja? (vsaj neki tacga sm slišu...). Žal pa je ta FPU (preveč) optimiziran za SSE2, kar se še kako vidi...heh, ta procesor je procesor prihodnosti...v sedanjosti ga pa nima človk za kaj porabit (razn če ima za preračunavat kašne ultrazapletene stvari in ima možnost, da program optimizira za SSE2...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pentium4 + SSE2 = ?

Oddelek: Novice / Procesorji
81521 (1521) luni
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261618 (1238) hatch
»

Prehiter razvoj?

Oddelek: Novice / Procesorji
211688 (1688) Jebiveter
»

Pentium 4. Majo koga za norca?

Oddelek: Strojna oprema
91660 (1531) gorenc
»

Pentium 4: zakaj je tako počasen?

Oddelek: Novice / Procesorji
62044 (2044) JLP

Več podobnih tem