» »

Izšel CloneCD 3

Izšel CloneCD 3

Overclockers Australia - Pred kratkim je izšla nova verzija "pekovskega" programa CloneCD, ki ne služi samo navadnemu pečenju CD-jev. CloneCD podpira poleg navadnega pečenja CD-jev še tako imenovani RAW mode. RAW mode je poseben postopek, ki prepiše vsak sektor CD-ja. To pomeni, da proti temu postopku ne pomaga nobena zaščita. Gotovo je odveč poudarjati, da izdelovalci programov ne marajo RAW. Ravno zaradi tega, je večina proizvajalcev CD-R enot odstranila podporo RAW. Večina že, vendar ne vsi ... (namig: nekateri Teaci, Ricohi, pa še kakšna enota bi se našla). CloneCD 3 si lahko downloadate tukaj.

15 komentarjev

darh ::

tolk o slo-techovi NE usmerjenosti k piratizmu... kdo po slycerju dal Gnoja ??

slycer ::

OK, da najprej nekaj razčistimo. Nakaj je pisanje o piratstvu (kar načeloma ni kaznivo), nekaj je pisanje o programih za zapisovnaje CD-jev (kar tudi načeloma ni kaznivo), nekaj je pisanje prodaji piratskih CD-jev (kar tudi ni kaznivo), ... nekaj je ogaševanje piratskih CD-jev in drugega piratskega materiala (kar je kaznivo). Kar se programa CloneCD tiče, to ni nek piratski program, ki je narejen nalašč za nezakonito presnemavanje CD-jev, ampak program, ki ga ljudje kar dobro poznajo. Potem, najdi mi samo eno stvar v novici, v kateri propragiram piratstvo. Ali sem s tem, ko sem rekel, da program prepiše vse sektorje CD-ja in da obide zaščito propagiral piratiziranje? Moram priznati, da sem se kar precej spraševal o tem, kako naj to novico napisal, da nebi izpadel kot propagator piratiziranja, vendar sem sem spomnil na razne naše računalniške revije, ki so še bolj nekritično opisale take in podobne programe, ki zanjo pisati tudi v RAW načinu. Zato ne ti mene tukaj označevati kot nekoga, ki propagira piratstvo. Pa tudi z Gnojem(tm) mi ne strašit tukaj :D.

undefined ::

Daj xbite NE SERI!!

Slycer, kar tako naprej!
In prav imaš, *pisanje* ni kaznivo, svoboda govora, etc..

luni ::

touche 8-)

frudi ::

ma kako piratstvo ljudje božji, sej vsi vemo, da CloneCD služi za izdelovanje varnostnih kopij originalnih programov :D>:D

Han ::

Hmm, CloneCD NE podpira navadnega pečenja plošč. Podpira samo surovo (RAW) peko. Program je namenjan izključno kopiranju.

Večina proizvajalcev CDRW pogonov NI odstranila možnosti RAW zapisovanja. Vsi novejši pekači podpirajo ali RAW-SAO ali RAW-DAO.

Če pečka ne podpira še kaj več kot RAW-DAO 96, tudi CloneCD ni zmožen narediti delujoče kopije nekaterih zaščit...

slycer ::

OK, mislil sem, kar se starih modelov tiče.

tejo ::

Ja, CloneCD je dober program... Vendar na žalost ne podpira običajne peke, le kopiranje!

No, vsekakor se ga splača imeti...

darh ::

predpostavimo da uprasam v forumu za kak program, s katerim se skopira recimo... recimo... hum... ne vem... en CD, k ma pac neko hudo zascito.... ma sem 100% da dobim vsaj opozorilo....

CaqKa ::

na vsak nacin si bo vsak, ki tega programa ni poznal pred slycerjevo novico zdljal, ker je pač zapisal da program obide vsakršno zaščito... (ali to ni namigovanje k piratstvu)
strinjam se z xbite.
Lp CaqKa
(tuše)

Han ::

Nekateri smo spremljali razvoj in uporabo tega programa od vsega začetka. Pojavil se je kot alternativa kombinaciji BlindRead + CDRWIN in ker je združil vse potrebno za preprosto izdelovanje kopij v enostaven uporabniški vmesnik, so ga začeli na veliko uporabljati. Po pol leta se je tako razširil, da so se nanj resno spravile večje tvrdke, ki jim je šlo v nos ravno piratstvo. Igračkarska industrija namreč obrača enormne vsote denarja... Po kakšnih treh mesecih suše je avtor programa objavil novo verzijo in razvoj, uporaba in prodaja so se nadaljevali in trajajo še danes. Kupci originalov smo namreč upravičeni do izdelave rezervne kopije legalno kupjenega izdelka. Če pomislim, da sem za npr. Age of Kings plačal 10 tisočakov in da v primeru poškodbe CD-ja od Microsofta ne dobim nadomestnega, si vsekakor želim igro shraniti na rezervni nosilec. In temu je CloneCD tudi namenjen. Kdor to zlorabi, je za svoje dejanje odgovoren in bo tudi zakonsko preganjan, če bo seveda odkrit.

Skratka, CloneCD ni namenjen piratiziranju in pred njim tudi svari...

undefined ::

Ja s tem se pa strinjam, xbite. Ta ST-jev pravilnik je kar pošteno zasoljen, kot da bi bil od kake Intel firme ali kaj podobnega. Sam bi raje videl, da bi blo bolj na izi, tko kot na jokerjevem forumu, al pa the-ctrl-alt-del.com forumu (kjer je dovoljena debata o VSEM), pa isto je tudi na hardocp.com forumu.


Govor o piratsvu prepovedan, o XXX tudi prepovedano, ja kje pa je potem 'svoboda govora'? Eh...




RAW peka pa je itak namenjena le piratom, le za kaj drugega naj bi bila še uporabna? Vsaka zaščita je tam z razlogom, in ne zato, da jo zaobideš.

darh ::

vsaka taka akcija samo potrjuje moje sume, da so ratal na slo-techu zlo pristranski.... ti ne smeš, on pa lahko, zakaj, zato, ker se je enmu pač tako kolcnlo učerej... svašta...

pa da sploh ne začnem o gledanju skoz prste pri temu novemu pravilu za bannerje, ane Primoz.... ma whatsoever...

Nemenej ::

kje na slo-techu pa pise, da bojo vsi uporabniki tretirani priblizno enako?

darh ::

no comment...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469117 (7323) charly5650
»

KAJ MENITE - ZA PEČENJE cd-JEV

Oddelek: Programska oprema
141889 (1492) Paramedic
»

Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
321651 (1285) AnWar
»

Izšel CloneCD 3

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
152626 (2626) undefined
»

S kom pecete audio cd-je?

Oddelek: Programska oprema
272130 (1727) celica

Več podobnih tem