» »

Grčija ni edina

Grčija ni edina

The Register - Pred nekaj časa smo poročali, da Grki ne znajo najbolje interpretirati pravnih vidikov, in iz zakona, ki prepoveduje elektronske igre na srečo, naredijo zakon, ki prepoveduje vse igre. Da pa niso tvorci demokracije edini, ki imajo v igri čudne zakone, potrjujejo Španci.

Tako sem danes na Registru zasledil novico, da so španski ponudniki dostopa do spleta v znak protesta proti novemu zakonu, ki je ravno bil sprejet pred tremi dnevi, zaprli svoje strani. Zakon, ki ga je predlagalo Ministrstvo za znanost in tehnologijo, omogoča vladi, da ponudnikov zahteva, da ti preverjajo strani, ki jih vodijo, in vse vsebinske nepravilnosti prijavijo oblastem. Gre torej za nek sistem samocenzure, zakon pa določa za kršitve tudi kazni do 600.000 evrov. Še klik do izvirne novice.

Očitno vroč mediteranski zrak vpliva na politike. Je naslednja na vrsti Italija?

3 komentarji

CaqKa ::

kaj ko bi rajši uvedli nekaj da bi se vsem ispjom sporočalo če recimo njihovi uporabniki pošiljajo spam mail.. pa te zastonjske servise bi bilo treba malo omejit.

VonGriffin ::

za Italijo se ni potrebno bati, imajo preveč problemom z svojim premiejom, z ubežniki in korupcijo, kar bi še zdaj potrebno je še ena elektronska kriza

Thomas ::

"Mediteranske demokracije" so demokracije bolj po sili. Samo ... bo prišel blagodejen vetrček s severa (zahoda) in pometel tale zakon, tako kot je grškega.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Viacom proti piratom

Oddelek: Novice / NWO
339678 (7383) MrStein
»

Francija bo vsiljivo nadzorovala rabo interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
444100809 (94499) Manu
»

Pravni linki

Oddelek: Loža
81182 (925) T0RN4D0
»

Nov intervju: Darko Bulat, SISPA

Oddelek: Novice / Nova vsebina
54744 (4744) BigWhale
»

Nepravično razdeljevanje zvezdic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
584480 (3958) ahac

Več podobnih tem