» »

Softwarski patenti

Softwarski patenti

Linux Today - Spet nekaj pikantnega, tisti s slabo prebavo raje preskočite. Evrobirokrati bodo očitno spet naredili eno takšno cvetko, da bi se človek zjokal.
No kot verjetno večina slo-techarjev ve, imajo v ZDA kretenoiden sistem patentov, ki omogoča patentiranje največjih neumnosti. Mogoče ne veste, ampak Microsoft ima recimo patent nad vsemi spletnimi novičarskimi strami (slo-tech spada v to kategorijo), da o Amazonu in njihovem 'one click shoppingu' ne govorimo.
Skratka, vse bi bilo v redu, če bi lahko rekli, "naj bodo Američani glupi, ampak to se nas ne tiče". Napaka! Naši vrli evropski birokrati očitno popuščajo pritiskom ZDA. S tako imenovano Haaško konvencijo bodo uzakonili cenzuriranje interneta preko državnih meja.
Njihov moto je preprost: če je nekaj v Ameriki ilegalno, a v Evropi ni, potem mora tisti Evropejc, ki zadevo objavi na internetu, poskrbeti, da noben ameriški državljan do nje ne bo imel dostopa. Informacijska cenzura skratka. Osebno me stvar spominja na železno zaveso (prej ljudje niso smeli ven iz varšavskega pakta, zdaj pa čez meje ne sme informacija). To na kratko pomeni, da če napišete pod linuxom odprt player za DVD (kar je v ZDA ilegalno), boste morali poskrbeti, da si stvari ne bo mogel prenesti noben Američan. To ni samo neumno, je tudi nemogoče. Peticijo proti temu lahko podpišete tule.

In kaj je najbolj žalostno pri celi zadevi? Tudi Slovenija _je zraven_.Če naj bi bila to Evropa, v katero gremo, potem raje ostanem doma.

5 komentarjev

rokolus ::

;((
to je cist mem...cist so prfukneni...
jest nevem kaj misljo da so..
seveda bodo americani use to lepo dobil, sploh pa ne bo problem z naso "velko" drzavo..in nasim vstopom v evropsko unijo...HA
da ne govorim oz snidenju med bushem in putinom v sloveniji...

spet use davkoplavecalski denar..se pravi mi...za uso to kurbarijo placujemo drazavljani...jest od tega ne bom meu nicesar, pa tudi mnogi drugi ne, razen tega da bomo mogl to posteno placat..kar se pa tice, kaj bodo dobil s tem mogoce nasi potomci, pa sigurno nic dobrega...prej kaj slabega..



jeti ::

A dej no...pa, sori, lepš ne morem povedat, ampak a so tok prfuknjeni al kaj, da ne dojamejo, da je to nemogoče?;(

Se pravi, ti napišeš en program, potem pa je tvoja krivda, če si ga ilegalno presname nek Američan?! (kar lahko itak naredi vsak, saj računalnik ne ve, kdo kopira, kdo tipka po njegovi tipkovnici itd...).

Tako je, ko o znanosti odločajo politiki, ki imajo še najmanj pojma o vsem skupaj. Se pravi, folk, vsi nujno tist podpisat!

element ::

Mamu jim!!! ;(( Politiki pa net - 10 različnih pojmov! ;((

minmax ::

Svinjarija, ... še en razlog za demonstracije. Zakaj birokrati ne urejajo birokracije, čevlje sodi naj kopitar, internet se pa že tako ali tako kar precej samoregulira, če nekdo spama ga itak izklopjo itd...

Aggressor ::

Jah, samo vprašanje je, če lahko samoregulacija funkcionira dolgo.

Seveda sem proti vsakeršnemu cenzuriranju na tak način, kot je opisano zgoraj, da ne bo pomote.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mihael Karner - D.E.A. MOST WANTED (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10613557 (7879) zasekaroza
»

Severna Koreja in izstrelitve raket (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25518384 (14438) jype

Več podobnih tem