» »

Majhna sprememba pravil

Majhna sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi odkritja določenih "lukenj" v naših pravilih smo spremenili člen o gusarstvu... Po novem se glasi takole:

Iskanje in oglaševanje nelegalne avtorsko zaščitene intelektualne lastnine je prepovedano. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato OwcoTM, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za GnojaTM.

Sprememba začne veljati takoj!

Dodali smo tudi 15. člen: Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech prenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do uporabe (objave) sporočil. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.



Člen je bil zaradi vaših ugovorov malo popravljen. Sedaj se glasi:
Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech neprenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do objave sporočil. Uporabnik te pravice ne more preklicati brez soglasja Slo-Techa. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.

50 komentarjev

«
1
2

JeDo ::

Torej če želiš postati Ovčjak ali trosilec gnoja reci da prodaš windows xp za 300 sit z ddvjem :P sux ... pa lih začet sem hotel oglaševat prodajanje piratske robe :P

cus

Simko ::

...S prvo prijavo na naš sistem se STRINJATE, da ta člen velja tudi za vaša že obstoječa sporočila. Dokler se ne prijavite v sistem, pa ta člen za vas ne velja. ...

hmmm.....ne strinjam se , da to velja za moja že obstoječa sporočila. Imam pa vklopljeno samodejno prijavo, torej sem se se že prijavil, potem , ko je bila obljavljena novica, čeprav sem jo prebral kasneje...kaj pa zdaj ? :))

Primoz ::

Samodejna prijava NE šteje, ker ni tvoja zavestna reakcija... Btw... bistvo zgornjega pravila je, da ne morete zahtevati izbrisa vseh vaših sporočil.

Simko ::

Aha...potemptakem, ker se ne prijavljam drugače, kot pa 'samodejno', nimam kaj skrbeti!


hihihi

Primoz ::

Na žalost nisi prebral popravljene novice...

Simko ::

Šivamo luknje, šivamo :c) Ne saj, malo moram zafrkavati :c)
LP

sleby ::

jest bi rd bil owca =]

Primoz ::

Poslji na e-mail uradno zahtevo...

darh ::

vi se res greste mal preveč uradno use skup...

ahac ::

Hujši ste kot Majkro$oft! :O

Filo ::

Delite kr čte z sporočili. Sam da vam ne bo vse v glavo vstopil or whatever.

Killy ::

Neumnost?'

CaqKa ::

kdo vas je navdihnil za neke smešne zakone? em ono o gusarstvu razumem, samo tega zadnjega člena pa ne razumem ravno prav!?
jaz sem pa že mislil da ste pubeci, ki delate stran z veseljem.

luni ::

finta je v tem, da smo dobili prvo uradno zahtevo po brisanju uporabnika skupaj z vsemi njegovimi sporocili... ker je za to potrebno FUL dela (res dosti) in je primoz ze po naravi lene sorte, je raje dodal se eno pravilo...

je zdaj ok?

Simko ::

Samo to vseeno ni OK....kaj pa če kdo ne obišče strani do 8. 6 recimo, ker je pač na morju (tak kot moj brat . hehe), pol pa ne vidi te novice.....in ima samodejno prijavo....kaj pa pol?!

Uporabnik ::

bolj ko boste rasli več boste omejevli, če boste v tem resnično uspešni boste postali "microsoft". pa brez zamere tako to gre, povsod.

Primoz ::

Potem bo moral pa izjavo pisat, da se on s tem ne strinja... ker ta stran je bila narejena iz vseh drugih vzgibov, samo iz tega ne, da bi moral jaz zaradi pravniskih for brsiat sporocila...

Primoz ::

Ce kdo ni opazil... vsi ostali cleni na tem naslovu obstajajo ze kar nekaj casa... edina novost je v bistvu ta, da od nas ne morete zahtevati izbrisa vse vasih umotvorov... Je pa zalostno, da ste nekateri sele sedaj ugotovili, da na tej strani celo obstajajo pravila...

*TV* ::

Men se tud zdi da postaja stran vse bolj birokratska. Pa zakaj se ljudje ne bi smeli pogovarjat o warezu, in zakaj bi potem delili tiste Ovce pa Gnoje. Men se zdi to ze pocas otrocje. Jas bi na vasem mustu odprl se en oddelek warez na vasem forumu. Kje je tu pol liberalizem, svoboda govora. Se mal pa bote omejili kaj lahko clovek rece. Cist lep primer je Napster. Vsi so vedeli da krsi avtorske pravice, pa je obstal na sceni kar 2 leti. On se je pa zgovarjo da on nima s tem nobene veze in da on le omogaca prenasanje mp3-jev. Sej tak tud vi ne bi "posedovali warez robo" ampak bi le posredovali informacije, kar se pa meni ne zdi skodljivo.

I spoke........

Simko ::

ok. Samo, da smo si na jasnem :c)

Pravila, pa sem prebral ze zdavnaj ...

Hvala

Boško ::

Res nebi škodu kak prost formu, brez ali pa s zelo "oskubljenimi" pravili! Povseod morajo obstajat pravila, se razume, samo vsaka stvar ma svoje MEJE!! NE POZABITE TEGA!!

OZZY ::

Luni: A lahko zvemo za koga gre? Če pa se ne sme izdat pa Ok.

Thomas ::

Težko, da bi naprimer jest pristal na to, da se moji posti objavijo kjerkoli drugje - kot tule na slo-techu. Razen, kadar bi jih sam hotel objaviti kjerkoli drugje bi se že spet jest - spomnil.

Takrat seveda ne bi slo-techa neobvestil. Ampak samo to. Samo obvestil bi ga.

Tole določilo o prijavi - je pravno nično.

Če kdo misli, da sem jest tisti, ki se izpisujem - se ne.

Samo moderirati ne mislim več.

Elemen_T ::

Vas popolnoma podpiram pri tako strogih pravilih :))

R0K ::

jest tudi!

Primoz ::

Thomas... ti lahko s svojim postom delaš kar hočeš... KAR HOČEŠ, saj je tvoj... samo od mene ne smeš zahtevat izbrisa (kaj bi pa ratal iz foruma, če bi pol naroda zahteval izbris svojih postov). Vaši posti NE BODO objavljeni nikjer razen na slotechu (mogoče bomo nekoč pekli forum, vendar je to še vedno slotech). Le zakaj bi to hoteli?

Thomas ::

Kdo pa je zahteval izbris svojih postov? Jest zagotovo ne. Če bi bil paranoičen, bi se še ustrašil, da nekdo v mojem imenu. :D

A? A? [:]

Primoz ::

A si zadovoljen s trenutno formulacijo? Ali bi še kaj spremenil? Btw... del o veljavnosti s prvo prijavo ne velja več... se boste morali IZRECNO strinjati..

Thomas ::

Po moje, je post po predogledu nezbrisljiv in nepopravljiv - s strani pisca. Itak.

Lahko ga pa seveda kopira kamorkoli. Edinole pisec.

Webmojster ::

jst bom tozu slo-tech ker ustvarja monopol :D

Primoz ::

Potem se strinjaš s trenutno formulacijo?
Če bo potrebno bomo kdaj v prihodnosti zaostrili...
Ideja je, da bi post postal neizbrisljiv po prvem odgovoru... ali kaj takega...

||_^_|| ::

kok pisanja za brezveze:)))

Daedalus ::

Se strinjam s temi pravili. Zakaj bi mogli ustvarjalci Slo-Tech naj**t zaradi enih piratov? Do teh lahk prideš tud drugje

Thomas ::

Taka pravila so nekako v redu.

community.cnn.com propada - pa čeprav ima stroga pravila.

To je šele 1/10 vsega. ;)
3/10 je tehnično dober forum. 5/10 je dobra vsebina.

Kaj je še 1/10 - pa ne vem. Ampak zaradi tega forum živi - ali pa nazaduje. :)

Jeebs ::

Fantje bolj se sploh ne morm strinjat s spremembo pravil! Ampak res pazite, da ne boste postal Micro$oft No.2! Pa v vsem času svojega delovanja brez politike! To je edino, kar vas prosim...[:]

Primoz ::

Thomas, torej se strinjaš s členom, ki nam daje neekskluzivno (delaj drugje s svojim umotvorom kar hočeš), neodtuljivo (ko enkrat objaviš je objavljeno) in neprenosljivo (pravice do objave tvojega umotvora ne moremo predati naprej) pravico do objave tvojih del?

Thomas ::

Seveda se strinjam. Tudi kar sem kdaj objavil v kakšnem časopisu (če sem kaj) - je "neizbrisljivo". Taka prvila so razumljiva tudi za forume. IMO.

Zdej si pa ti na vrsti Primož, da poveš kaj taka frka? :D

Primoz ::

No danes je nek "neimenovani" uporabnik zahteval, da se za njim počisti... seveda je pozabil omeniti svoj username, pa vendar... še ne vem kaj bom naredu, če bo ponovil zahtevo. Verjamem da človek lahko zahteva odstranitev svojih osebnih podatkov (saj jih lahko odstrani sam)... sem pa proti odstranjevanju njihovih umotvorov (kakšen pa bi bil forum, če bi vsak drugi post manjkal). Zaradi tega smo 100/h popravili pravila... In zaradi novega eksplicitnega strinjanja je novi sistem pravno veljaven.

Thomas ::

Aha ... priznej, da si mislu, da sem jest. :D

No way.

Primoz ::

Ne nisi ti... ker mam ime pa priimek... pa trenutno nobenega uporabnika s tem imenom in priimkom (in to NISI ti)...:D

MadMax ::

Tle je nekdo popil red bull in zrasla so mu krila....
Ma dajte no, saj ste res ze kot M$.
Ce bi radi zmanjsali stevilo uporabnikov, se da to tudi bolj enostavno.
Koncno so tudi nelegalne zadeve gonilo napredka v racunalnistvu!
Te groznje (kazni) pa me mocno spominjajo na monopol oz. totalitarizem. A nismo to ze nekje videli?

Thomas: mislim, da je tista 1/10, ki ti manjka: zadovoljni in kreativni uporabniki foruma. Glede na pravila, takih ne bo prav veliko....

Thomas ::

TO sem mislu MadMax. 8-)

Modri dirkač ::

Neki me zanima. A je kdo na tej strani v bilokaterem forumu izrecno ponujal ali spraševal po piratski programski opremi, glasbi, filmih, knjigah ali podobnih zadevah, ki spadajo v rubriko umsko bogastvo-izdelki in so zaščiteni s zakonom o avtorskih pravicah?
Prosim za odgovor pristojnega Slo-techerja!
Hvala[:]

Primoz ::

So bili primeri... tisti ki so sprasevali po gusarski robi so owce/gnoji (vecinoma je to razlog podelitve naziva). Tistih, ki so pa kaj ponujali (in je bil to njihov edini post), pa med uporabniki Slo-Techa ni vec...:D

Modri dirkač ::

In kaj ste dosegli z ovcam in gnoji? To je vse en k.... Ne vem za druge uporabnike, ampak jest sn se prjavu na Slo-Tech da izvem kaj več, ker več glav več ve, ne pa da se borim za zvezdice in nazive in napišem čim več postov(po možnosti enakih).
Bil sem na strani BSA in tam piše, da rač. razvoj nazaduje, zaradi piratske prog. opreme, ker programerji ne naredijo toliko programov kot bi jih lahko, ker se jim potem zdi brezveze trud!!!!!!Ko bi vsaj tisti deloval kot je treba, ki jih nardijo (npr. Windows-ma vse od Microsofta!!!)Mislim too much!Zdej se pa sprašujem, al je bolš, da ma folk piratske programe in spoznava nove možnosti, se izobražuje, napreduje in končno pride do nivoja da izboljša zadeve, al da mamo sam določen krog ljudi ki kupuje programe po astronomskih cenah, ker si jih pač lahko privošči. Spet znanje ostaja v rokah ljudi ki imajo keš, in ni dostopno vsem(razen linux seveda). Pokažte mi enga na tej strani, sam enga ki ne uprablja piratske programske opreme. Ga ni, ga ni!!!!!!!!Res pa je, da je treba bit previden pri teh stvareh.:D

Thomas ::

Nekateri bi radi, da bi pri programih veljala pravila, kot pri recimo avtomobilih, hišah, svinjskih polovicah in hardwaru sploh. Drugi, kot naprimer jest - pa mislimo, da bi bilo fino, če bi se tudi vsi industrijski izdelki tako zlahka kopirali. :D

Primoz ::

Poglejte... dokler je stvar prepovedana z zakonom, se moramo vsaj JAVNO tega drzat. In zato, ker nocemo imeti sporov glede tega s komerkoli... smo pac to prepovedali. Gusarji imajo razvejane prodajne mreze in nihce mi ne bo prodal bedarije, da ne morejo brez oglasevanja na s-t. Kaj bi bilo, ce bi vsi na forumu prodajali mamila ? Foruma ne bi bilo vec, vsaj ne takega, kot ga poznamo sedaj...

Modri dirkač ::

Sej se strinjam s tabo Primož. Pač tak je zakon in tega se moremo držat (vsaj javno:)). tisto je bilo v veliki meri mišljeno bolj splošno.:))

Jeebs ::

Hehe, mene najbolj zanima kakšno je stanje glede (i)legalne programske opreme pri ustvarjalcih Slo-Techa. :=) Sicer pa razumem njihov ukrep.>:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komentarji na nova pravila (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
675460 (4295) kuglvinkl
»

A se Slo-Tech prodaja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1077662 (4884) Ziga Dolhar
»

Majhna sprememba pravil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
504827 (4827) Killy

Več podobnih tem