» »

Pozor, ponaredki!

Pozor, ponaredki!

X-Bit Labs - Če je piratstvo precejšen trn v peti programske industrije, potem proizvajalcem strojne opreme predstavlja največjo težavo ravno proizvodnja ponaredkov, ki je najbolj prisotna na Kitajskem. Kakšen procesor je sicer malce težje ponarediti, kot nalašč za to pa so tiskana vezja oz. matične plošče. Ker ima na Kitajskem skoraj vsak tajvanski proizvajalec tovarno tiskanih vezij, to niti ni tak velik problem. Nekatere ponaredke je skoraj nemogoče razločiti od originalnih. Gotovo pa so ponaredki kar dobro prodajani, saj je njihova cena 10-20 $ nižja kakor pri originalih. Ponarejevalci pa najraje ponarejajo izdelke znanih podjetij, kot so ASUS, Gigabyte, MSI, Elitegroup (ECS), EPoX, Chaintech in ABIT. V polnem razmahu pa je trenutno proizvodnja lažnih Gigabyte in ASUS plošč. Kaj tudi ne, saj sta ti dve podjetji gotovo najbolj priznana proizvajalca matičnih plošč na svetu. Kaj pa ukrepi proti ponarejanju? Podobno kot pri piratstvu, bodo tudi ponaredki vedno prisotni na trgu. Žal.

9 komentarjev

undefined ::

Kaj, a tebi je mar žal, da piratsvo obstaja? Boš zdaj rekel, da si vse verzije Winsev do sedaj kupil? Al to le tko pišeš, ker se pač fajn sliši?

||_^_|| ::

kakšne so pa dejanske razlike med original matično ploščo&ponaredkom? v performansah?kje?

G[e]c ::

Pomoje nc jest bi prec kupu

Pisk ::

IceMan se strinjam 100%. Mene tudi zelo moti pozicija ki jo drzi slotech. Mislim da bi morali biti bolj v undergorundu. Ta antipiratska drza je ogabna. Morate drzati z mladimi, mladi pa nimamo denarja za kupovat legalne programe. Predvsem v SLO ne in ce bi vsi bogatejsi placevali (amerikanci, nemci,itd...) potem bi softverska podjetja prezivela brez nasih tolarckov. Dajte se zavedat da s tem ko preprecujete piratstvo istocasno zavirate nas razvoj in nas potiskate v se bolj inferiorno pozicijo. Fuck the rich! Underground rulz!

Pisk ::

Aj glede rezlik med ponaredki in original platami. Verjetno so karakteristike zelo podobne originalom a je vprasljiva zivljenska doba. Problem je ker se proizvajalci ponaredkov ne drzijo predpisanih zahtev in vstavljajo cenene elemente. Shit.;(

OrlyTM ::

Točno, in pol pridemo do izjav tipa Abit SUX, k sta mi že dve plati crknli :(

Slovenija pa še posebej velja za 3rd world country in mamo te vprašljive robe po policah na tone.

lp
OrlyTM

slycer ::

IceMan: ne, ni mi žal, da piratstvo obstaja. Če pa te moti tista zadnja beseda "žal", pa ti lahko povem, da se to nanaša na strojno in ne na programsko opremo. Drugače pa o raznem piratiziranju nebi rad preveč na široko govoril, ker si nočem na glavo nakopati kakšnih BSA-jevcev.
Kar pa se tiče odnosa do piratske robe na Slo-techu, lahko rečem samo eno stvar: Slo-tech si enostavno ne more privoščiti, da bi podpiral piratstvo, saj je vseeno nek medij, ki ima kar veliko bralcev in s tem kar precejšen vpliv na tem področju. Hočete, da bi bil Slo-tech propiratsko usmerjen medij? Tudi lahko, vendar se potem kar poslovite od vsakodnevnih novic in občasnih testov hardvera.

undefined ::

Ne, kar pričakujem od Slo-Tech-a je, da bi bil nevtralno usmerjen - torej pro-nothing in anti-nothing.

FireSnake ::

Slycer: "ne, ni mi žal, da piratstvo obstaja"
Ce ste res take pokoncne drze si takih besed niti nebi smel privosciti.
Ce ti ni zal, potem si vesel ... al kako?:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se bo industrija kdaj vrnila na zahod? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13416893 (13917) donfilipo
»

Kitajska bo brzdala piratstvo

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
174769 (2744) Manu
»

Večina ponaredkov iz Kitajske, naročanje prek interneta cveti

Oddelek: Novice / Ostale najave
249962 (8997) Spajky
»

Kam gre 299 dolarjev od iPoda

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
394657 (2746) Manu
»

Pazite se USB-ključev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5810991 (10594) mirkuma

Več podobnih tem