» »

Microsoft predstavil svoje raziskave

Microsoft predstavil svoje raziskave

24 ur - Mitja mi je poslal še eno novico o Microsoftu:
Podjetje Microsoft je evropskim novinarjem v Cambridgeu predstavilo najnovejše raziskovalne dosežke, ki so jih razvili v raziskovalnih laboratorijih podjetja. V Cambridgeu se ukvarjajo predvsem s strojnim učenjem (machine learning), kar pomeni, da je njihova osnovna usmerjenost umetna inteligenca. Obenem raziskujejo tudi računalniško grafiko in varovanje digitalnih pravic.

Javnosti so predstavili številne nove praktične tehnologije, ki temeljijo na teoretičnih izsledkih in ki dokazujejo, da je znanstveno raziskovanje na področju računalniških tehnologij Microsoft vzel zelo resno. Med rešitve, ki so jih prikazali, sodijo izdelovanje 3-D modelov na podlagi večjega števila fotografij, avtomatično izrezovanje posameznih objektov na digitalni fotografiji, zaščita avtorskih pravic s pomočjo digitalnega vodnega žiga ter digitalne kamere, ki sledijo izvoru glasu in na ta način govorca ohranjajo v posnetku.

Predstavljene praktične tehnologije temeljijo na teoretičnih izsledkih iz področja matematike in verjetnosti, kar pomeni, da pri Microsoftu sledijo najnovejšim trendom na področju računalniških tehnologij. Predstavljene rešitve so namenjene tako poslovni in profesionalni rabi kot tudi domačim uporabnikom. V okviru dogodka v Cambridgeu je Microsoft predstavil tudi svoje tesno sodelovanje z univerzami in ostalimi izobraževalnimi institucijami, s čimer je dokazal predanost razvoju novih tehnologij in znanja.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poslovil se je Stephen Hawking

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4211792 (8119) poweroff
»

3D-tisk sadja

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2710041 (3974) gus5
»

Japonski SoftBank kupil britanski ARM

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
179371 (7421) cegu
»

Microsoft nadaljuje odpuščanja tudi v razvoju in raziskavah

Oddelek: Novice / Ostale najave
74322 (2586) ZigaZiga
»

Raziskovalci odkrili toplotno prevodne polimere

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
84535 (3807) CleanPower

Več podobnih tem