Prijavi se z GoogleID

» »

Microsoft predstavil svoje raziskave

Microsoft predstavil svoje raziskave

24 ur - Mitja mi je poslal še eno novico o Microsoftu:
Podjetje Microsoft je evropskim novinarjem v Cambridgeu predstavilo najnovejše raziskovalne dosežke, ki so jih razvili v raziskovalnih laboratorijih podjetja. V Cambridgeu se ukvarjajo predvsem s strojnim učenjem (machine learning), kar pomeni, da je njihova osnovna usmerjenost umetna inteligenca. Obenem raziskujejo tudi računalniško grafiko in varovanje digitalnih pravic.

Javnosti so predstavili številne nove praktične tehnologije, ki temeljijo na teoretičnih izsledkih in ki dokazujejo, da je znanstveno raziskovanje na področju računalniških tehnologij Microsoft vzel zelo resno. Med rešitve, ki so jih prikazali, sodijo izdelovanje 3-D modelov na podlagi večjega števila fotografij, avtomatično izrezovanje posameznih objektov na digitalni fotografiji, zaščita avtorskih pravic s pomočjo digitalnega vodnega žiga ter digitalne kamere, ki sledijo izvoru glasu in na ta način govorca ohranjajo v posnetku.

Predstavljene praktične tehnologije temeljijo na teoretičnih izsledkih iz področja matematike in verjetnosti, kar pomeni, da pri Microsoftu sledijo najnovejšim trendom na področju računalniških tehnologij. Predstavljene rešitve so namenjene tako poslovni in profesionalni rabi kot tudi domačim uporabnikom. V okviru dogodka v Cambridgeu je Microsoft predstavil tudi svoje tesno sodelovanje z univerzami in ostalimi izobraževalnimi institucijami, s čimer je dokazal predanost razvoju novih tehnologij in znanja.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft predstavil prilagodljivo LCD-tipkovnico

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
457698 (5604) strictom
»

Microsoft predstavil pakiranje Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
596356 (4498) techfreak :)
»

Microsoft predstavil Azure Services Platform

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
193661 (2809) Matthai
»

Microsoft predstavil animiran spletni iskalnik Tafiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
808110 (5154) Matek

Več podobnih tem