» »

Brušenje procesorja in hladilnika

Brušenje procesorja in hladilnika

Extensiontech - Procesorji z višjimi frekvencami sicer pridobijo na hitrosti, a s temu se veča tudi toplota, ki jo procesor oddaja. V ta namen je na trgu ogromno hladilnikov, ki prihajajo v vseh možnih velikostih in oblikah. A taki hladilniki imajo na dnu nepravilnosti, zaradi katerega nastane potreba po brušenju hladilnika in CPUja. Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.

7 komentarjev

Sh4D0w ::

Je to kaksen poseben brusen papir? -- - -Ker ce ni, ga lahko dobis v vsaki stacuni
[:\]

ali3n ::

Vodobrusni papir - najdeš ga v vsaki trgovini "barve laki",...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Klemenn ::

Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.


a močno roko tut v shopu dobim? :D

maksimvs ::

Glede na to da sem strojnik me zanima sledeče: ali imajo firme ki proizvajajo hladilnike tako zanič stroje, ker po mojih izkušnjah na dobrem brusilnem stroju narediš mnogo bolj ravno površino kot jo lahko na roko. To ne velja samo primeru da se stvari res lotiš profesionalno, in ne na šipi mizice v dnevni sobi:)
Sicer pa: v članku o navijanju Ti4200 je Alien-W preverjal ravnost hladilnika z šolskim ravnilom....:D mislim....lepo prosim....

l_jst ::

Nimajo tok slabih strojev sam tko je pač za njih cnej pol naj si pa tist folk k hoče met navit proc in zato znižat temperature sam brus in se zajebava s tem.

alien-w ::

Današnji coolerji so ze veliko boljsi, so spodaj veliko bolj ravni kot so bili vcasih. Prej so bili skoraj vsi, od prvega do zadnjega malce konkavni ali pa so spodaj imeli zelo dobro znane koncentrične kroge, ki so ustvarjali hrapavo površino. Pa fora brušenja je tudi ta, da s tem ko brusimo lahko malce zmanjšamo količino mase hladilnika (s tem mislim na tisti del, ki nima reber) in s tem se toplota lahko hitreje prenese na rebra, kar teoretično izboljša hlajenje.

Sicer pa: maksimvs -- tisto ni običajno šolsko ravnilo, temveč kovinski kotomer, ki se ga uporablja v arhitekturnem risanju. :D Neravnost pa NI prvina takih ravnil za 5 tisočakov in več.

maksimvs ::

Alien-w!
Se opravičujem, to je veliko boljše kot navadno ravnilo, vendar se za preverjanje ravnosti kovinskih površin uporablja t.i. lasni kotomer ki ima fino brušen rob skoraj na nož. Šele tam se lahko pokažejo neravnine v razredu pol stotinke milimetra in manj. Znano je da se dve fino brušeni površini stikata na samo parih točkah ter se zaradi tega v strojništvu uporablja strganje in prilagajanje da se doseže več stičnih točk. Je pa res da potem ne bi potreboval termoprevodne paste, na montaži hladilnika bi pa zabil en teden.:D
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brušenje procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252584 (1728) Pyr0Beast
»

Med odstranjevanjem IHSja uničil CPU?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111899 (1625) Rogelj
»

Brušenje procesorjev, hladilnikov, nb čipov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191732 (1370) dolenc
»

Brušenje AMD procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152027 (1492) ragnarock
»

TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
491665 (1200) Boško

Več podobnih tem