» »

Socket modifikacija

Socket modifikacija

Overclockers Australia - Avstralski overclockerji nas vedno znova presenečajo s svojimi dosežki. Pred kratkim so nas razveselili s svojim 100 % navitjem procesorja, sedaj pa so se lotili še modifikacije Soceketa A. Vendar zakaj modificirati? Modifikacija je smiselna samo v primeru, ko se odločimo, da bomo temperaturo procesorja merili s posebnim senzorjem. Lahko se odločimo, da temperaturo odmerjamo na zgornji ali spodnji strani procesorja. Postavljanje senzorja na zgornjo stran je sicer malce manj tvegana in ne daje čisto pravih rezultatov, medtem ko je postavitev senzorja na spodnjo stran procesorja malce bolj tvegano opravilo, ki pa se bo obrestovalo v obliki bolj točnih odčitavanj. Žal pa imajo zaenkrat vsi senzorji (le kdaj se bodo izmislili brezžične sonde za odčitavanje? ) kabel, ki bo v drugem primeru povzročal kar nekaj preglavic. Da bi se, le teh znebili, bo potrebno kirurško rezanje socketa, ki pa utegne biti kar malce tvegano. Če boste uničili kakšno luknjico na socketu, potem se lahko kar poslovite od matične plošče, saj vam nobeden ne bo cinil novega. Vsekakor, če ste se odločili, da ta poseg opravite, raje dvakrat premislite preden zarežete.

5 komentarjev

Daedalus ::

A že ni bla tale novica enkrat prej objavljena[:\]

alien-w ::

tut ce je bila, so se zmeri norci tisti k so delal!
:8)

Baja ::

Ja, bila je že enkrat objavljena. alien-w: jaz če bi mel tak malo več pod palcem, bi si sigurno kaj takšnega privoščil. mogoče bi se kvalificiral za extremnega športnika:D

slycer ::

Garantiram, da ni bila, kajti na Overclockers Australia je Agg opravil rezanje šele pred nekaj dnevi. Lahko pa vam poiščem tudi izvirnik, oz. poizvem, kdo se je prvi lotil te nore modifikacije.

Dami ::

Ta ista menda res še ni bla, sam sn tako modifikacijo že nekje drugje prej vidu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je res, da ABIT plosce kazejo 10 stopinj visje temperature?

Oddelek: Navijanje
291647 (1227) mloncar
»

Kateri hladilnik mi svetujete???

Oddelek: Kaj kupiti
131001 (852) MALJUTKA
»

Interna temp. dioda - kalibracija

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61153 (1015) njok
»

termalna pasta

Oddelek: Strojna oprema
14938 (835) Jure2k
»

Vulcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221234 (857) para-site

Več podobnih tem