»

Vodni blok DangerDen Maze 4

vir: Pure OC
Pure OC - Imeni DangerDen in Maze sta danes sinonim za kvalitetne vodne bloke in med navdušenci, ki hočejo iz svojih procesorjev iztisniti kar največ, vzbujata strahospoštovanje. To lahko potrdi tudi test na PureOC, kjer so preizkusili najnovejši DangerDenov izdelek Maze 4, ki sedaj procesor še bolje ohladi, kot njegovi predhodniki. Blok se ponaša z novim dizajnom, lepo pa deluje tudi v navezi s 172 W peltierjevim elementom. Kako dobro ohladi procesor, pa preberite tukaj. Me prav zanima, kaj lahko v odgovor ponudi naveza B&M [;)].

6 komentarjev

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev

Novi vodni bloki

Reactor Critical - Uf, ko sem že mislil, da je tržišče že povsem zasičeno z vodnimi bloki številnih proizvajalcev, ki s svojimi izdelki bolj ali manj navdušijo, me je razveselila novica iz podjetja Next-Cool, ki bo v kratkem predstavilo zanimive bloke.
Prvi se bo imenoval WaterCUBE GT3 in bo v glavnem namenjen predvsem procesorjem na podnožju S370 in SocketA, čeprav proizvajalec obljublja, da bo izdal tudi različico, ki bo posebej prirejena Pentiumom4. Blok bo težak 260 gramov in bo izdelan iz bakra in aluminija. Če je prvi blok dokaj običajen, pa bo drugi nekaj posebnega, saj ga bo proizvajalec namenil hlajenju...

0 komentarjev

Danger Denov Maze 3

Hardware Pub - Danger Denovi bloki so v skupnosti navijalcev ter modifikatorjev zaradi svoje kakovosti znani po vsem svetu. Sicer se po mojem mnenju nikakor ne bi mogli primerjati s tehnološkim čudežem v inkarnaciji Boeingovih in Morphlingovih vodnih blokov, ampak pustimo moje subjektivno mnenje [:D]. Hardware Pub je med seboj primerjal Danger Denov Maze 2 ter Maze 3 ter ugotovil to, da je Maze 3, po pričakovanjih, res boljši od svojega starejšega brata. Klik!

2 komentarja

Danger Denov blok na GF3

Pure OC - Na PureOC so se spravili v ekstremno hlajenje originalnega Geforcea3. Na procesor so pritrdili DangerDenov vodni blok, na pomnilnik pa namestili izjemno velika rebra. Kartici so tudi zvišali voltažo ter gledali, kakšne hitrosti bo kartica dosegla z zračnim hlajenjem, z vodnim hlajenjem ter z vodnim hlajenjem v kombinaciji z 80 W peltierovim elementom. Nad rezultati so bili osupli. 275 MHz frekvenca jedra pa ja ni tako slabo, mar ne?

2 komentarja

Vodno hlajenje v vsaki dom?

Overclockers Australia - Dejstvo je, da na svetu ne najdemo več procesorja (pustimo ob strani kalkulatorje in se osredotočimo na PC-je), ki nebi deloval brez pomoči hladilnih reber in močnega ventilatorja. Dejstvo je, da procesorji postajajo vse bolj zmogljivi in se zaradi tega posledično tudi bolj grejejo. Dejstvo je, da so le redki pripravljeni poslušati glasne ventilatorje, ki jih zahtevajo trenutno najzmogljivejši in najbolj požrešni procesorji in dejstvo je, da je za takšne uporabnike kot nalašč vodno hlajenje. Ravno vodno hlajenje pa je bila tema, ki so jo obdelali v dokaj zanimivem članku na Jiarne. Na kratko so opisali razlike med vodnim in zračnim hlajenjem, ter navedli nekaj pomembnih odlik in slabosti.
Ravno zaradi vse bolj zmogljivih procesorjev, ki se bodo vedno bolj segrevali (pri tem imata veliko vlogo ravno število tranzistorjev, ki se veča kot noro in takt procesorja/čipa), lahko pričakujemo, da bo zračno hlajenje počasi postajalo vse manj pomembno, vedno več pa bo raznih alternativnih...

3 komentarji

Leseni PC in Vodno hlajenje...

DWPG - Novico nam je poslal Darko Pevec:

Na tej strani so prikazane slike, ki prikazujejo popolnoma navaden PC v popolnoma nenavadnemu lesenemu ohišju. Poleg tega, pa se v ohišju še nahaja zelo zanimivo izdelano vodno hlajenje, ki po mojem mnenju spada med lepša in iznajdljivejša. Človek je dejansko postavil svoj računalnik v mahagonijevo ohišje in nato na procesor še pritrdil že omenjeno hlajenje. Torej, sicer dvomim, da leseno ohišje dobro prepušča toploto, vendar pa, če ste človek, ki gre rad v ekstreme, klik! in naj slike govorijo same zase.

5 komentarjev

Vodno hlajenje - od a do ž

OC Prices - Za vse tiste, ki preprosto ljubite modifikacije, hočete narediti svoje vodno hlajenje in hkrati preprosto nimate preveč strani, ki opisujejo ta zelo zapleten postopek, si oglejte še eno v množici strani. Avtor te strani trdi, da je popolni začetnik ter navaja, da če je njemu uspelo, lahko uspe vsakomur. Vodno hlajenje je vgradil v ohišje midi-tower, uporabil 600 l/h črpalko, 80W peltierev element,... Zelo zanimivo ter lepo pregledno branje, podprto z veliko slikovnega gradiva. Edina stvar, ki je pri mojem branju tega članka ostala odprto vprašanje je, kako za vraga je človek z 80W peltierevim elementom na Pentiumu III 866 dobil -20 stopinj celzija med mirovanjem računala! Jaz imam 733 MHz računalo, takisto hlajeno z vodo inu 80W peltier elementom, pa se mi temperature v idlanju gibljejo le okrog ničle... Zanimivo...

0 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Koristni nasveti overclockerskega mojstra

Rizenet - Razni nasveti so večinoma namenjeni zelencem, ki še spoznavajo določeno področje računalništva, vendar pa kdaj pa kdaj utegnejo priti prav tudi mojstrom. Tokratni nasveti se bodo nanašali na vodno hlajenje; na Rizenetu se je neki tip odločil, da naredi manjšo raziskavo glede zračnega in vodnega hlajenja. Sicer je že na prvi pogled jasno, da tudi najboljši zračni hladilniki v primerjavi z vodnih hlajenjem popolnoma odpovejo, je pa vseeno lepo pogledati kakšna velika razlika nastane ob menjavi hlajenja. No, ker pa pri Rizenetu ne dvomijo, da je marsikateri napreden uporabnik na vodno hlajenje prešel iz zračnega, predlagajo, da svoj star hladilnik modificirate in ga nataknete na vodni blok. Če pa to ni mogoče, pa kupite kakšen 60 mm ventilatorček, ki bo pihal od strani. Čeprav taka rešitev na prvi pogled ne daje občutka učinkovitega delovanja, se kar dobro obnese, saj je procesorju pri idlanju temperatura padla za 3 stopinje C, pri poni obremenitvi pa je razlika že 5 stopinj C. Če...

0 komentarjev

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev