»

Hekerji napadli Sega Pass

BBC - V četrtek zvečer so v japonskem podjetju Sega, ki se ukvarja z razvojem videoiger in konzol zanje, odkrili vdor v sistem Sega Pass. Odtujili so bazo podatkov, v kateri so bili elektronski naslovi, rojstni podatki, imena in šifrirana gesla uporabnikov. Zaradi tega je Sega takoj izključila stran in začela preiskavo incidenta, naslednje jutro pa je uporabnikom poslala elektronska sporočila. V njih so jih obvestili o napadu in jim priporočili, da za vsak primer zamenjajo gesla na drugih stran, če so uporabili ista, medtem ko so jih v Sega Passu že ponastavili. Hujših posledic naj ne bi bilo, saj so bila gesla šifrirana, podatkov o finančnih transakcijah pa Sega ne hrani lastnih strežnikih.

Odgovornosti za napad ni prevzela še nobena...

2 komentarja

Na iPhonu tudi Sonic The Hedgehog

TechCrunch - Programerji so na Applov iPhone z veliko hitrostjo začeli postavljati klasične igre, kot sta Myst in Wolfenstein 3D, ki novodobne skupke bitov in bajtov običajno še vedno povsem prekosijo pri igralnosti. Zadnja dobrota, ki smo jo dobili na iPhone, je modri ježek z nadzvočno hitrostjo, ki ga je daljnega 1991 uvedla Sega, da bi konkurirala Nintendovemu vodovodarju Mariu. Sonic The Hedgehog stane razumnih 5,99 dolarjev.

Ježka krmilimo z dvema navideznima gumboma, ki ju igra izriše v spodnjem levem in desnem kotu touchscreena. Izkušnja sicer ni tako dobra kot pri klasičnem gamepadu, a ker večinoma rabimo le desni gumb, navideznost ni tako boleča. Tako ali tako pa bo iPhone 3.0 prinesel možnost, na Iphone priključiti...

7 komentarjev

MobilePro 200E

vir: Nec
Nec - Ročni računalniki z operacijskim sistemom PocketPC so večinoma še vedno sorazmeroma velike naprave, še posebaj če jih hočemo spraviti v žep. Pri MobilePro 200E pa je drugače -- zaslon je 3,5-palčni, z ločljivostjo 240 × 320 pik in osvetljen od zadaj. Pri polni osvetlitvi je sicer vseeno malenkost temnejši od tistega pri HP iPaqu ali Dellovem Aximu, je pa precej izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom, NECovim E300. Ohišje je presenetljivo majhno, velik je namreč le 122 × 76 × 11 mm in tehta manj kot 130 gramov. V notranjosti pa kljub majhnosti skriva zelo zmogljivo zasnovo, saj je...

1 komentar

Iztisnite več iz baterij

Adrian's Rojak Pot -

Na Loncu Adrijana Rojaka so dopolnili vodič o podaljševanju življenjske dobe baterij. Sestavili so pravo malo beštijo (akumulator) iz navadnih baterij, ki je sposobna napajati več energijsko nepožrešnih naprav, še posebej dlančnike s potratnimi barvnimi zasloni. Zadevca na žalost ni lahko prenosljiva, saj dlančniku doda slab kilogram mase.

Če imate kakšen dlančnik (predvsem Pocket PC) in bi želeli baterijam dodali nekaj življenjske dobe, klik!

0 komentarjev

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

VIA podprla UltraATA/133

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Na trenutno potekajočemu VIA Technology Forum-u (Taipei), je VIA predstavila VT8233A South Bridge, ki podpira novi Ultra ATA/133 protokol (podatkovni valj iz HDD-jevega bufferja teče z maksimalno hitrostjo 133MB na sekundo). Novi South Bridge paše na pine še obstoječih VT8233/VT8233C čipov. Lahko se ga uporablja skupaj z kar nekaterimi Nort Bridge-i, ki podpirajo visoko zmogljivo V-Link vodilo (VIA Apollo P4X266, VIA Apollo KT266A,...). VT8233A bodo izdelovali v tovarnah TSMC-ja v 0.22 mikronski tehnologiji. VIA je zaenkrat bolj skopa z informacijami, zato še ni znano, kdaj naj bi izdelki s tem čipom prišli v prodajo. Predvidevamo lahko, da bolj proti koncu leta, saj bodo ultimativne specifikacije UltraATA/133 protokola postale na voljo šele proti koncu Q4, leta 2001. Več o tem tukaj.

1 komentar

DFI in nove plate

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
DFI namerava na trg spustiti Socket A ploščo, ki uporablja Viin-o čipovje KLE133. Po besedah firme, bo plošča namenjena potrošniškim aplikacijam in imela dokaj nizko ceno. Plošča podpira 200/266Mhz FSB Athlon in Duron procesorjev, ima 2 SDRAM DIMM reži za do 1GB pomnilnika, 3 PCI reže in 1. CNR režo. Imela bo tudi že vgrajeni AC'97 zvok in možnost že vgrajenih LAN sposobnosti (AM33-EL). AM33 bo zudi podpirala prihajajoče 1.5Ghz Athlone in 1Ghz Durone, imela zmožnost SFS-ja (Stepless frequency Selection) ki omogočuje overclockerske sposobnosti in podpirala ATA/100, kot tudi STR (suspend-to-RAM). Kar se tiče nizke cene, se še ne ve kakšna bo.

0 komentarjev

Dlančniki z igricami

Slo-Tech - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX:

Kot nekateri veste, se namerava Sega umakniti iz igričarske hardware scene in se osredotočiti na izdelovanje iger. Tu sem zasledil informacijo, da se Sega namerava povezati s Synovial Inc. s pomočjo katerega bo izdelovala igre za popularne dlančnike in njihove operacijske sisteme. Sega tako namerava klasike, kot so Sonic The Hedgehog prenesti na dlančnike. Po zgodbi sodeč, naj bi bila prva skupna igra firm imenovana Virtual Game Gear, ki naj bi delovala na Pocket PC-jih kot je Compaq-ov iPAQ.

1 komentar

VIA KT266A

VIA Hardware - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX.
Če ste se obotavljali glede nakupa DDR matične plošče zaradi slabih performans trenutnih čipovij, vam ne bo treba več (dolgo) čakati. VIA je predstavila nov nabor čipov imenovan KT266A, ki se po zgodnjih testih sodeč, ne samo kosa, temveč tudi prehiti vsa ostala čipovja trenutno na tržišču. Čipovje je kompatibilen z vsemi Duroni/Athloni, vendar pa boste za optimalne performanse rabili 266Mhz FSB Athlona. Cena naj bi se gibala v istem rangu kot že poznan Viin nabor KT266 in tako predstavljala odlično kupčijo. Izšla naj bi malo prej kot desktop verzija Palomina, v povezavi s katerim bo to že tako ali tako odlično čipovje pokazalo zobe. Več o tem tu.
Če se bo KT266A res obnesla tako dobro, kot pravi VIA Hardwere, potem ima VIA še možnost prislužiti si (nazaj) naslov vrhunskega izdlovalca čipovij. Opozarjem pa vas, da je test opravila stran, ki je zelo "povezana" z Vio! Nekateri od vstvarjalcev strani so namreč kar uslužbenci Vie. Tako da glede...

2 komentarja

Cene RAMa

Jaz - Ok, to je samo preventivno opozorilo. Iz več različnih virov sem zasledil informacije, da se bo RAM v bližnji prihodnosti precej podražil. Čeprav je prva podražitev že bila, in sicer kakšna dva tedna nazaj, se ima stanje še precej za spremeniti. Po nekaterih informacijah naj bi se RAM že podražil za približno 40%, toda tega ne morem potrditi. Sicer so se cene v naših trgovinah opazno zdebelile, toda 40% podražitve še ni za opaziti.
S to novico nikakor ne mislim povzročiti kakšne panike, toda vseeno bodite previdni...

25 komentarjev