» »

VIA KT266A

VIA KT266A

VIA Hardware - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX.
Če ste se obotavljali glede nakupa DDR matične plošče zaradi slabih performans trenutnih čipovij, vam ne bo treba več (dolgo) čakati. VIA je predstavila nov nabor čipov imenovan KT266A, ki se po zgodnjih testih sodeč, ne samo kosa, temveč tudi prehiti vsa ostala čipovja trenutno na tržišču. Čipovje je kompatibilen z vsemi Duroni/Athloni, vendar pa boste za optimalne performanse rabili 266Mhz FSB Athlona. Cena naj bi se gibala v istem rangu kot že poznan Viin nabor KT266 in tako predstavljala odlično kupčijo. Izšla naj bi malo prej kot desktop verzija Palomina, v povezavi s katerim bo to že tako ali tako odlično čipovje pokazalo zobe. Več o tem tu.
Če se bo KT266A res obnesla tako dobro, kot pravi VIA Hardwere, potem ima VIA še možnost prislužiti si (nazaj) naslov vrhunskega izdlovalca čipovij. Opozarjem pa vas, da je test opravila stran, ki je zelo "povezana" z Vio! Nekateri od vstvarjalcev strani so namreč kar uslužbenci Vie. Tako da glede objektivnosti napovedi nisem popolnoma prepričan... Ni mi treba omenjati, da je predhodnjik pustil zelo slab vtis na kupcih. Videli bomo, če kahko KT266A ta okus popravi, ali vsaj izboljša.

2 komentarja

VASkO ::

testa ni opravila samo VIAHardware, ampak skoraj vse hardweraske strani. Rezultati pa so povsod enaki: najhitrejsi DDR cipset!

mojsterpeter ::

najhitrejši, brez DDR2700 podpore pa s problematičnimi gonilniki (IDE kontroler)

jst vii ne zaupam - rajš kupm sis k ni dost slabši (kaj bo šele ko bo sis izdal novo revizijo)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon - da ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81657 (1469) tha_man
»

GIGABYTE? ASUS? ABIT?

Oddelek: Kaj kupiti
181261 (952) krucymucy
»

gigabyte plošča

Oddelek: Strojna oprema
161204 (1017) krucymucy
»

katero mamo plato

Oddelek: Strojna oprema
411957 (1360) ChiefThunder
»

V pričakovanju novosti...

Oddelek: Kaj kupiti
7984 (879) VASkO

Več podobnih tem