» »

Hekerji napadli Sega Pass

Hekerji napadli Sega Pass

BBC - V četrtek zvečer so v japonskem podjetju Sega, ki se ukvarja z razvojem videoiger in konzol zanje, odkrili vdor v sistem Sega Pass. Odtujili so bazo podatkov, v kateri so bili elektronski naslovi, rojstni podatki, imena in šifrirana gesla uporabnikov. Zaradi tega je Sega takoj izključila stran in začela preiskavo incidenta, naslednje jutro pa je uporabnikom poslala elektronska sporočila. V njih so jih obvestili o napadu in jim priporočili, da za vsak primer zamenjajo gesla na drugih stran, če so uporabili ista, medtem ko so jih v Sega Passu že ponastavili. Hujših posledic naj ne bi bilo, saj so bila gesla šifrirana, podatkov o finančnih transakcijah pa Sega ne hrani lastnih strežnikih.

Odgovornosti za napad ni prevzela še nobena hekerska skupina. Zloglasni LulzSec je eksplicitno zanikal odgovornost in celo ponudil svojo pomoč. Zapisali so, da obožujejo Dreamcast, zato so pripravljeni ujeti hekerje in jih povračilno napasti.

2 komentarja

RobertDev ::

Zakaj obožujejo dreamcast?

Putr ::

Zakaj LulzSec dela kar koli? For the lulz. No ne če prašaš precej bralcev 24ur.com k so totalno popenl k je 24ur objavil (naš) popravek da so LulzSec huligani in ne haktivisti. Folk si tok želi "haktivistov" da jih vidijo vsepovosod.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony domnevno spet napaden

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
184858 (3889) BALAST
»

Napadena grška stran Sonyja

Oddelek: Novice / Varnost
245193 (3549) Blisk
»

Potek operacije Povračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8314788 (11569) Jupito
»

APT (Advanced Persistent Threats) napadi iz Kitajske

Oddelek: Novice / Varnost
124040 (2884) Matthai
»

Ali Severna Koreja uporablja hekanje v vojaške in obveščevalne namene?

Oddelek: Novice / Varnost
183936 (3936) iro

Več podobnih tem