»

Google Stadia novembra s plačljivo preizkusno različico

Euro Gamer - Pri Googlu so po desni prehiteli norijo prihajajočega sejma E3 in pojasnili mnogo podrobnosti o ambicioznem servisu za pretočno igranje Stadia. Najbolj zagnani ga bodo lahko preizkusili letošnjega novembra, a bodo za to plačali 120 evrov. Takrat bo štartal v štirinajstih državah in z nekaj čez tridesetimi igrami. Naslednje leto dobi polno obliko z brezplačnim in premijskim računom.

Ko je Google marca najavil storitev za pretočno igranje Stadia, sta se v odzivih mešala navdušenje in zadržana previdnost. Obljub o hitrem poganjanju iger v oblaku, ki bi jih nato lahko igrali že na šibkih napravah, smo se pač doslej že naposlušali, pa jih še nihče ni v celoti izpolnil. Predvsem pa pri Googlu takrat niso navedli najpomembnejših podrobnosti: cene in izbora iger, na...

37 komentarjev

Uradno: Mojang Microsoftu za poltretjo milijardo

Slo-Tech - Potrdile so se govorice iz preteklega tedna, da Microsoft kupuje švedsko podjetje Mojang, ki je znano po svoji igri Minecraft. Zanj bodo odšteli 2,5 milijarde dolarjev, kar je celo malo več od zgornje meje v napovedih, transakcija pa bo zaključena proti koncu leta. Po pričakovanjih bo Mojang postal del Microsoftove divizije za igre.

Minecraft je za Microsoftovo konzolo Xbox 360 že na voljo in v zadnjih dveh letih so ljudje v njej prebili dve milijardi ur, ocenjujejo. Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella poudarja, da so igre še vedno ena izmed glavnih aktivnostih, ki sega od računalnikov in konzol do tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Minecraft pa je več kot igra, saj gre za platformo odprtega sveta, ki jo sestavlja živahna skupnost, kar...

46 komentarjev

Microsoft se zanima za proizvajalca Minecrafta

The Wall Street Journal - Microsoft je v sklepni fazi pogajanj za nakup švedskega podjetja Mojang, za katero morda še niste slišali. Gotovo pa je vsem poznana igra Minecraft, ki so jo Švedi razvili. Microsoft se pogaja o znesku okrog dveh milijard dolarjev za celotno podjetje.

Mojang je leta 2009 ustanovil Markus Persson s svojim prijateljem Jakobom Porsérjem, po tem ko ga je neuspešno snubil Valve. V podjetju je lahko nadaljeval razvoj igre Minecraft, ki do danes ostaja glavni izdelek podjetja, a ne edini. Kmalu sta pripeljala še Carla Manneha, ki je prevzel funkcijo izvršnega direktorja v podjetu. Mojang se od podobnih podjetij razlikuje v svoji filozofiji, saj se je podjetje otepalo zunanjih investicij - še vedno so omenjena trojica edini...

33 komentarjev

O težavah z žiroskopi v Android napravah

:-P

vir: Game Oven
Daring Fireball - Skupina nizozemskih razvijalcev mobilnih iger Game Oven Studios je prejšnji teden spisala precej klavrn blogpost o stanju fragmentacije pri Android napravah. Tokrat ni bilo govora o različicah operacijskega sistema Android (kar je že star problem), ampak o strojni opremi. Game Oven je namreč tik pred izidom plačljive ($4) plesne igre Bounden, mišljene za dva igralca, ki vsak s svoje strani držita isti mobilni telefon, in potem s sledenjem zaukazanim kretnjam nekako uspeta zaplesat.

Koncept niti ni tako zapleten (glej video), se pa zanaša na delujoč in natančen žiroskop za sprotne podatke...

24 komentarjev

Švedska šola uvaja obvezne ure Minecrafta

Gizmag - Stockholmska Gimnazija Viktorja Rydberga je napovedala, da med obvezne predmete svojega kurikula za 13-letne učence uvaja Minecraft. Program bo zajel približno 180 učencev, ki se bodo že prihodnje šolsko leto spopadali z grajenjem sveta v Minecraftu.

Minecraft je uradno izšel leta 2011 (nedokončane verzije so bile na voljo že od leta 2009) in hitro osvojil svoje privržence. Gre za igro igranja vlog (RPG), v kateri uporabniki v eno- ali večigralniškem načinu gradijo svoj svet. Ustvariti je mogoče najrazličnejše svetove, od zelo preprostih do simulacije 16-bitnega ALU.

Prav neskončna prilagodljivost igre je tudi razlog za njeno vključitev v kurikulum. Kot pojasnjuje tamkajšnja učiteljica Monica Ekman, se bodo učenci z Minecraftom učili načrtovanja mest,...

33 komentarjev

Na Android prihaja Minecraft

Android Central - Razvijalski studio Mojang, ki razvija zelo zanimivo igro Minecraft, je uradno napovedal različico igre za Android in jo tudi že pokazal v gibljivi sliki. Podrobneje jo bodo predstavili na prihajajočem igričarskem sejmu E3, ki se bo med 7. in 9. junijem dogajal v Los Angelesu, bo pa Minecraft za Android ob izidu obenem prva ekskluziva za Sony Ericssonov mobilnik Xperia Play. Prva različica bo torej prirejena za delovala z Xperiinimi fizičnimi gumbi, namenjenih prav igranju iger. Kasneje, še pred koncem leta, bosta sledili različici tudi za ostale naprave z Androidom kot tudi za platformo iOS. Podatke o ceni ter o obdobju ekskluzivnosti za Xperio Play bomo najverjetneje izvedeli na sejmu E3, saj zaenkrat ti podatki še niso znani.



Za...

16 komentarjev

Za udeležence Google I/O še Xperie Play

Xperia Play je za igričarje odličen telefon, a je vseeno njegova razširjenost močno omejena

vir: TechCrunch
TechCrunch - Kot da Googlovo darilo prek 5.000 Galaxy Tabov za vse udeležence konference I/O ne bi bilo dovolj, je manjše število srečnežev dobilo še Sony Ericssonove Xperie Play. Gre za prvi resnejši igričarski telefon z Androidom, ki so ga pri Sony Ericssonu pospremili še s certifikacijo naprav za združljivost z igrami Play Station. Lep nabor iger za prvo generacijo igralne konzole so namreč prenesli na Android, igranje pa je jasno najlažje na Xperii Play, ki ima namesto fizične tipkovnice pod drsnim zaslonom vgrajene gumbe, ki so na moč podobni igralnemu ploščku PlayStationa. Mobilni telefon so dobili udeleženci predavanja na konferenci I/O,...

0 komentarjev

Minecraft izide 11. novembra

Ars Technica - Priljubljena indie računalniška igra Minecraft, ki je nepričakovano obnorela svet, bo na martinovo 11. 11. 2011 izgubila oznako beta in uradno izšla. Tako je na svojem blogu napovedal njen tvorec Markus Persson, ki dodaja, da drastičnih sprememb v primerjavi z zdajšnjimi betami ne bo. Obljublja pa, da bo Minecraft pred in po izidu polne verzije še vedno dobival nove funkcionalnosti in posodobitve.

Igra se že zdaj prodaja za 21 dolarjev (nekaj časa je bila cenejša) in je do danes avtorju ustvarila čez palec preračunano 32 milijonov dolarjev prihodkov. Z njo so igralci ustvarili že vse mogoče umetnine, od pravih umetnih svetov do emulacije 16-bitnega ALU-ja.

64 komentarjev

Prihaja lahkokategorni Angry Birds za Android

Preprosta a izredno zasvoljiva igra!

vir: Ars Technica
Ars Technica - Angry Birds je brez dvoma ena izmed najbolj uspešnih iger za platformo iOS ter obenem tudi ena najbolj razširjeni iger za Android (tukaj je pač brezplačna), poleg preprostega dejstva, da je ena najbolj preprostih in zabavnih iger, ki človeka skorajda zasvoji. A mnogi lastniki mobilnih telefonov z Androidom, ki so slednje kupili že pred časom (pred letom dni) oz. v bližnji preteklosti zanj odšteli nekoliko manj zajeten kupček denarja, se soočajo z ne popolnoma gladkim delovanjem te igre. Sem spadajo npr. mobilniki kot so prvi mobilni telefon z Androidom, HTC Dream, katerega frekvenca delovanja znaša skromnih 528 MHz, vsi njemu podobni (HTC Magic, Hero), nekateri Samsungovi modeli (Galaxy Spica) ter npr. komaj junija...

55 komentarjev

Microsoftov Zune HD jeseni

Zune HD

vir: Microsoft
CNet - Microsoft je ta teden potrdil, da bo še letos jeseni izdal svoj Zune HD, s katerim bo konkuriral iPodu Touch. Preveč radodarni z informacijami v Redmondu niso bili, tako da kapacitete, cene in podobnih specifikacij niso razkrili. So pa povedali, da bo imel Zune HD na dotik občutljiv OLED-zaslon, Windows CE z Internet Explorerjem, flash pomnilnik in radijski sprejemnik. Obljubili so še, da bomo naslednji teden na sejmu E3, ki bo potekal v Los Angelesu, izvedeli več o z Zunom povezani storitvi za Xbox, ki bo počasi izpodrinila trenutni Xbox Live. Trenutno sicer prek Xbox kupljenih vsebin ne moremo predvajati na Zune, kar Microsoft priznava, da ni najbolje, zato je cilj z novo generacijo Zuna to harmonizirati. Kakšne bodo...

5 komentarjev

Napovedana astronomska prodaja Gamecubov

The Register - Nintendova konzola Gamecube je na sejmu E3 požela ogromno zanimanje, ki pa se gotovo ne bo usahnilo še dolgo časa. Glede na zanimanje so se pojavile tudi prve napovedi o prodaji same konzole. Samo ob začetku prodaje na Japonskem, ki se bo začela 14. septembra je za pričakovati, da bodo ljudje dobesedno razgrabili prvih 500,000 primerkov. Nintendo pa namerava do konca leta na Japonskem prodati še nadaljnjih 400,000 Gamecubov. Znano je tudi, da bodo prvi serija izključno v vijolični barvi, v drugi seriji pa naj bi se pojavile tudi t.i. "alternativne" barve.
Za ZDA so napovedi povsem drugačne: do novembra, naj bi se na tem trgu prodalo okoli 1.1 milijona Gamecubov, Ameriški oddelek Nintenda pa načrtuje, da bo poleg konzol prodal še 900 000 kosov igre Luigi's Mansion. Do marca 2002 naj bi se število prodanih Gamecubov povečalo na 4 000 000. Ocen za evropsko prodajo še ni.
Tako, počakajmo samo še na uradne podatke, ki bodo potrdili napovedi . ...

0 komentarjev