»

Apple razvija električni avtomobil?

The Wall Street Journal - Špekulacije o Applovem skorajšnjem vstopu na avtomobilski trg, ki so se razširile minuli teden ob pogledu na nenavadno Applovo vozilo s številnimi kamerami, so še podžgale govorice, da Appla že nekaj mesecev zelo resno z ekipo tisoč inženirjev razvija električni avtomobilov.

Apple dejansko ima dovolj denarja in znanja, da se razvoja električnega avtomobila loti. Projekt z imenom Titan naj bi vodil Steve Zadesky, ki je bil nekdaj zaposlen pri Fordu, sedaj pa je že nekaj let Applovec in je vodil tudi razvoj iPhona. Financial Times ugotavlja , da Apple novači strokovnjake z avtomobilističnega področja, recimo nekdanjega vodja razvoja v Mercedes-Benzu Johanna Jungwirtha in oblikovalca v Fordu Marca Newsona. Reuters pravi, da želi Appli razviti samovozeči električni avtomobil,...

89 komentarjev

Koda v Toyotinih vozilih lahko povzroči prometno nesrečo

Zatikajoč pedal.

Slo-Tech - Toyota se je v razvpitem oklahomskem procesu poravnala z voznico avtomobila Toyota Camry letnik 2005, ki je septembra 2007 povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom za sopotnico. Toyota bo morala zaradi težav z elektroniko v avtomobilu, ki je povzročila prometno nesrečo, izplačati tri milijone dolarjev. Če se stranki ne bi poravnali, bi sodišče prisodilo kazensko oziroma eksemplarično odškodnine (punitive damages), kjer so zneski še bistveno večji.

O slabi kodi, ki poganja svet, smo že pisali. Večina kode v modernih elektronskih napravah zaradi ekonomskih razlogov ne gre skozi temeljit postopek nadzora kvalitete. Kodo je mogoče pisati praktično brez hroščev, kot dokazujejo vesoljska plovila in letala, a to terja nesorazmerno veliko časa in stroškov. Prav v...

70 komentarjev

Si.Mobil draži pakete, uvaja obvezne dodatne storitve

Si.Mobil je svojim naročnikom ta mesec povedal 'nekaj lepega'. No, konec meseca bo v ljubljanskem Tivoliju zdaj že tradicionalni 'predšolski' in brezplačni žur z Umekom.

Slo-Tech - Naročniki mobilnega ponudnika Si.Mobil so danes s številke 4040 dobili obvestilo, da jim bo oktobra vsako leto zaračunan enkratni dodatni znesek 9.78€, začenši letos. SMS za nadaljnje informacije napotuje na spletno stran z obvestili; operater je potrdil, da bo v teh slabih 10€ vključeno "vodenje uporabnikove številke", kar vključuje "upravljanje s kartico SIM, njeno morebitno zamenjavo v primeru okvare, izklop oz. ponovni vklop v primeru kraje, zamenjavo telefonske številke, prenos naročniškega razmerja in še izdelavo razčlenjenega računa, v kolikor bo uporabnik za to prosil.". Nekaj teh storitev naj bi bil že zdaj plačljivih, je pa zanimivo, da se dokaj podroben račun že pošilja na e-mail, zamenjava SIM-ke pa je v določenih primerih tudi brezplačna.

Ista stran tudi obvešča, da bodo s 5.9. podražili naročnino za...

438 komentarjev

Toyota se je uklonila Applu

Sporna tema.

vir: Wired News
Wired News - Toyota je nedavno predstavila prilagojeno temo za telefone iPhone, ki je bila narejena v smislu nove Toyote Scion tc 2011. Dobiti jo je bilo moč v sivi spletni trgovini Cydia, kar pa Applu ni bilo všeč.

Reklamno kampanjo je pripravljalo podjetje Velti, ki ga je Toyota najela za promocijo nove toyote. Ti so sodelovali s podjetjem ModMyi.com, saj so v Veltiju videli povezavo med uporabniki...

11 komentarjev

Microsoft in Toyota bosta sodelovala na avtomobilskem trgu

X-Bit Labs - Microsoft in Toyota sta včeraj na posebnem dogodku objavila napoved o sodelovanju, saj bo v prihodnjih hibridnih in električnih toyotah Microsoftov oblačni sistem Azure skrbel za telematiko. Izboljšana telematika bo vključevala upravljanje z akumulatorjem, GPS, telekomunikacije, večpredstavnost (glasba, video za sopotnike) in podobno. Platformo bodo začeli postopoma uporabljati prihodnje leto, dokončno pa naj bi bila pripravljena do leta 2015.

Microsoft je sicer že prisoten na avtomobilskem trgu, saj sodeluje s Fordom pri sistemu Ford Sync, ki omogoča telekomunikacije, navigacijo in razvedrilo v avtomobilih. Razlika vendarle obstoji, saj je ta sistem večidel lokalen, medtem ko v sodelovanju s Toyoto razvijajo...

41 komentarjev

Danes pričetek MIX10

CNet - Danes se v Las Vegasu začenja konferenca MIX10 za spletne razvijalce, ki bo trajala tri dni in koder bo Microsoft pokazal novosti, ki nam jih pripravlja za letošnje leto. Glavni govornik prvega dne bo Joe Belfiore, ki v Microsoftu skrbi za program Windows Phone. To jasno pomeni, da bomo danes izvedeli vse in še več o Windows Phone 7, kar bo še posebej prav prišlo razvijalcem aplikacij zanj. Microsoft je že potrdil, da bodo ti morali uporabljati XNA in Silverlight, medtem ko stara, že napisana programska oprema ne bo delovala. Igre na Windows Phone 7 bodo lahko strojno pospešene in se bodo razumele tudi z Xbox Live, kamor bo moč prenesti shranjene igre in avatarje.

Jutri bo na oder stopil Dean Hachamovitch, ki se bo posvetil novemu brskalniku Internet Explorerju 9 in morebiti nam bodo pokazali že kakšen del kode. Drobtinice, tu mislimo na...

2 komentarja

Microsoft v razvoj vlaga 9,5 milijarde dolarjev

Slashdot - Microsoft je napovedal, da bodo letos v razvoj in raziskave vložili 9,5 milijarde dolarjev, kar je več kot katerokoli druge podjetje iz te branže. Microsoftov Kevin Turner je na CeBIT-u dejal, da bo naslednje najbolj raziskovalno navdahnjeno podjetje v razvoj vložilo šest milijard dolarjev. Glavnino razvoja bo Microsoft usmeril v oblačne storitve in oddaljeno računanje (online computing). Turner se je še pohvalil, da imajo v Redmondu že sedaj več oblačnih storitev kot katerokoli drugo podjetje, saj ponujajo vse od e-pošte do platforme Azure.

To pa ne pomeni, poudarja Turner, da se bo Microsoft odpovedal razvoju programske opreme za lokalno uporabo (v nasprotju z oblaki). Čeprav na primer Google intenzivno ponuja pisarniški paket, ki deluje prek spleta, Microsoft vztraja, da bo vedno obstajala potreba po lokalni programski opremi, ki ima več funkcij od oblačne. Turner se je dotaknil še prihajajočega operacijskega sistema Windows Phone 7 Series, ki mu Android predstavlja hudo...

8 komentarjev

Microsoft in HP bosta sodelovala pri oblačnem računalništvu

Ars Technica - Microsoft in Hewlett-Packard sta v teh dneh sklenila dogovor o sodelovanju, s katerim sta se zavezala k partnerstvu pri razvoju in poenostavitvi IT-rešitev na področju oblačnega računalništva. Sodelovanje med HP-jem in Microsoftom sega že četrt stoletja nazaj. Nov paket je težak 250 milijonov dolarjev in obsega mnogo izdelkov, med njimi optimizacijo HP Converged Infrastructure za Microsoft Exchange 2010, HP Insight Software and Business Technology Optimization z Microsoft System Center itn. Prav tako se je Microsoft obvezal, da bo za svojo platformo Windows Azure uporabljal HP-jevo strojno opremo, za nameček pa bosta podjetji podeseterili investicijo v distribucijske kanale in partnerje po svetu. Več o tem.

1 komentar

Microsoft predstavil Azure Services Platform

Prikaz sestave Azure Services Platform

vir: Microsoft
Microsoft - Da je med tem tednom potekala Microsoft-ova PDC konferenca smo na Slo-Techu že poročali, vendar enega izmed bolj sočnih bonbončkov še nismo omenili. Microsoft je namreč najavil in predstavil svojo t.i. cloud computing rešitev.

Oblačno računanje je prvi predstavil Amazon s svojim EC2 sistemom, vendar pa so se v zadnjem obdobju pojavile tudi alternative iz drugih taborov računalniške industrije (Google Apps Engine in IBM-ov Blue Cloud). Microsoft, ki naj bi na svoji danes predstavljeni ponudbi začel delati nekoliko preden je Amazon predstavil EC2, dokončno pa bo produkcijo uporaben v drugi polovici naslednjega leta.



Windows Azure Microsoft opisuje kot operacijski sistem za svoje Azure Service Platform storitve, v okviru katerih...

19 komentarjev

Prenova spletnega mesta Slo-Tech

Slo-Tech - Odločili smo se, da bomo v prihodnje dosedanjo stran Slo-Techa še izboljšali. V ta namen pripravljamo serijo krajših anket. Najprej vas sprašujemo o tem, kaj vam je najbolj pomembno pri obisku spletnih mest. Kasneje se osredotočimo na vašo izkušnjo z obstoječo stranjo Slo-Techa, da bi popravili stvari, ki vas najbolj motijo in dodali tiste, ki si jih želite.

Prosimo vas za sodelovanje, saj bomo na ta način lažje spoznali vaše potrebe in želje. Vabljeni k izpolnjevanju.

104 komentarji