»

Test Cooler Master hladilnikov

X-Bit Labs - Na X-bit labs so opravili test treh procesorskih hladilnikov proizvajalca Cooler Master in sicer modele Mars, Eclipse in Hyper TX, ki imajo precej nevsakdanjo obliko. Namen testa je bil ugotoviti, ali ti hladilniki ponujajo poleg zanimive oblike tudi dobre hladilne sposobnosti oziroma vpliv njihove oblike na zmogljivost. Test je bil opravljen na procesorju Core 2 Duo E6300. navitem na 3300 MHz. pri 1, 4 V, za lažjo primerjavo pa so v test vključili tudi Thermaltake-ov Big Typhoon. Kako so se odrezali Cooler Masterjevi hladilniki, si oglejte v testu.

5 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Windows Server 2003 boljši od Linuxa

The inquirer - Postalo je znano, da je Microsoftov Windows Server 2003 znatno boljši od operacijskega sistema Linux. Tekmovalci, ki so se borili za prvo mesto na testu, so bili Windows Server 2003, Red Hat 8.0 in Red Hat Advanced Server 2.1. Test je bil opravljen na 8-procesorskem HP Proliant DL760 Xeon sistemu s 4 GB RAM, izpeljan pa s pomočjo uporabe NetBench 7.02. Microsoftov izdelek je bil prepričljivo boljši (kar se tiče hitrosti, jasno), saj je bil v nekaterih testih tudi do dvakrat hitrešji od konkurenta. Opazna prednost Linuxa ostaja njegova cena, kar pa še ne pomeni, da ga lahko izključimo iz boja z Microsoftom. Klik!

25 komentarjev

Drugi krog glasovanja...

Jaz - Ker sem po naravi len osebek (kar ste mi tako velikodušno priznali v nedavni anketi), bom kar skopiral tekst z glavne strani Natečaja/Glasovanja za naše majčke:

Pred vami je drugi krog glasovanja za Slo-Tech majčke. Sprva nismo mislili, da bo kaj takšnega sploh potrebno, toda očitno ste bili enakega mnenja kot mi: vse majce so odlične in med njimi je težko izbirati. Razlike med vodilnimi so namreč bile izredno majhne (po par %)... Tako smo se odločili še enkrat ponuditi na glasovanje 5 majic, ki so dosegle največ glasov (v tem vrstnem redu so tudi postavljene). Upamo, da se boste sedaj bolj odločno izrazili, drugače se zna to zavleči v nedogled :).

8 komentarjev

DDR vs SDR

Jaz - Tako, da ne bom veljal za najbolj lenega osebka na Slo-Techu (saj ne, da me to kaj moti ), sem se tudi jaz pretegnil in stipkal en testek. Kot je v navadi pri meni, stvar zamuja približno en mesec, krivo pa je seveda vse ostalo, razen mene (z drugimi besedami: i'm sorry). Gre za primerjavo DDR in SDR platforme za AMDjeve procesorje. Temeljno vprašanje je bilo, ali novi pomnilniški standard prinaša velike razlike v praksi ter ali se nadgradnja izplača. Kliknite na povezavo v desnem meniju in dobili boste odgovore...

11 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Danes sva se z lunijem odločila za eno manj resno temo... išče se najbolj len osebek na Slo-Techu. Predizbor je bil opravljen v času sestavljanja novega vprašanja. Upam da boste vsi glasovali zame...

dodatek by luni: glasajte za nas (jer mi smo spas...)!

16 komentarjev

Smo pridni, kajne?

Slo-Tech - Kot ste videli, se počasi, a zagotovo vračamo v tisti težki tempo. Tako sta moj test zgoščenkomatov danes dopolnila še dva članka: Medtem ko je prvi bolj ležerno ter zabavno večerno branje, ob katerem si spočijemo možgane ter se še kaj novega naučimo, je pa lunijev test pravi "showdown" petih osnovnih plošč, v katerem je opisana gola teorija ter sámo obnašanje plošče pod različnimi pogoji. Ogled obeh zelo močno priporočljiv.

25 komentarjev