»

Google povečal dobiček, a razočaral

Slo-Tech - Google nadaljuje štafeto računalniških in internetnih velikanov, ki razkrivajo poslovna poročila za preteklo četrtletje. V svoji najavi so zapisali, da so imeli 15,4 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer so ustvarili 3,45 milijarde dolarjev dobička, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Analitiki so pričakovali nekoliko večje prihodke in za 20 odstotkov višji dobiček, zaradi česar je delnica izgubila skoraj štiri odstotke.

Večino prihodkov Google še vedno ustvari s svojimi stranmi (iskalnik, YouTube, Gmail), in sicer 10,5 milijarde dolarjev oziroma 68 odstotkov, kar je petino več kot lani. Prihodki iz naslova Adsense so se povišali za štiri odstotke na 3,4 milijarde dolarjev, preostanek v višini milijarde dolarjev pa gre na rovaš Google Playa,...

8 komentarjev

Google povečal prihodke in dobiček

vir: Google
The Wall Street Journal - Čeprav cena oglasov na spletu in mobilnih napravah v zadnjem času upada, na Googlove poslovne rezultate to ni imelo bistvenega učinka. V zadnjem četrtletju je podjetje poslovalo odlično in povečalo prihodke od prodaje na 12,95 milijarde dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Če upoštevamo še Motorolo Mobility, ki so jo prevzeli sredi lanskega leta, so prihodki znašali 14 milijard dolarjev. Povečal se je tudi dobiček, in sicer se je povzpel za 16 odstotkov na 3,35 milijarde dolarjev. Googlova delnica je po objavi rezultatov pridobila skoraj pet odstotkov. Google približno dve tretjini prihodkov ustvari s svojimi stranmi, približno četrtino s partnerskimi stranmi, preostanek pa z drugimi storitvami.

...

4 komentarji

Google v zadnjem četrtletju rekordno

vir: Google
Google - Google je zadnje lansko četrtletje sklenil s kar 25-odstotno rastjo prometa v primerjavi s kvartalom leta poprej, medtem ko je dobiček poskočil za dobrih šest odstotkov. Skupno je podjetje doseglo rekorden promet z 10,58 milijardami dolarjev in drugi najvišji dobiček v zgodovini, tj. 2,7 milijarde dolarjev, so sporočili iz Mountain Viewa. Končno je poletel tudi Google+, saj se je število njegovih uporabnikov v zadnjih treh mesecih povzpelo s 40 na 90 milijonov.

Približno 24 odstotkov vseh prihodkov (2,45 milijarde dolarjev) je Google izplačal naprej partnerskim oglaševalcem (gre za tako imenovane Traffic Acquisition Costs), ki skrbijo za pritok uporabniškega prometa na Googlovo stran. V zadnjih četrtletjih se ta odstotek...

22 komentarjev

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Ars Technica - Naslednje v množici podjetij, ki te dni pridno objavljajo poslovne izkaze za preteklo četrtletje, je redmondski velikan Microsoft. Njegove rezultate bi lahko strnili z besedami nič novega. Nekoliko so povečali dobiček, ki še vedno večidel izvira iz dveh izdelkov - pisarniškega paketa Office in konzole Xbox s pritiklinami, še zlasti Kinectom.

Prihodki od prodaje so znašali 16,4 milijarde dolarjev, kar je za 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. S tem so vknjižili 5,2 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je za 31 odstotkov več kot lani.

Slabše se je odrezala divizija za Windows, saj so se prihodki od prodaje Windows 7 skrčili za štiri odstotke na 4,4 milijarde dolarjev, kar...

17 komentarjev

Google povečal dobiček za manj od pričakovanj

Larry Page

vir: The New York Times
The New York Times - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, v katerem so zabeležili zmerno povečanje prihodkov in dobička. Glavno vprašanje pred predstavitvijo pa niso bili finančni kazalniki, marveč Pageova navzočnost. V začetku meseca je Larry Page prevzel vajeti Googla v svoje roke, ko je nasledil predhodnega izvršne direktorja Erica Schmidta. Page je bolj inženir kakor menedžer in precej manj gostobeseden in vajen nastopati kakor...

20 komentarjev

Dellov poslovni izid nad pričakovanji, govorice o prevzemu AMD-ja

Slo-Tech - Dell je objavil poslovne rezultate za četrto četrtletje in celotno fiskalno leto 2011. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 15,7 milijarde dolarjev, na letni ravni pa 61,5 milijarde dolarjev, kar je za 16 odstotkov več kot leto pred tem. Čisti dobiček se je povzpel na rekordno raven v zadnjih petih letih in je v zadnjem četrtletju dosegel 927 milijonov dolarjev. V celotnem letu so zabeležili 2,6 milijarde dolarjev dobička ali 84 odstotkov več kot leto poprej in bistveno nad pričakovanji analitikov.

Za dobre rezultate imajo zasluge predvsem podjetja, ki so njihove stranke. Prodaja velikih podjetjem je zrasla za 12 odstotkov (na 4,7 milijarde dolarjev v zadnjem kvartalu), prodaja...

16 komentarjev

Poslovilna nagrada za Erica Schmidta 100 milijonov dolarjev

Vodilna trojica - Eric Schmidt, Sergey Brin in Larry Page z mikrofonom v roki

vir: Google
Bloomberg - Eric Schmidt, ki 4. aprila zapušča položaj Googlovega izvršnega direktorja, ne bo imel finančnih težav. Za njegovo minulo delo mu bo Google poklonil nagrado in odpravnino skupaj v obliki delnic in delniških opcij. Višina celotnega paketa znaša 100 milijonov dolarjev pri trenutnih tržnih cenah Googlovih delnic, prejel pa ga bo postopoma v naslednjih štirih letih. Googlova tiskovna predstavnica je dejala, da je to prva tovrstna nagrada za Schmidta. Analitiki dodajajo, da gre za neobičajno visoko nagrado že za aktualnega izvršnega direktorja, kaj šele odhajajočega. Očitno je, da si Google želi tudi v naslednjih štirih letih modre nasvete Erica Schmidta.

Tudi brez tega darila pa Schmidt ne...

9 komentarjev

Adobe rekordno

Delničarji so manj zadovoljni, saj je delnica letos izgubila petino vrednosti

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Adobe je objavil poslovne rezultate za zadnje četrtletje fiskalnega leta 2010, v katerem so poslovali rekordno. Prihodke so v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali ta tretjino in z vrednostjo 1008 milijonov dolarjev prvikrat presegli milijardo. V celotnem letu so zbrali 3,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za 29 odstotkov več kot leta 2009.

Dobiček je letos v zadnjem kvartalu znašal 269 milijonov dolarjev, medtem ko so lani pridelali v tem času 32 milijonov dolarjev izgube. Celoletni dobiček je dosegel 774 milijonov dolarjev, kar je točno 100 odstotkov več kot lani.

Izvršni direktor Shantanu Narayen dober rezultat pripisuje rasti povpraševanja po izjemno širokem naboru Adobovih izdelkov, ki je eden najširših v IT-svetu.

1 komentar

Google se proti odhodom bori s povišico

The Wall Street Journal - Google je že vrsto let v samem vrhu na seznamu najboljših zaposlovalcev v ZDA - tudi letos so odlični četrti - a zadnje čase poteka pretok ljudi tudi v smeri, ki je v Mountain Viewu niso vajeni. Da bi trend zaustavili, se je Google odločil vsem svojim zaposlenim po svetu povišati plače za 10 odstotkov.

S prvim januarjem bo 23 tisoč zaposlenih po vsem svetu imelo osnovno plačo za deset odstotkov višjo, poroča The Wall Street Journal. Povod za to širokogrudno potezo je bržkone Facebook, ki je začel uspešno snubiti Googlove zaposlene do te mere, da je v Facebooku deset odstotkov zaposlenih iz vrst Googla. Izvršni direktor Eric Schmidt je zaposlenim povišico naznanil po elektronski pošti. Dodal je, da so ugotovili, da je plača najpomembnejši del plačila, ki jo zaposleni cenijo bolj od bonusov, delniških opcij in drugih dodatkov.

Poleg tega so eksperimentalno začeli uporabljati matematični model, ki poskuša predvideti, kateri izmed zaposlenih bo zapustil podjetje. Program uporablja...

10 komentarjev

Microsoftov dobiček za polovico višji

Gibanje cene delnice Microsofta v zadnjem tromesečju

vir: Microsoft
Microsoft - Microsoft je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, ki so za podjetje iz Redmonda vzpodbudni. Zabeležili so prihodke v višini 16 milijard dolarjev, kar je za 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Povišal se je tudi njihov dobiček, ki je znašal 4,5 milijarde dolarjev, kar je 48 odstotkov več kot lani in rahlo nad pričakovanji analitikov.

Eden najbolj zaslužnih za pozitiven rezultat je Windows 7, ki je izšel lani. Do danes so prodali že več kot 175 milijonov licenc zanj. Samo iz programa Windows so pridelali 4,5 milijarde dolarjev prihodkov in 3 milijarde (dve tretjini celotnega) dobička. Uspešna je bila še poslovna enota, kamor sodi Office, ki je ob pobranih 5,3 milijarde dolarjev zbrala 3,3 milijarde dolarjev dobička. To nujno pomeni, da so na nekaterih področjih...

2 komentarja

Google bo posredoval podatke omrežij Wi-Fi

Financial Times - Pred slabim mesecem je splet presenetilo razkritje, da je Googlov vozni park za storitev Street View snemal tudi podatke in promet z nezaščitenih brezžičnih omrežij ob cestah. Google je po odkritju takoj nehal zbirati te podatke in se opravičil, a je Nemčija kljub temu od Googla zahtevala, da jim posredujejo vse zbrane podatke. Na ta način so želeli preveriti, kaj točno je Google zbral, a se v podjetju za zahteve iz Hamburga sprva niso menili. Naposled se je Google le vdal in obljubil sodelovanje.

Prihodnji teden bodo Nemčiji, Franciji in Španiji posredovali vse zahtevane podatke, je zagotovil izvršni direktor Eric Schmidt. Prav tako bodo javno objavili izsledke zunanjega pregleda prakse, zaradi katere so vozila sploh zbirala podatke v prvi vrsti. Schmidt je še dejal, da ne morejo izključiti možnosti, da so zbrali tudi finančne in bančne osebne podatke ljudi. "Zamočili smo. O tem bodimo zelo jasni. Če si odkrit o svojih napakah, je to najboljša obramba pred njihovo ponovitvijo,"...

24 komentarjev

Apple večji od Microsofta

CNet - Napočil je dan, ki se je še pred desetimi leti zdel povsem neverjeten. Mali Apple, ki se je boril za preživetje z ogromnimi korporacijamie, kot je Microsoft, je prerasel redmondskega velikana. Včerajšnja tržna kapitalizacija Microsofta je po zaključnem tečaju znašala 219 milijard dolarjev, medtem ko je bila Applova 222 milijard dolarjev. Tržna kapitalizacija sicer ni povsem natančno merilo za velikost podjetja, saj vključuje tudi denarne depozite ter obveznosti. Če to dvoje upoštevamo, vrednotijo vlagatelji Apple na 199 milijard dolarjev, saj ima podjetje 23 milijard dolarjev gotovine, medtem ko ima Microsoft 37 milijard dolarjev gotovine in 6 milijard dolarjev dolgov, tako da je njegova...

274 komentarjev

Google od AdSensa pobere manj kot tretjino

Google - Google je prvikrat razkril konkretne številke, koliko odstotkov dohodkov od sistema AdSense dobijo založniki in koliko pobere Google. AdSense sestoji iz več delov: najbolj znan je vsebinski del, ki avtorjem omogoča nabiranje denarja s postavitvijo reklam ob vsebino na spletni strani. Priljubljen je še iskalni del, ki se prikaže ob iskalnih zadetkih.

Google lastnikom strani posreduje 68 odstotkov zbranega denarja od oglasov z AdSense, medtem ko preostanek porabijo zase. Kot pravijo, je ta delež konstanten že od splavitve AdSensa leta 2003. Iskalni partnerji dobijo nekoliko manjši delež, in sicer le 51 odstotkov za prikaz oglasov ob iskalnih rezultatih po svetu. Ta delež je konstanten od leta 2005, pred tem pa je bil še manjši. Za druge različice AdSensa (mobilna, za igre itn.) deležev niso želeli razkriti, saj se te še intenzivno spreminjajo.

2 komentarja

AMD in Google z dobičkom

Gibanje delnic AMD-ja in Googla v zadnjem kvartalu

ComputerWorld - Svoje poslovne rezultate za prvo letošnje četrtletje sta objavila še AMD in Google. Poškilimo najprej v Sunnyvale, kjer so zabeležili 257 milijonov dolarjev dobička, medtem ko je AMD v enakem obdobju lani nabral 416 milijonov dolarjev izgube. To je že drugo zaporedno dobičkonosno četrtletje za AMD, ki je pred tem tri leta kot po tekočem traku prideloval minus. Skupni prihodki od prodaje so v preteklem kvartalu znašali 1,57 milijard dolarjev, kar je za tretjino več kot lani. Za rekordno četrtletje (izjemen dobiček v četrtletju pred tem je posledica izplačila v tožbi zoper Intel) je odgovorna dobra prodaja procesorjev in novih DirectX 11 grafičnih kartic.

Dobro je šlo tudi Googlu, ki je presegel napovedi analitikov in zbral 1,96 milijarde dolarjev dobička pri 6,77...

13 komentarjev

Microsoft povečal dobiček

Ars Technica - Microsoft sledi ostalim podjetjem z Wall Streeta in objavlja poslovne rezultate za preteklo četrtletje. V drugem kvartalu fiskalnega leta 2010, ki se je končalo 31. decembra, so prihodki podjetja znašali 19 milijard dolarjev, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja se je povečal na 8,5 milijard dolarjev (43-odstotna rast), medtem ko je čisti dobiček dosegel 6,7 milijarde dolarjev, kar je 60 odstotkov več kot lani in tretjino več od pričakovanj analitikov.

Glavni razlog za eksplozivno rast je dobra prodaja operacijskega sistema Windows 7. Svoj delež pa so doprinesli tudi varčevalni ukrepi, ki jih je podjetje uvedli po klavrnem božiču 2008. Sicer so prodali več kot 60 milijonov kopij Windows 7, s čimer je...

18 komentarjev

Google povečal dobiček

Gibanje cene delnice Googla v zadnjih treh mesecih

CNet - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, v katerem so ponovno zabeležili izboljšanje poslovnega izida. Izvršni direktor Eric Schmidt ga je opisal kot izreden konec leta, ki je bilo podobno vlakcu smrti. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 4,95 milijarde brez oz. 6,67 milijarde dolarjev s tako imenovanimi stroški pridobivanja prometa (traffic acquisition costs). Dobiček je v tem obdobju znašal 2,19 milijarde dolarjev, kar je za 35 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej.

Podrobnejša razčlenitev pokaže, da so strani v Googlovi lasti prinesle 4,42 milijarde dolarjev (66 odstotkov vseh prihodkov), medtem ko je preostanek odpadel na partnerske strani z AdSensom. Približno polovico prihodkov je Google pridelal izven ZDA.

Razkrili so še nekaj bilančnih...

0 komentarjev

Intelov dobiček se je podeseteril

CNet - Intel je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, ki so več kot odlični. V zadnjih treh mesecih so zabeležili za 10,6 milijarde dolarjev prihodkov in 2,3 milijarde dobička. To je desetkrat več kot v kvartalu poprej, ko je njihov dobiček znašal le 234 milijonov dolarjev. Intelova bruto marža se je povzpela na 65 odstotkov, kar je 12 odstotnih točk več kot v enakem obdobju leto prej. V celotnem letu 2009 je njihov čisti dobiček znašal 4,4 milijarde dolarjev. Omenimo, da so morali lani plačati 1,45 milijarde dolarjev globe EU in 1,25 milijarde dolarjev AMD-ju v poravnavi.

Za letošnje leto pričakujejo prihodke v višini 9,7 milijarde dolarjev z bruto maržo 61 odstotkov.

39 komentarjev

Googlovo poslovanje nad pričakovanji

Google - V Mountain Viewu so objavili poslovne rezultate za tretje četrtletje, ki so pozitivno presenetili. Podjetje je v tem času zbralo 5,94 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povzpel na 1,64 milijarde dolarjev oz. 27 odstotkov več leto poprej. Googlov izvršni direktor Eric Schmidt je v luči teh številk optimistično izjavil, da je po njegovem prepričanju najhuje že za nami, tako da v prihodnost zrejo zelo optimistično. Tako se pripravljajo na nove velike investicije, pospešili so program zaposlovanja, budno spremljajo trg za morebitne ugodne prevzeme itn.

Prva taka večja novost, ki jo bodo uvedli, bo Google Editions. Konkurenca Amazonu bo uporabnikom...

3 komentarji

Oracle odpušča

Gibanje tečaja delnic Oracla v zadnjih 12 mesecih

vir: Yahoo News
Heise - Po pravem plazu v začetku leta sedaj že kar nekaj časa nismo poročali o kakšnih večjih odpuščanjih v računalniški branži. Spet pišemo o njih po zaslugi Oracla. Ta naj bi namreč pred dnevi zaposlene v francoskih tovarnah obvestil, da kani odpustiti 250 tam zaposlenih, po celi Evropi kar tisoč, po celem svetu pa naj bi nameravali odsloviti 5000 od 86.000 zaposlenih. Maja so namreč zaključili zadnji kvartal fiskalnega leta, v katerem so zabeležili sedem odstotkov nižji dobiček kot v enakem obdobju leto prej, tako da je znašal 1,89 milijarde dolarjev. V celotnem poslovnem letu pa je dobiček kljub temu zrastel za odstotek in dosegel 5,6 milijard dolarjev, zaradi česar so odpuščanja težko razumljiva.

51 komentarjev

Odprto pismo Googlu za povečanje varnosti

Slo-Tech - Skupina 38 uglednih raziskovalcev in akademikov je včeraj Googlovemu izvršnemu direktorju Ericu Schmidtu poslala odprto pismo, v katerem Google pozivajo, naj za storitve Google Mail, Google Docs in Google Calendar privzeto omogoči HTTPS šifrirane povezave.

Google sicer omogoča prijavo preko varne HTTPS povezave, vendar pa povezava kasneje delno poteka na ne-šifriran način. Stalno šifriranje je namreč potrebno omogočiti med nastavitvami pod Browser connection, kjer je treba vključiti Always use https.

Podpisniki pisma poudarjajo, da bi morala biti privzeta opcija, da je povezava vedno šifrirana, s čimer bi precej povečali varnost, hkrati pa ne bi bistveno upočasnili same povezave do strežnika.

11 komentarjev

Hewlett-Packard vsled nižjega dobička odpušča

smh.com.au - HP je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, na podlagi katerih so že napovedali odpuščanja. Njihov čisti dobiček je upadel na 1,7 milijarde dolarjev, kar je 20 odstotkov manj kot enakem obdobju lani. Nekoliko so se znižali tudi prihodki, ki so uplahnili za tri odstotke in so v drugem četrtletju fiskalnega leta, ki se je končalo 30. aprila, znašali 27,4 milijarde dolarjev. Da bi izboljšali učinkovitost, bodo odpustili približno dva odstotka zaposlenih, kar pomeni okrog 6400 duš, je napovedala glavna finančnica Cathy Lesjak. To nameravajo izvesti v prihodnjih 12 mesecih.

Eno izmed redkih področij, kjer je HP v tem četrtletju blestel, so bile storitve za podjetja, kjer so nabrali kar 1,17 milijarde dolarjev dobička, predvsem zaradi lanskega prevzema podjetja EDS. Ostale divizije so beležile zmanjšanje prihodkov in opazno nižje dobičke. Zanimivo je še, da se je prodaja v Severno Ameriko povečala za devet odstotkov, medtem ko se je v območju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod,...

1 komentar

Google v prvem kvartalu izvrstno

Googlovi prihodki

vir: CNet
CNet - Google je objavil poslovne rezultate za prvo letošnje četrtletje in presenetil analitike. Njihovi prihodki so znašali 5,51 milijarde dolarjev, kar je za šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani in zgolj tri odstotke manj kot v zadnjem lanskem kvartalu. Odebelil se je tudi dobiček, ki je znašal 1,42 milijarde dolarjev, medtem ko je znašal v zadnjem lanskem četrtletju ta pičlih 382 milijonov dolarjev. Googlov izvršni direktor je številke z nasmehom komentiral kot dobro četrtletje, še posebej z obzirom na siceršnje ekonomsko dogajanje. Kot pravi, njihova prioriteta ostaja dolgoročno investiranje, s katerim želijo vzdrževati prihodnjo rast svojega posla. Približno...

0 komentarjev

Google časopisom: Ne napadajte nas

Slashdot - Nedavno so ameriški časniki javno obtožili Google, da jim s svojim agregatorjem novic škodijo, saj ljudje vse važnejše novice izvedo kar na Googlu. Googlov izvršni direktor Eric Schmidt se je kar ostro odzval na te trditve in časnikarjem navrgel, da naj se ne bodejo z Googlom, saj bodo na tak način svoje bralce obrnili zoper sebe oz. odtujili (točne besede so bile še nekoliko sočnejše). Po Schmidtovih besedah sodi Googlova uporaba vsebine spletnih časopisov v pošteno rabo (fair use), tako da podlage za zamere ne bi smelo biti. Pohvalil je njihovo hitro usvojitev interneta, a so po nagli vpregi novega medija časniki nekoliko zaspali in svojih spletnih manifestacij niso prilagajali času.

Kot so zapisali na Googlovem blogu, Google vsak mesec na spletne strani časopisov napoti na milijarde uporabnikov. Poleg tega časniki z uporabo AdSensa za prikazovanje oglasov služijo milijone, kar prav tako omogoča Google. Uporabnikom namreč ponudijo ravno toliko vsebine, da jih začne zanimati in...

4 komentarji

Vohunjenje na delovnem mestu v ZDA: da ali ne?

Slashdot - Sistemski administrator Vernon Blake ministrstva za promet zvezne ameriške države Alabama je opazil, da njegov šef med delovnim časom nekam pogosto igra pasjanso. Ker se nadrejeni za njegova opozorila niso zmenili, se je odločil vzeti pravico v svoje roke. Šefu je samovoljno podtaknil vohunski program (spyware) in 7 mesecev snemal dogajanje na šefovem zaslonu.

Ko je zbral dokaze, da je šef 70% delovnega časa igral pasjanso, je predpostavljenim dokaze predložil, saj med opis njegovih nalog šteje tudi ugotavljanje in dokumentiranje zlorabe službenih računalnikov. Rezultat?

Šefa so opozorili, naj med delovnim časom ne igra več iger, Blake pa je izgubil službo.

Ali torej v ZDA vsakogar, ki na skrivaj vohuni za sodelavci tudi odpustijo? Pravzaprav ne.

Leta 1992 je Alana Shoars, administratorka poštnega sistema podjetja Epson, ugotovila, da eden izmed direktorjev prebira elektronsko pošto zaposlenih. Ko ga je s svojim odkritjem soočila, je bila nemudoma odpuščena. Ker je bila...

37 komentarjev

Maxtor dobičkonosen

X-Bit Labs -

Podjetje Maxtor Corporation je objavilo poslovne rezultate preteklega četrtletja. Prihodki od prodaje so znašali dobro milijardo dolarjev, kar je za slabe tri odstotke manj kot v enakem obdobju leta 2001. A to niti ni tako pomembno, pomembnejše je dejstvo, da je Maxtor posloval z dobičkom, ki je znašal $37 mio. V primerjavi s predlanskimi $150 mio izgube je to več kot odlično.

Če pogledamo še celoletne lanske podatke. Lani so njihovi dohodki od prodaje znašali $3.780 mio, kar je za slab odstotek več kot predlani. Lanska celoletna izguba je sicer znašala $260 mio, kar je manj v primerjavi s predlanskimi $600 mio, vsekakor pa lahko trdimo, da gre Maxtorju, vsaj glede na zadnje rezultate, na bolje. Celotna novica.

1 komentar