» »

Google povečal dobiček

Google povečal dobiček

Gibanje cene delnice Googla v zadnjih treh mesecih

CNet - Google je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, v katerem so ponovno zabeležili izboljšanje poslovnega izida. Izvršni direktor Eric Schmidt ga je opisal kot izreden konec leta, ki je bilo podobno vlakcu smrti. Prihodki so v zadnjem kvartalu znašali 4,95 milijarde brez oz. 6,67 milijarde dolarjev s tako imenovanimi stroški pridobivanja prometa (traffic acquisition costs). Dobiček je v tem obdobju znašal 2,19 milijarde dolarjev, kar je za 35 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej.

Podrobnejša razčlenitev pokaže, da so strani v Googlovi lasti prinesle 4,42 milijarde dolarjev (66 odstotkov vseh prihodkov), medtem ko je preostanek odpadel na partnerske strani z AdSensom. Približno polovico prihodkov je Google pridelal izven ZDA.

Razkrili so še nekaj bilančnih podatkov. Konec meseca so imeli 24,5 milijard dolarjev gotovine (s to vsoto bi lahko trikrat kupili vsa podjetja v prvi kotaciji na slovenski borzi) in 19.835 zaposlenih za polni delovni čas, kar je odstotek več kot septembra. Kljub dobrim rezultatom so delnice Google včeraj izgubile skoraj pet odstotkov, predvsem zato ker so vlagatelji pričakovali odlične rezultate in ne zgolj dobrih.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google presenetil z ogromnim dobičkom, delnica rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
3415020 (12723) BaToCarx
»

Google z rastjo prihodkov in dobička

Oddelek: Novice / Rezultati
115648 (4499) next_byte
»

Google prenaglo objavil slabe poslovne rezultate in povzročil paniko na borzi

Oddelek: Novice / Rezultati
124498 (3535) nekikr
»

Microsoft rekordno, a Bing še vedno prideluje izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
106556 (5890) cleanac
»

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Oddelek: Novice / Rezultati
174210 (3664) revvs

Več podobnih tem