»

Oblačno tiskanje oglasov

bit-tech.net - Pred 10 dnevi smo poročali, da bo HP svojim tiskalnikom dodelil naslove za elektronsko pošto, s čimer bodo pravzaprav na svoj način omogočili oblačno tiskanje, ki ga bo predstavil tudi Google v svojem Chrome OS. A HP-jevi nameni z naslovi niso popolnoma dobronamerni. Objavili so namreč, da bodo na naslove pošiljali reklame, ki jih bo tiskalnik nato natisnil. Takšni so namreč naslovi in prvi komentarji na velikih novičarskih straneh.

Seveda so nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, kakor je tudi v tem primeru. Tiskanje reklam ne pomeni, da boste prišli domov s počitnic, kjer vas bo čakal kup natisnjenega spama. Reklame se bodo natisnile le, če si boste natisnili svoj...

21 komentarjev

Nokia odpoklicala polnilce

Nevarni primerki

vir: engadget
engadget - Pred nekaj dnevi so pri Nokii razkrili, da je nekaj njihovih polnilcev za mobilne telefone potencialno nevarnih. Ohišje polnilcev ni pravilno izdelano, zaradi česar se lahko sami od sebe odprejo in razkrijejo notranjost. Le-ta je med uporabo (ko je polnilnik priključen v električno omrežje) pod napetostjo 100-240 V in bi lahko poškodovalo uporabnike v primeru dotika. Vseh 14 milijonov nevarnih primerkov je bilo izdelanih letos in so del treh različnih serij. Nevarni so tako polnilci s serijsko številko AC-3E in AC-3U, izdelani med 15. junijem in 9. avgustom 2009, ter AC-4U, izdelani med 13. aprilom in 25. oktobrom 2009. Preverjanje, če je vaš polnilec nevaren, je enostavno in se opravi na uradni Nokiini strani. Vse polnilci z...

18 komentarjev

Američani novembra pokupili za 3 milijarde iger

Los Angeles Times - Ne glede kako nas prodajalci prepričujejo, da prodaja iger vsled piratiziranja ali pa recesije peša, izsledki raziskave, ki jo je opravilo podjetje NPD Group, pripovedujejo drugo zgodbo. V letošnjem novembru so namreč v ZDA prodali za deset odstotkov več video iger kot v enakem obdobju lani. Letos se je številka povzpela do 2,91 milijarde dolarjev, kar je še posebej dober rezultat, saj je bil lani zahvali dan, ki otvori nakupovalno sezono, 22. novembra, letos pa šele 27.

Skupno so letos zaslužili že 16 milijard, tako da proizvajalci ostajajo optimistični, da bodo do konca leta dosegli zastavljeni cilj 22 milijard v ZDA. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je prodaja iger zrasla za 31 odstotkov, prodaja potrebne strojne opreme (konzol) pa za 14. V kategoriji slednjih je zmagovalec Nintendo, ki je prodal dva milijona Wiijev in poldrugi milijon ročnih DS-jev, sledita mu Microsoft s 836.000 Xboxi in Sony s 378.000 PS3, 206.000 PS2 in 421.000 ročnih PSP.

25 komentarjev

Za pošiljanje spama izključitev z univerze

Slashdot - Da je definicija spama zelo raztegljiv pojem, priča sledeča zgodba. Študentki z Michigan State University grozi izključitev zaradi pošiljanja večjega števila sporočil fakultetnemu osebju. To samo po sebi ni nič nenavadnega, bolj zanimiva pa je opredelitev sporočila kot spam. Kara Spencer namreč ni pošiljala reklam za aspirin sumljivega izvora ali s tovornjake padle rolexe, temveč je osmim odstotkom osebja (391) poslala mnenje o spremembi delovnega koledarja, saj se skupina nekaterih fakultetnih uslužbencev in študentov ni strinjala z novostmi, ki so jih uvedli za prve letnike. To je odgovorne tako razjarilo, da so ji zagrozili z izključitvijo. Za pomoč je prosila FIRE, kjer so tak odziv univerze obsodili. Medtem pa Kara Spencer čaka odločitev in pravi, da bo šla tudi na sodišče, če bo treba.

24 komentarjev

Neotesanci ostali brez iger?

Slashdot - Pri EA so se odločili napraviti red na svojih spletnih forumih na zelo izviren način. Povezali bodo uporabniške profile na forumu s serijskimi številkami. Odslej, pravijo, bo uporabnikom, ki bodo zaradi neprimernega vedenja izključeni s foruma (ban), onemogočeno igranje njihovih iger, saj jim bodo obenem zaklenili še serijske številke. Novega elektronskega naslova, ki je na forumih običajno identifikacijski podatek, ni težko dobiti, novo serijsko številko pa precej bolj. Neowin in Slashdot.

Ker pa se očitno nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, bodo tudi pri EA (morda?) bolj prizanesljivi. Neimenovani vir namreč trdi, da izključitev iz foruma ne bo uporabniku avtomatsko izključila igralnega računa, temveč da bodo postopali individualno. Bomo videli.

Naša ekipa že razmišlja, s katerim enoznačnim identifikatorjem bi povezali vaše račune na forumu. ;)

36 komentarjev

Red Alert 3 je tu!

več strani - Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev...

57 komentarjev

Abit odpoklical matične plošče

Hartware.net - Zaradi napak, ki so se pokazale pri nadaljnjem testiranju, in ki negativno vplivajo na zmogljivosti in stabilnost, bo Abit odpoklical matične plošče serije AN9 32x, s serijskimi številkami AN932UDC000001 ~ AN932UDC001407 in AN932UDD000001 ~ AN932UDD001000 ter serije Fatal1ty AN9 32x, s serijskimi številkami FAN93UDC000001 ~ FAN93UDC002713 in FAN93UDD000001 ~ FAN93UDD001648, poroča Hartware.de.

Ostale plošče iste serije so brezhibne. Abit bo strankam s prizadetimi ploščami kril vse stroške, ki bodo nastali z zamenjavo, in jim priporoča, da se čim prej obrnejo na predstavnika Abit v svoji državi.

29 komentarjev

Nič več anonimk z laserji

Yahoo News -
"Zanimivo je," je pripomnil Holmes, "da ima pisalni stroj toliko osebnosti kot človeška pisava. Čeprav so dokaj novi, dva med njimi nista enaka. Nekatere črke so bolj obrabljene, nekatere dobro prijemljejo le na eni strani. [...]"
Če ste mislili, da so moderni laserski tiskalniki to tegobo pošiljateljev anonimk odpravili, se motite. Na Yahooju poročajo, da so odkrili, da večina barvnih laserjev vsem izpisom doda prostemu očesu neviden zapis serijske številke tiskalnika. Peter Crean iz Xeroxa potrjuje, da njihovi tiskalniki, fotokopirni stroji in večfunkcijske naprave dodajo serijsko številko tiskalnika, sestavljeno iz rumenih pik, na vsako izpisano stran. Milimetrske pikice se pojavi skoraj v vsaki vrstici, skrite med natiskanimi besedami, tako da pokrijejo manj kot tisočinko strani. Zaradi kombinacije svetlo rumene in bele barve ter majhnosti so prostemu očesu nevidne, pojavijo pa se, če list osvetlimo s svetlobo modrih LED-diod in si ga ogledamo pod povečevalno lupo.

Pojavljajo...

15 komentarjev

Microsoft proti piratom

Beta News - Včeraj smo poročali o Microsoftovi nameri, da bo dovolil namestitev paketa popravkov Service Pack 2 tudi na različice Oken XP, ki so bile nameščene s serijskimi številkami, ki krožijo v piratskih krogih. Osnovno trditev Barry Goffeja, Microsoftovega vodja za izdelke, da je varnost uporabnikov bolj pomembna od dobička so hitro popravili. Po včerajšnjem poročanju večine medijev o tej nameri se je hitro zganila služba za javnost in danes izdala izjavo, da namestitev vseeno ne bo možna na računalnikih, ki so bili naloženi s pomočjo piratskih serijskih številk. Tako, da tisti, ki že sedaj niso mogli namestiti prvega paketa popravkov tega ne bodo mogli storiti niti z drugim.

Nedvomno je ta novica piscem virusov prinesla solze na oči od veselja saj ne izgleda, da se bo zmanjšalo število ranljiv sistemov.

41 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Virus napadel IBM

The Register - Na IBMjeve izdelke 'Memory Key', ki se vtakne v USB duplino ter je sposoben prenašati 32 MB podatkov, se je nekako -- modri ne ve kako -- prikradel virus WYX. Nevarnost okužbe sicer skoraj ne obstaja, saj se računalo ne zaganja iz teh naprav, virus pa je odvisen od MBR-ja. Možnost okužbe naj bi bila večja na primerkih, izdelanih pred 21. decembrom 2001 oz. s serijsko številko, manjšo od 2320000. Popravek Tukaj.

0 komentarjev

Novice in Forum

Jaz - Ok, danes so novice malo zamujale, toda ne zaradi lenobe, temveč dela s Forumom. Pojavile so se namreč pritožbe, da Forum postaja podoben drugim nediscipliniranim forumom po Sloveniji in da je vse manj uporaben in zanimiv. Seveda si nihče ne želi, da bi se zgodilo kaj takega, še najmanj pa mi, ki smo se zelo potrudili, da je Forum postal to, kar je danes. Po pravici povedano sem takšne težave pričakoval že kar nekaj časa in kar malce presenečen sem, da je tako dolgo trajalo, da so se pojavile. Razumljivo je namreč, da se v tako veliki množici prijavljenih pojavijo osebki, ki nimajo za početi kaj drugega, kot non stop svinjati po Forumu in provocirati ostale uporabnike. Toda brez skrbi, to nikakor ne bo dopuščeno in ta Forum bo še naprej ostal to, kar je bil do zdaj: vzor reda, discipline in civiliziranega komuniciranja za vse ostale. Seveda 24 urnega nadzora ni mogoče opraviti, toda moderatorji in administratorji bomo naredili vse, kar je v naši moči. Danes sem tako pregledal...

6 komentarjev