» »

napajalnik

napajalnik

dobnik ::

a mam dost napajalnika 350W za tole konfiguracijo:
asus a7n8xe deluxe
amd athlon 2500+ barton
zalman s7000alcu
512 mb ddr 400 (corsair)
geforce fx 5900 xt 128 mb
120 gb maxtor 7200 rpm 8mb cache
cd rw dvd combo sony

Caligula ::

Ce je nov bi mogl bit.

boštjan ::

ker se govori o systemu,ki pokuri dosti +12V linije me zanima koliko A(amperov) ma ta 12V linija na tem 350W napajalniku.Sploh ,če misliš navijat,je ta linija zelo važna
Ce je nov bi mogl bit.

mislim,da če primerjaš kakšnega no-name novega in kako leto starega anteca,mislim,da vemo kdo bo tukaj pobral slavo.

delfinus ::

Meni Chieftec 360W ni bil dovolj z 17A na 12V liniji. Malo sem se potvikal linije samo ni nic kej prevec pomagalo. Ko sem zadevo na NF7-S navil na 2200MHz mi je zaradi nove graficne MSI Geforce 5900SP zadeva klecnila. Ob nenaviti masini je seveda delovalo vse. Tudi ob naviti masini z Radeonom 8500 je delovalo vse.

Nakup Anteca 480W je resilo vse. Sigurno bi bil dovolj tudi ze Antec 430W. Ampak odlocitev je bila pac malo vec, ce se ze gremo imet mir v bajti.

lp, D.

A ma se kdo izkusnje z LC power Silent 550w pri Mlacomu?
Cena 11 jurjev, test zelo pohvalen in en uporabnik Slo-techa ma tud same dobre besede.

Bojda tud zelo tih.

Fizikalko ::

Enermax 365W 20k, dela bp (glej konfig).

mloncar ::

če misliš dat ene 20k za napajalc, pol dej še tistih 5k al pa mal več, pa kupi anteca 480W, ker je to le TIP-TOP napajalnik!
kupiš enkrat, pa maš pol mir, ker napajalca ne boš menju vsake pol leta.
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

Primoz78 ::

Antec ali Tagan...to je tu vprasanje ;)

Lp Primoz

z nobenim ne moreš velik mimo udarit!

oba sta dobra :D in draga :D :D

...Vem :D ...saj sem ze veckrat vprasal isto vprasanje...in vedno dobil isti odgovor :)) . V kratkem se moram odlocit katerga vzet...ker mi neki brni v napajalniku zadnje case in se navijat ne morem...

Lp Primoz

Thorn, bi probal tega LCja?
Ce ne bo dober itak lahko doplacas za kakega Enermaxa ali kaj takega v Mlacomu.
V najslabsem primeru poceni cez prides pa se porocas lahko kako se obnese 0:)

Caligula hvala za ponudbo ;) a ze zdaj sem v eni kompenzaciji zaradi podobne zadeve...pa napajalniki so se tezji in bi bla drazja postnina...si takoj ob 2-3k sit sam zarad postnine. Saj bi probal tako sam sem iz NG...tako da mi ne pride v postev. Bo verjetno kar Tagan padu :D....sam cakam da mi povejo na firmi al lahko pridem v pon. delat al sem ob sluzbo...8-O

Lp Primoz

Dr_M ::

tuki si lohk mal bol podrobno ogledas tagan-a.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Txh Dr_M sem prebral ze vse mogoce teste o Tagan-u...zato sam cakam pravi trenutek da ga narocim>:D

Lp Primoz

Ampak zanimivo, da je Antec tko bogi, a je se brandless kdaj boljsi. Toliko o dragih PSUjih. To je tud loterija. Pa PSUji po mojem tud zlo nihajo znotraj iste serije.

...Caligula se strinjam stabo...tako kot graficne in proci znotraj iste serije niso enaki isto je ze PSU-ji...sam se mal bojim ker mam vedno tako sreco da dobim jaz lih tisto slabo :'(

Lp Primoz

Jaz mam lih kontra izkusnje. Kadarkoli sem si rekel "za tole se bom pa skesiral, da bo zher" je blo vecje sranje kot ce bi kupil najcnejse sranje.
Skratka nerad placam veliko, ker sem pobnavadi pol razocaran.
Tko sem dal pa za vse ful malo denarja pa vse dela nadpovprecno.

Bom po mojem Maja, ko bom hotel met stabilna 2 volta ali vec na AMDju-in men to drugac gre tud z zracnim :D mogu mal ojacat pa mislm, da bom kr tole zadevo probu.

dobnik ::

napajalnik je atx 350w, pa proc mam navit iz 2500+ na 3200+

dobnik: Nasvet, loopaj 3Dmark03 vec ur ob naviti masini pa bos videl, ce je zadeva stabilna z omenjenim napajalnikom. Ce ti prezivi ene 10 ur ziher je.

VASkO ::

Ampak zanimivo, da je Antec tko bogi, a je se brandless kdaj boljsi. Toliko o dragih PSUjih. To je tud loterija. Pa PSUji po mojem tud zlo nihajo znotraj iste serije.

na takem testu, kot je to, je pac slab videt ta antec (cwt adp). dejstvo pa je, da linije niti malo ne nihajo, le default ima malo nizje napetosti. treba naredit en zelo enostaven mod, da si lahko stelas vsako linijo posebej pa ta problem zgine.jaz sem ga glihkar na 430W naredo in je zadeva zdaj enostavno nastavljiva po zelji.

kaj ima Tagan tudi 3 locene linije ali ima 5 in 12 skupno kontrolirani?

Tagan ma tut locene...sej za tak dnar ze more met.

OK, mislm, da je pametno,ce mal razlozim zakaj sm tok "nastrojen" proti kao brandname.
Verjamem, da so res bolj stabilni. Sam dostkrat preberem tud test al pa mnenje kjer so ljudje razocarani.

In to je men en tak tipicen izdelk, kjer zadeva ful bolj niha znotri iste serije kokr med firmami.
Pa ce en crappy brandless shit dosega mal slabse al pa primerljive rezultate za 50% denarja je pac to bolj smiselna nalozba. Ne sicer za fajn naspidirane navijalce, kjer 3-5% pomen ze precej boljse splosno zivljenjsko razpolozenje :D ampak preprosto, ker 50% vec denarja doplacila ni vredno za tisto minimalno razliko. Skratka ce ekonomskoi najedam, mejna stopnja donosnosti grdo pada. 8-)

Skratka ko vprasam ce je tist noname 550W napajlc OK, ne mislim na to, ce se res obnasa kot nek ful hud 550w napajalc ampak preprosto, ce je enakovreden neki enkrat drazji zadevi 0:)

In ce ja, pol, je to fajn. Skratka sm skrtica ampak na osnovi neke logike.

dwinxp ::

No glih ko se s tem ubadate vas lahko se jst neki prasam :D , no vprasanje:
Jst mam en notranji napajalnik pac za sistem (350W, 12V-15A) in en zunanji vendar ta je namenjen predvsem neonkami in drugih ventilatorjev izhodno moc ma 2A :\ no mene zanima ce bo lahko moj notranji napajalnik prenasu to:
Amd Athlon 2800+ barton
Abit AN7 uGuru
2*256mb DDR PC3200
CD-RW LiteON, DVD Pioneer, 2 diska, aerogate2

za odgovore se vam zahvaljujem :)

Jutri po vseh verjetnosti narocim Tagan-a....sem dobil danes 2500+ Mobile...pa dela vse super zaenkrat....sam ze pri 11X200 pa grafo mam ati radeon 9000 ( zacasno ) sem opazil da ko zalaufam kak test npr. sandro al pa prime98 mi kar mrknejo venti...tako da je ocitno premalo ta 360W Q-tec.

Lp Primoz

jRk0 ::

meni dela na 300W barton 210x10,5 pa 1.85V pa 2.9 za rame pa 1.82 vdd pa 4je venti pa disk pa cd pa r8500 navit
:)

samo pol visje kaj hitro postane precej enstsabilno. to paj re rock stable
You fuck up once, you loose two teeth.

Erazer ::

Mene pa zanima, koliko moči gre v nič oziroma koliko več porabi eden LC power Silent 550w, proti enemu Antecu 420w. Glede na to, da vsi tukaj zapravimo < 1000 sit za štrom na mesec, samo zaradi compa?

Predvsem odvisno od obremenitve.

Bom pa mal teoretika za stos pa probu mal potipat preden brcnem v temo ampak mozno, da kdaj kak mocnejsi porab malo manj kot kak sibkejsi, ki se bolj matra.

Recmo tko kot pri avtomobilih, kjer lahko vecji motor porabi celo malo manj, ker se pac manj matra, ma lahko bolj optimalno delovanje,..

Mogoce se dober napajalc manj matra in greje oz ne zahaja v obmocja (tudi temperaturna) kjer bi nastajale velike termalne izgube oz slab izkoristek kot akka gara, ki se matra, pregreva,..

Kok sm v temo brcnu? Kdo je stromar tuki?

Ce te pa skrbi za porabo pa pac downclockaj racunalnik. Tko na Intelih kokr na Nforce 2 plataj se da to kr iz windowsov udobno.
Pa se manj se greje pol vse.
Itak 80% casa ne rabis polne hitrosti oz ni izkoriscena.

navadno je tako, da bolj ko je stvar obremenjena, boljsi izkoristek je.seveda pa ni dobro ce to zadevo preobremenimo.
tako so mene ucil v stromarski soli :)

boris22 ::

Kateri napajalnik?
Ponudbe:
chieftec 420w 14.880 sit jae
Lc power lc 650 550w 14 k sit mlacom
Trust 550w 15000 sit na bolhi
enermax eg465ax-ve(g)fmax 24k sit dino dj.
Bral sem neki o taganu in antecu true 480 w ,da sta dobra samo nisem najdel nobene ponudbe.Kolko staneta ta dva napajalnika?Vem da je antec true 550w bil ocenjen v hrvaški bug za najboljši napajalnik samo 35 k sit (jae)ne dam za napajalnik?

A ni LC 550 11 jurjev?

In ce ja, pol vzami tega in ce ne bos zadovoljen itak lahko doplacas za drazjega in menjas,..
Skratka zacni poceni in ce ne bo dost kul menjaj za drazjega z doplacilom.

Simpl.

frenk ::

caligula: ja ta tvoja logika ni mim...enkrat dražji napajalnik ponavad ne dela enkrat bolš, ampak če pogledaš kolk bol loh naviješ komponente je pa skor izenačeno:)

No sej, to je mozno. Sam tega ti noben ne garantira. Lahk, da je enkrat drazji tud slabsi. To sploh ni redek pojav.

Kar se tice postopka nabave je pa verjetn najbolj smiseln ta:
Kupis cenejsega, probas, vidis, ce je kul obdrzis, drugace neses nazaj in doplacas se tistih 10 jurjev in vzames drazjega.

In potem verjetno spet gres nazaj cez par dni in prosis spet za cenejsega in denar nazaj, ker si uvidel, da je bil cenejsi celo boljsi >:D

Tko nekako :D
No skratka, ni narobe, ce probas cenejsga tud, ker zgubit nimas kej. Lahk se vedno doplacas za tadrazjega pol.

boris22 ::

Glede zamenjave napajalnika ni problema kot praviš ti, če kupiš v trgovini, če pa kupiš pri dino dj-ju se mi ne da preko pošte neki spet pošiljat nazaj.Glede cene cene napajalnika lc650 je res 11ksit.Jaz sem gledal po starem ceniku.Ta napajalnik se je v testu v reviji bug ful dobro odnesel edina slabost mu je da ima malo priključkov.Drugače pa z njim ni nič narobe,baje je celo ful tih. Kako pa veš da je napajalnik v redu kje to gledate?

najvecja slabost tega LCja je pasiven PFC.
potem tut ce pogledas tokove ki jih zmore...
+3,3V 32A
+5V 40A
+12V 24A
-12V 1,0A
-5V 0,5A
+5VSB 2,0A

tagan 480W
+3.3V at 28A
+5V at 48A
+12V at 28A
-12V at 1A
-5V at 0.8A

antec true 480
+5V 38A
-5V 0.5A
+12V 22A
-12V 1.0A
+3.3V 30A
+5VSB 2A

najvecja skupna moc pri antecu in taganu pri +12,+5 in 3.3V je 460W.
zdej pa za usaj napajalnik posebi zracunite kok je najvecja teoreticna moc.

Drugac pa se en test tega LC 550 TUKAJ

Danes sem dobil Tagan-a...popoldne porocam kako se obnese...ce koga zanima seveda.

Lp Primoz

zanima! lp, D.

No mal sem probal navijat...pa vseeno ne gre...ce pogledas sem dal en nov post, ker mi Athlon 2500+ mobile ne gre cez 2,2ghz :'( :'( :'( kljub novemu napajalniku. Drgac pa Tagan je dobra zadeva...mal sem mel probleme kam kable spravit v chieftec dragon midi tower,ker jih ma tolk...Asus probe kaze ob idle naslednje:

+12V = 12,352V
+5V = 4,972V
+3,3 = 3,34V

Moram prej ugotovit zakaj ne gre cez 2,2ghz masina pol bom kaj vec testiral...je pa neslisen, ce ga primerjam z Q-tekom 360W

Lp Primoz

p.s. Ce kdo ve kaj naj bi bilo narobe, mi lahko priskoci na pomoc tukaj.

Dreamer__ ::

hm...mene zanima kr mam q-tec 550w nap. pa mi tui ne gre navijat...vgasne se že pri 200 x 11.(itaq mam temo odprto) :)..hm zanima me kaj pomeni "peak" kr npr. pri 12v liniji ma peak 20a pol pa še polek piše MAX 14a..kaj je potrebo gledat...v petek nameravam kupit antec truepower 430 w pa "se bojim" da bom vrgo denar za brezveze....:)

BoprutB, jaz sem skoraj ziher, da ga bos za brezveze vrgel.
Nekaj drugega ti ne stima.

Dead_Eye ::

Če bo šlo tako naprej bo treba kaj kmalu v sloveniji zgradit še eno nuklearno elektrarno :D :D :D >:D >:D >:D :D :D :D
The one and only

...ah ni potrebno dodatno sevanje...prihajajo elektrarne na veter :D :D :D

Lp Primoz

Nc, pedala bos poganjal med igrcami pa bo.

...al pa en ducat hrckov :D

Lp Primoz

p.s. Sam hrcki podnevi spijo tako da se bo sam ponoci spilalo :\

Trdi ::

Dr_M, glede na tvoj post, kjer si napisal specifikacije treh napajalnikov, nekaj bi vprašal

Pentium&reg; 4 processor-based PC should use at least a 250 watt ATX12V power supply, and a chassis that mechanically supports the processor heat sink assembly. Pay very close attention to each component you intend to install into your PC.

Kaj natančno to pomeni? Da rabi samo na +12V tolko wattov?! Al je to mišljeno za cel računalnik. Ker če bi bilo prvo, potem LC odpade, če se vsaj malo o elektriki še spomnim. :)

Kolko vatov je dovolj za P4, precej navit? Saj je res, da porabi manj, a ne?
Trdota d.o.o.

Trdi ::

Aja, BTW, lepe stvari sem slišal o CWT napajalnikih, ki dajo več za svojo ceno. Ve kdo, kje se jih da dobit v Sloveniji
Trdota d.o.o.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59729195 (17741) LittleDevil
»

Kateri napajlnik za DFI lanparty?

342575 (1988) Caligula
»

Enermax, Antec ali LC-Power

141318 (1042) mloncar
»

Q-TEC ATX NAPAJALNIK 650W, SILENT, 3 VENTILATORJI...25.000??

141337 (1101) LittleDevil
»

zakaj mi vn meče v špilih

Oddelek: Navijanje
421690 (1337) Primoz78

Več podobnih tem