Forum » Loža » Spomladanska dilema
Spomladanska dilema
hooger ::
Starka zima se je poslovila in prišla je dolgopričakovana pomlad in s tem tudi čas sajenja "sobnih rastlin".
Kmetje so že veselo zagnali traktorje in se z raznimi priključki pognali na polje in gozd. Ob tem sem začutil dolžnost, da tudi jaz kaj zasadim.
Rastlina X potrebuje za rast določeno količino ustrezne svetlobe, kakovostno zemljo in ustrezno okolje. Pri tem se poraja dilema kaj kupiti. Potrebujem (cca. 50 sadik rastline X):
- lončki
- zemlja
- osvetljava (neonska)
- pretok zraka
- itd....
Prosim, če mi pri dilemi pomagate. Če pa je imel kdo podobne težave naj mi prosim priskoči na pomoč.
O enem pa vsem želim dobro vrtnarjenje in bogat jesenski pridelek.
Hvala
LP
Kmetje so že veselo zagnali traktorje in se z raznimi priključki pognali na polje in gozd. Ob tem sem začutil dolžnost, da tudi jaz kaj zasadim.
Rastlina X potrebuje za rast določeno količino ustrezne svetlobe, kakovostno zemljo in ustrezno okolje. Pri tem se poraja dilema kaj kupiti. Potrebujem (cca. 50 sadik rastline X):
- lončki
- zemlja
- osvetljava (neonska)
- pretok zraka
- itd....
Prosim, če mi pri dilemi pomagate. Če pa je imel kdo podobne težave naj mi prosim priskoči na pomoč.
O enem pa vsem želim dobro vrtnarjenje in bogat jesenski pridelek.
Hvala
LP
- zaklenil: kuglvinkl ()
Gost ::
Pozdravljen, kmet!
Kot prvo potrebuješ zelo zelo dobro seme. Semena hito vzklijejo najbolje na kakšni mokri vati. Nato jih je potrebno presaditi v zemljo, recimo v jogurtove lončke. Tam rastejo toliko časa dokler ne dosežejo višine cca 20 cm. Za dobro letino jih moraš v poseben prostor, kjer je veliko neonske svetlobe. Tu se začne prava umetnost, imeti moraš pravilen pretok zraka, pravo vlažnost, temperaturo. Če si tega ne moreš zagotoviti, se raje ne trudi. O tem imaš napisanih veilik knjig in priročnikov za kmetovalce tvojega kova.
Za letino srednje kakovosti lahko sadike presadiš na njivo in zanje ustrezno skrbiš (zalivanje, predhodno obrezovanje,...).
Glede obrezovanja: pri cca 20 do 30 cm višine odrežeš vrh rastline X. S tem prisiliš rastlino X, da se hitreje razvija v grm X.
Pa še enkrat: glej internet, knjige,...
Ko bo žetev, pa me kontaktiraj, ti bom pomagal. Pridnih rok je vedno premalo.
Kot prvo potrebuješ zelo zelo dobro seme. Semena hito vzklijejo najbolje na kakšni mokri vati. Nato jih je potrebno presaditi v zemljo, recimo v jogurtove lončke. Tam rastejo toliko časa dokler ne dosežejo višine cca 20 cm. Za dobro letino jih moraš v poseben prostor, kjer je veliko neonske svetlobe. Tu se začne prava umetnost, imeti moraš pravilen pretok zraka, pravo vlažnost, temperaturo. Če si tega ne moreš zagotoviti, se raje ne trudi. O tem imaš napisanih veilik knjig in priročnikov za kmetovalce tvojega kova.
Za letino srednje kakovosti lahko sadike presadiš na njivo in zanje ustrezno skrbiš (zalivanje, predhodno obrezovanje,...).
Glede obrezovanja: pri cca 20 do 30 cm višine odrežeš vrh rastline X. S tem prisiliš rastlino X, da se hitreje razvija v grm X.
Pa še enkrat: glej internet, knjige,...
Ko bo žetev, pa me kontaktiraj, ti bom pomagal. Pridnih rok je vedno premalo.
Elemen_T ::
Kaj ti bo neonska svetloba?
Taka svetloba prvič nima nobene veze pri višanju koncentracije plodov, drugič svetlobe poleti za cvetenje ne potrebuješ, ker je najboljša naravna - vroče sonce.
Čas za sajenje se res hitro bliža in poskrbi da boš imel do 1. aprila vzkaljeno seme presajeno v npr. yogurt lončke. To dej nekam kjer bo največ svetlobe cel dan (J zahod)...
potem boš to nesel nekam ven ali pa doma presadil v večje posode.
Taka svetloba prvič nima nobene veze pri višanju koncentracije plodov, drugič svetlobe poleti za cvetenje ne potrebuješ, ker je najboljša naravna - vroče sonce.
Čas za sajenje se res hitro bliža in poskrbi da boš imel do 1. aprila vzkaljeno seme presajeno v npr. yogurt lončke. To dej nekam kjer bo največ svetlobe cel dan (J zahod)...
potem boš to nesel nekam ven ali pa doma presadil v večje posode.
Gost ::
Neonska svetloba... lol, hooger je še mene zavedel. Ja seveda, gre za UV svetlobo.
To, da je najboljša naravna svetloba sploh ni res.
To, da je najboljša naravna svetloba sploh ni res.
Elemen_T ::
Plain nature THC is dbest.
Vse te umetne svetlobe so umetne in posledica je nasičenost s thcjem.
Vse te umetne svetlobe so umetne in posledica je nasičenost s thcjem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 252805 (37388) | FireSnake |
» | Navpične kmetije (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 19093 (8364) | next3steps |
» | Sadika čilijaOddelek: Loža | 2089 (1385) | borisk |
» | Domača zelenjavaOddelek: Loža | 7664 (5943) | energetik |
» | Belgijski protestniki uničili eksperiment z gensko modificiranim krompirjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 51622 (45953) | imagodei |