» »

Sadika čilija

Sadika čilija

marko181914 ::

Kaj je narobe z mojo sadiko čilija?

[img]http://www4.slikomat.com/13/0417/218-20... Čili]

Tarzan ::

Kolko je tole staro? Je imel včasih liste, a so odpadli? Izgleda, kot da ima precej vlažno zemljo, preveč.

Moji so več suhi, kot vlažni in trenutno samo še čakam, da jih lahko dam ven, ker mi preveč življenskega prostora že odvzemajo.
 čiliji

čiliji

Tody ::

Utopil ga boš.

Sajeno točno takrat, ko se sadijo čiliji. Zemlja se preveč hitro osuši("cocoshit tabletke").

Zgodovina sprememb…

kloko ::

To stanje rastline je odziv na odnos, ki ga OP kaže do drugih. Zaletavost, površnost, nerazumevanje, iskanje napak pri drugih, ... Papir prenese marsikaj, živa bitja pa obupajo slejkoprej.

L.p., Kloko

Se je potrebno od sadik poslovit ali je še upanje?

mihec87 ::

Če bi bilo tole sajeno takrat ko se sejejo čiliji, bi sedajle že imel kar liste kot na sliki od tarzana- sklepam da je bilo sejano kak mesec nazaj...Zemlja mi zgleda premokra, predno vzklije more bit zemlja bolj vlažna potem pa ne več toliko... Čudno mi zgleda sadika kot da bi že bili listi..

Povej še kje imaš postavljeno itd..

Postavljeno je na mizi pri oknu. Sajeno je bilo točno v začetku februarja. Zraslo pa ni kaj dosti("moralo bi zrasti vsaj pol metra"), ker je prišlo do zapletov ("pretrda in prevlažna zemlja itd"). Listi so se pojavljali kar precej, vendar so odpadli.

mihec87 ::

Bolj slabo kaže... Sam bi poskusil komplet zadevo presadit v večji lonček z zemljo za sejanje in zalivat po pameti pa če se bo pobral..... Sam najraje uporabim zemljo za sejanje asef ali plantela...

nejodagreat ::

Tarzan je izjavil:

Kolko je tole staro? Je imel včasih liste, a so odpadli? Izgleda, kot da ima precej vlažno zemljo, preveč.

Moji so več suhi, kot vlažni in trenutno samo še čakam, da jih lahko dam ven, ker mi preveč življenskega prostora že odvzemajo.
 čiliji

čiliji

To jih imaš pod kakšnimi luči? Moji čiliji so vedno bolj "pretegnjeni", torej z daljšim steblom in slabšimi listi od tvojih.

ZaphodBB ::

Se je potrebno od sadik poslovit ali je še upanje?

Če imaš skisano zemljo in rastline še niso mrtve, potem jih lahko probaš presadit. Ponavadi deluje.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

@nejodagreat

Ja, sem jim sestavil LED luč, da ne bom imel podivjanih, preden reveže lahko nesem ven. Glede na napoved še vsaj 14 dni ne bo varijante, da bi šli ven, niti v toplo gredo jih ne upam dat, je še premraz.

Kokos šit verjetno ni kriv, problem je v tem, da se substrat napije vode, koreninskega sistema še nima, da bi jo popil, potem pa še tisto malo koreninic kolikor jih je, zaradi namočenosti napade plesen in odmrejo. Čiliji so raje kak dan v popolnoma suhem, kot popolnoma mokrem mediju. Jaz jih pustim, da se skoraj popolnoma presušijo, potem jih zalijem temeljito in čakam na prve znake dehidriranosti. Zunaj jih zalivam na polno, ker je zemlja itak precej bolj odcedna in ni panike, da se bi zadušili.
Moje sem sejal šele enkrat sredi ali celo konec marca, točnega datuma ne vem. Rastejo hitro, kot do zdaj še nikoli, sploh carolina reaper, ta zverina ima kar črne liste in šopa nešteto poganjkov.

noraguta ::

Kokos pa une šota postlce so za sajenje drek. Zemlja pol pa mešaš po potrebi pesek notr. Za papriko naj bo odcedno. Pa preden se sadi posodez varikino razkužit.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

borisk ::

Tarzan je izjavil:

Ja, sem jim sestavil LED luč, da ne bom imel podivjanih, preden reveže lahko nesem ven. Glede na napoved še vsaj 14 dni ne bo varijante, da bi šli ven, niti v toplo gredo jih ne upam dat, je še premraz.

lahko malo pokažeš kako si naredil? narejene so kar precej drage.

lp,Boris

nurse013 ::

Sam si sestavil ledike za cili? Dober si, dj kako fotko
:)
you gotta be kidding me...

Bom pofotkal. Če samo povem kaj sem ponucal vam bo verjetno koj jasno. :)
1x star računalniški napajalnik,
2x 100W max transformatorček iz 12V v 30V
2x 50W LED dioda
2x odslužen el-cheapo CPU hladilnik
nekaj malega recikliranega kablovja
OSB plošča in kaka 2 metra dolga smrekova letev, da sem vse skupaj dvignil nad ploščo kamor postavim lončke

Na aliexpress sem diode dobil po ultra ceni, tako da je vse skupaj po moje stalo manj kot 20 eur, oziroma tam nekje

borisk ::

ledike imaš navadne? sam planiram za naslednjo sezono rdeče+modre na protoboard. Problem je samo v tem da grow luči se prvenstveno uporablja za konopljo in so posledično drage.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Loža
1400252807 (37390) FireSnake
»

Pekoča paprika -Chili

383556 (359) Roadkill
»

vodka s feferonom

334465 (3039) Free Bird
»

nenavadne, nepoznane, uporabne rastline