» »

Širina strani

Širina strani

Iskraman ::

Kaj ali kako naj naredim, da se bo širina strani prilagajala ločljivosti?
Sedaj se pri ločljivosti 1024x768 ne raztegne čez celo stran.

Seadoo ::

Uporabi tabele.

Brilko ::

Naj povem, da to ni najbolj preprsot narediti, drugače pa seveda brez tebel ne gre, ampak če maš stran, kot je ta (slo-tech), ko se premika glede na ločljivost samo sredinski del je to malo težje, čeprav ne pretežko za narediti. Potem so manjše težave z glavo, npr. tuki slika, ki je v % in se razeguje.

Seveda tisti del ko hočeš da se spreminja moraš dati v %. Upam da ti bo ratal.

Ziga Dolhar ::

Tabele? Zakaj že? Z uporabo relativnih mer na bilokakem elementu bo dovolj :).
https://dolhar.si/

Jackass ::

Širina sploh ni problem, samo določš npr. osrednjemu delu tabele width=100% in to je to.

Večji problemi so pri višini. Tm začnejo jebat te tabele. K v nekterih primerih se prilagajajo vsebini včasih pa ne.

Če daš npr. v tabelo iframe pa določš 100% se ne bo farme in posledično tabela prilagodila vsebini strani, ampak bo samo zasedel višino ekrana. Če pa bi rd fiksno določu višino neke celice, pa pol en drug Browser pč mal drgač tolmač odstavke... vsebino torej, pa namest, da se ti pč tist ne prkaže, se ti pol vse raztegne in po možnosti unič dizajn.

Js ne vem zakaj ne morjo vsi upoštevat IE standardov. Pč če je Microsoft največji nej se upoštevajo njihovi zakoni, ne pa da se jebejo pol eni revčki iz obupa in delajo ene standarde, k ne nardijo nč druzga kt samo to, da brsklalniki, ki podpirajo te "standarde" strani prkazujejo narobe.
jAcKaSS

Brilko ::

Se strinjam s tabo glede standardov.

Poleg tega je fajn tud omejit najmanjšo maožno širino, tak ko je recimo tu, ker če boš mel sam nek tekst, boš lahka dal tak na ozko, da bo sam ena beseda v vrtici. Namreč pri taki strani, ki bo prilagodljiva resoluciji, moraš dobro premislat, in temu primerno tudi dobro anredit. Kot mislim da sem že prej omenil, je potem še problem z glavo strani (npr. če maš sliko). Vem da sem se enkrat lep cajt zajbavu, kup možnosti probu, a na koncu je uspel, prej itak nisem nehu. LP :D .

nejc22 ::

Jackass: kaj pa tebi pomeni standard ("IE standard")?
Zgleda, da je zate standard ze vsak postopek/pravilo, ki si ga zmisli podjetje...

Jackass ::

Jah zame kot končnega uporabnika in oblikovalca strani je edina stvar, ki je važna, ta, da stvar dela povsod enako.

Ne pa da se v Operi prkazuje tko, v Mozilli spet drgač...
Ni se mi pa še zgodil, da bi se kej narobe prkazal v IE.
jAcKaSS

Ziga Dolhar ::

> Ni se mi pa še zgodil, da bi se kej narobe prkazal v IE.

Če imaš način, kakor prikaže nekaj IE, za pravilnega, potem je vse, kar prikaže IE, nujno pravilno prikazano.

Zdi se mi, da si se zapletel ;-).

Sicer pa -- IE postavlja de facto standard. Kaj ti pomaga, če bi nekaj moralo biti po nekem "uradnem" standardu drugače, ko pa je ta način manjkrat prikazan? (Ne pravim, da ni to žalostno.)
https://dolhar.si/

krho ::

@Jackass: Primer upoštevanja standardov pri IE >:D link

Pa da se slučajno ne boš praskal, kaj za en zmazek, sem ti dal odpri povezavo še z Mozillo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

webfreak ::

mogoče pa bo ljudi, ki tako močno obožujejo IE prepričal tale članek. Osebmo Uporabljam Mozillo Firefox in lahko rečem da je ZAKON. kako se zdi vam pa je duga stvar ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345870 (5007) sunniegoldie
»

Slovenija druga v popularnosti Firefoxa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10715689 (12757) MrStein
»

Kako "prisiliti" stolpec v tabeli, da ohrani širino?

Oddelek: Izdelava spletišč
111683 (1562) jeti51
»

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
736232 (6232) CaqKa
»

Spremembe designa

Oddelek: Slo-Tech
492046 (1408) darh

Več podobnih tem