» »

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku

Mozilla.Lugos.Si - Na voljo je Mozilla Firebird v slovenskem jeziku (za Tomaže)! Gre za prvo poslovenjeno različico čedalje bolj priljubljenega brskalnika, zato je prisotnih nekaj napak, ki pa bodo kmalu odpravljene. Namestite Mozilla Firebird in slovenski jezikovni paket, ter sledite navodilom, opisanim na strani za prenos slovenskega jezikovnega paketa.

Zdaj ste torej spet na vrsti vi, da nam sporočate napake, in sicer tiste, ki se tičejo prilagajanja v slovenščino. To lahko storite s komentarji na našem dopisnem seznamu. V kratkem lahko pričakujete nove jezikovne pakete, tem pa bodo sledili tudi celotni binarni paketi ua Linux in Windows.

Znane napake:
  • Okno s splošnimi nastavitvami se v okolju Window se ne prikaže
  • Napredne možnosti JavaScripta se ne prikažejo popolno
  • User Agent String je še vedno en-US (hrošč v Mozilla Firebirdu)

73 komentarjev

«
1
2

Paramedic ::

Najprej ste nas tako posiljeno navajali na Mozillo, smo si jo namestili in probali, zdej ko smo se pa nanjo navadli, nam pa hočte podtaknt Mozillo Firebird. Je to zarota?:8)
A lahko en na kratko pove, kaka je razilka med njima?
End transmission.

smash ::

ehh..mozilla firebird je oskubljen amozilla oz. samo browser, ki seveda ne zna prikazati nekaj zelo pomembnih strani, ki jih prikaže IE ali opera..npr:

Atlas SLO

pa potem še marsikateri pokvari izgledov gumbov ter fontov in še bi lahko naštevali

opera seveda ni nič boljša..saj ne zna pravilno prikazati niti stran 24ur..samo poglejte menu na levi strani

po preizkušanju vseh možnih firebirdov, oper ter potem še odjemalcev za pšto kot so thunderbird..sej pristal zopet pr IE-ju in outlooku

edina stvar, ki manjka ie-ju so tabi in mouse gestures....seveda je tukaj MyIE2 in stvar je rešena:\

nosferatu666 ::

Smash, tebi pa web tehnologije niso preveč znane, a ne? :\
Skoraj vedno je za nepravilen prikaz strani kriv avtor le-te, ker se ne drži HTML in/ali CSS standardov.
Večina tovrstnih "pekov" producira strani, ki so optimizirane za IEja (beri, uporabjlajo njegove finte in M$ kobajagi standarde).
Ali pa recimo finte, ki sta jih počela MS in AOL - ne-IE browserjem so sajti podtikali "pokvarjen" CSS, in Mozzila in Opera jih nista pravilno prikazovala...

JohnyB ::

Točn tko, prov si povedov nosferatu666 !
Apple iMac

smash ::

operi in mozilli bi šlo veliko bolje če bi se prilagodila in upoštevala takoimenovane kobajagi M$ standarde..se ne strinjata?:\

Matek ::

Ne, bi pa šlo MSju, če bi upošteval standarde.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

smash ::

Ne, bi pa šlo MSju, če bi upošteval standarde.
---------

heh..seveda bi blo bolš če bi mS upošteval standarde..sam vsi vemo da MS postavlja standarde in zato se mi zdi neumno da opera in mozilla vsiljujeta nek svoj pristop, če bi se pa lahko čisto malo potrudila in bi vsi bli lepo srečni in garantiram, da bi veliko uporabnikov prestopilo k njima..tako pa enostavno ne gre

Yohan del Sud ::

Blagor ubogim na duši... :\

Človček božji, kaj ne vidiš kaj ti hočejo ludje povedat...

Ravno v tem je problem, ker MS spreminja pravila igre po svojem okusu in se poserje na vse ostale (skromno rečeno, manj skromno - zaserje ostale namerno)... Izdelovalci strani, ki (naj bi) pravilno prikaže zadevo v kaj več kot v IE smo potisnjeni v kot... Ali STANDARD HTML 4.0.1, CSS 2, ipd, ali IE "prilagoditev"... ;((

undefined ::

> Ravno v tem je problem, ker MS spreminja pravila igre po svojem okusu in se poserje na vse ostale

MS si lahko privošči srat, drugi pa si tega ne morejo. Plus tega VSE strani delajo v IE. V Mozilli, Operi in raznoraznih drugih brskalnikih pa ne. Kaj ti to pove? To ti pove, da je za uporabnika na koncu koncev najboljši IE, ki pravilno prikaže vse strani. Kaj mene boli ku***, če so webmasterji površni, ako se mi vsaka sleherna stran še vedno pravilno izriše in izpiše v IE. Dajte nehat neke klamfe štamfat, ker ste že prou smešni in otročji s tem.

Kaj bi pa ti kupil, avto, ki je zgrajen po "pravih" standardih in ne vozi po makadamu, ker mu gume počijo... ali pa običajen avto, ki vozi tudi tam, kjer ni asfalta? Mislim, da je odgovor na dlani. Res pa je, da bi nekateri še vedno govorili, kako dober je tist avto, ki vozi le po finem asfaltu brez lukenj. :))

Yohan del Sud ::

Ja VSE strani delajo v IE. Vključne s tistimi, ki nočeš da ti delajo! ;(( Ko bodo v IE omogočili avtomatično blokado POP-upov si dam jaz jajca kromat! ;(

OK, ok. Nazaj na normalni ton. Povprečni uporabnik je glup (to domnevam vemo vsi tukaj pišoči). Ampak je IE res rešitev? Sam ga uporabljam izredno redko, le ko se mi kaj zazdi, da res ne dela v redu. Redko. Pa še to se ponavadi izkaže, da tudi tam ne dela v redu. 99,5% v redu strani IE proti 99,2% v redu strani v mozilli in popup avto blockerju (da ne omenjam ostalh dobrot). Dela zame. Firebird - bom sprobal.

undefined ::

> a VSE strani delajo v IE. Vključne s tistimi, ki nočeš da ti delajo! Ko bodo v IE omogočili avtomatično blokado POP-upov si dam jaz jajca kromat!

Zato pa obstajajo razni pop-up killer add-oni. Če še nisi slišal za to.

> Ampak je IE res rešitev? Sam ga uporabljam izredno redko, le ko se mi kaj zazdi, da res ne dela v redu. Redko.

Še vedno ga uporabljaš toliko, da brez njega ne moreš. V samem Linuxu, kjer ni IEja, ne bi preživel. ;)

> Pa še to se ponavadi izkaže, da tudi tam ne dela v redu.

Daj mi URL ene (splošno znane) strani, ki ne dela v IE u redu. :)

> Firebird - bom sprobal.

Isto sranje kot Mozilla. Fora je le ta, da je zadeva manjša (oskubljena) in niti ne podpira default plug-inov in tem od Mozille. :)

hruske ::

Kaj mutite...

Pač je tako, da imajo nekateri raje IE, drugi pa raje geckota.

Tudi sam sem v začetni dobi raje posegal po ponujenem, ampak sčasoma vidiš da ni vse tako kot hočeš.

Zakaj uporabljam mozillo? Ker je ni potrebno namestiti. To je eden izmed ključnih razlogov. Edino kar me še moti je to, da ustvari profil v appdata. Ampak z registrom se pa še vedno ne meša, kar je zelo prijetna funkcija, ki pride v windows zelo prav.

Poleg tega ne potrebuješ nobenega programa, ki skrbi za pop-upe, in pa še zavihke imam. To je pa tudi nekako vse kar je nujno. Na teden obiščem samo enpar novih strani, tako da take, ki je gecko ne bi mogel izrisati, še nisem na slepo našel. Prekletstva pošiljam samo nad naravovarstveni atlas, ampak sem videl, da je na mozilla firebird uradni strani itak plugin, ki omogoča ponarejanje useragenta, tako da se browser predstavi kot ie in bo tudi ta stran delovala.

Ha, pa naj kdo reče, da ima ie native plugin za ponarejanje useragent stringa.

Aja, na najbolj pomembno sem pa pozabil! Mozilla je OPENSOURCE!
Rad imam tole državico. <3

Road Runner ::

sam uporabljam IE le za testiranje strani ki jih delam. Nisem se naletel na stran za katero bi sel odperat IE. dobro, tabele so mal s* na kksni strani sm pa tja ampak me boli k*, sj morjo avtorji strani ns prvabljat ne mi sami se k njim right? mas zmer alternative, al pa potrpis mogoc mal grso stran pa useen dobis usebino

da bi mozilla bila po IE standardih - bi to vkljucevalo, vse security leake? ce bi se ti prek mozille odpiral pladenj od cdja, odprlo 9999 command promt oken itd. kot pri IE bi ljudje spet iskali alternativo

Frgazor ::

kje staknem tisti plugin, da se firebird predstavlja kot ie?

undefined ::

> Zakaj uporabljam mozillo? Ker je ni potrebno namestiti. To je eden izmed ključnih razlogov.

Res ne vidim v čem je to prednost nekega ključnega pomena.

> Poleg tega ne potrebuješ nobenega programa, ki skrbi za pop-upe, in pa še zavihke imam.

Heheh. Kot bi poslušal malčka z novo igračko v peskovniku. :D

> Na teden obiščem samo enpar novih strani

In za teh "par strani na teden" je pa tako nujno met "vgrajen" pop-up blocker in zavihke. ;)

> Prekletstva pošiljam samo nad naravovarstveni atlas, ampak sem videl, da je na mozilla firebird uradni strani itak plugin, ki omogoča ponarejanje useragenta, tako da se browser predstavi kot ie in bo tudi ta stran delovala.

Ne, ne bo delovala. Pa se lahko na trepalnice postaviš. :)

> Ha, pa naj kdo reče, da ima ie native plugin za ponarejanje useragent stringa.

Le zakaj bi ga slednji rabil, ako v IE vse deluje? Rabijo ga le ostali, da fejkajo svoj ID z IEjem. Pa stvari še kljub temu ne delajo normalno. :))

undefined ::

> da bi mozilla bila po IE standardih - bi to vkljucevalo, vse security leake?

A lahko navedeš kak IE security leak, ki ti lahko ogrozi računalnik? Daj, prosim.

> ce bi se ti prek mozille odpiral pladenj od cdja, odprlo 9999 command promt oken itd. kot pri IE bi ljudje spet iskali alternativo

To zame ni še noben security leak. Le neumnost uporabnika, ki obišče tako stran, ko mu jo nekdo prilepi na IRCu ali forumu.

> kje staknem tisti plugin, da se firebird predstavlja kot ie?

Tukaj: http://texturizer.net/firebird/extensions/#User%20Agent%20Switcher

Ampak Atlas ti pa še vseeno ne bo delal. ;)

WhiteAngel ::

Racer Dju dam zlo prov kar se varnostnih leakov pa teh stvari tiče. npr. IE je autodetectov CSS pa podobne strani in ni pričakoval na začetku strani header, ki pove, da je to CSS. To je to po mojem mnenju ena zlo velika luknja (npr. skladisce.com). Avtor te strani pa seveda, probov je brez headerja, reku, ah sej dela in pustu poj tako stran.

Poleg tega, poglejte ostale brskalnike! Po mojem na celem spletu ločimo 1) strani, ki delajo povsod (beri se držijo standardov), 2) strani, ki delajo samo na IEju (strani, ki se ne držijo standardov in so njih avtorji ponavadi bolj zaprte glave).
Pozor, pod drugo točko spadajo sledeči ne IE brskalniki: Opera, Mozilla, Konqueror, Galeon, Links, Lynx. Vsak s svojim srčkom in s svojo kodo. Kdo se zdej tukej norca dela in ne drži standardov? Mislm, da IEja noben od nas, ki poznamo stvari kakšne dejansko so, že iz principa ne bi smel uporabljati: da bi men M$ krotil življenje, pa mi pamet solil z lepimi slikcami pa domačimi stranmi.... hehe, mam raj Linux pa Mozz. Saj *vem* kako stvari delujejo in kakšne dejansko so! Če pa kej ne dela, pa popravim ;)

undefined ::

> IE je autodetectov CSS pa podobne strani in ni pričakoval na začetku strani header, ki pove, da je to CSS. To je to po mojem mnenju ena zlo velika luknja (npr. skladisce.com). Avtor te strani pa seveda, probov je brez headerja, reku, ah sej dela in pustu poj tako stran.

Čudno. Sem odprl to stran glihkar v IEju, pa se mi nič ne izpiše in vse dela OK.
Da nisi le sam nekaj zajebal? Neumen ni računalnik (ali v tem primeru IE), neumen je uporabnik. :)

> Pozor, pod drugo točko spadajo sledeči ne IE brskalniki: Opera, Mozilla, Konqueror, Galeon, Links, Lynx. Vsak s svojim srčkom in s svojo kodo.

Bom zdaj še jaz na hitro skup spacal en brskalni, pa ko ne bo pravilno naložil vseh strani, se bom pritoževal nad MSjem. ;)

> hehe, mam raj Linux pa Mozz. Saj *vem* kako stvari delujejo in kakšne dejansko so! Če pa kej ne dela, pa popravim ;)

Zakaj pa potem še zmeri tičiš v Winsih? :))

undefined ::

Da niti ne omenjam bedarije Mozille, da brskalnik sploh ne zna pravilno detectat 'Character Coding'. In moram za pravilno izpisavo šumnikov sam ročno nastavljat na 90% obiskanih strani. :|

undefined ::

Najbolj zanimivo na strani skladisce.com pa je, ko poskusiš kliknit kak link pa ti ven vrže kodo v Mozilli, namesto spletne strani. :))

Klik!

minmax ::

Heh, če so avtorji spletnih strani nesposobni je to njihov problem... saj bo pač manj ljudi lahko videlo njihove strani

Mimogrede: vsaj 14% slo-techerjev že uporablja mozillo oziroma geckota. ... No, se prav če bo kdo delal stran z isto ciljno publiko in bo delala le v IE, bo s tem avtomatično zgubil vsaj 14% obiskovalcev. ... mislim da se bo kar kmalu potrudil popravit svoje HTML buge, napačno nastalvjen web strežnik, praviln encoding specificiran v web strežniku met itd...

In kakor gledam vsak mesec je mozilla userjev kak % več. Seveda slo-tech ni niti slučajno reprezentativna populacija. Ampak je pa boljša od kiberpipe, kjer imamo recimo 36% mozilla obiskovalcev (ampak velik nižji obisk).
No ja, če ima kdo statistiko s kake dobro obiskane splošne slovenske strani naj postreže z njo...

Zanimivo je tudi to, da imam informacije, da se zelo hitro dviga tudi rating Safarija (predvsem na straneh namenjenim designerjem...). Se prav overall se zna zgoditi, da bo IE relativno vsaj malce manj uporabnikov mel kot v tem trenutku, kar pomeni, da bodo morali webmasterji biti pač bolj pozorni...

Drugače pa... kar se zmožnosti brskalnikov tiče... se še kdo spominja kako težko je bilo en čisto enostavni problem v IEju rešit na Slo-techovem nestu v sečovljah, ko se je predstavljalo prihodnost slo-techa?
V mozilli je za to potreben pritisk dveh tipk.

undefined ::

> Mimogrede: vsaj 14% slo-techerjev že uporablja mozillo oziroma geckota. ... No, se prav če bo kdo delal stran z isto ciljno publiko in bo delala le v IE, bo s tem avtomatično zgubil vsaj 14% obiskovalcev.

Joj koliko je to obremenjujoče za takšnega webadmina, ko pa teh 14% res nima še IE rezerve vedno za safety backup. ;)

Spc ::

Ne se kregat :D

> Ne, ne bo delovala. Pa se lahko na trepalnice postaviš.

LOL!

Road Runner ::

Da niti ne omenjam bedarije Mozille, da brskalnik sploh ne zna pravilno detectat 'Character Coding'.


js nism meu s tem nikol problemov

IE security leaks
(najdu dele na googlu jih je pa se vec takih strani pa se mi ne da iskat =)

> ce bi se ti prek mozille odpiral pladenj od cdja, odprlo 9999 command promt oken itd. kot pri IE bi ljudje spet iskali alternativo

To zame ni še noben security leak. Le neumnost uporabnika, ki obišče tako stran, ko mu jo nekdo prilepi na IRCu ali forumu.


ampak a nj nebi biu microsoft za povprecnega uporabnika racunalnika, in ta povprecn uporabnik je dostkrat neumn :D bolj resno - surfas z IE, isces neki, slucajno prids na neko stran, ta ti odpre popup, un popup pa cd pladenj? :D zmer so naklucja d se ti to lahko zgodi


glede tega da so strani prirejene za IE in drugje ne delajo - sam IE ni v bistvu tu za nic kriv, krivi so dizajnerji ki se ne zavedajo da obstajajo alternative in teh je vedno manj (tudi jaz sem biu ucasih tak :8))


BTW - IE uporabnikom je problem pri alternativah le neprikazovanje vseh strani? no z novo dobo vse-stranskih web designerjev se bo to popravl pa bomo vsi srecni :)

undefined ::

Povej RacerD, kaj ti pa lahko en stori s tem pladnom? Ti dol ukrade pir? Ja, resen "security leak". ;)

Road Runner ::

IceMan, ce snemas cd alpa kj bers iz njega?

smash ::

za security leake so si krivi uporabniki sami, k ne updatajo popravkov....mislm pa da se IE in na splošno winsi pr tako velikem številu uporabnikov, ki jih imajo in poskušajo vdret vanje ali kaj podobnega, kar dobro držijo...

čeb se tolk velka populacija spravla na linux, na mozille in podobn alternativn software, bi ga sesul u enem tednu...

glede IE-ja pa: drži se zlo dobr glede na to da ne bo naslednje različice do prihoda novih winsow..ob vseh izboljšavah ostalih brskalnikov mu bodo ti v tem času mogoče ampak res mogoče vzel ogromen trg, vendar garantiram, da bo ob prihodu longhorna IE zopet on top in ostali ga bodo posnemal kar se da , če bodo hotl preživet in se bodo požvižgal na splošne standarde

krho ::

smash:
za security leake so si krivi uporabniki sami, k ne updatajo popravkov


LOL

za security leake je kriv nihče drug kot M$.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Road Runner ::

microsoft je enkrat izjavu da IEja itak nima kj nadgrajevt k je ze popoln :)

undefined ::

Od kdaj je bil pa obliž že nadgradnja? :)

jest10 ::

iceman:
Skladišče.com dela na mozilli

smash ::

krho: IoI

namreč kot veš ima vsak software lukne in je nemogoče narest takega brez.....zato pa obstajajo popravki, ki jih uporabniki naknadno uporabijo, če se izkaže, da gre za kakšno zelo pomembno varnostno zadevo..zato ne moreš krivit M$-ja kot izdelovalca, ker je jasno da bodo vedno lukne...na strani uporabnika je da sprejme update in jih uporabi da prepreči vdore

lukne se pa pač iščejo večinoma v winsih in IE-ju ker je pač prevladnljiv na trgu in ma bossa Billa Gatesa ki ga večina ne mara oziroma mu je fouš

drgač pa je to isto, kt da bi jest kriviv eno mat, kako je nardila enga froca tolk grdga , namest da bi un froc sam skrbel za svojo lepoto in šu na lepotno operacijo ko bi ugotovu da ma kriv nos

krho..a zdej boš pa metere obsoju?? :D

hruske ::

@IceMan

Res ne vidim v čem je to prednost nekega ključnega pomena.


Ker ni inštalacije, lahko mozillo uporabljam tudi na nt sistemu kot s privilegiji (omejitvami) user-ja, torej ni potrebno, da sem admin.

Heheh. Kot bi poslušal malčka z novo igračko v peskovniku.


In kaj so drugega novi uporabniki računalnikov? Za starejšega je precej težko dojet kaj mora počet.

In za teh "par strani na teden" je pa tako nujno met "vgrajen" pop-up blocker in zavihke.


Ne, ker popup blocker rabim predvsem za yahoo mail, ki ti drugače reklamo popupa.

Ne, ne bo delovala. Pa se lahko na trepalnice postaviš.


S konquerjem mi je že delovala. Pa se nisem premaknil niti s stola.

A lahko navedeš kak IE security leak, ki ti lahko ogrozi računalnik? Daj, prosim.


Poslušaj se. Security leak je po definiciji nekaj, kar ti ogroža sistem. Hm.. kaj pa če se odprejo 3 command prompti, v vsakem pa formatira en disk?

Drugače pa sta za računalnik odgovorna oba, uporabnik in dobavitelj programja. Dobavitelj mora izdajati popravke, ampak če jih ne namestimo, smo sami krivi.
Rad imam tole državico. <3

CaqKa ::

važni fakti tukaj sta prva dva komentarja smasha:

izgled strani v mozilli je grd... (grdi fonti, nepravilni razmaki med posameznimi črkami, grda postavitev in čuden izgled gumbov...)

MS se ne drži standardov >>> tole ni res.. dejstvo je da MS je standard.

nadalje še je treba omenit da uporabnikov z winsi in IE je dosti več kot pa tistih z mozillo in linux. in zaradi tega se piscem virusov enostavno ne splača delat virusov za mozillo/linux. ( a se izdelovalcem dodatne opreme za avtomobile splača delat dod. opremo za nek xy avto?)

Loki ::

za tiste tomaze, ki so govorili, da VSE strani delajo v IE-ju: Libpr0n.
zaenkrat mogoce se, ampak tehnika napreduje (oz. odvetniki) - vse vec avtorjev recimo namesto GIF slik uporablja .png slikice (lahko tudi delno prozorne) - za kaj vec si pa poglejte zgornjo stran v IE in mozilli/ operi.

hruske ::


:D :D
Rad imam tole državico. <3

CaqKa ::

libpr0n je stran namenjena promociji/demonstraciji jedra mozille... ter zato ne šteje kot 'stran, ki ne dela na IE'
to je glih tak kot, da bi hotel, da se demo progy nvidie pravilno prikazuje na atijevi kartici.

undefined ::

> Ker ni inštalacije, lahko mozillo uporabljam tudi na nt sistemu kot s privilegiji (omejitvami) user-ja, torej ni potrebno, da sem admin.

In?

> In kaj so drugega novi uporabniki računalnikov? Za starejšega je precej težko dojet kaj mora počet.

Komentiral sem tvoje navdušenje nad novo igračko, ko si se naveličal stare. Heheh. ;)

> Ne, ker popup blocker rabim predvsem za yahoo mail, ki ti drugače reklamo popupa.

Meni je v Outlooku ne, ker ga pač znam nastavit, da mi odpre le text in nič drugega. :)

> S konquerjem mi je že delovala. Pa se nisem premaknil niti s stola.

Govora je bilo o Mozilli, če se ne motim.

> Hm.. kaj pa če se odprejo 3 command prompti, v vsakem pa formatira en disk?

In zakaj se to še ni nikomur zgodilo? Ker baje ni možno, kajne?

> Drugače pa sta za računalnik odgovorna oba, uporabnik in dobavitelj programja. Dobavitelj mora izdajati popravke, ampak če jih ne namestimo, smo sami krivi.

Bravo, bravo. S to zadnjo izjavo pa si si nabral nekaj točk iz minusa. :)

undefined ::

> libpr0n je stran namenjena promociji/demonstraciji jedra mozille... ter zato ne šteje kot 'stran, ki ne dela na IE'
> to je glih tak kot, da bi hotel, da se demo progy nvidie pravilno prikazuje na atijevi kartici.

Prav res, Za vsak program se da nekaj skup spacat, kar noben drug ne bo odprl. Ampak to še ne pomeni, da ga bo zdej večina začela uporabljat tko kot IE. :)

Road Runner ::

kaj pa ce js zacnem delat strani k bojo uporabljale specifike jedra za mozillo? boste rekl da je to spet tok specificno in da kaj samo to delam?

tocno to delajo dizajnerji k samo za IE delajo strani ;)

dr.J ::

> Bom zdaj še jaz na hitro skup spacal en brskalni, pa
> ko ne bo pravilno naložil vseh strani, se bom
> pritoževal nad MSjem.

Po tem bi šele uvidel pomen standardov.

In bi bil verjetno zelo vesel sporočila "Namestite si ie5 ali novejši", ko bi z lastnim zmazkom obiskal kak crippled url, a ne?

hruske ::

Ah, IceMan... nisi prijazen, veš.

Ampak tak si, kaj mormo.:)

Hm... 0:) preimenovat bi si mogu nick v IEMan.:8)
Rad imam tole državico. <3

njok ::

> libpr0n je stran namenjena promociji/demonstraciji jedra mozille... ter zato ne šteje kot 'stran, ki ne dela na IE'
> to je glih tak kot, da bi hotel, da se demo progy nvidie pravilno prikazuje na atijevi kartici.

LOL


Stran je _popolnoma_ valid HTML 4.0 Strict dokument. Tako, da primerjava z nVidiinimi demoti sploh ni na mestu. Te demote raje primerjajte z stranmi, ki niso napisane po w3c standardih.

[BISI] ::

Hmnja, slaba PNG podpora IEja ni dobra stvarca... Zastarelo jedro ne dopusca sprememb, tako da bi si upal trditi, da bo Microsoft zamenjal jedro ob izidu Longhorna (em, bodimo realni, Mosaic je ze rahlo zastarel |O ). Ze sama prihodnost Internet Explorerja je vprasljiva, ker je Microsoft dal velik poudarek na MSN brskalniku, ki pa mislim da ni vec brezplacen. Brskalnik razvijajo tudi drugi razvijalci kot IE...

Sicer pa, naj kaksen zagovornikInternet Explorerja naredi manjso transparentno sliko (po velikosti, da ne bo pomote) od PNG (Alpha) transparentne slike...

CaqKa ::

racerd: ti kr začni.. ko bo 20% takih strani se pa spet oglasi.

njok... ja eno je w3c standard... drugo pa je MS standard...
in MS je standard kot sem že zgoraj napisal... pa se lahko pritožujete kolko čte.
in MS bo še dolgo standard in to zaradi svojega denarja. tako da se ne pritoževat.

[BISI] a bandwidth je problem za prozorni png? danes v rasti internetnih priključkov...

ironično je da vedno iščemo boljšo kompresijo hkrati s tem pa tudi večamo kapacitete medijev... kaj bomo z muziko 3min stereo kvaliteta na 1 MB pri 1 TB diska?

[BISI] ::

No ja, Microsoft postavlja pravila in ne standarde...

[BISI] ::

CaqKa: Kaj beres ti Gantarjeva sporocila za javnost mogoce? :D

Pri nalaganju strani se pozna 10kb v trenutku (in prav taksna je lahko razlika med GIFom in PNGjem, na primer... ce ne, se vecja).In ce ne beres Gantarjevih sporočil, ves, da v Sloveniji še ni toliko uporabnikov sirokopasovnih povezav, da bi si lahko privoscil taksen kiks. Sicer pa, ne stremis k izdelavi cim manjse strani ?

CaqKa ::

ne. nisem namreč izdelovalec spletnih strani.

Jux ::

1. Vsak ki se je ukvarjal z izdelovanjem strani še danes verjetno benti nad NEUMNOSTJO IE-ja in rendranjem spetnih strani. Dostikrat se je že zgodilo, da sem ob izdelovanju strani moral PRAVILNO narejeno stran pokvarit da se je pravilno prikazala v IE.

2. Ni mi jasno katere strani vam ne delajo v mozili pravilno - prva stran ki sem jo srečal je bil tale atlas. Tudi charset mi pravilno detekta.

3. Zasede skoraj nič, dela hitro in stabilo (bolj stabilno od IE)!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Win7] Update ne ponudi language packov

Oddelek: Operacijski sistemi
81002 (930) amigo_no1
»

Mozilla 1.5 Beta in Mozilla Thunderbird 0.2 RC

Oddelek: Novice / Brskalniki
122330 (2330) mathjazz
»

Mozilla 1.5 Alpha

Oddelek: Novice / Brskalniki
72334 (2334) ragnarock
»

Mozilla 1.4 in Netscape 7.1

Oddelek: Novice / Brskalniki
253142 (3142) CaqKa

Več podobnih tem