» »

Kok mocan napajalnik rabm....

Kok mocan napajalnik rabm....

OrlyTM ::

am ... mam frisno kisto, pa me zanima kok mocan napajalnik je nekje dost za moje komponente:

p4 2,8GHZ
Intel 875PBZ
1024 RAM
Geforce FX5900XT
2x WD Raptor 36GB
1x WD 80GB
1x Maxtor 120GB
SB Audigy player
DVD RW
CD Rom
dodatna mrezna
SCSI kontroler (tak izi, mali za skener in cdrom)

Zele mam notr se mi zdi da 300W napajalnik k je prsu z ohisjem in mi sicer zadeva dela, sam me skrbi, da mi nebi zacel srat kej zarad napajalca ... a bi blo priporocljivo kej menjat napajalc, al bo dost? Navijal ne bom nic.

tnx
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

DarwiN ::

300W bo kar dovolj dober, glede na to da ne boš navijal bi blo škoda denarja za kvaliteten napajalnik.
Znalo pa se bi zgodit da bo čez čas itak napajalnik crknil,ker predvidevam da je noname in dejansko še manj kot 300W. Zadeva itak ni nič vredna, tako da če ti bo normalno delalo, se računalnik vedno normalno prižgal, bodi vesel dokler bo trajalo :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sami ::

Če ti napajalc in sistem delata ql se ne splača kupovati novega napajalca, razen če ti bo začelo srat.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

iskra ::

Morda se ti bo pod večjimi obremenitvami sistem sesul -- konec koncev, imaš noter štiri diske 8-O in GeForce 5900 XT 8-O, pa še procesor!! Kakšen napajalnik imaš sedaj noter? Kaka znana firma ali No-Name? if {No-Name} goToAndBuy vsaj kak Enhance 360W, da boš imel nekaj rezerve!

Wox ::

Tule si lahka zračunaš, kakšen napajalc bi naj imel za mirno spanje. Sej če dela je cool. Sam mal poglej če se napajalc kaj preveč segreva. Navijat pa itak ne moreš, tak da če dela pusti na miru.

OrlyTM ::

No sm su prov pogledat ... Mode Com ... tak velik rdec M in spodi pise Mode Com napajalc, 300W output ...

zaenkrat dela ... bom pa najbrz vzel kej mocnejsega za mirnejsi spanec ... tist tvoj link mi je naracunal 522W 8-O hehe ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

mesoreznica ::

Enhance 360W zdrži AMD Bartona 2500+ dela na 2420 MHz, Grafa ASUS 9950 mam napuljeno na 570/980 + 7 ventov in dela zadeva stabilno.

Mislim da bi bil Enhance 360W čisto dovolj zate pa še tih je in ima termalno kontrolo nad venti cena je cca 11k SIT. Če že imaš tako zbirko komponent mislim, da je dobro da daš še malo več za napajalc. Starega pa shrani za rezervo.

LP

Azrael ::

Koliko pa ti sedanji napajalec kuha, se pravi ali piha ven zelo vroč zrak ? Če piha hladno potem ima tvoj napajalnik dovolj moči.

Tiste tabele za izračun moči napajalnika, bi po večini sodile pod funny links. Za bratov računalnik ta izračun pokaže ~350W, UPS pa pravi, da z monitorjem in ostalo šaro ne kuri več kot 140W...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Wox ::

No ja. Ne bi se glih strinjal s tabo Azrael. Če bi si prebral besedilo na vrhu strani, bi pač malo bolj razumel, kaj zedeva sploh računa. Zadeva pač predpostavlja, da so vse komponente maksimalno obremenjene, kar se seveda v praksi redko oz. nikoli ne zgodi. Je pa fino in tudi pametno met nekaj več moči, kot jo pa zadeva rabi, saj ni glih najbolj priporočljivo napajalnika obremenjevati z močmi, ki so blizu njegove nazivne vrednosti. Napetosti so bolj stabilne, kar posledično tudi pomeni stabilnejše delovanje računalnika in nenazadnje tudi manj oz. nič BSODa.
Sicer pa poskusi malo obremeniti svoj računalnik, npr. istočasno zaženi Prime95, daj pečt CD in/ali DVD ter poženi še kakšen 3DMark03.

Azrael ::

OK obremenitev, SETI, IE, NFS Underground... P4 2.0A, 512 MB RDRAM, R9100 128MB, 4 diski, DVD, pečka, 250W Macron, ne gre čez 140W. Tiste obremenitve v izračunih so resnično maksimum maksimuma v najbolj neugodnem slučaju, samo v praksi boš to težko dosegel, sploh pa ne za vse komponente hkrati, povprečje je precej nižje, tudi ob vklopu ne dobiš take porabe. Špice pa mora napajlnik pobirati BP, če je kaj vreden, tu je pa problem

Šel računat: Your Recommended Minimum Power Supply is 418 Watts!!; pa še 5W ker sta dva disketnika = 423 W8-O

LOL , vedno boljši so, kmalu bo treba kW napajalnike, tako kot računalniške zvočnike.:D

Za disk 25W. Toliko disk potegne ob vklopu pa še to ne vsak, ko pa enkrat dela žge od 5 do 10W kdor ne verjame, lahko pomeri. Današnji diski so minimalizirani do konca, površina je majhna in oddajanje toplote slabo, odtod gretje, prastari MFM diski so žgali več (10 - 20W), vendar je bila površina precej večja in je bila posledično temperatura diska zato precej nižja.

RDRAM 2 para 20W. Logičen razmislek, površina ene palčke je precej majhna, primerljiva s površino grelca in konice 10W spajkalnika. Samo spajkalnik se segreje v nekaj minutah za več 100° C, RAM je hladen.

Grafa R 7000 30 W ?!? imam to zadevo v svojem računalniku, gor je pasivno hlajenje in je GPU največ mlačen, ostalo hladno...

75W CPU , vseeno mislim, da ga tista minimalistična rebrca in počasen ventilator, nebi uspela držati temperaturo na 50° C...

Napajalci so danes loterija. V podobnih temah sem lahko prebral, kako slabo se vede hvaljen in (pre)drag Chiftec. Edino merilo kvalitete napajalnikov je nihanje napetosti pri različnih obremenitvah in koliko se stvar greje na polno. Manj je boljše, samo na žalost tega ne moreš ugotoviti, dokler nimaš napajalca v rokah. Testi in opisi niso v velko pomoč, ker se hitro lahko zgodi, da sta pod enako nalepko in izgledom, dva povsem različna napajalnika...

Drugače pa prva stvar, ki crkne pri slabem napajalcu je disk.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

rockeye ::

Poglejte si tale dober članek o napajalcih! Iz tega je razvidno da so Enhance napajalci se najboljše razmerje med kvaliteto in ceno!

Sem pa razočaran nad LC Power 350W! Kupil sem ga ker je tih in po mojem mnenju, ker ima 120 mm vent zelo dobro odvaja toploto iz ohišja, ampak sem se fino zmotil, ker voltaže kar precej nihajo in se mi je pc stalno restartal ob malo vecji obremenitvi.(Prime95). No sedaj po 3 dneh uporabe se mi je pa pc kar naenkrat ugasnil. Uganete kaj je slo v franže? NAPAJALEC in to čist nov! GRRRRRR!!!

http://www.short-media.com/article.php?130.0


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59728924 (17470) LittleDevil
»

500 W napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655614 (4591) mato22
»

TAGAN TG330-U01 vs. Enhance 1136H

Oddelek: Kaj kupiti
151338 (1112) DjTonic
»

Enhance napajalniki

Oddelek: Kaj kupiti
161283 (1047) Caligula
»

nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
302243 (1772) Boki_

Več podobnih tem