» »

Kateri trdi disk je najbolj tih?

Kateri trdi disk je najbolj tih?

RobyRob ::

Kupujem nov trdi disk in me zanima kateri je najbolj tih, ker mi je to namreč najbolj važno.
Ni tako važno kako glasno "praska" po disku, temveč kako glasen je zaradi vrtenja.
Če je kak strokovnjak tu, mi naj prosim svetuje! Hvala!

BaRtMaN ::

Če res hočeš tišino, potem kupi kak starejši Seagate disk, recimo Barracudo V, ki jo imajo še v veliko trgovinah na zalogi, a je kar nekaj počasnejša serija od novejših. Novejša serija 7200.7 (+) je pa menda glasnejša od Hitachijeve 7K250 serije, ki je pa kralj med diski trenutno. Nadvlada ga seveda WDjev Raptor, ki pa se vrti pri 10k obratih in ne 'samo' pri 7200 kot ostali. Za več informacij si oglj www.storagereview.com.

Law_Enforcer ::

Samsung SpinPoint 80GB 7200 rpm je praktično neslišen. Poglej tudi po kakšnih 5400 rpm diskih, če ti hitrost ni tako pomembna.

zvery1 ::

Mam tale Hitachijev disk in moram rect da je prov nesramno tih.Tok tihega diska se nisem slisal.
Ma pa 80Gb
Proizvajalec IBM
Družina trdega diska Deskstar 180GXP
Kodno ime družine Vancouver 2

LP

Proximus ::

Jaz mam Samsunga 160 GB SATA 7200rpm in je ful tih, sploh če ga primerjaš z maxtorjem.
Poleg tega se ne greje fejst saj ni nikoli presegel 37 stopinj C pri temperaturi okolice ca. 22 C.
JAz ga lahko samo priporočam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk 500GB

Oddelek: Kaj kupiti
493770 (1997) Deflector
»

Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )

14910636 (6809) kmetek
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

939453 (6408) dela
»

Seagate vs Maxtor

61386 (1216) forplan
»

Kateri 200GB disk izbrati?

452835 (2047) Dr_M

Več podobnih tem