» »

Seagate vs Maxtor

Seagate vs Maxtor

forplan ::

Odločam se za nakup trdega diska in sicer med Trdi disk Seagate 300 GB IDE 7200rpm 8MB cache in med Trdi disk Maxtor 300 GB IDE 7200 rpm 16MB

Sedaj pa me zanima če imam kdo ta trdi disk maxtor kako se obnese teh 16MB in kako glasen je.
Za trdi disk Sragate pa vem, da je zelo tih, kajti iščem tih in zanesliv disk.
da se strinjam

Swiwer ::

Jaz sem nedavno kupil Maxtorjev 200 GB IDE disk z 8MB cache za uporabo v eksternem ohisju in se mi zdi da je zares zelo tih v primerjavi z WD 80 GB, ki sem ga imel do zdaj notri. Kar se tice pa cache-a sem pa (ko sem prvic sprobal disk z 8MB v primerjavi s takratnimi 2MB diski) opazil obcutno razliko, zato se mi zdi da je vecji cache kar pomemben. No to je pac nekaj osebnih izkusenj. Kako se obnese pa Seagate pa ne morem reci. Je pa verjetno Maxtor tudi malce hitrejsi kot Seagate.

-----------
Perplexer

ogledal sem si nakaj testov maxtorjev in tudi seagate. Maxtor je res za otenek hitrejši vendar je seagate občutno tišji, zato sem se odločil za seagate
da se strinjam

Geo ::

Kewl:D

Zejpa zares, kasen pa je drgac, kolko je glasen, pa kako je ko gre racunanik v stand-by in potem ko se vzge, rabi kaj casa, da prode k seb?
Zanima me ker si moram kupit nov disk, teh 60GB me pocasi a ze nekaj casa zapusca, tako, da nevem kolko bo se zdrzal :D.
SHIT!!! I did it again...

Boeing ::

Hitachijeva nova serija T7K250 je konkretno hitrejša (za par %) in opazno tišja od konkurence.

Močno priporočam!
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

fosil ::

Opažam da so priporočila pri diskih večinoma v stilu "vsak berač svojo malho hvali" :D .
Tako da ti svetujem da si pogledaš teste na tejle strani, kjer delajo tud statistiko zanesljivosti na podlagi poročil uporabnikov. Pač odvisno kakšne prioritete maš, ni pa super diska, torej najhitrejši, najtišji, najbolj zanesljiv, najbolj hladen... pač odločit se morš kaj ti je bolj pomembno.
Tako je!

jaz sem zdaj nabavo seagate. In res disk je zelo tih in tudi greje se ne preveč. Kar pa se hitrost tiče pa je nekje v sredini.
da se strinjam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava med 6600gt in 7600gt

Oddelek: Strojna oprema
161534 (1092) Thor4
»

Kateri trdi diski so zdej in?

Oddelek: Kaj kupiti
362914 (1781) elToro
»

Pomoč pri nakupu diska (hitachi vs. samsung :> )

61102 (970) crazyman
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

939424 (6379) dela
»

Je dober nakup WD 160 GB IDE?

151551 (1363) msms

Več podobnih tem