» »

Politizacija Telekoma?

Politizacija Telekoma?

poweroff ::

O zamenjavi Graška je bilo že kar precej povedano.. tudi med novicami na Slo-Techu. Potem je bilo slišati kar nekaj obmetavanja med Janšo in Golobičem, no, včeraj, pa se je v Financah razpisal Miro Rozman, nekdanji državni sekretar za telekomunikacije.

V članku Gregor Golobič in metafore je povedal par krepkih na račun Golobiča. Zanimiv je tudi del, ki govori o kozmetičnih popravkih zaradi boljšega vtisa, ki naj bi ga naredili na Američane.

Par poudarkov:

...kajti prav politizacija, verjetno ne samo Telekoma, je bila in je vseskozi predvsem Golobičeva vloga. Pred vso slovensko javnostjo je zatrdil, da ni nikoli menjaval direktorjev Telekoma, kar pa seveda ne drži, saj sem bil sam navzoč na koalicijskih pogajanjih, na katerih je Adolfa Zupana zamenjal s Petrom Tevžem.
...
Metafora svetovno znanega psihoanalitika Slavoja Žižka, ki v New Yorkerju označuje svojega učenca za človeka moči in prihodnjega slovenskega Stalina, ga prikazuje, kako "po GSM daje dvojko ministru", in odlično ponazarja način dela iz ozadja.
...
Marjan Podobnik, ki je postal že kar kletvica v komentarjih politikov, pa se od Golobiča razlikuje vsaj po tem, da svojega početja ni podtikal drugim in je zato za svoje napake tudi sam odgovarjal. V tem očitno leži tudi odgovor, zakaj se Golobič, Gantar in Peklar tako zagrizeno trudijo zabrisati pravo ozadje zadnjih zamenjav na Telekomu, pri katerih so žrtvovali Petra Graška. Kako daleč je pri tem šel Golobič, kaže tudi to, da si je zagotovil celo alibi. Telovadnica, v kateri Mobitelovo GSM-omrežje nima signala, je v tem kontekstu res odlična ideja in kaže, kako bistroumen in premeten je ta Žižkov lacanovec v vlogi novodobnega Stalina informacijske družbe.
...
Potem ko je že kazalo, da se premier Rop poskuša otresti Golobiča in se je poskušal lotiti resnega dialoga z gospodarstvom, se je zdaj na žalost spet izkazalo, da brez Golobiča ni LDS.

Komentarji?

ali3n ::

nič novga :| Pa Telekom ni edina firma kjer se to dogaja...

tole bom dal v ložo...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Ufo ::

Za pojasnitev vsega dogajanja bi bilo najbrz potrebno napisati kaksno knjigo. Ker pa tega nimam namena narediti bi postavil nekaj vprasanj:

ali je v informatizacijsko razvitih drzavah obicajno, da ima dostop do novih tehnologij le en ponudnih internetnih dostopov (pred leti ISDN, zdaj ADSL);

ali je v omenjenih dezelah v obicaju, da ima do infrastrukture nacionalnega omreraterja dostop le en internetni operater;

so trzni delezi internetnih operaterjev tudi v razvitih drzavah taki, da ima en internetni operater vec kot 80 % vsega trzisca;

in nenazadnje ali imajo v drzavah, z veliko penetracijo sirikopasovnih povazav samo dva ponudnika "medmestne" in mednarodne telekomunikacijske infrastrukture?

Ce so odgovori negativni je bil skranjni cas, da se nekaj ukrene. O tem, da je se drzava obnasa kot slon v trgovnini s porcelanom, ali o neobstojecem piaru ne bom zgubljal besed. Bi pa zakljucil s tem, da v bolj urejenih drzavah majhni ponudniki lahko uporabljajo infrastrukturo nekdanjih nacionalnih operaterjev in da so v ZDA ze pred mnogimi leti razbili monopolen AT&T.

V kolikor odstop Graska in Krambergerja (nista bila odstranjena temvec sta odstopila sama) nakazuje pot k vecji liberalizaciji in k temu, da bomo imeli uporabniki celo kaksno izbiro, potem (ne morem verjet :'( ) podpiram tako politiko drzave.

||_^_|| ::

so trzni delezi internetnih operaterjev tudi v razvitih drzavah taki, da ima en internetni operater vec kot 80 % vsega trzisca;


To me ob takšnih cenah ADSLa niti najmanj ne moti.

Bakunin ::

to da ima po taksnih cenah samo en operater, to pa ne ?

Saj se vsak dober kmet(tm) ve da so monokulture "bad bad bad". :D

Legend(SLO) ::

Ja če ma po takih cenah samo en operater mi ej čist useen bom pač pr temu uzeu. Kje je tle panika? Pa naj drugi znižajo cene Pizdit se bom začeu k ne bo NOBEN operater meu po normalnih cenah ADSL-a

Bakunin ::

naj telekom omogoci tudi ostalim ISP enak pogoje za najem ATM voda do centrale kot jih daje Siolu (0 SIT), pa bo mir.

vec ISP bi pomenilo da bi se "grebli" za uporabnike:

- hitreje bi ti prisli montirati
- (boljsa) pomoc na helldesku
- razlicni paketi za razlicne potrebe uporabnikov
....


pac karkoli prinasa konkurencni boj. dobrodosli v trzno gospodarstvo - coming to slovenia in 2065!

Legend(SLO) ::

naj telekom omogoci tudi ostalim ISP enak pogoje za najem ATM voda do centrale kot jih daje Siolu (0 SIT), pa bo mir.


A bi ti to naredu?
krneki

Mr.B ::

Dobiček telekoma z že odštetim davkom, je bil 11miljard sit. Pa če zraven prišteješ še kakšnega golobičevega kolega in stranko , pa procenti vam bo prec jasno, ne pa neki monopoli, bolj postavitev tretje firme...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Bakunin ::

legend: ce hocem ostati monopolist, potem ne. saj to je jasno.:D :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 scenarij ( stečaj itd)- je možen odkup/najem vlakna ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
905848 (4047) Okapi

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766420 (54813) Gandalfar
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433806 (2357) Brane2
»

Zamenjava v vrhu Telekoma

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
313708 (3708) Mate
»

Hrvaški telekom o SIOLu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1117277 (4384) knibl

Več podobnih tem