» »

Ram za 250 Mhz 1:1 ( FSB:MEM), P4C800 Dlx, P2.6C

Ram za 250 Mhz 1:1 ( FSB:MEM), P4C800 Dlx, P2.6C

rkb2 ::

Zanima me kakšen ram naj kupim da bo stvar tekla na 235~250 Mhz 1:1 zdaj mam nek GEIL value spomin, ki na noben način ne gre čez 205 Mhz (edina dobra lastnost je da imam lahko timinge na 2,2,3,5).

mloncar ::

si probu dat na 7,3,3,2.5.. ..pri teh timingih bi mogl it mal višji!!
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

boštjan ::

ja fant,pol pa timinge malo relaksiraj za več MHz.pa ne pričakuj 235FSB kar tak,le redkim uspe brez V moda. tako da ti lepo naštimaj 2-3-3-7,pa nastavi na 210,pa malo Vdimm dvigni in poročaj.

Saj to je tisto, stvar lahko dam na 3,4,4,8 in VDIMM na 2.85, pa spomin ne gre čez 205 Mhz. Če nastavim FSB:MEM 5:4 stvar laufa z 250 FSB brez problema. Kako misliš da je za več kot 235 FSB (1:1) brez volt moda ne gre ? Kaj pa če kupim kakšen Twinmos PC4000 ?

boštjan ::

koliko mi je znano je to za intel platformo dober rezultat 250FSB in razmerje 5:4

Ja še boljše je 250 Mhz FSB:MEM 1:1, ali pa 275 Mhz FSB:MEM 5:4.

ghostkop ::

PC4000 že delajo na 250 MHz sam timingi so zrelaksirani do konca, tko da se ti jih ne splača kupovat, lohk bi probu kakšnega Corsairja PC3200LL, pa pa ga naviješ pa furaš 1:1, sam vprašanje do kod bi šli

Fury ::

sinko, za 250mhz bos rabu ibr hud ram :)

ghostkop ::

Al pa Corsairje PC3200LL naviješ kok se da z timingi 2-2-2-6 pol pa probaš 4:5, če ti proc lahko laufa

DjTonic ::

sinko, za 250mhz bos rabu ibr hud ram :)

Niti ne, lahko jih vidiš tudi z malo slabšimi rami. Le dovesti jim moraš malo več "soka" (Napetosti). Če maš kakšne BH-5 ali BH-6 si s kakšnim voltmodom na zelo dobri poti :D.

Fury ::

BH-5/6 rame dobit bo sele zanimivo.. kok je men znano jih je zdej vecina CH-5/6, ki se slabse obnesejo...

OwcA ::

Če hočeš imeti agresivne zakasnitve ti ne preostane drugega kot, da poiščeš BH-5, žal.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

morphling1 ::

Jaz sem recimo probal na svoji P4C800 dlx kolegove nove 2*512 MB Corsair module pc3200 LL, ki bi morali biti strupeni, pa se nikakor niso ujeli z mojo plato-> beri totalen polom niti 200 ni delalo pri 2,2,2,5, res da sem imel napetost 3.3V in mogoče kot novi enostavno ne marajo visokih napetosit, več se nisem igral. KHX3500 mi pa dela 250 1:1 2,2,2,5 samo ne čisto stabilno, ampak vseeno zelo dobro, druga dva Corsair pc3200 BH5 modula delata malo slabše in gresta tam do 240 pri enakih zakasnitvah. Več ali manj vsi novi moduli razen enih zelo dragih Mushkin (ki imajo zopet BH-5 čipe) se slabše navijajo oz. vsi po vrsti delujejo pri bistveno bolj ohlapnih zakasnitvah.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tic ::

A tukaj se vedno siba na 5 2 2 2. Ali kaj podobnega kot pri NF2 z čudnežnim timingom 7. :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

OwcA ::

Testiraš in vidiš, drugače bi sploh ne bilo zabavno. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

morf podobno se obnesejo tudi ti moji hyperx-i 3500 (CH-5) na tej plati. Totalen polom doživijo že pri 200Mhz 1:1 in nizkih timingih. Na NF7-S so delali čez 250MHz FSB. Jutri si grem po ene BH-6 pa bom videl :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DjTonic ()

gamer ::

djTonic: kje pa jih boš dobu?

djTonic: kje pa jih boš dobu?

Grem si po rabljene, jih ma bratranec. Ker ne navija in jih seveda ne rabi. Mu bom že kakšne druge zrihtal, če mi bodo všeč :D. Zadnjič sem čisto slučajno na module pogledal in videl luck bastarda kakšne rame ma (Kingston Value PC2700).

DjTonic: A lahko opises podrobno tvoje tezave. Imam enake KHXe in se bojim da se ne opečem. Mam možnost testiranja ABIT IC7 max3... Pa nevem ali vzet Asus p4c E deluxe ali pa Abit... Cena je ista.
persona civitas ;>

Edino, kar mi nagaja je to, da stvar pri nizkih timingih ne dela najbolje. Če timinge relaksiram gre vendar ni to tisto tapravo >:D. Zato moram nastavit 5:4 deljitelj, če hočem videt visoke Mhz (Npr 3700,..). Mislim, da problemi tičijo le v CH-5 modulih, ki pri nizkih zakasnitvah "padejo", podkrepiti bi jih moral z kakšnim dodatnim mV :D. Po moje je vseeno bolje, da vzameš to Asusko, če imaš možnost, ker jo tudi po drugih tujih foriumih najbolj hvalijo. Sem že tudi zasledil veliko primerov, kjer so uporabniki prešli iz Abitk IC7 Max3, Epox i875,.. na tole asusko. Tudi ko gledaš kakšne reviewe od novih ramov, za test uporabijo to plato. Sicer pa stvar okusa. Edino kar me moti na tej plati je to, da gre napetost ramov le do 2,85V samo to se da popravit z voltmodom >:D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DjTonic ()

Hmm. Mogoče pa so problemi odprabvljeni na ABIT. U bistvu lahko obe plati dobil za test, tako da se bo pomoje zgodilo to :)
persona civitas ;>

JIM22 ::

Mene tud zanima kater ram se splača kupit za NF7? Kaj bi blo bolš Twinmos twister al Kingston Hyperx(PC3200). Kater se bolše navije? Rabim nekaj z bolšimi timingi!>:D
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Tic evo citat iz enega tujega foruma, ki še le potrduje moje ugotovitve. Pač se CH-5 pri nizkih timingih ne razumejo dobro z temi platkami.

All CH-5 I tried could run at 2/6/2/2 on Nforce2 and apparently a few Nforce3 motherboards, none of them could take those timings on any 865/875 motherboard.

Potem smo na psu. Misliš da to velja za VSE CH5 cipe. Nevem kdo na forumu, je prodajal KHX in menjal za Twisterje. Misim da so mu delali.
persona civitas ;>

Alexius Heristalski ::

Nevem kdo na forumu, je prodajal KHX in menjal za Twisterje.

_spirit_ je bil, njega vprašaj. Mislim, da mu Twisterji delajo dobro!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Naj povem, da se Kingstoni PC2700 333Mhz zelo dobro ujamejo s tole mojo Asusko :D.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
10311094 (7003) GaS
»

DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61135860 (20278) Tilen
»

Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )

19211010 (7811) celada
»

Kateri ram...

Oddelek: Kaj kupiti
461889 (1371) Tic
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1309245 (6973) WhiteWolf

Več podobnih tem