» »

Borland in baza podatkov....

Borland in baza podatkov....

demokedes ::

Pozdravljeni,
Imam en programerski problem in upam, dami ga boste znali rešiti.
Torej pred nekaj, časa sem bil pri nekem znancu v podjetju ,ki mi je pokazal eno zelo zastarelo aplikacijo, ki pri njih skrbi za vnos podatkov, ki so nujno potrebni za njihovo podjetje. In problem v tej aplikaciji niti ni v njenem slabem delovanju, ker algoritem kot tak je dobr, problem je le v zastarelosti, predvsem pa to, da ta zadeva laufa samo na enem računalniku. Program je bil napisan nekje pred ene 6-imi al pa še več leti. No in med tem so sicer že menjali računalnik, ampak če so želeli obdržati ta program, so morali kar prenesti disk iz une stare mašine v to novo mašino.
No zdej pa je njhivoa želja, da bi se to vsekupaj mal posodobilo. Sej program kot tak niiti ni tok zapleten. Gre zato, da se vnaša podatke v bazo, ter se jih nato tam srtira in izpisuje odvisno od želje. Zdej jest bom to naredil, ampak da mi nebi blo treba delat vsega od začetka, sem mislil, da bi iblo najlažje, če bi ta obstoječi program nadgradil, ker kot sem že podaril algoritem je dober, vse kar bi blo treba spremeniti bi blo to, da bi mogoče mal zunanjost-interface spremenil. In seveda sem potem iz onega diska pobral vse diektorije, in vse datoteke, in to presnel na svoj disk, in seveda kot je bilo pričakovano to ni delalo. No in zdej vsekar bi jest rad, je da bi se dokopal do programske kode, tega programa.
Zdej kok sem nekaj gledal po direktorijih je večkrat omenjen borland. Ok sej mogoče se boste smejal, sam kaj sploh je to, neki sem se pol pozanimal in sem ugotovil, da naj bi blo to napisano v passcalu.

Ok torej, na vas se obračam, predvsem zarad tega da mi pomagate rešit uganka predvsem v tej smeri, koliko si lahko pomagam s tem, kar imam?

lp

Rok

[edit - naslov]
  • spremenil: Vesoljc ()

Vesoljc ::

heh, borland je firma, pascal, oziroma turbo pascal je njihov produkt (razvojno okolje za programski jezik pascal, zdaj bolj znani delphi).

samo, če ne spoznaš (znaš) programske kode, kako potem nameravaš nadgraditi zadevo? na sploh je nadgrajevanje zelo odvisno od "oblike" tega programa... na pamet govorit je tešžko

need more info...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

boogoo ::

Jaz bi predlagal da to stvar predaš komu drugemu, ker kolikor sem dobil občutek ti programiranje ni ravno najbolj domače. Lahko se pa motim. Razvijanje aplikacije v komercialne namene pa ni kar tako...

Kak lahko govoriš o dobrem algoritmu če ne poznaš kode? Pa ponavadi namestitvena različica je v binarni obliki iz katere se ne da dobiti izvorne kode (seveda obstajajo postopki tudi za to, ampak so zakomplicirani in mislim da se jih ti ne boš lotil, prav tako niso namenjeni tvojemu problemu).

Če resno misliš nadgradit to stvar moraš poznati strukturo aplikacije in razvojno okolje, ker predvidevam da ni dokumentacije je najboljše stopiti v stik z razvijalci, v nasprotnem primeru pa je najboljš razvoj na novo, saj če je aplikacija tako stara jo je malo težje nadgradit, prav tako bi mogoče bilo dobro preit na novo pb, če se že dela ne...

demokedes ::

Ma ne, sej zadevo bom verjetn kar naredil jaz, sam izgleda da ne bo tako lahko, kot sem si zamislil.
Ugotovil, sem da bom mogu zadevo postavit od temlejev pa do strehe povse sam. No problem je v tem, da jest niti dobro ne vem, kaj počne, kar mi pa tudi oni v podjetju telo težko povedu. Torej, kaj bi bila moja prva naloga. Prvo bi bilo, da bi ta program zalaufal na drugi mašini kot pa na drugi. Torej, kokr sm ugotovil, zadeva dela samo na enem disku: Verjetno, torej bere serijsko številko diska. In zdej, če se ne motim, obstajalo neki programi, neke vrste simulatorji, ki simulirajo številko diska. Vi kaj veste o tem? morda bi s pomočjo tega "simulatorja" zalaufal zadevo.
Ker le tako bi zatem sploh videl, kaj v stvari dela program.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9417520 (13965) blackbfm
»

S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )

616611 (5014) b
»

Kje naj zacnem !

51013 (933) brazgotine
»

Zakaj VB

61382 (1216) webblod
»

Programiranje (strani: 1 2 )