» »

Programiranje basic stampa

Programiranje basic stampa

pitagora ::

Imam tezavo na netu sem zasledil dober program za programiranje basic stampov BS1,BS2, BS2e od parallax firme pa me zanima ali ima kdo s tem izkusnje.......?
ker nameravm narediti nekaj... dobrega...
lp pitagora

Brane2 ::

BASIC stampi , kot mi je znano, niso ravno poceni zadeve.

BASIC stamp je v osnovi ploscica z mikrokrmilnikom, v katerega je sprogramiran BASIC, pusceno pa je nekaj prostora v FLASHu za BASIC program, ki ga zadeva potem interpretira in izvaja kot kak batch file.

Zaradi tega stvar ni poceni. Kadarkoli uporabis stamp, kupis ob mikrokrmilniku se tiskanino in cuda enega vdelanega softverja, ki ga v osnovi niti ne rabis. Vse to placas, ker se ti ne da programirati v asemblerju.

No, ce ti cena ni problem, ce te hitrost zadovoljuje in ce se ti ne da zafrkavati z zbirnikom, potem kar navali.

Pravim le, da je dober razlog zakaj ponujajo softver zastonj...

Vesoljc ::

sme neki na faksu delal s temi stampi pa unimi robotki... kr zabavno, sem naredu robotka, ki se boji teme :) smo imel na voljo foto celice pa ir "antenco"...
ampak kolikor je prfoks pravo, so zadevce kr drage :|
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ginekolog ::

Zadevo imam, čip stane 13k, ostalo je zastonj. JE pa prednost, da ne rabiš programtorja.. samo v com vptakneš in delaš.
Divers do it deeper.

Heh. Če enega skuriš, ti stroški narastejo toliko, da bi za ta denar dobil USB ISP programatorček, pa mogoče še celo kak PIC zraven... :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Hvala za nasvete samo nekaj mi je pa jasno, s temi stvarmi se dela kot za salo ima enostaven nacin programiranja pa cenovno je tudi dokaj dostopno pa saj gremo v EU nekaj primerkov sem zasledil tudi za 7000 in celo 4000 cuke. Programatorji, aja tole me tudi zanima kako stvar priklopis in kje nabaviti programator, ali je mozno izdelati svojega.......?
lp pitagora

Hja, kolk pa stane recimo PIC16F877, na katerem je narejen BAsic stamp ? Jurja in pol ? Da ne govorimo o tem, da so bili prvi basic stampi narejeni z ubogim 16F84, ki ga dobis danes za drobiz.

Poleg tega navaden PIC poje BASIC Stamp za zajtrk kar se performans tice. To pa zato, ker PIC pac izvaja native kodo in ne interpretira textualnega surcea.

Razlika je ziher 1 proti 100 ali se vec. BASIC lahko priblizno ujame strojno kodo samo ce potrebujes natanko tiste funkcije, ki jih ponuja in nic drugega...

U glavnem, imej svoje veselje, a IMHO BASIC Stamp ni smiselna izbira.

Ce bi se rad ukvarjal s temi zadevami, se nauci strojno kodo.

OK se vedno pa ne razumem zakaj imajo potem tako veliko izbiro izmed vseh ostali. Ki hocejo najprej da kupis program, ki ni poceni in potem zahtevajo se da kupis te pice in atmele in podobne, potem pa se hocejo da se naucis njihovega strojnega jezika cez noc...?
Mislim, da je basic stamp lazje za uicti, kot drugi ostali..
Ce se naucis tega potem lazje razumes ostale??
lp pitagora

Tudi Taxi je lazje upravljati kot navaden avto. Poklices sluzbo, se vsedes v taxi in poves kam bi rad prisel.

Zato pa je seveda treba placati nekaj vec. Kaj sedaj ni jasno ? :)

snow ::

> Ki hocejo najprej da kupis program, ki ni poceni in potem zahtevajo se da kupis te pice in atmele in podobne, potem pa se hocejo da se naucis njihovega strojnega jezika cez noc...?

MPLAB IDE je zastonj. To je za Microchipove PIC-e.
Programator + program za PIC-e pa se najde na netu. Tdui zastonj.

Največji problem zna bit assembler ja... ampak v mesecu(par vredu tutorialov) + datasheet pa so osnove bolj kot ne jasne.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

eno vprasanje kako bi naredil da mi motor zasuce za 60 stopinj v levo in potem po korakih za 2 stopinje v desno doklier ne doseze zacetne vrednosti?
lp pitagora

Dokaj enostavno, a ne povsem... :8)

Torej problem koracnega motorja ostaja nekaj sem gruntal in pogruntal samo ni mi jasno kako definiras izhode, da ti bo na izhodih upostevalo tiste stopinje ki si jih napisal kot programsko kodo.nekako takole je zacetek
res je da je dosti ukazov samo tukajle je se vse bolj v zraku torej, napake, povejte??=??!!!!!

degr VAR Word
cosine VAR Word
motor VAR Word
speed VAR Byte

Izhodi: Hitrost:
DIRB = %1111
speed = 10

Step1 DATA %1100
Step2 DATA %0110
Main:

FOR degr = 0 TO 60 STEP 60
cosine = COS (degr * 128 / 180)
NEXT
IF 60=60 THEN Nazaj:

Nazaj:
FOR degr = 60 TO 0 STEP 2
cosine = COS (degr * 128 / 180)
NEXT
GOTO Main:
lp pitagora

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Robotika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
264173 (2861) darkolord
»

Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )

508708 (7913) a13misko
»

PIC komunikacija

132152 (1861) maticm
»

programiranje mikrokrmilnikov?

347049 (6458) radiator
»

C compiler