» »

Postavitev internet strežnika

Postavitev internet strežnika

matfil ::

Imam ADSL in bi rad postavil lastni internet in email strežnik. Imam registrirano lastno domeno .si za web in email.
Na razpolago imam računalnik AMDK6 500, 192 MBram , 6Gb disk.
Kako si naj postavim strežnik najenostavneje in ceneje. Na tem področju sem bolj kot ne začetnik. Kaj mi priporočate za operac. sistem Linux ali WINDOWS. Ali obstaja kakšen vodič na net-u.
Hvala za pomoč.

Highlag ::

Za operacijski sistem izberi tistega, ki ga bolj obvladaš.

Glede softwera pa odvisno. Če imaš kakšne W2000 / XP imaš web server že vgrajen, samo štartat ga je potrebno. O poštnih strežnikih nimam kaj povedat, ker jih ne uporabljam.
Če ti http stržnik ni dovolj in razmišljaš o PHP in SQL boš rabil tudi strežnike za to.

Glede nato, da si začenik si lahko potem mogoče rajši omisliš takoimenovano Triado, kjer v enem paketu dobiš vse troje. Enostavna namestitev in konfiguracija ... Problem je mogoče le v tem, da v teh triadah ne dobiš najnovejših verzij programov. Ena je naprimer FoxServ. Če pa malce pobrskaš po tem forumu boš našel vsaj še dva druga.

V glavnem uporabi SEARCH zato je tu.:D
Never trust a computer you can't throw out a window

r5r ::

Ja, vse je odvisno od uporabe.

Uporabi Windows, če hočeš uporabljati računalnik za strežnik + delo (P2P, BT, eMule ...). Dober paket za winse je tudi appserv, ki vključuje Apache, PHP in mySQL. Vendar pazi: uporabljati je treba antivirusne programe in redno krpati luknje |O

Če pa hočes uporabljati računalnik isključno za serviranje potem posezi po kaksnem debianu. Pri linuxu je vecja varnost in manjsa ranjivost.

Za zacetnike bi priporocal windows.
Tudi sam sem startu v winsih z appserv zdaj sem pa na debianu.
And it makes me wonder.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
295276942 (2593) javor33
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322254404 (29069) miko22
»

Svoj server,kako? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
718952 (6702) jackorsen88
»

Linux Ali Windows za server ??

Oddelek: Operacijski sistemi
282434 (1522) mainman
»

Domači strežnik