» »

Razlike v izdelavi procesorjev različnih frekvenc ... ?

Razlike v izdelavi procesorjev različnih frekvenc ... ?

Dr X ::

Pozdravljeni!

Padla je debata kakšna je razlika v izdelavi dveh procesorjev z različnima frekvencama (npr.: P4 2.6 in P4 2.8).

Sedaj pa me zanima kaj o tem pravite "strokovnjaki"::D
Nič ni nemogoče.

bmen ::

Tako ko firma začne delati nek procesor ima na začetku problem naredili dovolj dobrih = hitrih procesorjev, zato so ti usrezno dražji, hkrati pa naredi veliko procesorjev, ki ne prestanejo hitrostnih testiranj in se prodajajp kot počasnejši (npr. namesto 2GHz se prodajajo kot 1.8GHz),

ko pa je proizvodni proces urejen imajo probleme v tem da naredijo "preveč" dobrih proceosrjem in imajo premalo "slabših", zato jih "downgradajo" - namesto kot 2GHz jih prodajo kot 1.8 GHz. In tukaj nastopijo - mo tisti ki navijamo. Kupiš proc za drobiž denarja - ga naviješ in imaš proc za morje dnarja.

Simpl kot pasulj ;-)

bmen

rfmw ::

mene tudi zanima, če je tukaj kak tak strokovnjak, ki bi znal to lepo razložiti:D

če imajo proci iste maske pri izdelavi čipa, v čem je štos? ali so tukaj odločilne nečistoče v postopku, različne koncentracije plinov pri dopiranju, položaj čipov na die-ju, ... anyone?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

fAtso ::

Med nastetima procesorjema je edina razlika stepping pa multiplyer :)

gabl136 ::

Vse procesorje(recimo XP-je od 2000+ do 2400+) delajo v istem proizvodnjem obratu, in jim na koncu samo drugače zaklenejo multifaktor in voltažo(in mogoče še kaj, za kar jaz ne vem). Zakaj? Zato, ker bi ločena proizvodnja bila preveč draga! Zato pa recimo iz durona lahko narediš XP-ja (govorim o novih duronih, ki tiktakajo pri 1,4, 1,6 in 1,8GHz)

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728598 (7492) H3ro1n
»

AMD splavil Athlon X2 6400+ Black Edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7210079 (7131) necromncr
»

Intel znižuje cene Celeronov

Oddelek: Novice / Procesorji
414069 (2969) jest10
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635429 (4386) batiushka
»

Resno vprasanje AthlonXP ali P4?