» »

Siddharta

Siddharta

1
2
»

Vikking ::

kar se tiče game over in bepop in unique okerkoli, te skupin eniso glih namenjene nekako široki populaciji, in če veš da je njihova ciljna skupina 8-12 let potem ti je lahko čisto jasno če si star 20 da ti muska ne bo všeč, in jo kot tako še vedno nimaš pravice popljuvat počez in počez...oz da majo besedila sux, pa da so tuji ansambli boljši, pa če si prevedeš besedila ugotoviš da so še slabša in prav tako polizana in kopirana iz 60 letih kot naša... in pri tako širokem spektru glasbe je čist normalno če se kakšni deli glasbe ujemajo z kakšno že slišano...

recimo avseniki... poslušite veliko njegovih komadov, pa se ti na konc zdi da se že vsi ponavljajo da grejo vsi po istem kopitu, pa so prav tako bili več kot uspešni pri nas in na tujem... pa besedila.. bog pomagi... ampak tko je... na golico vsi poslušamo.. vsepovsod kadarkoli... pa ni nobenga nekega globljega pomena, pa še besedila nč nima! zatorej...?????????? če pride na koncert 30.000 folka more to neki pomenit! če laibach raztura... ampak pri nas nekako glih ne kr bi teško zbral 30.000 folka... ampak laibach ni samo band, ampak je laibach še umetnost, performans, itd itd... robbie williams... pocukrane pesmi do amena...ampak razutra v tujini.... vsi njegovi koncerti so nabito polni......performance na stage????? bolj bogo...

mislim da se glasbene skupine vedno ocenjujeo po število poslušalcev, gledalcev, št. nastopov. zasedenosti njihovih koncertov, št. prodanih albumov... in ne čez kritiko petih ljudi!...

sej filme k hodimo gledat v kino.. kritiki ponavad čist spluvajo, tisti ki prisegajo na prave filme jih čist spluvajo... film pa potem v kinih in pri oboževlacih podira rekorde... smešno...

BigWhale ::

> sej filme k hodimo gledat v kino.. kritiki ponavad čist spluvajo, tisti ki
> prisegajo na prave filme jih čist spluvajo... film pa potem v kinih in pri
> oboževlacih podira rekorde... smešno...

V bistvu je to samo indikator poneumljenega ljudstva,...

Pejdi si kupit AbShaper... ;>

Thomas ::

Da je bepop kaj boljši (slabši) od sidarte ... ne vem. Boljši je tisti, ki ga več poslušajo. Bog jim požegnaj, vsakemu svojega idola.

"V resnici boljše" glasbe, pa ni. Bolj poslušana je kvečjemu boljša od manj poslušane, "pa bolj umetniško poglobljene".

To smo že vzeli, ane? Ayer, Marjan ...


Jest se le spotikam ob Sidarto zato, ker so zganjali tak cirkus okoli nje, kot da ... ne vem kaj. Hype.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iso2000 ::

Live preformance od Siddharte je res bolj žalosten. Sem pa pred časom gledal en posnetek koncerta Avtomobilov in tisto je bilo odigrano kot je treba.
Sam Siddharte ne poslušam, ker mi njihova glasba ne leži preveč - je toliko boljših skupin. Najbolj priskuten pa mi je njihov način petja! Groza!

atubbuta ::

Samo resnici na ljubo je to edina dobra rock grupa v Sloveniji. Ni alternative. Kreslin mogoče? Samo to ni Rock.

Vesoljc ::

ouch...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

BigWhale ::

> edina dobra rock grupa v Sloveniji

Ja, tudi GameOver so edina dobra pop grupa v sloveniji... No, mogoce so Katrinas tud ok, sam to ni glih pop...

;>

mloncar ::

men je njihova muska ušeč!

sam neki me moti, de se grejop neke "zvezdnike".. ..biu sm na koncertu za bežigradom, pa sam koncert je biu zakon, ampak je blo tolk velik slabih stvari, de ga nimam kej preveč v lepem spominu.

prva slaba stran je njihova predskupina (plan B), tej so KRNEKI, sploh ne veš al se pogovarjajo na odru, al vrsikajo -> v glavnem, men niso bli ušeč!

drugo je to, de je siddharta pustila folk čaklat 2uri, še kaki večji zvezdniki prej pridejo!

najbol pa jim (organizatorjem koncerta) zamirim to, da se je sinfonikov čist premal slišal!

v glavnem.. ..potrudl so se, sam jim še velik manka de bojo nardil tak koncert kot se spodobi!

Trubadur ::

mislim da siddharta jemlje preveč navdiha pri metallici-->če sm natančen iz S&M cdja
Berite Thomasa!

CCD ::

Zdej ko to omeniš... sej maš verjetno prav... čist so jih skopiral! Še po Metallica vzoru je zadnji CD podn k so bli prejšnji čist u redu >:D

CCD ::

Drugače pa o Siddharti menim, da je dokaj dober band (bil!), ki pa je z zadnjim CD-jem res šu nekam... Mislim, na prejšnjih so bli neki druzga, bol originalnega. Se mi zdijo kot neka miniaturna verzija kakega zelo mogočnega benda, ki naredijo vsak album drugačen, tile pa si tega ne morejo privoščiti in so komadi zato bolj pestri. Res mi način petja totalno ne sede ampak muzika je dost kul. Kar se tiče vlačenja po TV-ju žal ne morem nič rečt ker nimam pojma kaj se sploh dogaja (nazadnje gledu slovenski program pred 3 leti) ampak hvala bogu zato tut nimam pojma kdo ali kaj so bpbob al whateva in podobni... vsem, ki vam je dost slo medijev priporočam isto.

Sicer je tole off topic ampak vseeno, povejte kaj sploh je še vredno gledat na nacionalki al pa poptv. Vse izobraževalne oddaje so tako ali tako kot en rip-off iz Discovery-a in pridejo po 5 letih. Čez X let boste lahko videli kako se astronavti pripravljajo za na Mars ko bodo oni že nazaj, mislim, blah.
Filmi so tako ali tako nek Hollywoodski crap over in over again dokler niso možgani čist oprani, Švedsko-Paragvajsko-Kanadske drame na RTVS pa itaq sam zamorijo.
Mislim, če ne bi blo neta ne bi blo prou kej za gledat.

Trubadur ::

se strinjam.edin kar gledam je dnevnik in še uske 3 dni.drgač je pa kanal a totalno zabit,debilen,krtenski,idiotski,.. program namenjen ljudem ki ne vejo kaj je film.da mam ob sobotah od 9.00 - 18.00 limonade je pa že preveč.kdo gleda limonade ki so posete v enmu tednu (celotna sezona) in v katerih igrajo igralci kot da bi jih potegnu iz ne vem kje...katastrofa;((
Berite Thomasa!

DoloresJane ::

Nacionalka - drugič je pravi naslov za nadaljnje debate o nacionalki.

Xgeneration ::

S tem je pa enostavno tako!

Če bojo nam šli na živce, bodo imeli v tujini še toliko manj možnosti in Slovenija bo še vedno bivša ruska država.

Sej ti jih ni treba poslušat. A veš, morda pa men gre na živce kaj, kar je tebi všeč. Slovenci se vsega naveličamo. Itaq sem mnenja, da je Siddharta vsaj kako leto prehitro izdala RH-, s tem, da jaz na njihovem mestu remix CDjev sploh ne bi izdajal.

In vse to je zanej potrebno. Dobro je, če jih najprej pozna vsak dedek v družini. Potem jih enkrat vidi en Hrvat, ki slučajno gleda RTV(:D ) in potem še kak Avstrijec.

Verjemite, tudi tako to gre. Slovenci ne moremo sami na tuje trge - nas morajo povabiti! Žal

hatch ::

Edina dobra rock skupina v sloveniji? Kje ti zivis?
Tanov album od Sank Rock je dalec pred siddharto.. da ne govorim o Requiem.. pa se polno bendov mamo.

BigWhale ::

> Sank Rock

No ja.. tisti video, kjer se dve zenski mal manj k posexata ki se zadnje case vrti...

Ni glih nekaj kar bi rekel, da je dobra stvar. ;>

sid_dabster ::

No, jaz osebno se vedno trdim, da Siddharta ni rock skupina >:D
In se zmeraj trdim, da moras, ce hoces biti dober, najprej obvladati svoj instrument. Obvladanja kitar pa pri Siddharti hudo primanjkuje...
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Xgeneration ::

No, upam, da tisto, da je Siddharta edina dobra rock skupina ni letelo name - tega jaz nisem napisal.

Se strinjam, da nimajo dovolj zanja - vseeno pa jim je uspelo (edinim!!!) napolnit bežigrad!! To pa le nekaj pove. Saj glasba ni vse. Itaq pa večina tistih, ki je na koncertu verjetno sploh ne igra inštrumenta in zato nima takega posluha, kot ga imaš ti.

Aja pa še to.

(Dobrih)bendov mamo res polno. Kolk mamo pa bendov, ki so že zdaj blagovna znamka po vsej Sloveniji?! Ne velik a ne. (Šank Rock, Siddharta, Tabu še vsi poznajo,... - no te mislim, da so najbolj poznane - poleg unih, ki so poznane zaradi totalno drugih reči, kot glasbe >:D - Bepop...)

Uživajte ob glasbi, ki vam je všeč!! :D

mchaber ::

>Obvladanja kitar pa pri Siddharti hudo primanjkuje...

Da. Vse kar počnejo, so sami "power chord"-y|O
.

boych ::

ja za glasbo je pomembno, da sede dobro v uho, pol pa če so to ''power chordy'' ali kaj drugega je pač vseeno! vsi pač nismo Dr. glasbe in jo poslušamo iz zabave in užitka in ne iščemo najmanjših napak, ki jih itaq samo 2 % ljudi sliši.
Siddharta pa je v SLO naredila veliko in prav je, da jo povzdigujejo tudi mediji!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

BigWhale ::

> Siddharta pa je v SLO naredila veliko in prav je, da jo povzdigujejo tudi
> mediji!

Ja, da bodo imeli se vecji ego kot ga imajo... ;>

Vice ::

Ja, da bodo imeli se vecji ego kot ga imajo... ;>

Kdo pa ga nima?

Tako ali tako ga vidijo (ego) samo tisti, ki jih daje manjvrednostni kompleks.

Na koncu se štejejo samo rezultati s katerimi pa se npr. Siddharta, Helena Blagne, Pajo Patak, lahko pohvalijo, če bi bilo drugače bi bil npr. Bežigrad prazen. Za ostale pa tako ali tako ostane samo še ego kompleks, da si "pomirijo" dušo.

BigWhale ::

> Kdo pa ga nima?

Precej jih poznam...

> Tako ali tako ga vidijo (ego) samo tisti, ki jih daje manjvrednostni
> kompleks.

"Ce hoces nas CD poslusat, si pa kupi CD Playey, kaj pa je dans 15 jurjev."

To je citat pevca skupine Siddharta. Pa ce bi sam babilonski stolp sezidal ne bi imel pravice tega rect... :)

flipflop ::

A ja? Je z zakonom kje prepovedano da ne sme takih reči izjavljat? Al si ti en tak sodnik ki drugim govori kaj smejo pa kaj ne?:\ Pa če ti niso všeč pač ne poslušaj,prestavi kanal ali postajo,karkoli.

Vice ::

Zakaj pa nisi še napisal da je na POP-u v enem intervjuju rekel, da tisti ki si ne morejo kupiti cedeja si ga lahko baje presnamejo s starejšim OS-om, win 98 naj nebi videl zaščite.?????

DoloresJane ::

Kreganje o Tomiju in njegovih izjavah preusmerite na zasebna sporočila.

Wox ::

Nadezhda je zapisala:
Kreganje o Tomiju in njegovih izjavah preusmerite na zasebna sporočila.

Zakaj pa? Čemu pa potem forum?

hatch ::

Gorezh.. torej je zate ravno prospect;)
slovenski progressive rock/metal

tuki so posnetki Anti X-Mas festa v lj..
http://www.prospect-video.tk/

popravek: link;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hatch ()

sid_dabster ::

Prospect so dober band. Bil sem na dveh koncertih in moram povedati, da so izvrstni glasbeniki :)
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

AtaStrumf ::

Mah tipična slovenska fovšarija in ogovarjanje. Fovš ste jim k so uspel pol jih morte pa pluvat, da se sami bolj počutite. Ne spoznam se ne na musko, ne na njihove posle, samo tole vam pa povem:

Metallica koncert v Bežigradom (preden so totalno zasral situacijo): 10k folka
Siddharta za Bežigradom: 30k

To JE dosežek in svaka jim čast. Bil sem na dveh njihovih koncertih. K4 čist na začetku, takoj po izdaji prvega albuma in za bežigradom (OK to me je prisilila punca) in čeprav mi je bil prvi koncert bolj všeč (kljub temu, da sem komaj dihal od gužve), je bil tudi drugi čist spodoben (če jim odpustimo tisto čakanje, pa bedne predskupine, pa neslišne simfonike).

Kdorkoli je njihov manager je genij in dela skoraj vse točno tako kot mora. Seveda se pri tem takim kot ste vi tukaj nekoliko zameriš, a številke so pomembnejše od vas. Posledica je, da sa svoj XY ne morem narediti ovitka, ker nikjer na netu ni (zlahka) najti kakšnih kvalitetnih slik s koncertov ali pa kakih photoshoot-ov, wallpaperjev itd. S tem si samo dvigujejo ceno, pa nikoli niso nastopali na nobenih množičnih koncertih, kot so razne prireditve, festivali itd. Točno tako se dela, pa če vam je všeč ali ne. Zato pa so pol napolnili naš razpadajoči stadion.

Muska jim je mogoče res nekoliko ušla iz rok na tem zadnjem albumu, a za silo je. Upajmo, da bo nasjednji album kaj boljši, do takrat pa če vas motijo, just switch the channel.

Dr_M ::

Mah tipična slovenska fovšarija in ogovarjanje. Fovš ste jim k so uspel pol jih morte pa pluvat, da se sami bolj počutite.

mislm da v vecini primerov ni to to. stvar je v tem, da non stop povsot gonijo njihovo musko. kamorkoli se obrnes so oni.
njihov prejsnji album je biu precej uredu, ampak tale tanov je totaln podn. pa tut slisu sm da njihovi koncerti niso tok ql, ampak pustmo to.
kot sm ze parkrat omenu, gre za posiljevanje z njihovo musko.
pa tisti froci...z opranimi mozgani, k jim pise SIDDHARTA ROX na celu...WHATS WITH THE STEWPID KIDS???
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sid_dabster ::

Prvic: mene ne daje nobena slovenska fovšarija in ogovarjanje. Moram reci, da mi prav dol visi, koliko ljudi je kupilo njihovo plato (saj so ljudje itak po vecini ovce, ki bodo delale natanko tisto, kar rece pastir) oz. koliko ljudi je obiskalo njihov medijsko zelo podprt koncert za Bezigradom.

Meni je vazna le glasba. In glasba Siddharte mi ni nikoli bila in mi se zmeraj ni vsec, saj je prevec enostavna in slabo odigrana. Poslusanje taksne psevdo-glasbe se mi zdi ravno tako, kot da bi pil mlacen brezalkoholen pir.

Jaz za razliko od drugih ne poslusam glasbe, ki bi mi jo narekovali mediji oz. ker bi hotel biti "kewl" ali kakor se pac temu ze rece.

V glavnem: glasbo poslusam zaradi njenega prvotnega pomena: zvocnih uzitkov.
...

Muska jim je mogoče res nekoliko ušla iz rok???

Saj je niso nikoli v rokah drzali >:D

Dejstvo je, da so komadi od Siddharte, kar se benda tice, izvedeni zelo slabo. Sem glasbenik in se spoznam na te zadeve. Se enkrat povem: Razen basista vsi sodijo v najnizji razred
glasbenikov
; na slovenski pop/rock sceni slabse tezko najdes...

Za to, da zvene privlacno za crede slovenskih ovac, pa je poskrbel producent. Dober producent, kajti sicer bi sele bolela usesa...8-O
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

AtaStrumf ::

O posiljevanju bi sel lahko pregovarjali v nedogled pa nima smisla. Naj mi raje kdo pove kje dobit kake njihove slike - vsaj 1024x768. Sej men je načeloma vseeno ampak, ampak ker gre za moj prvi XY bi rad za foro naredil še ovitek, pa še uživam ob Photoshopiranju slik (najraje kar v tišini :D).

zile ::

AtaStrump: zdej vem zakaj maš probleme s pečenjem *.img fajlov ;) :D

AtaStrumf ::

He, he, saj kot se jaz spomnim sem plačal za tist koncert :D.

A ni slik ane? E, to vam razlagam, če ni nikjer za dobit - vrednost močno naraste. Isto delajo z diamanti - pravtako zelo uspešno.

Wox ::

AtaStrumf: Tukaj maš eno slikco. Ni nevem kaj, je pa dobra podlaga za ovitek, sam domišlijo pa Photoshop v roke pa bo.

zile ::

AtaStrumf ::

No ker ste bili tako prijazni in mi zrihtal slikco vam sedaj predstavljam moje remek djelo. Da ne bom obremenjeval teme s slikami, bom dal kar linke:

SiddhartaCD_DVD_disk

SiddhartaCDCover

and last but not least:

SiddhartaDVDCover

Kaj pravte?

JXS ::

AtaStrumf: glede SiddhartaDVDCover, nevem kje si ti dobil to listo komadov? sam orion lady je bla igrana samo 1x, po tem mišlenju bi potem morala tudi komada "b mashina" in "od visine se zvrti" pisat po 2x. marslanderja pa sploh niso igral!!
pa nevem od kot ideja za to sliko, saj je na njej še primož za basom, levo spodaj pa lepo piše da je basist jani? pa tud tomi ma na slike se 10kil manj>:D drugač pa lepo zamišljeno

bradek ::

orion lady so zavrteli 2x, najprej samo orkester (instrumentalno) verzijo, sledila ji je siddhartina izvedba skupaj z orkestrom.

JXS ::

orion lady je bila igrana le 1x, bila pa je zaigrana prirejena verzija. poslušaj original, in to ki so jo igrali za bežigradom. in če misliš da je napis, ki ga je dal na dvd ovitek pravilen, si poglej album SIDDHARTA - 99...02 , tam imaš verzijo orion lady iz križank, ki je enaka tej iz bežigrada. Pa še napis iz cdja: 7. Orion lady / v živo - s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija . in ne :7 "O.L. instrumental", 8" O.L. simfo+band"

pa da se ne bomo kregali, tudi če bi 6x ponovili v različnih verzijah, se vse skupaj potem smatra kot 1 komad, ker vmes ni bilo premorov oz se niso med verzijamo igrali drugi komadi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JXS ()

AtaStrumf ::

Hvala za podroben komentar JXS. Slika je pač najbojš, kar sem lahko našel, če kdo najde kakšno boljšo (in novejšo) jo lahko tudi zamenjam. Glede komadov pa sem seznam prepisal z creditsov (napisi na konc) in band isto.

A si 100% da mashlanderja niso zašpilal - jaz za nov album sploh ne ločim komadov po naslovih? Če si pol ga bom odstranil, tist orion pa naj ostane kot je, da ne bomo kompliciral.

JXS ::

AtaStrumf: ta zadni komad je bil apokalipsa, po tem pa so bile zahvele in še: "naslednič na novem stadionu"

men je tele slika cist ok, pa teb?

zile ::

Marslander instrumental je bil na konc pri "end credits" :D
Drugače so pa neki coverji tudi tukaj :)

JXS ::

AtaStrumf: glede tvojga oviteka za dvd, zakaj eno sliko? nared mozaik večih slikc, teh je pa na pagu od siddharte full iz koncerta, pa se na pinkponk pejt pogledat.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov CD od Siddharte! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
505836 (4228) Alexius Heristalski
»

Vtisi po Siddhartinem koncertu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796588 (4569) zile
»

Recenzija novega Siddhartine albuma Rh- (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
637190 (5799) Tic
»

Siddharta

Oddelek: Sedem umetnosti
262150 (1649) Lucifix
»

Metallica, Apocalyptica, Siddharta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696298 (5473) Pisk

Več podobnih tem