» »

Nov CD od Siddharte!

Nov CD od Siddharte!

«
1
2

MihaFirst ::

CD Petrolea izide 4. junija. Siddharta pa nam obljublja še en odličen album. Ste dol padl od veselja? KLIK :D
www.gamma.si

Nejc Pintar ::

Kateri dan po začetku prodaje kart jih bo zmanjkalo?
Lahko je biti prvi, če si edini!

MihaFirst ::

pomoje še isti :) ampak, sej ti ga bom speku... :D
www.gamma.si

Dejancek ::

Upamo na koncert : Bežigrad Stadion 2 >:D

gzibret ::

Heh, samo če bojo imeli boljše ozvočenje kot zadnjič. Sem bil kar blizu odra, pa je bila vseeno katastrofa.
Vse je za neki dobr!

klemen22 ::

Men Siddharta že najeda.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

LapD ::

Prvo poslušanje Petroleje me ni prepričalo ampak zdj mi je zmer bolš. Il a modras, Tria in Male Roke so pomojem potencialni hiti :)) Kakšna se vam zdi?

Sergio ::

Groza.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

klemen22 ::

Apn od apna. Ne vem no, mislim da so se izpeli:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tero ::

Plastika mi se še najbolj dopade... Res pa da ni nobena taka pesem ko bi mi šla takoj v uho... Bomo vidli :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Fizikalko ::

Na prvi uh mi ni všeč. Sploh ne. :(

smilyxx ::

Po prvem poslušanja mi je album odvraten.
Save water.
drink beer.

Wox ::

Ja nič posebnega. Kot pač vse od Sidarte. Kam dlje od Bežigrada tile fantje ne bodo prispeli.
Commodore 64

gzibret ::

Jaz bom se tudi pridužil tistim, ki so mnenja, da novi album ni nič posebnega (novega). Eno in isto lajnajo že zadnjih nekaj albumov.

Nord mi je bil še najboljši, ker je najbolj metalski.
Vse je za neki dobr!

sid_dabster ::

Vse dosedanje plate so bile IMHO sranje.
Upamo, da si bodo z novo popravili povprecje (v kar pa mocno dvomim). Ampak dajmo fantom se eno sanso. Komentiral bom, ko jo bom slisal. Tisti odsek, ki sem ga slisal zadnjic po radiu, ni bil ravno obetaven.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

sidney ::

hja ... meni se prejsni CD-ji zdijo odlicni ... no zadnjega nisem se celega slisal, zato ne vem, upam pa da je vsaj tako dober kot ostali ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Elemen_T ::

Zanimivo, kako vsi grajate enega najboljših slovenskih bendov, Našega, Slovenskega...

jasno razumem, da nekaterim _rock_ muzika pač ne ugaja, ampak siddharta producira vrhunsko glasbo, to lahko potrdi vsak poznavalec glasbe!
in niti slučajno ni res, da siddharta izdaja toplo vodo!
tanovga albuma pa še nisem slišal, tko da (še) nimam mnenja.

CHAOS ::

Album je odličen. Plata, ki je vredna imena Siddharta. Vendar je pa res, de je plata bolj na hard,... Ni več za vsako p****, ampak glede na to, da so rock band mi ni ravno najbolj jasno zakaj bi morala biti good vsaki p****. >:D Brez orkestra so kar so, če se ti resnično dopadejo bo OK, če pa ne pa itak nikoli nisi poslušal Siddharte. :D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

BigWhale ::

No, ravno vrhunske glasbe ne proizvajajo. Proizvajajo tako music-for-the-masses glasbo, nekako tako kot vecina drugih komercialno uspesnih glasbenikov. Njihova besedila so precej srednjesolska, 'ej stari njihova besedila stekam total u nulo!', kind of way, glasba pa pac poslusljiva.

sid_dabster ::

Jaz sem kitarist. Imam glam rock band, svoj cas sem igral v kar nekaj znanih slovenskih metal bandih (ne vem sicer, kako folk tukaj pozna slo metal sceno), se zmerom pa se ukvarjam z miksanjem na metal koncertih, pa s pisanjem glasbenega softvera. Sem torej poznavalec glasbe in odkrito priznam, da je pateticno tisto, kar so Siddharta dali ven, imenovati vrhunska glasba. To je poden od podna, enkrat sem to ze povedal (ja, takrat sem se imel nick Gorezh), in mojega mnenja fantje iz Siddharte se niso uspeli spremeniti. Ampak jim, kot sem ze rekel, dajem se eno sanso.

@Big Whale:
se podpisem pod tvojo izjavo 8-). Res, pac lahko poslusljiva muzika za mase.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

andrej_brucek ::

Ko berem to temo, se mi zdi da nimate pojma kaj pisete. Dejstvo je, da dandanes "ustvarjanje" rocka ni več to, kar je bilo 20-30 le nazaj. Zdaj se prodajajo izdelki (pesmi), ki se nahajajo nekje med umetnostjo in dobičkom. Prav tako so vsi glasbeniki "skomercializirani" ker drugace ni denarja, ergo malo denarja, malo muzike. Poznam veliko alternativnih skupin, ki igrajo na lastne stroske samo zato, da upajo na "katapult med zvezde" (beri: iskalce talentov).
Kar se pa tice Siddharte, so se dolgo matrali, da so pri tretjem albumu, kateri je bil med pricakovanimi. Vsi tisti, ki se s tem ne strinjate, se lahko spomnete legendarnega Sank Rocka, ki je zdej zazelen lih malo vec kot takrat, ko so zaceli.
"Ponavljanje" je znacilnost vsake skupine, katera jih naredi prepoznavne. Cisto vsak glasbenik ima svoje razpoznavne znake, kateri ga okarakterizirajo pa tudi naredijo edinstvenega.
Je pa res da je bil koncert s simfonicnim orkestrom cisto pretiravanje in pospesevanje prodaje albuma.
Pa prosim ne zamerit moji neposrednosti.

LP, Andrej

JamesBond ::

Saj se ne moremo resno pogovarjat o SIddharti kot o kvalitetni glasbi..

Wox ::

No ja. Sidarta pač dela glasbo za otroke in njihove mamice. To jim uspeva, zato vsaka jim čast. Morda so lahko neke vrste alternativa bandom tipa Atomik harmonik in Nejša, kar je seveda vzpodbudno. Še zdaleč pa ne dosegajo kvalitete in inovativnosti legendarnih bandov kot so Miladojka Youneed, Laibach in Buldožer. Pač času primerno, hitro prebavljivo in hitro pozabljivo.
Commodore 64

Looney ::

kjerkoli berem kritike vsi govorite o "skomercializiranosti"! pa noben v resnici ne ve kaj je to! sploh ni nujno, da je "komercialnost" nekaj slabega! v vsaki umetnosti, pa naj bo to glasba, film, gledališče ali likovna umetnost je komerciala! mora biti! drugače iz vsega sploh ne bi bilo nič.... morajo tržit svoje izdelke, ljudje pa so vsem, ki malo izstopajo iz ozadja prilepili nalepko "komercialno".... zakaj? da bi ločili dobro glasbo od slabe? vsaka glasba je dobra dokler ne postane dovolj znana. zakaj je potem naenkrat "komercialna"?

siddharta je en čist fajn bend in mislim, da se za svojo musko kar trudijo.... in se ne zastonj. in seveda so skomercializirani! ampak to ne v slabem smislu. in koncert s simfoničnim orkestrom... vsekakor so ga naredili tudi zato, da bi prodali več plat ampak ni bil slab! nasprotno! poželi so veliko navdušenje množice! upali so narediti nekaj, na kar drugi niso še pomislili. združili so klasično glasbo z moderno in to se jim lahko šteje samo v plus!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

klemen22 ::

The best plata od Siddarte je bil(a) ID, pogojno še Nord. To sedaj pa res ni nobenemu podobno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Alexius Heristalski ::

To je poden od podna, enkrat sem to ze povedal (ja, takrat sem se imel nick Gorezh), in mojega mnenja fantje iz Siddharte se niso uspeli spremeniti.

Ravno, ko sem se začel spraševati, kaj bi ob novem albumu rekel Gorezh, vidim, da je pravzaprav že podal svoje mnenje. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

angello ::

ne vem kaj nekaj govorite o kvantiteti siddharte. Siddharta je sigurno kvalitetn bend, z dobrimi ploščami, edin mal so prevec experimentiral z rh- ce prasate mene. Besedila so vecplastna, polno je metafor, nekaterim je to vsec drugim grejo z besedili blazno na zivce. Sploh pa ne smatram bezigrad kot najboljsi koncert od njih. Kje pa... dalec od tega. So pa sami povedali, da se tega letos ne bi podstopili, in vbistu vsaka dvorana ni premajhna za njih. Imeli so srečo, veliko pristonih pa je bilo tam iz firbca. Bezigrad se je moral zgodit, ceprav z veliko presvoh ozvočenjem, vendar danes razumem zakaj.Je pa res, cisto vsak je dozivel Bezigrad drugace glede na pozicijo, kjer je stal. Poznam par folka, ki je blo tam do desete vrste in so vsi rekli da je zvok kar butal v njih( pa ne da bi blo zanc, prav nasprotno). Bil sem na 7koncertih in so me raočarali samo enkrat. Bi pa rajs vidu da bi mel koncerte v telovadnih in majsih klubih.Po petrolei ne iscejo vec presezkov v smislu stadiona, vendar bojo financna sredstva namenili v šov, kot sami poudarjajo v svetlobne efetke in bolj važno sam zvok. Torej boljsi ZVOK! Plošča je po 4komadih ki sem jih slisal precej kitarska(prve 4 po vrsti), vendar me plastika, ki jo označujejo za hit ne prepriča. Besedila so boljsa in tud muzka je za moje pojme velik boljsa kot rh-. Moti me predvsem ker ni saxa kot na IDu.

Ma pa vsak pravico izrazit svoje mnenje, samo prosim ne jiih dajat v kalup z atomik harmonik, ker ni nikakrsnih povezav. Zgleda zelo ne fer.

H4rVeSteR ::

Osebno me niti ena pesem na prvo žogo ni prepričala. Težko bi pravzaprav sploh označil tale album. Mešani občutki, toplo - hladno, nobene revolucije, nobenega napredka...Plata je kakršna pač je, vsakemu drugačna.
***I have a dream***

Arthur ::

Men se zdijo kvaliteten bend v smislu igranja in produkcije. Da nimajo diletantskega odnosa "mah, pa sej je dobr", in stvar izpilijo kolikor se da.
Besedila so krneki. Tomijev glas morda preveč srednješolski. Na nekaj delih komadov se preveč pači, recimo na začeteku Brezokoff - kaj se dobi s seštevanjem pravil... :\
Nova plata mi ni nič slabša od prejšnjih. jih pa nikoli nisem preveč obrajtal, tako da tole je samo moje mnenje.

Sba ::

Sicer še nisem poslušal celega albuma, ker ga tudi nisem mogel. Naveličal sem se, o besedilih niti ne morem govoriti, ker me je tisto nažiganje preveč dekoncentriralo. Tako kot je povedal klemen22, ID pa Nord sta bila do sedaj njihova najboljša albuma.
Res je tudi to, da sedaj poslušam nekoliko bolj umirjeno glasbo, vendar šezmeraj rad prisluhnem kakšnemu starejšemu komadu od njih.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Vajenc ::

Siddharda res igra miziko za široki spekter, ampak ne iz istega razloga kot večina SLO-pop uspešnežev, oni niso band za na veselice. Ljudje jo imajo radi zaradi različnih adutov. Meni se zdijo kvalitetetni v smislu melodičnosti, liričnosti, videospotov in same izvedbe koncerta. Imajo pa res globoka besedila, verjetno včasih pregloboka, da tudi sami več ne vidijo bistva.

klemen22 ::

Ocene Siddhartinih plat:
1) ID: +4
2) Nord: 4
3) Rh-: -4
4) "Nov album": +2
------------------------
5) "Future album": +1???:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

klemen22 ::

Plastika 03:58

Samozvan mini bog
polira geste vadi slog
no spontan za humor a delno tog
nekaterim nekaterim
proda nasvet za lep izgled
masterotip gleda te 8-O

A dela dih
a dela gen za ples fatal
a zgleda to
kar delajo čista plastika ;(

Zanimiv je zalet
ko izpod krila vidi sled
zanimivo kako ga jebe led
nekatere nekatere
stoje smeje gladijo noge
aristocrack jih podre

Prevara bi elito napolnila z afero
mi raje dame sanj zlate piccole amore
prevara bi eliti zaplavala v žrelo
zadeli bomo sami naše piccole amore :\

Kriv je um kriv je hrup
dolg je obračun
trden led je vedno bolj segret
krila vsa strgana
kriza žge pepel
maske so popadale na tla :(

Prevara bi elito napolnila z afero
mi raje dame sanj zlate piccole amore
prevara bi eliti zaplavala v žrelo
zadeli bomo sami naše piccole amore :\
---
kva so mislili s tem besedilom? Men ni jasno? Sej neb reku če bi bili v dobi lsdja ampak tkole no:\

moderatorka : v bodoče prosim manj smeškov, niti tipka polepšaj ti ni pomagala..zato sem še ročno odstranila par smeškov //vrtny
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Vajenc ::

Po mojem udrihajo po današnji eliti, obenem pa namesto, da "ščijejo po časopisih" opišejo na svoj način gnev do rumenega tiska in njegove moči.

BigWhale ::

Aja, da ne bo pomote, jaz o kvaliteti produkcije ne dvomim. Plate imajo mojstrsko skupaj 'sesraufane' in kvalitetno posnete.

R33D3M33R ::

Pri poslušanju glasbe mi besedilo ni bistveno, če prav pomislim me večkrat malo briga kaj se poje, ampak za marsikatero besedilo od Siddharte bi lahko rekel, da je "karnekaj". Vsebuje (zame vsaj) nesmiselne besedne zveze, ki jih razumeš šele po večkratnem poslušanju in branju besedil.
Veliko bolj všeč mi je glasba, ki gre v uho. Zagotovo pa za marsikoga ni nič posebnega (saj tudi ni), vsem je pač težko ugoditi.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Looney ::

veš, to, da si besedila ne zapomneš že po prvem poslušanju pomeni le to, da je glasba kvalitetna! tudi veliki pesniki ne pišejo pesmi v stilu: čim bolj preprosto, da si bodo ljudje lahko zapomnili!!!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Sergio ::

Ti sori, ampak jaz sm po prvem poslušanju Prešernovega 'le čevlje sodi naj kopitar' popolnoma dobro razumel, kaj hoče povedat. :)

Siddharta je z novim albumom ocitno posegla v visje sfere metaforizma.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Oxford ::

Včeraj sem v oddaji Aritmija gledal njihov videospot za 'Plastiko'. Je povsem na drugem nivoju kot visokoproračunski spoti iz starih albumov. K'r neki.
Edino roza amorčki s svojimi razgaljenimi 'kembeljčki' so face.:D

Tear_DR0P ::

ka še nej rečem :) iskane besedne zveze so že v postih
siddharta ima mojstrsko produkcijo in dobro promocijo - zvok in besedila pa so :\

med tem ko slovenski bendi ala laibach, strelnikoff, dicky b. tracy, psycho-path, pa še kdo bi se našel, morda nimajo tako mojstrske produkcije ali tako mojstrske promocije - so pa še vedno boljši v smislu zvoka, besedil in tudi prodornosti na tuje trge - recimo dicky in psycho sta benda, ki sta bla v tujini poznana prej in bolje, kot pa pri nas - pa ni govora o njih, sam za primerjavo sm dal te bende - nova plata siddharte? - mal sm čul pri aritmiji in mi ni nič kej fajnga

sej vete:
A vsi vemo, da nekateri bi radi še čarati znali
Vsi vemo, da za minuto bi slave sebe prodali
Žalostno, da ti lažnivi dobijo denar le tako
Da samo sranje svetu filajo

pa tak fina pesmica je bila in se nihče ni nič naučil iz nje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Meni so se precej zasrali z nekaterimi izjavami. Ena izmed njih je bila 'kupi si discmana, ce ti racunalnik ne spila nasega albuma', druga pa 'v sloveniji ni dost kvalitetnih studiev in tehnike za nas'.

Geez, grow a dick!

sid_dabster ::

Seveda da ni ustrezne tehnike, ce pa igrat ne znajo in rabijo zato vso najbolj hitech opremo, da je posnetek pogojno necemu podoben :D
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Wox ::

Ja, Veliki kit, hecni so. Se spomnim, da je pevec Sidarte pred časom v intervjuju v Sobotni prilogi na vprašanje, kakšno je njegovo mnenje o gradnji džamije v Ljubljani odgovoril, da o tej temi ne bo izrazil svojega mnenja, ker naj bi s tem preveč vplival na javno mnenje ljudi. :D
Pa še par podobnih je izjavil. Kot da bi intervjuvali kakšnega vodilnega politika, ne pa lokalne pop zvezdice.
Commodore 64

Vajenc ::

Še nobena SLO stranka ni naredila takega zborovanja, da bi se nabralo vsaj približno toliko ljudi kot na Bežigrajskem stadionu. Res je Slovenija majhna, ima pa omenjeni band po procentualnosti zelo veliko poslušalcev in bi z kakšnim pumpanjem nacije, dosegli več kot vsi naši politiki vkup.

Wox ::

Hja, pa je. Tomaž Domicelj.:D
Commodore 64

angello ::

Big wale - ni res kar govoriš. celo povedali so na Liniji kako se prepeče cede. Vodila sta jo siniša gačič in ena rjavolaska ( ne vem imena). Kako ni dovolj kvalitetnih studiev: ce so id, nord in rh- posneli v sloveniji(CELOTNO). Bi se napisal imena studiev pa se mi ne da.
Za nameček, da nnaus mislu da bluzim: id je bil pri Acotu posnet, rh- dB studio(bled), novo mesto, ter maribor. Petrolea v sutiu york na Primorskem, novo mesto,lj, pa se skocil so v pariz ampak samo dosnet kasn bas ali vokal. Mislim pa da tud zbor ce ne motim.

Vajenc ::

Tista rjavolaska je Slavi Karan ;) , luštna, luštna

A. Smith ::

Nekdo je primerjal besedila Siddharte s Prešernom, kar je precej mimo. Siddhartina besedila so primerljiva kvečjemu s kakšnim Kosovelom :D
No, sami presodite ali je to dobro ali ne, dejstvo pa je, da so bile prešernove metafore lahko razumljive.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

angello ::

Vajenc re je punca ni napačna. Vendar meni prej simpatična0:)

sid_dabster ::

Ne mi Kosovela zalit!:|
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siddharta - VI

Oddelek: Sedem umetnosti
206874 (6474) Nikec3
»

Siddharta, Stožice 2011 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7015036 (12472) galu
»

Siddharta (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
946849 (4942) JXS
»

Recenzija novega Siddhartine albuma Rh- (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
637184 (5793) Tic
»

Siddharta

Oddelek: Sedem umetnosti
262148 (1647) Lucifix

Več podobnih tem