» »

Nacionalka - drugič

Nacionalka - drugič

DoloresJane ::

Spet se nam obeta tema o nacionalki in slovenski televizijski ponudbi.


CCD pravi:
"Sicer je tole off topic ampak vseeno, povejte kaj sploh je še vredno gledat na nacionalki al pa poptv. Vse izobraževalne oddaje so tako ali tako kot en rip-off iz Discovery-a in pridejo po 5 letih. Čez X let boste lahko videli kako se astronavti pripravljajo za na Mars ko bodo oni že nazaj, mislim, blah.
Filmi so tako ali tako nek Hollywoodski crap over in over again dokler niso možgani čist oprani, Švedsko-Paragvajsko-Kanadske drame na RTVS pa itaq sam zamorijo.
Mislim, če ne bi blo neta ne bi blo prou kej za gledat."

Trubadur
"se strinjam.edin kar gledam je dnevnik in še uske 3 dni.drgač je pa kanal a totalno zabit,debilen,krtenski,idiotski,.. program namenjen ljudem ki ne vejo kaj je film.da mam ob sobotah od 9.00 - 18.00 limonade je pa že preveč.kdo gleda limonade ki so posete v enmu tednu (celotna sezona) in v katerih igrajo igralci kot da bi jih potegnu iz ne vem kje...katastrofa"

Komentarji?

Obema avtorjema pa namig, da smo tako temo že imeli. Poiščita jo sama.

@ljash ::

se strinjam z obema... Program na nacionalki SUX:D .

No, sj - še dobr da je eurosport pa net.

bradek ::

Program na nacionalki smrdi, to pa zato ker je ustanova financno cist v riti. Malokdo ve da je RTVSLO sofinancirala satelit hotbird 3 in da tam "trzi" nekaj (mislim da 12) razlicnih frekvenc, trzi v narekovajih pa zato, ker ne gre v prodajo vse tako roznato kot so nacrtovali, oziroma "nacrtovali". Odvec je govoriti da je bil posel speljan zato da so nekateri pobasali mastne provizije. In sedaj odplacujejo na leto nekaj mio EUR dolga, sparajo pa povsod, razen tam kjer bi bilo najbolj potrebno. Lahko pa so si seveda privoscili ogled izstrelitve satelita na ploscadi, kdo pa je takrat razmisljal o denarju, to je once-in-a-lifetime priloznost, kajne? Place so nizke, odnosi znotraj ustanove so totalno na dnu, da ne govorimo skoraj o klanih, ki so se pojavili in drug drugemu scitijo hrbet in se bi lahko nasteval kje in kako je izpuhtel denar.

Skratka RTVSLO je v riti, in ne moramo pricakovat kvalitetnega programa ampak kvecjemu kake tretjerazredne low budget paragvajsko-kanadske filme.

POPTV je komerciala, vse se pocne za denar, ne gre se za kvaliteto programa ampak je na prvem mestu denar, kje in kako najvec iztrzit. Seveda je to posredno odvisno od gledanosti, ampak ce imas dober marketing tudi ta ni tako kriticna. Zato pa spanske limonade all the way, babice to gledajo, so poceni, o izkoriscanju delovne in kreativne mlade sile tam pa ne bom govoril, ker ne morem. Manjka pa jim definitivno strokovnost. Ampak... denar je denar.

Morda bo kaj iz TV3, sedaj ko so jih kupili hrvati (NOVA) se je program precej izboljsal, ce se mal spilijo oddajnike in kako informativno oddajo vrzejo gor je uspeh zagotovljen, ker je kanal ze danes precej gledljiv (se vedno pa ni zadovoljiv)

lp
M

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

trpo ::

Jaz se pa ne strinjam čisto z vami. Res je kar se dokumentarcev tiče, da so stari, vendar jih je večina še aktualnih. Nanizank pa nimajo preveč dobrih (pogrešam stare dobre nanizanke kot naprimer Alo Alo).
Po drugi stranim pa ima RTVSLO nekaj dobrih evropskih filmov - recimo ta teden je bil v sredo 1900 - Res dober film. Kot ste že ugotovili nacionalka za Hoolywood nima denarja. Nič hudega. Kar mi je pa na nacionalki všeč je šport, ki ni vezan le na naše nastopajoče. Lahko bi odkupili tudi NBA (no smo spet pri denarju).
Skratka RTVSLO ni ne vem kaj, ni pa vsaj tako komercialna kot komercialke. :D
www.LOST-serija.net

leonius ::

Mislim da ste vi, izučeni kritiki, pogledali na stran z napačne perspektive.

Človek, ki ima ADSL in si real-time lahko ogleda vse oddaje na RTVSLO.net ne rabi TVja.

Če uporabljaš alternativne programe za downloadanje filmov ne rabiš ne RTVSLO, ne POP TV, ne kina niti DVD/VHS sposojevalnic.

Komu torej ostane RTV SLO in POP TV?
Tistim, ki tega luxuza nimajo.

In verjami, da televizije prikazujejo le oddaje in filme, ki v tistem trenutku prinašajo največjo gledanost in se splačajo prikazovat.


Sicer pa, kljub vsem dobrotam ki jih prinaša ADSL, še zmeraj rad "klasično", pred TVjem na RTVSLO pogledam kakšno oddajo, ki jih na POP TV sploh nimajo. Npr. Polnočni klub, Peti element, tudi kaki kvaliteten film evropske produkcije se najde ( včeraj ponoči npr. švedski Fucking Aamal - naš prevod Prepovedana ljubezen ).

@ljash ::

trpo: a ni biu 1900 na POPu al pa AKanalu?

bradek ::

husler ne da bi to izpostavljal, vendar poleg nekdanjega dela na poptv in dobrega poznavanja rtvslo preko notranjih virov mislim da bolje poznam situacijo kot ti, pa brez zamere, ti ne poznas nacina dela marketingarjev proplusa, drugace ne bi tako govoril. In pa "fora" televizije ni v tem da ti gledas dolocen film ali pa oddajo, ampak je spekter sprejetih informacij malce sirsi. Predvsem pa s spremljanjem vecih programov (in ne samo rtvslo in poptv, temvec tudi tujih) dobis eno splosno sliko kaj se dogaja po svetu danes, seveda v kombinaciji z drugimi viri informacij, da ne dobis izkrivljene slike, ki jo novinarji tako radi prikazujejo. Da ne omenjam nelegalnega dostopa do vsebin preko interneta... sicer pa kot tak velik poznavalec verjetno poznas video killed the radio star... vendar se to ni zgodilo, in tudi v tvojo trditev v stilu da bo internet povozil televizijo precej dvomim.

Nihče tukaj pa ni rekel da je gledanje TV slabo :)

lp
M

trpo ::

bmw-f1:
a ni biu 1900 na POPu al pa AKanalu?


Ne bil je na RTV SLO 1 ob 20.00
www.LOST-serija.net

Microsoft ::

Men je všeč oddaja Tistega lepega popoldneva (mislim, da je tak naslov...) na LSO1.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OldSkul ::

Ja to je dobra oddaja.Predvsem voditeljica!;)

Sicer pa se strinjam da ima nacionalka slab program še posebej pa me je motilo kaj so imeli za novo leto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Xgeneration ::

Ja. TLP je res dobra oddaja.

Samo očitno je mladi ne spremljajo(mo) preveč. Saj če ste kdaj glasbene dvoboje gledali veste zakaj :)

Nacionalka se mi zdi, da je iz leta v leto boljša.

LP

BigWhale ::

Pejte delat na nacionalko... Bomo imeli takoj boljsi program...

root987 ::

IMHO nacionalka zadnje čase postaja vse boljša - matrix, futurama, 24, ... Ok, morda je vse skupi malenkost staro, a na ostalih tv postajah nisem opazil takšnih filmov. In če nadaljujejo z ciklom takšnih filmov(po možnosti tudi hitreje po izidu), bo vse spet lepo. :D
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TribesMan ::

Nacionalka ima za moje pojme veliko bolj kvaliteten in gledljiv program kot pa vse ostale televizije skupaj. Tukaj še posebej ciljam na Akanal in POP, kjer se polovico dneva vrtijo nadaljevanke v katerih največkrat slišiš "por favor" in "te quiero mucho". Da ne omenjam še kopico glupih in že 100* ponovljenih nadaljevank. Pa resničnih zgodb, pa trič trač rumenih odaj.... bljak. UUU pa triinpetdeseta ponovitev smrtonosnega orožja, pa tango in cash.... trga gate.

Na nacionalki se vrtijo vsaj novi filmi, sej ni nujno da so same hollywoodske uspešnice, ogromno je evropskih filmov, ki po gledljivosti posekajo 99% hollywoodske produkcije.

Nacionalka se definitivno popravlja kar se tiče programske sheme. Na komercialnih televizajah pa gre čedalje bolj samo za nategovanje gledalcev in denar... aja sej so komercialne TV.

Pa prav užitek si je ogledat kak dober film brez oglasov, ne pa da so na vsake 15 minut 5 minut dolgi oglasi... ;((

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

iration ::

> Program na nacionalki SUX

Kaj bi človk sploh lohk od precednika cekaja pričakoval?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

BigWhale ::

Mnja... popcorn hollywood production sux... ;> Je dober za sprostitev, takrat ko mors mozgane odklopit... ;)

boych ::

ja kako lahko primerjate program nacionalke z programi na komercijalnih TV.
pa saj bi moral biti 100x boljši, saj poleg EPP, ki ga je tat ali tak preveč, še mesečno poberejo od vsake bajte, ki ma proklopljen štrom v SLO po 2550 SIT.!;((
glede na te cifre nacionalka SUX, pol pa rečete kaj rečete!

Lp
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

kopernik ::

Ja, meni gre tudi izjemno na živce, da plačujem za reklame. Samo... kaj naj naredim ? :\

pivmik ::

Mene moti na TV SLO da ni reklam(oz. malo) med nadaljevankami in filmi.
Pa me pol tišči scat po eno uro.


Drugače kot je že bilo v PRVI TEMI rečeno:

TV SLO ima dobre filme, nadaljevanke, dokumentarce... samo spored in sama organiziranost programov je v qrcu!
Praksa ob 03:00 AM??
Tud 24 je bil b kakih 01:00 AM

Pa nimajo(oz. imajo zelo malo) "reklam" za filme,nadaljevanke itd...itd...
Vse je treba zvedet iz TV Sporedov, Teletexta in Forumov.
Pa kake oddaje ki so na sporedu samo vsak drugi teden, ob takšnih predvajanih jaz v roku tednov pozabim ta ta oddaja sploh obstaja(četud je dobra).

Pa tudi NIKOLI ne ponovno predvajajo že kupljenih delov recimo Simpsonov, pa drugih nadajevank. Enkrat predvajajo pol pa fuknejo kolut v en kot in čau!
Dajajo pa neumne ponovitve en dan potem, al kej takega.

Pa lahko bi hitli kakne ponovitve UBER starih slovenski oddaj, da malo obujamo spomine in se narežimo.
LP, Gregor GRE^

iration ::

> Pa lahko bi hitli kakne ponovitve UBER starih slovenski oddaj ...

Please, don't. Če maš kakšne fetiše do realsocialističnih oddaj, te kuba in s. koreja vabi. Brez zamere.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

pivmik ::

:)))
Ma bolj humor-varjanta, ne neke resne ponovitve.
LP, Gregor GRE^

iration ::

hehe, saj sem si mislil ja. ga ni junaka ...

Sicer pa, cekaju uhajajo stvari iz rok al kako ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gandalfar ::

PicNiK: sej majo .. sam mal mors program spremljat :)

link_up ::

hehe...nacionalka je edina slovenska postaja, ki je na satelitu (tv pika ga skos serje). to pa je zame zadosten razlog, da je se vedno aktualna. Vse oddaje, ki sem jih gledal na poptv(beri tudi kanala) so bile tehnicno precej svoh...ozvocenje, kamere,... nacionalka dela zeloo profesionalno (@Brad2k tudi pobrano iz notranjih virov in seveda svojih izkusenj), ozvocenje,scena,kamere...ena A :)


jaz jim zelim le najboljse :D

pivmik ::

Ja sej ni važno kaj gledaš, važno je da je slika in zvok prefektna, pa da so luči postavljene pravilno, četudi gldeš cel dan Telebajske.
LP, Gregor GRE^

link_up ::

lol picnik...se vedno jokas za sky movies cajti??

Gill ::

Za mesečno naročnino samo 2.548 SIT si lahko ogledamo same svetovne "uspešnice". Nadaljevanke oziroma ponavljanke: Orbitek, kosmodisk, turbomaximus, butterfly abbs, silhouette slimmer, power juicer , mulc mobil in celo ležišče dormeo-flex z Lorello Flego v glavni vlogi. A še imajo kje na svetu toliko uspešnic? TV Slovenija je zakon.;) :(

PersonaRudis ::

Kot prvo:
Ja to je dobra oddaja.Predvsem voditeljica!

Se strinjam. O voditelju, kajkoli mu je že ime, pa nimam ravno dobrega mnjenja. Po mojih kriterijih je njegovo obnašanje malo pod kriteriji za takšno vrsto oddaje...eh, čisto sem zašel s teme

Kot drugo:smučarski skoki, atletska tekmovanja ipd. so pa na nacionalki.

OldSkul ::

Sicer se mi vedno bolj zdi da ljudje gledajo nacionalko samo še zaradi dnevnika in drugih podobnih oddaj.Vsekakor bi si želel več kakovostnih ameriških nadeljevank ne pa nekih danskih, francoskih,.....
Sicer mi pa je bila ful dobra nanizanka I love Lucy.
Aja, zdaj sem slišal da je po gledanosti v SLO prvi POP TV potem je nacionalka itd.

Gandalfar ::

in kaj je narobe s kvalitetno 'domaco produkcijo'?

PersonaRudis ::

Meni pa je všeč, da za razliko od drugih programov ni toliko ameriških stvari. Meni so všeč evropski, azijski in nesevernoameriški filmi. Bliže so mi. Bolj po naše so.>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek višji za evro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17911650 (7273) aljazh
»

Bowling.for.Columbine vrtijo na HT1

Oddelek: Sedem umetnosti
191632 (1323) pivmik
»

Kdo sestavlja sporede slovenskih TV postaj??

Oddelek: Sedem umetnosti
264461 (3819) flipflop
»

Bedasti "filmi" na Kanal A (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5725845 (24666) fRiK0
»

NACIONALKA IMA VELIKO DENARJA

Oddelek: Loža
342616 (2196) blue96

Več podobnih tem