» »

Pomivalni stroj

Pomivalni stroj

perci ::

Kupujem pomivalni stroj.

Nisem nevem kako zahteven, rad bi nekaj v rangu 100 jurjev, če so dobri argumenti (recimo manjsa poraba energije), lahko tudi več.

Katera firma je ok? Za Gorenje sem mal skeptičen (slabe izkušnje pri pralnem stroju), Candy sem zadovoljen (ta ki ga imamo sedaj laufa ze 22 let - zdej je fuč), bosch - nimam pojma, verjetno je kul, whirlpoool mi je malo predrag, electrolux je pa tut kar zanimiva varjanta. O Zanussi in Indesit ne vem NIČ.

Mal mi svetujte glede firm, lahko tudi glede modela.

Zanima me tudi katere trgovine so primerne za nakup teh stvorov, kot sem sam malo opazoval imajo merkur in harvey norman kar ok cene.

Povejte mi tudi kaksne so vase osebne izkusnje s posameznimi znamkami.

Hvala ;)

jetam ::

Sam imam Whirlpool ADP 5966 6th Sense. Odlicno pomivanje. Vso porabo ima v kategoriji A. Popolnoma neslisen. Vzel pri mami v sluzbi, za zelo ugodno ponudbo na 12 cekov. :)
Gledal tudi Electroluxa, ki je tudi odlicen (imam njihov pralno-susilni stroj).

ps.
Zanussi = Electrolux
Vsaj po mojih informacijah.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

47 decibelov ;) - večina ostalih ma pa od 49 do 51 dB

Sicer mi je pa ta kišta mal predraga, ker pride okoli 168 jurjev.

baal24 ::

Firma, ki drži konstantno kvaliteto (pa tudi cene) je Bosch. Tudi ta najosnovnejši model je super funkcionalen, stane ravno okoli 100k sit in je tih. Cene boljših modelov se pa glede na energijske razrede lepo linearno dvigajo.

Glede oznak o glasnosti v dB: različne fabrike merjenja izvajajo različno, zato niso primerljive, ker ni določenega standarda, kot je za energijske razrede).

lp, b.

Kaj pa candy? Kako je s kvaliteto? Nas stari Candy je bil super, ne vem pa kako je z novejsimi modeli?

BigWhale ::

Ne meci dnarja stran! Jest sem kupil v Mehurju najcenejsega zanussija, ki je imel porabo energije in vode v B razredu, susenje pa v C.

Vse ostalo je pa ze skor preserancija... :P

Mah, Zanussi ne bom ;( - neki okol 100k bom dal, konc koncev bo spet za 20 let ;) - sam zdej ne vem - enga candya mam v paci. Dejte mi zeleno luč za to firmo, če je ok, jst sem namreč slišal, da se dost kvarjo.

Alan Ford ::

Kupi Whirpool (zanesljivo delovanje in kvaliteta)
Become a programmer and never see the world!

Alan Ford, ja - sam za ceno dveh pomivalnih strojev - ne rabim ferrarija, zadovoljen sem z golfom ;)

u3p ::

Ne vem zaka ne Gorenje mi ga mamo pa se čist obnese.:\
Če pa slučajno kaj crkne je pa nacenejš skoz prideš pr popravilu.
Candy pa menda res kr dost crkujejo sicer vem za en primer je crknava pumpa 30k....
LP u3p

Alan Ford ::

Mah, Zanussi ne bom ;( - neki okol 100k bom dal, konc koncev bo spet za 20 let ;)

Neverjamem , da ti bo nova mašina zdržala 20 let , včasih so deleli na kvaliteti , zdej pa sam brzina pa da čimveč prodajo . mav jih konkurenca matra. Včasih smo poznali samo par firm , zdej jih je pa malo morje. Če bi vsi delal stroje za 20 let bi 3/4 firm zaprli.0:)
Become a programmer and never see the world!

boštjan ::

tukaj se strinjam z Alan Ford-om. Prej se je delalo tako,da bo vse delalo v "nedogled", danes pa vsi delajo na garancijsko dobo. Žal taka je danes industrija.

Lime ::

Pri pomivalnih strojih je zakon Bosch, kar ti lahko potrdi vsak prodajalec pomivalnih strojev (razen tisti, ki Bosch ne prodajajo :D ).

Candy so jajca - veliko reklamacij, spuščajo vodo
Gorenje jih sploh ne dela sam, ampak je uvoz italijanskih jajc na katere lepijo svoje ime (nimajo niti pokritih grelcev, tako da smrdi, ko ga odpreš)
Whirpool je v redu, ampak cenovno enako kot Bosch - torej BOSCH.

Nabavil sem Bosch SGS 46 A 72 in zaenkrat (po enem pomivanju) sem zadovoljen ;).

VSi razredi so A. Pokuri 1,05kWh, je zelo tih, elektronsko upravljanje, električna zaščita proti izlivu na dotočni cevi (7 let Bosch odgovarja za vso škodo, ki ti je povzročena zaradi izliva na dotočni cevi).

Garancijo ima 2 leti, ostali samo eno leto.

Šlo je 130k, ga majo v bigbangu in merkurju v akciji in je znižan za več kot 20k. IMO se splača.

Hvala vsem za pomoč.

schurda ::

Fora Boscha, Electroluxa in Whirlpool-a (od 130k naprej) je,da stalno nadzorujejo čistočo vode in temu primerno prilagajajo program. Če je posoda bolj čista, potem se program skrajša in s tem porabi manj vode in elektrike. Ostali pač imajo svoj program, ki deluje vedno enako.

P.S. Jst sem mislil tudi kupit tega Boscha, samo sem dobil Whirlpoola za 168k znižanega za 20%. Tako da je naneslo 132k. Drugače pa pravijo, da je Bosch zakon. (Za pomivalne stroje se strnjam, brisalci za avto pa so zanič!)
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zdaj gres pa lahko takoj moddat, tko k jest!

;>

||_^_|| ::

dober nakup!

Caligula ::

Bosch hvalijo, ker imajo na najdrazjih izdelkih najvec marze.

Vsi taki izdelki so danes delani nekako, da zdrzijo 6 let. Zato ne kupuj dragih zadev. Vzami kaj kar je kje v akciji. Cena je tako nizka le zaradi ugodnih nabavnih pogojev in ne slabe kvalitete.

Pa na garancijo glej, ne?

Juras: Zakaj potem ne hvalijo AEG, Ariston, Siemens, Hoonved, Lamber, Project Systems, Miele..., ki so še dražji od Boscha?

Bosch je enostavno zakon za pomivalne stroje od vsega začetka.
Edina slaba lastnost so dragi rezervni deli, ampak jih redko kdo potrebuje.
Sam imam Bosch SGV59A23 in vanj vlagam posodo praktično direktno iz mize (brez splakovanja), posoda pa je po pranju čista in brez kapljice vode. Poleg tega pa deluje zelo zelo tiho.

Poznam 4 lastnike pomivalnih strojev Candy in vsak izmed njih je imel vsaj enkrat poplavo. Pa nimajo vsi osnovnih modelov.
Lastnik Gorenjevega pomivalnega stroja pa si natika plinsko masko, ko ga po pranju odpre :D , saj nima niti zaprtih grelcev, tako da smrdi po vsakem pranju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

Lime: Pretiravas. Tut nas stari candy ni imel pretočnega grelca, pa ni prav nič smrdel po pranju. Pa delal je 20 let z dvema manjsima popraviloma. Nikoli ni spustil vode. Verjamem pa da ima candy večji procent napak in spustov vode kot bosch.

Niti malo ne pretiravam. Odpri Boscha po pranju in odpri Candyja ali Gorenje in ti bo takoj jasno.
Saj nisem kakšen perfekcionist, ampak ne vem zakaj to počnejo, saj je to minimalen dodaten strošek.
Kot test št. 2 pa daj posodo direktno iz mize (brez splakovanja) v Candyja in Boscha. Pri Candyju ga boš lahko po pranju še malo "popravil" z gobico in detergentom, pri Boschu pa postavil v omaro.

Drugače pa se pomivalni stroj kupuje za 10 let, tako da se ne splača varčevati pri takem nakupu.
Dva minimalna popravila. Da pride serviser na dom, ga ni popravila pod 10 - 15k SIT. To pa je potem že tista razlika ali še več.

ali3n ::

Miele - pere 12 let, bo še pral 12 let... or else...

skratka - nobenih problemov; kar bo za zamenjat v kratkem je guma (tesnilo) na vratih, ker jo praški počasi požirajo (postaja pocasta).

sam neki ne zastopim Lime - a ti daš npr. pisker od restanega krompirja (se vedno mal "prime" posode - tist je najboljš) v stroj in ti ga opere "u nulo"???!!!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Saj še ne bi bil tak problem zaradi tega smradu, ampak ga dobiš direktno v faco, ko odpreš stroj po pranju. Potem si pa zamisliš, da živiš v 21. stoletju.

Če gre lonec v pomivalni stroj takoj po kosilu, ga ni potrebno niti malo splakniti in tudi predpranje ni potrebno. Že z economic pranjem ga opere v nulo.
Seveda tukaj ne mislim na polkilogramske obloge krompirja :D , ampak v mejah normale.

ali3n ::

kaj maš pa zaen prašek? kaj ilegalnega? :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Lime: Ne vem, mogoče mam jst slab voh, al si pa ti izjemno občutljiv, ker meni po pranju ni iz našega candyja nikoli smrdelo, zdej mamo Boscha pa je isto.

Tisto glede popravil - a ti misliš, da se Bosch pa ne pokvari dvakrat v dvajsetih letih? Prosm te, no.

Sicer v boscha res se nismo dajali zasusene posode, ampak bomo pa zdej probal, da vidmo ce res vse spuca. Dvomim.

Bosh priporoča Calgonit :D

Perci, ne zasušene, ampak na sveže umazano. Lahko pa poskusiš tudi z zasušeno in predpranjem in mislim da boš tudi zadovoljen z izgledom posode po pranju.
Jaz perem na približno 4 dni, kar pomeni, da posoda čaka na pranje (se suši) tudi po 4 dni preden jo operem in do sedaj mi ni bilo potrebno niti enkrat popravljati ali še enkrat prati.
Seveda se lahko tudi Bosch pokvari, ampak se to zgodi zelo redko. Npr. Candy pa se slej ko prej pokvari vsak. Kot sem že napisal, od štirih lastnikov Candyja, ki jih poznam, se je že vsem vsaj enkrat pokvaril. Sam imam Boscha šele kake pol leta, tako da še ne morem pisati o kaki nepokvarljivosti, ga imajo pa moji starši že 12 let in se do sedaj še ni pokvaril. Lahko pa se seveda zgodi.

Kot sem omenil že zgoraj, imajo trije, pa še AEG, ki sem ga pozabil, senzorje za čistočo vode. Če je voda umazana, potem podaljšuje program toliko časa, da je čistoča vode dovolj visoka in obratno, če je posoda malo umazana, potem program ustrezno prej konča. Tisti za 60 - 130k tega pač nimajo in operejo po programu, ki ga nastavimo. Sicer pa so mi prodajalci zagotovili, da vsi operejo čisto. Če je res ali ne, pa ne vem. Verjetno je razlika tudi v kvaliteti in ne samo v etiketi.

Skrivnost pranja pomivalnega stroja je PREDVSEM v detergentu, ki se uporablja. Vse ostalo je brez veze, ker jih vecina deluje na enak princip. Notri se vrti ena stanga iz katere sprica voda, oz. dve stangi.

Najlepsi dokaz za to so skodelice v katerih se je pil pravi caj, ki jih caj obarva rjavo. Ce na roke to oblogo drgnes se moras kar pomatrat, da jo spravis s salce. Ce imas slab pralni prasek, bodo salce ostale rjave, ce je pa kak killer prasek, potem bo pa salica bele oz originalne barve... ;)

Precej pomembno je tudi to, kako zlozis posodo not, koliko se stvari med sabo prekrivajo in kaka guzva je v stroju.

Midva imava Zanussija, tistega, ki je bil najcenejsi, pa ni zgledal kot da bo ravno razpadel :P. Opere vse kar treba.

Tako kot najin pralni stroj, ki je 15 let star Gorenje (ki sicer strajka takrat ko ima pumpo s kakim kovancem zahaklano), ampak opere pa vse... Pa nima digitalnega programatorja in nikoli ne zvaga perila ;>

Pa se prasek brez fosfatov 'kuri' ;)

boštjan ::

fantje jaz uporabljam še strao metodo čiščenja posode,ki se im. HANDY.Vzame pol ure cajta,nekaj tople vode in voljo je treba met,da drgneš vso zasušeno hrano iz lonca. No jaz živim sam in mi je nesmisel kupovat take aparate,raje na HANDY pomijem(2X na teden)pa je. Skrbim pa ,da se mi ostala hrana ne posuši v posodi,natočim vročo vodo+cet in ko grem pomivat samo splaknem.100k pa gre kam drugam:D

BigWhale: No, zdej pa nas še malo razsvetli, kateri so OK in kateri niso. Malce primerjave naredi, da bomo videli, kako je, če ti ni več treba namakat rok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

Redkvica ::

Tudi jaz sem včas prala posodo na roke. Je treba imet voljo pa neobčutljivo kožo pa še kaj o nohtih bi se lahko reklo. Zdaj pa imam boschev pomivalni stroj širine 45 cm - malo ožji od standardnih, primeren za v majhno kuhinjo. Za eno osebo, ki veliko packa po kuhni, je ravno pravšen. Tako da če ne drugač dam posodo prat zvečer na eko program - ne maram da se umazanija valja po kuhni po par dni. Zjutraj pa ven zložim. Porabi 13 litrov vode in 0,8 kWh elektrike. In posoda je praktično suha, obrisat je potrebno edino kako plastiko. Energijski razred je A, opere tudi za A, posuši pa za B. Pred dvema letoma so ta stroj prodajali pod oznako SRI 4672. Za moj okus je zelo tih in zelo lepo opere. Ima tudi programe za pranje pri nižjih temperaturah, česar takrat pri gorenjevem ozkem modelu nisem opazila. Morda je zdaj že drugače z gorenjevimi.

Mimogrede: pretočni grelec ima prednost pred odprtimi grelci tudi zaradi tega, ker če pade kaka plastična reč slučajno med pranjem dol na odprti grelec, se bo na grelcu deformirala.

Mogoče pomivalni stroj za koga ni nujno potreben, ampak je pa krasno naloženih tistih dobrih sto jurčkov:))

> fantje jaz uporabljam še strao metodo čiščenja posode,ki se im.
> HANDY

Tudi jaz sem jo, ko sem sam zivel in sem v enem dnevu umazal en kozarec, en lonec v katerem sem skuhal makarone in eno zlico. Pa mogoce se eno kahlo v kateri sem zajtrkoval kruh+mleko/kakav

;>

Schurda: Probal sem nek noname prasek, ki je bolj tako tako. Pa ene tablete, nevem katere ze. Kupi ene, ki imajo kako zanimivo predpono. Super, Power, Turbo,... Stvari z Injection se pa rajs izogibaj, ker najbrz si kaj narobe kupil... ;>

Redkvica: Nohti pri vecini organskih enot, ki spremljajo ta forum najbrz niso glavni problem, kar se pomivanja posode tice. :P

PS:
V bistvu je pomivalni stroj fajn zato, ker imas skoz pospravljeno kuhno, pa zlo redko kje kako umazano posodo.

TribesMan ::

Pri nas doma imamo pomivalni stroj Miele. Kupili smo ga 3 leta nazaj in takrat je koštal 280kSIT. Zadeva je sicer prow nesramno draga, sam naš fotr pravi da nimamo tolk dnarja da bi poceni kupovali... Jest se čist strinjam z njim dokler on plačuje...

Kar se pa tiče pranja pa je zadeva precej unikatna. Prva stvar ki ti pade v oči je poseben predal za jedilni pribor. Ta predal je nameščen čisto pod stropom stroja in zgleda kot ena mrežasta polička kamor daš ležat pribor. Nad tem je še en propeler ki skrbi samo pribor... Veliko boljša zadeva od prejšnjega pomivalca ki je imel za pribor košarico in nemalokrat se je zgodilo da so v tisti košarici med priborom ostali kakšni kosi hrane... krompir solata pa to... bljak. Ta predal imajo samo Miele pralni stroji, je kao njihov trade mark.
Zadeva laufa v A-A-A klasi v vseh področjih (se pravi tihost, poraba vode in poraba elektrike) zadeva je izjemo tiha. To mi je zelo všeč, ker imamo dnevni prostor narejen tako da je prost prehod med kuhinjo jedilnico dnevno sobo (okoli 70m^2 placa) in je zelo fajn ko ti med gledanjem TVja zvečer pomivalni ne nabija po glavi. Ubistvu je tako tih da moreš že prow prisluhnit če še pere... No zato pa ma na sprednji plošči prikaz koliko časa bo še trajal program, v kateri fazi pomivanja je ipd. Programov ma mali maljon, od ultra kratkih do ultra dolgih, ma senzor kvalitete vode, sušenje poteka z pomočjo kondenzacije in ventilatorja, ki piha vlago ven iz stroja... tako da se ful hitro posuši, recimo 10 minut... od oka. Tudi plastika je po sušenju popolnoma suha... še nisem opazil da bi bilo treba karkoli brist ko ven vzameš..

Kar se kvalitete izdelave tiče mu nimam kej zamerit, tudi kvaliteta pranja je odlična, sploh ne vem ali se je že zgodilo da bi iz stroja potegnil umazano posodo... pa se ne trudim kej posebno z čiščenjem posode preden jo dam prat... Pa kvaliteta pranja ne upada z starostjo kot pri prejšnjem stroju, ki je po 2 letih uporabe pral zanič...

Definitivno dober stroj sam cena je pa sky high.

Edit: Pa tud smrdi zaenkrat še nič iz njega ko odpreš...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Stroj za 300k bo moral meni posodo se zlozit v omare! In to tko kot si bom jaz zamislil, pa se mizo bo moral pobrisat :P

;>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
358159693 (151) IL_DIAVOLO
»

Kater pomivalni stroj ? (strani: 1 2 )

8324191 (13092) starfotr
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931271 (25793) anjabebler
»

Pomivalni Stroj

Oddelek: Kaj kupiti
339575 (6671) BigWhale
»

Pomivalni stroji

223816 (3290) Balandeque

Več podobnih tem