Forum » Omrežja in internet » Level 1 router in ADSL
Level 1 router in ADSL
Phoebus ::
Torej, pri lubici se mi dogaja zelo zanimiv problem ki ga ne znam resit...najbrz je kaksna glupa fora :-/
V glavnem, dobila je ADSL, tisti nov iskrin bel modem zraven, kupila sva level 1 router (noce met glasnega linux boxa), napeljala, ustimala in vse lepo dela.
Router ima nastimano xDSL z dynamic IPjem, reconnect v 2 minutah ce pade link.
In tako dela in dela, dokler ne mine ~24h (pac takrat ko siol reconnecta). Potem se pa zadeva ne dvigne. Gres v nastavitve od routerja (192.168.2.1), connection status, pravi DISCONNECTED. Reces connect, se NOCE connectat.
Gres do modema, vse 3 lucke gorijo OK, desna NE utripa, torej je kao povezan. Vzames elektriko iz modema za kaksno sekundo in cez minutko se router poveze in net dela.
Torej, zakaj se level 1 router noce povezat dokler ne odklopis in spet priklopis modema (torek dokler ne zgubi linka do modema pomojem) ceprav rocno kliknes CONNECT???
Je imel kdo podobne probleme?
V glavnem, dobila je ADSL, tisti nov iskrin bel modem zraven, kupila sva level 1 router (noce met glasnega linux boxa), napeljala, ustimala in vse lepo dela.
Router ima nastimano xDSL z dynamic IPjem, reconnect v 2 minutah ce pade link.
In tako dela in dela, dokler ne mine ~24h (pac takrat ko siol reconnecta). Potem se pa zadeva ne dvigne. Gres v nastavitve od routerja (192.168.2.1), connection status, pravi DISCONNECTED. Reces connect, se NOCE connectat.
Gres do modema, vse 3 lucke gorijo OK, desna NE utripa, torej je kao povezan. Vzames elektriko iz modema za kaksno sekundo in cez minutko se router poveze in net dela.
Torej, zakaj se level 1 router noce povezat dokler ne odklopis in spet priklopis modema (torek dokler ne zgubi linka do modema pomojem) ceprav rocno kliknes CONNECT???
Je imel kdo podobne probleme?
- spremenil: Phoebus ()
salesky ::
Pr frendu se je to zgodilo isto! Nismo vedli kaj je narobe in pol smo probal izlkjučit Router in isto noče, ko smo pa modem izključli pa je spet pustilo se konektat.
To more že bit kaka fora. Mogoče piše nanjihovih straneh kej, pod FAQ? Si pogledal?
LP
To more že bit kaka fora. Mogoče piše nanjihovih straneh kej, pod FAQ? Si pogledal?
LP
Ja gledal sem povsod pa nikjer nič najdu...vse kar piše je naj nastavim xDSL z dynamic ip kar pa sem nastavu.
Mogoče bo pa treba kupit stikalno uro pa naštimat naj 1x/h izklopi in spet vklopi modem :-D Samo upam da je kakšna lepša rešitev...
Mogoče bo pa treba kupit stikalno uro pa naštimat naj 1x/h izklopi in spet vklopi modem :-D Samo upam da je kakšna lepša rešitev...
c00L3r ::
Da ti kar pokvarim dobro voljo. Sam sem imel pred pol leta router od level one in sem ugotovil, da router "štekne" tkrat ko pride do njega preveč nezaključenih tcp ali pa udp povezav (to so neke vrste DOS napadi). Če boš router uporabljam samo za brskanje po spletu in pregledovanje pošte, bo mogoče deloval kaki tedn stabilno, pa še to samo takrat če boš na routerju vklopil firewall. Sam sem zadevo rešil tako, da sem se v trgovini zmenil da mi router menjajo za 2 switcha in zdaj delim ADSL prek switcha, torej z dionamičnimi IP naslovi. Sam sem vztrajal 4 mesece z routerjem in sem ga 2x menjal in preiskušil še en drug model, ampak so vsi štekali.
Problem je v tem da so to poceni zadeve, ki niso stabine. Zato pa obstajajo tudi routerji, ki stanje po 50k in 100k in več.
Problem je v tem da so to poceni zadeve, ki niso stabine. Zato pa obstajajo tudi routerji, ki stanje po 50k in 100k in več.
Bakunin ::
preprosta resitev - zaprosi sioff za staticni IP
.........ali pa uporabi Linux za "router"
.........ali pa uporabi Linux za "router"
No, zdaj že kaka 2 dneva dela bp...sicer pa linux box ne pride v poštev, ker je ta router pri lubici...sej veste kakšen odnos imajo do starih ropotajočih škatel
leonius ::
Aha, zaprosi Siol za statični IP in na vsakem računalniku priklopljenem na router nastavi statični IP, ker dinamično dodeljevanje IPijev ni prednost tega routerja:///
leonius ::
Phoebus, vseeno prej probaj moj predlog. Pri nas je bila to rešitev in pri večini bi tudi bila. Router je vseeno boljši kot switch. Vsaj za i-net.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341591 (42047) | ignats |
» | Razbremenitev preobremenjenega modema z dodatnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 3442 (3223) | vmalhar |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64647 (28342) | JoskoMacher |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2282 (2056) | TribesMan |
» | sesuvanje mreže (router)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2875 (1860) | motorist |