» »

sesuvanje mreže (router)

sesuvanje mreže (router)

urban ::

Postavil sem mrežo z 5 računali . priklopljeni so na router ( 4 portni) od tega je en port za uplink na katerem imam switch. Na routerju je tudi printer port. Router je Level one.

Problem je sledeč: mreža npr. 3 dni dela brez problemov, nato pa mi kar naenkrat zablokira, tako da moram resetirati router in nato dela naprej. Ne najdem vzroka zakaj do tega pride.
Stvar je zelo moteča, zato bi rad odpravil to težavo. Vse guruje, ki bi imeli vsaj kakšno idejo bi prosil za nasvet!
Čez nastavitve routerja sem šel že velikokrat, pa nimam ideja kaj naj bi spremenil ( ker je za mmoje pojme vse nastavljeno O.K.)

LP

Urban

sash ::

morda se ti kaj pregreva, ker imam tud sam router (sicer druge firme) pa je neki brum povzročal pa sem ga narazen vrgo :D in ugotovil da se zadeva zeelooooo ;(( greje, kljub še kr velikemu rebru ki je na procesorčku, kar bi lahko povzročalo nestabilnost (sesuvanje) v delovanju, sploh če imaš visoko temperaturo okolice.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

s030825 ::

Imam nekaj izkušenj ravno s tem routerjem zato mislim, da si najprej nastavi v routerju, da ti sporoča vsak napad " Dos" na tvoj e-mail. Zdi se mi, da router zablokira, ko je napad dovolj dober in ga router ne zna preživeti. To se je tudi meni nekajkrat zgodilo in crash je bil poveza z poskusom vdora v omrežje.

lp :))

p.s.

Izkušnje pošlji tukaj !

DSmidgy ::

Če boste pogruntal kaj je narobe pišite še na gorenjska@telemah.com, saj se pri nas pojavlja ista težava (internet zablokira vsake nekaj dni). Mogoče pa oni za več kot 1000 naročnikov uporabljajo isti rooter:)

urban ::

Zanimivo!! Router imam zlozen skupaj z ADSL modemom in switchem, tako da je cela stvar kar precej vroča! Bom takoj postavil narazen!! Upam, da je to rešitev.:))

Res pa je tudi , da mi router velikokrat pošlje na mail alarm ICMP flood. (SOHO alarm), nimam pa blage veze kaj to pomeni. ICMP flood si predstavljam, kot prekomerno poplavo podatkov. Verjetno je to povezano z emule-om, in podobnimi programi.

Kaj naj bi bila rešitev tukaj??


S30825 Kaj naj bi si še nastavil v router nastavitvah??

Hvala za nasvate!

LP

Urban

s030825 ::

Pregrevanje routerja po mojem nima veze, saj je vsak disk veliko bolj vroč, pa ne crkuje. SOHO alarm naj bi bilo obvestilo, da je požarni zid v routerju zaznal dostop določenega IP-ja na določenem portu, kar je znak, da je nekdo poskušal priti nepoklicano na tvoj računalnik.

Odkar sem naložil E- mule je teh alarmov full veliko, tako, da se bom prav kmalu vrnil nazaj na E-donkey, kjer tega problema ni bilo. Predvidevam, da aplikacija E-mule ni prav varna zadeva.

Promet določene aplikacije preko točno določenih portov določiš sam v nastavitvah za router. Ko aplikacija zahteva povezavo preko tega porta se port odpre in ko je povezave konec se port zapre. Če pa nekdo le proba priti preko zaprtih vrat, ga seveda zasačmo. Da pa router blokira in je potreben odklop štroma , je po mojem napaka v softweru za router ( firmware), ker ne zna pravilno odgovoriti na napad in se sesede.

Če ima še kdo kaj za pripomnit, dodati - dobrodošli !! 8-O

urban ::

Ta trenutek sem hotel namestiti firmware za router levelone Fbr-1403TX. Na uradni strani sem DL firmware in ga hotel uploadat. Router mi javi, da file ni pravi, oziroma, da naprava ni prava za ta file.
Ni mi jasno... če točno poznam oznako in model, kako lahko javi kaj takega??

A je kdo že nameščal firmware za ta router??

LpU

s030825 ::

Preveri v nastavitvah za router, katero verzijo firmware-ja imaš ? Mislim, da na njihovih straneh ni novejšega popravka, kot ga imaš nameščenega v routerju.

lp

Tiger ::

A se ti router sesuje takrat ko kaj downlodaš iz emule?

urban ::

s30825 na njihovi strani kjer si firmware so zraven datumi, in firmware za moj ruter ima datum 11.1.2003 in iz tega stališča sem mislil, da je to sigurno popravek firmware. Je pa res da imata obadva oznako 1605 kar sledi , da naj bi bil isti firmware.
Sem mislil, da bi nadgradnja firmware rešila težave, ampak očitno že imam zadnji firmware - škoda:(

Tiger,skoraj vedno ko se mi je sesul router sem imel vklopljen emule in seveda izmenjeval podatke, ampak sedaj sem žal programček likvidiral.

LpU

JLP ::

Kukr jest vem je zadnji firmware za ta router datiran 13. 12. 2002 in je verzije 1.60.5. Drgač pa jest tud kle lavfam čez ta router eMule pa do zdej še nkol nism mel problemov. Da ni kej narobe z routerjem. Mogoč bi ga na servis nesu in uveljavu garancijo pa nej ga oni mal potestirajo. Če ne bo možn tole drgač rešit.
Live long and prosper!

urban ::

JLP daj mi prosim povej, kako si nastavil port za emule v routerju. Ker meni emule ni delal ( LOWID) dokler nisem nastavil virtual server na moj compjuter ( port 80, web).A bi mogoče moral tukaj namesto web dati data??
Kaj si ti nastavil? A si mogoče port odpru skozi opcijo special applications.
Ker zdaj ko nimam prižganega emule-a vse dela O.K. ( vsaj za enkrat).

Verzija mojega firmware je pa :
Firmware Version: Version 1.6 Release 05
Kar se tiče datuma je zadnji res 13.12.2002 vendar sem router kupil že prej, tako da firmware s tem datumom sigurno ni v mojem routerju.

Lp

Urban

JLP ::

Ej pošl mi mail pa ti bom poslov en tutorial kako naštimat router pa emule da dela bp. Sicer je u angleščini sam sej so slikce not :))

Hja za firmware pa ni rečen da če si router kupu prej da ma pa starej firmware kukr se ga na netu dobi. Lahk oni tovarniško že dajejo enga gor na net pa šele kasnej objavjo.

Tanajnovej firmware je TALE. Če ti tega noče upgrejdat je verjetn zato k maš že ta firmware gor na routerju.
Live long and prosper!

urban ::

Ej to bi blo super.....tukajle je moj mailug1270@yahoo.com

Kar se tiče angleščine ne bo problema:)))
Ja firmware imam isti kot si ga dal ti, tako da očitno je res zadnji inštaliran.

Hvala!!

LP

Urban

ferjan ::

jlp: tudi jest bi prosil za tutorial.

Drugače pa imam isti problem. Imam router SMC 7004 BR in v kombinaciji z eMule po xx dneh zablokira. Problem je verjetno v velikosti NAT tabele, ki jo ima ta router. Mula povzroči preveč povezav v prekratkem času in to zapolne NAT tabelo v routerju, kar potem vodi do sesutja. Pomoje je potrebno uporabiti v eMule nastavitve za max connections v določenem časovnem obdobju (npr.: max 10 konekcij na sekundo)

urban ::

Jeb.... danes se mi je spet sesul router. ;(( Vendar se je na mojo žalost izkazalo, da ni kriv emule, ker ni bil vključen. Tako,da nimam novih idej, zakaj res do tega pride.
Danes bom poklical dobavitelja in videl kaj bodo lepega povedali!!

Če slučajno kdo ve kakšno novo rešitev , prosim na dan z njo, Hvala!!

LP

Urban

CdeS ::

Osebno imam FBR-1700TX s popolnoma enako težavo - dela, kar naenkrat neha in ga je treba ugasnit in nazaj prižgat :/
Mi ga je dobavitelj ravnokar zamenjal z novim, pa se je kmalu pojavila ista težava.

Imam statični IP naslov in kabelski modem in mogoče je problem res povezan z napadi - samo ta 7 portni model nima nobene možnosti za nastavljanje in pošiljanje e-mailov, novejšega firmware-a pa sloh ni...

McHregec ::

Podoben problem imam tudi sam na Digitus 4-portnem routerju. Za nastavitev max povezav je najboljša uporaba čarovnika.
Destroyer Of The Worlds.

OZZY ::

Jaz mam tudi podoben problem samo sem prišel do neke naslednje ugotovitve (Moj rooter je 3com office connect gateway z firewallom).

Imam dinamični Ip in vsakič, ko poskuša rooter dobiti nov IP (po 24urah)stvar zablokira in pomaga le, da ga odklopim in priklopim nazaj. Dela pa če dobi nazaj isti IP. Zakaj se to dogaja ne vem. Tudi serviserji in tehniki nimajo pojma zato razmišljam, da bi zaprosu za statični IP.
Go with the flow.

s030825 ::

Mislim, da tudi statični IP ne bo rešil naših težav. Jaz ga uporabljam že nekaj mesecev in se mi sesutje routerja ( Level One 1403 TX ) še vedno občasno zgodi. Kot sem že napisal v enem od prvih postov sem mnenja, da je to povezano z poskusi hekerjev priti skozi firewall. Naslednja ugotovitev pa se nanaša na sesutje, ko pade dol D-slam ADSL uporabnikom oz. ko ima Siol težave, pa je prekinjen dostop. Vidim, da je to problem lastnikov različnih routerjev, zato bi bilo dobro, da bi tudi Siol podal kakšno mnenje. Ali se to dogaja samo uporabnikom SIOL-a ? >:D

Gabro ::

Jaz imam isti problem, router mi vsake toliko časa preneha delati, včasih tudi v par minutnem intervalu.
Imam kabelsko in Planetov router 401B, ter dva računalnika povezana v mrežo preko tega routerja.
Zanimivo je da mreža še vedno dela, po prenehanju delovanja routerja, vendar pa se vanj ne morem povezati ( v router namreč ).
Zelo moteča zadeva, predvidevam pa da to ni kriv eMule, ker jaz uporabljam tudi donkeya pa je isti šmorn.
Lepo bi bilo če bi se ta zadeva končno rešila.
Zanima me če to dela samo tistim ki uporabljajo eDonkey ali druge njegove klone ali tudi nekaterim, ki še takšnega clienta nikoli niso uporabljali. Poznam namreč enega tipa ki ima ADSL in enak router kot jaz, pa nima nič problemov, vendar ga uporablja bolj kao resno in se ne špila z P2P clienti.
lp, Gabro

LevelOne ::

CdeS: kontaktiraj podpora@digital-data.si in se dogovori za novi firmware za FBR1700TX!


one world_one brand_one level


Skankulja ::

bom se sam dodal par stvari... sam imam zadevo (router) reseno z linuxom (kernel+pppoe+iptables+dhcp). povezan je na dsl (siol),staticn ip... takisto se povezava prekine vsake toliko casa... vcasih drzi par dni, vcasih 5 min. sreca je le, da imam to reseno tako, da ko se zveza prekine (no data send in a while) se pppoe sam reconnecta... kolikor sem razbrav iz tezav drugih lahko pridemo do sklepa da je kriv ali isp (siol) ali pa kaksna visja sila...
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

urban ::

En lep pozdrav vsem!

Res je, da sem jaz odprl to temo in v njej je padlo že kar nekaj možnih rešitev. Sam sem velikokrat kontaktiral support od ruterja ( LevelOne) in ni bilo nobenega odgovora.

Nisem pa se napisal, da mi sedaj router že kar en lep čas ni delal problemov, mreza je stabilna ( vsaj zaenkrat) in upam, da bo tako tudi ostalo.

Kaj bi navedel za rešitev ??? Po pravici povedano, ne vem, ker sem stvar na koncu pustil pri miru, zaradi pomankanja idej. In ekola sedaj deluje :))))))

"Čudna so pota routerja":\


Hvala vsem, ki ste prispevali svoje ideje za reševanje tega problema !

Lp

Urban






s030825 ::

Kaj naj rečem. Zdi se mi, da je ISP ( SiOL ) tudi bral za naše težave in so po mojem kaj ušpičili. Tudi meni sedaj deluje brez problemov in tudi SOHO alarmov skoraj ni več. Škoda le, da LEVEL ONE štrajka z tehnično podporo. Sicer pa je to že drug problem, ki ga naj reši uvoznik za Slovenijo in res je, da je ta problem že znan tudi na netu.

Gabro ::

Skankulja a mi lahko podrobneje poveš nastavitve za pppoe, sam sem to funkcijo že nekaj gledal in mi je zelo dišal idle time, vendfar ne vem kako bi si to nastavil.
Imam kabelski internet in s tem tudi statični IP.

LevelOne ::

Me prav preseneča: vsakokrat (3x), ko sem kontaktiral LevelOne uvoznika za Slovenijo- DDC (Digital Data Communications) sem namreč zelo hitro dobil odgovor (kar po telefonu). Enkrat sem sicer čakal na odgovor 1 dan, pa še to zato, ker so kontaktirali svoje kolege v Nemčiji in na Tajvanu.

bora ::

Pozdravljeni!

Vidim ste tuki same glavce, zato bi vas nekaj vprašal.Doma imam ADSL z enim priključkom in pa 3 računalnike na katere bi rad pripeljal internet.Seveda za to rabim router ali ethernet hub. Predvsem me pa zanima router in sicer katerega mi priporočate in koliko je kaj težav s temi routerji??? Aha pa še to....rad bi priključil tudi fax model....ali se da prav tako na router priključiti fax modem???

Hvala na odgovoru!!
Lp Bora

astras ::

Z routerjem ne bos mel nobenih tezav (najverjetneje)! Router ti samo razdeli ipje po masinah in laufa :D ! Bolj se splaca router kot pa hub (marsikdo mi bo oporekal) ampak your choice!
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

s030825 ::

Bora, če te zanima router imam enega za prodat. LEVEL ONE 1402 TX nov, garancija 10 % ceneje kot v trgovini.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s030825 ()

bora ::

Pozdravljeni!

Najprej hvala Urbanu za posredovani odgovor bi pa še nekaj prosil če mi zna kdo odgovoriti.Zadnjč sem spraševal za router kako deluje in sedaj ga imam in meni sploh ne deluje.Nastavil sem vse kar je potrebno na mrežni kartici s prehodi,DNs, IP addresse ampak stvar ne deluje.Zamoču sem pa še toliko da sem routerju spremenil LAN IP addresso tako da sedaj ne morem niti dostopati do njega.Pomoje sem ga zaglenil.Prosim če mi lahko kdo pomaga.......borab1@email.si............HVALA!!!

LevelOne ::

kateri router pa imaš??

bora ::

Pozdravljen!

Sem v službi mislim pa da je Broadband router.Lahko vam pošljem pdf file!!! Hvala za pomoč

bora ::

Pozdravljen!

Imam router od w.com 11001.......1x wan priključek 4x izhodi 1x serijski port in 1x paralelni port za printer!!! Če bi kdo kaj vedel o tem routerju naj mi prosim sporoči.Mislim pa da so si vsi nekak podobni!!

Hvala!

ali3n ::

Resetiraj ga - pa se bo postavil nazaj na "tovarniški" IP (glej navodila od routerja...)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

motorist ::

Sam ima level one router (model FBR-1405TX 1 PORT BROADBAND ROUTER W/4 LAN Port).
Praviš da ti zdrži 3 dni? te si tak dober, moj model štekne po par urah. Problem je v tem da se na router vspostavljajo povezave, ki se predčasno prekinejo (neke vrse dos napadi). Ko je teh povezav preveč, pa router štekne. Problem lahko rešiš tako, da vklopiš firewall na routerju. Žal pa ima ta firewall takšno funkcijo, ki po določenem številu teh povezav zapre promet. To število je 300 povezav oz. 250 na minuto. V tem primero ti router eč nebo štekno, saj ga boš lahko še vedno administriral, in tam izvedo sofware reset. KO izvedeš reset pa se število teh problematičnih povezav spet posatvi na 0.

Še nekaj: povezave, ki so stalne. kot npr. kaki edonkey, mirc
, bittorent pa ponavadi ostanejo odprte, kjub temu da router zapre pretok podatkov (takoj opaziš da ne moreš več deskat po netu). Sigurno pa osatnejo odprte ve povezave, ki jih nastaviš pod sekcijo "virtual server".

Aja, Level one in planet delata iste routerje, tak da če ima kdo probleme z Planet-ovimi routerji, gre za isto težavo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
303270 (2247) malinavc
»

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

Oddelek: Omrežja in internet
233629 (3030) Caligula
»

Router mi štekne...

Oddelek: Omrežja in internet
121574 (1338) strle12
»

Router - Level One FBR-1405TX

Oddelek: Kaj kupiti
211492 (1103) Groovy
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555220 (3950) plavko61

Več podobnih tem