Forum » Programska oprema » KDE ali GNOME ?!
KDE ali GNOME ?!
bastadu ::
Sem tik pred instalacijo RH 7.0 in se še nisem mogel odločit... Malo me bolj vleče na KDE. Pa vaša mnenja?
- spremenilo: bastadu ()
Matek ::
Po pravici povedano sploh ne vem kaj je kaj. Če maš čas pliz razloži malo okej?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
whatson ::
Jaz bi ti priporočal Kde... je verjetno malo stabilnejši.. več se dela na razvoju Kde-ja... Imam slabe izkušnje z Gnome-om... mogoče se malo preveč prilagaja winsom.. .
sicer je pa zasnova podobna...
MadManMato: gre za obliko grafičnega vmesnika v Linuxu..
sicer je pa zasnova podobna...
MadManMato: gre za obliko grafičnega vmesnika v Linuxu..
Matek ::
Se sn vedau da je nekaj v zvezi z Linux-om samo jest sn Windows user tak da ne mi zamerit na neznanju.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
JanezH ::
Meni je Gnome "veliko" bolj vsec - bolj je podoben winsom. Instaliraj si oba potem pa lahko preklapljas.
slycer ::
Tako je: RedHat je vedno baziral na Gnome. V vsakem primeru ti bo vsilil Gnome. Drugače je vseeno, ker sta oba precej v redu. KDE ima to prednost, da je preveden v slovenščino.
JLP ::
Men je bil zmerej bl ušeč KDE. Sploh mi je pa KDE2 bl ušeč. Drgač pa probej oba in se odloč kerga boš uporablov.
Live long and prosper!
lordgreg ::
tudi sam se odločam za inštalacijo linux sistema.. odločitev je znanja željna glava.. kolikor sem na linuxu delal na faksu sem videl da rula.. tam nimamo niti gnome niti kde ampak neko različico startx-a.. čeprav ne zgleda najbolje. jebat ga.
dober je linux tudi, če si delate doma web server.. kaj hočete lepšega.. vse je zastonj.. linux+apache+php+mysql.. juhuuuuu..
aja,.. odda kdo kakšen trdi disk, ne glede na velikost, da lahko sanje postanejo resničnost?
dober je linux tudi, če si delate doma web server.. kaj hočete lepšega.. vse je zastonj.. linux+apache+php+mysql.. juhuuuuu..
aja,.. odda kdo kakšen trdi disk, ne glede na velikost, da lahko sanje postanejo resničnost?
whatson ::
startx je samo ukaz za startanje X-ov.. Xfreeja... podoben ukaz je startkde... za startanje kdeja... pac kaj si nastavis...
KDE2 je res lepo zrihtan... KDE2+ kernel 2.4x je dobra kombinacij za domačo rabo...
za server pa itak: Slack, FreeBSD
se najboljsi je pa Solaris..
KDE2 je res lepo zrihtan... KDE2+ kernel 2.4x je dobra kombinacij za domačo rabo...
za server pa itak: Slack, FreeBSD
se najboljsi je pa Solaris..
Vexto ::
nič od tega...gnome zna biti zelo nestabilen vendar lepo zgleda. KDE pa je nakičkan in počasen, vendar stabilnejši. Uporabi raje Icewm, zelo preprosto in zeelooo hitro okolje, ki seveda zna uporabljati progame od gnome in KDE (seveda morata biti na sistemu).
Smeh je pol zdravja, nasmešek pa pol smeha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119255 (34929) | RedDrake |
» | Evolucija grafičnega uporabniškega vmesnika (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 8047 (5085) | barbarpapa1 |
» | Linux bo prehitel Windows čez 3 letaOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 2238 (2238) | mathjazz |
» | Linux for me... rookie?!Oddelek: Operacijski sistemi | 1728 (1464) | Gh0st |
» | Kateri Linux mi priporočate?Oddelek: Operacijski sistemi | 1245 (1077) | bastadu |