» »

Win xp-vprašanja

Win xp-vprašanja

Klemenn ::

Mam ene par vpašanj. Naložu sem si win me. Potem sem dubu pa win xp. Jaz kot vedno formatiram potem pa v dosu zaženem setup za win xp. In veste kaj mi napiše? This program cannot be run in dos mode??? Pa nazaj win me pa win xp na drugo particijo inštaliram dela okej. Nekaj skrekam Aja kaj ti če nimaš skrekano vsake koliko časa vpraša za aktivacijo winsow? Polj pa nekaj malih težavic. Kaj je s tem kej narobe za snemanje na cd v explorerju? Mi nekaj tako trapasto pokaže. Pa še to Kako lahko Bill izve da mam kopijo win xP? če mam skrekano seveda.

andrej ::

setup in DOS program.
brez aktivacije ti dela 14 dni. to velja za bete - finalna bo 30 dni
billy ne more vedet, da mas skrekano, razen ce mu osebno poves8-)

Kako lahko v dosu zaženem ta setup? mam beta 2 2462. In nekaj mam skrekano sam ne vem če je prav. Ker mene ni še nikoli vprašalo za aktivacijo?>:D

JLP ::

Ja če maš bootable CD pol sam naštimaš u BIOSu nej ti taapru s cdja boota pa bi se pol mogu setup zagnat direkt s cdja.
Live long and prosper!

Paramedic ::

A ni tak, da morš v dosu zagnat bootdisk.exe, ki ti naredi 4 diskete: potem pa prvo uporabiš kot boot disketo.Zdej bi pa še js neki vprašu: kak formatiraš disk, če maš samo ntfs particije?
End transmission.

Ja to je tud možn. Se pa uporabla če ti BIOS ne podpira bootanja direkt s CD-ROMa al pa da se zarad česa druzga ne da bootat direkt s CDja. Sam je velik laži pa udobno kr direkt s CDja.
Formatiraš od kje in zakaj. Drgač ma setup že not da brišeš in delaš praticije. Pa tud formatiraš lohka u NRFS al pa FAT32 iz setupa.
Live long and prosper!

A se da? Js mam kt7raid in teaca 32× pa če dam not w2k CD in v biosu first boot device:cd - napiše, da ne najde boot record, al neki takega. sliši pa se in vidi, da cd-ja sploh ne zavrti! se pravi, če hočem kaj particije spreminjat, moram tiste 4 diskete naloadat, pol pa v setupu delam kar hočem?
End transmission.

Ja zgleda da nimaš lih original setup CDja an. Pa zgleda da ni bootable. Tko da boš mogu kr tiste 4 diskete uporabt ja.
Live long and prosper!

***** bomo lahko Sergiu pisal še da naj naredi kakšen preverjanlnik besed, ker fantje nekaj vam moram povedat: NE ZNATE PISAT!!!!>:D jAZ LJP sploh nisem razumel dej JLP še enkrat anpiši v SLO tokrat

Dej JLP še enkrat napiši pismo ker jaz te nisem niti mal razumel kaj si napisu. Pa mene samo to zanima zakaj mi noče zagnat setup za Win xp beta 2462 v dosu pod win me pa čist normalno. Ampak mi posname na drug disk in mi na začetku pokažekatere winse hočem izbrat. Mam pa dva diska. 2100 samo za programe. Ta je bil takrat ko sem hotel gor posnet win xp formatiran in drugega 6400 mb ki je bil 3 gb poln ko sem inštaliral8-O:O

seveda je original (kopija sam to ni važno). zakaj mi ga ne zažene s cd-ja? kateregakoli. saj sploh pogleda ne, če je cd not...pa še eno vprašanje mam: a lahk zbrišem mapo $NtServicePackUninstall$ ? ne bo kej zajebavalo?
End transmission.

Jebediah:
Res ne vem kaj je nerazumljivega. Setup za WinXP al pa Windows 2000 ne morš poganat iz DOSa ker to ni DOS program ampak 32 biten Windows program. Maš pa na CDju en program k ga je Paramedic omenu in ti naredi 4 zagonske (boot) diskete s katerih lahko zaženeš setup če ga slučajno ne moreš direkt s CDja.

Paramedic:
Pol maš pa mogoče probleme s hardwareom.
Live long and prosper!

WinXP res trenutno ne podpirajo instalacije iz DOS-a (vsaj tak je blo pred casom, vendar nisem probal v zadnjem casu). V Win2k se to da - preko winnt.exe ukaza.
4. zagonskih disket pa ne mores naredit kar z win XP CD-ja ker to ne obstaja (sicer je v w2k, ne pa v xP). Na voljo so na MS strezniku na katerem rabis pravi username in password.

Koci ::

Da maš kopijo lahko izve, ko greš na Misrosoftov update in si updataš windowse. Takrat računalnik pošlje vse podatke o tvojem rčaunalniku - vsaj včasih je blo tako, ZDAJ PA PIŠE, DA NOBEDEN PODATEK NE BO POSLAN. BAJE!

naceloma bi lahko tako zvedli, samo je vprasanje ce majo povezani bazi za registracijo in windows update. dvomim.
taksnih ali drugacnih teorij je cela vrsta, dejstvo pa je tudi, da ce bi kdo res hotel zvedet kaj mas na racunalo bi to lahko tudi naredil. se posebej MS...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WinXP: boot s CDja

Oddelek: Pomoč in nasveti
91627 (1498) freejack
»

Postavitev sistema

452377 (1748) BlackHole
»

Nov disk

181760 (1436) ali3n
»

Inštalacija WinXP ->100 prvič

141766 (1546) recoil
»

Kako inštalirati win XP če vse odpove ?!

Oddelek: Operacijski sistemi
141175 (991) nsignific

Več podobnih tem