» »

Delo od doma - zakaj se ni obneslo?

Delo od doma - zakaj se ni obneslo?

Temo vidijo: vsi

PacificBlue ::

D3m je izjavil:

Jaz sem šel letos septembra na 5 urni delavnik.

Še bolj švicam, kot prej na 8 urnem.

Če bi bil v javnem sektorju ne bi tako švical bi odmešal meglo in šel domov ob 13:00 brez stresa.

:D

Jaz bi takoj podpisal, pa četudi brez malice in potnih.
We are fine without wings.

karafeka ::

Glavno vprašanje pri tem je, ali so hkrati tudi plače znižali :).

delavec44 ::

nejc_nejc je izjavil:

jast samo komentiram. da v temi,
modeli ne locijo remote IT z ostalimi vsebinami...
bolano do konca oziroma zaskrbljujoce....

Ne vem kje to vidiš. Niti ni res, da je samo IT primeren za delo od doma.

johnnyyy ::

mirator je izjavil:

Projektanti različnih strok, so soodvisni eden od drugega (arhitekt, gradbenik, strojnik, elektičar...). Arhitekt naredi načrt objekta, ki je osnova za vse projektante, ki pa se med samim projektiranjem pogosto še spreminja. Sicer so usklajevalni sestanki, vendar lahko nekdo od projektantov naleti na težavo, ki je sam ne more odpraviti, časa pa ni, da bi čakal na novo usklajevanje, ker se lahko težava še stopnjuje.
Še hujše je, če do težave pride med izvajanjem del in jo lahko odpravi oz. da rešitev samo projektant.

Ah ne prbiji. Pri meni je bila razdalja med arhitektom (projektantom) in strojnikom 50km med strojnikom in štromarjem pa še 10km. In ko sem že imel GD, sem moral dati popravek - statik je dodal dodatne ojačitve, pa smo morali celoten objekt dvigniti za 50cm. In začel sem s pripravljalnimi deli - ker je bil strojnik na dopustu in nisem imel celotnega PZI, da bi lahko normalno prijavil dela.

Pa sem dobil v "kaslc" obvestilo o priporočeni pošiljki malce pred Božičem - inšpekcija za naravne vire (pod katero spada tudi gradbena inšpekcija). Kličem nadzornika, ga vprašam, če je še operativen ali je zaključil in da imam potencialno "piz***". Pa pravi nadzornik, da naj se ne sekiram, naj po novem letu dvignem, ker imam 15 dni da dvignem in potem še 8dni da odgovorim - in da naj ne dvigam prej ker so vsi na dopustu in mi bo samo rok tekel naredit pa ne bom mogel kaj.

Pa sem delal priklop vodovoda in kanalzacije na javni cesti. Delna zapora, cesta prekopana, obveščeni vsi in vodovod ve da bomo med 12-14 imeli prekopano cesto - a njihov tovornjakar je šel domov tako da - bomo jutri :). Podobno pri kanalizaciji imel 2 človeka zraven - od komunalnega podjetja, samo ne smeta nič, ker mora šef odobrit - šef pa na sestanku in ga kličeš celo uro, da se javi.

endelin ::

Sedaj se AIagentom lahko daje navodila medtem ko greš na sladoled ali pivo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

nejc_nejc ::

večina, ki se tukaj oglaša, je iz teh vod...

dajmo si nalit čistega vina

80 do 90% folka ni v stanju korektno izvajati dela od doma, ker so enostavno prezabiti

enostavno, darvin selekcija

aytim ::

Ne vem no. Amazon je imel avtomatizirano fizično trgovino z nakupi, pa so Indijci brez problema delali od doma.

nejc_nejc ::

ja indijc dela 24/7
povej to janezu

Jaz mislim da bi tudi delavci v proizvodnji lahko delali od doma

Janez razume. Sprašuje se, zakaj slovenci nismo indijci. Tudi njegovi prijatelji iz gospodarske zbornice se sprašujejo, zakaj so slovenski delavci tako pohlepni.
Bi že bolje bilo, če bi imeli same pakistance na 700 eur bruto osnove. Jamrat tako ne vedo po slovensko, žal pa tudi po naših standardih ne znajo delati

velikBrokoli ::

Vsak lahko odpre s.p./d.o.o. in potem dela od doma, sam ane, je pa treba pol stranke na trgu poiskat, tist je pa že preveč dela, bi dejansko potem od doma moral kaj narest in ne samo zabušavat :))

Delo od doma je fino.
Vmes lahko skočiš po opravkih.
Pristaviš kuho.
Greš na domač WC.
Veliko je teh dodatnih plusov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Jaz mislim da bi tudi delavci v proizvodnji lahko delali od doma

Ne nujno, lahko bi pa delali enoizmensko delo. Pa ne bi rabili delati v vročini ali na mrzlem. Enostavno postavijo še tri linije zraven in štancajo od februarja do konc oktobra zgolj dopoldan. Izvzemši kak mesec z vročinskim vali.

iKst_ ::

GupeM je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Če kdo želi videti kako napreduje projekt, lahko pogleda v platormo za vodenje

Ker si pozabil vpisati napredek, mi povej, zakaj ni nič narejeno.

iKst_ je izjavil:

Če kdo rabi podatke o stranki, pogleda v CRM.

Ker gre za novo stranko, si ravno včeraj vpisoval njene podatke v CRM. Pri telefonski številki si se zatipkal in zdaj mi operater javlja, da številka ne obstaja.

iKst_ je izjavil:

Če se ne spomni kaj smo se pogovarjali na prejšnjem sestanku pogleda v transkript ali zapiske iz sestanka.
Če želi vedeti kako se naredi neka določena stran, pogleda v knowledge base, kjer morajo biti podrobno razlženi vsi procesi in dostopni SOPji...

Mhm... Večina podjetji ima to res tako lepo rešeno...

iKst_ je izjavil:

Vprašanja tipa "kako odprem priponki v mailu" pa niso ravno nujna zadeva, niti ne spadajo v profesionalno okolje.

Saj jaz znam odpreti priponko v mailu. Problem je, ker ti ne znaš exportati PDF-ja, zato si mi poslal pokvarjen PDF in ga posledično ne morem odpreti, gospod popolni. Pa da smo si na jasnem, pošiljanje pokvarjenih PDF-jev ne spada v profesionalno okolje.

Kaj od tega je problem dela na daljavo? Meni se zdi vse našteto problem malomarnosti.

- Če si pozabil dokumentirati delo, potem delo ni bilo oprabvljeno. To bi moralo veljati za remote in on site. Zagovarjaš se lahko enako na daljavo ali v pisarni, v nobenem primeru pa to ni OK.

- Podatki se v CRM načeloma ne vpisujejo ročno. Če je kdo slučajno vpisal napačno številko pa to ni ravno kritična zadeva. Boš pač sodelavcu napisal naj popravi številko, vmes pa boš poklical drugo stranko. Enako kot v živo v pisarni, ne boš priletel sodelavcu na sestanek in v pričo vseh zahteval, da ti da pravo številko stranke na licu mesta.

- Prepisi sestankov se delajo avtomatično. Procesi in SOPji so pa osnova za dobro poslovanje. Če tega nimaš urejenega, potem ne vem kaj delaš na trgu.

- Kaj ima nesposobnost exporta PDF priponke veze z delom na daljavo? A to je neka nujna zadeva, ki zahteva, da firma obstane? Zakaj bi moral biti na lokaciji in v isti sekundi pomagati nekomu opraviti osnovne zadeve, ki se jih učijo otroci v osnovni šoli?

GupeM ::

Pa saj je logično. Nekateri ste pač popolni in nikoli ne rabite ničesar hitro. Imate vse vnaprej splanirano. Vsaj pol leta vnaprej. Tudi nepredvidene zadeve.

In tudi vse ostalo vnaprej pripravite tako hitro, da ko nekdo nekaj od vas potrebuje, je bilo že najkasneje prejšnji teden pripravljeno.

Pa da ne bo pomote. Sem za remote delo. Samo omenil sem nekaj zadev, ki so včasih lahko nujne. In če si v trgovini/na masaži namesto za računalnikom, pač ne moreš pomagat. In če te plačujejo, da si za računalnikom in odgovoriš, če nekaj potrebujem od tebe, nočem, da si takrat v trgovini/na masaži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Se pogosto dogaja da so kolegi na masaži medtem ko pričakuješ informacije?

D3m ::

PacificBlue je izjavil:

D3m je izjavil:

Jaz sem šel letos septembra na 5 urni delavnik.

Še bolj švicam, kot prej na 8 urnem.

Če bi bil v javnem sektorju ne bi tako švical bi odmešal meglo in šel domov ob 13:00 brez stresa.

:D

Jaz bi takoj podpisal, pa četudi brez malice in potnih.

Saj je samo do 2032.

Ko bo najmlajša dopolnila 8 let.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

velikBrokoli ::

GupeM je izjavil:

Pa saj je logično. Nekateri ste pač popolni in nikoli ne rabite ničesar hitro. Imate vse vnaprej splanirano. Vsaj pol leta vnaprej. Tudi nepredvidene zadeve.

In tudi vse ostalo vnaprej pripravite tako hitro, da ko nekdo nekaj od vas potrebuje, je bilo že najkasneje prejšnji teden pripravljeno.

Pa da ne bo pomote. Sem za remote delo. Samo omenil sem nekaj zadev, ki so včasih lahko nujne. In če si v trgovini/na masaži namesto za računalnikom, pač ne moreš pomagat. In če te plačujejo, da si za računalnikom in odgovoriš, če nekaj potrebujem od tebe, nočem, da si takrat v trgovini/na masaži.

99% problemov v bistvu ni nujnih in lahko brez problema počakaš 1 uro na odgovor. Velikokrat se takšni "problemi" kar sami rešijo, ko vidijo, da jim na neumna vprašanja ne odgovoriš takoj.

Urbano#Desno ::

iKst_ je izjavil:

Lej, enostavno je. Podjetja so na svetu za to, da služijo ljudem, ne obratno.

lol sovjetska zveza vibes.. :D

Edini razlog da podjetja obstajajo je to da imajo lastniki željo po dobičku oziroma plemenitenju kapitala. Službe so samo stranski produkt te želje.

Načeloma mora vodstvo zasledovati cilj da je razlika med tem kaj zaposleni prinese v firmo in tem kaj dobi v zameno čim večja, če ima ta funkcija max. tako da spremenljivko lokacijo dela postavimo v domači sekret je delo iz sekreta upravičeno. :)) Ponavadi pa temu ni tako in se doseže višje produktivnost s prihodom na lokacijo.

Pa ta maksimum ponavadi in dosežene tako da zaposlene plačaš z minimalcem.

Zgodovina sprememb…

aj .... mišljeno je bilo

ponavadi ne dosežene :)

Ponavadi pa temu ni tako in se doseže višje produktivnost s prihodom na lokacijo.

Od kje ti ta informacija?

GupeM je izjavil:

No, če me infarkt potem rabim takoj oživljanje in tudi pri anafilaktičnem šoku, je dobro da se takoj pomaga. Biznis mora biti pa narejen tako, da se firma ne sesuje če nekoga 5 minut ni.

Te prekinitve dela, ko moraš vse spustit iz rok, ker te sodelavec "nujno" rabi, niso poceni. Pozna se na produktivnosti. In če v podjetju delo poteka na takšen način, podjetje ne more biti produktivno. Podobno je s sestanki, ko "moraš biti prisoten" si cel sestanek tiho in v celi uri sestanka imaš samo 5 minut koristnih informacij in potem pogledaš tam celotno ekipo potem vidiš koliko časa se "zmeče" stran.

Mi smo na eni prejšnji firmi računali ceno sestankov, je direktor spisal en plugin. V zapiskih in v invitu je bila napisana skupna cena sestanka.

5 ljudi, eno uro sestanka pa je bilo hitro tudi po $500 na sestanek.

feryz ::

Kličem stranko če lahko pridem. Nekaj momlja, da dela od doma in da ima ogromno dela.
Ok, saj ne bo vzelo dosti časa, 15 do 20 min, poleg tega lahko on dela, medtem ko jaz svoje naredim.
Dobro, lahko pridem.
Pridem tja, mi odpre, pokaže kam, mu povem da mu javim, kdaj bom fertik. Seveda tip ne gre delat, ampak visi zraven mene in stalno nekaj žlobudra.
Ko zaključim, vpraša če bi kavico. Ok, zakaj pa ne, malo networkinga ne škodi pri poslu.
Skuha kavo, počiva se za mizo in brezveze gobezdava. Kar nekaj, tja v tri dni.
45 minut kasneje meni dopizdi in povem mu, da moram dalje. Ker sem v službi.
On se spomni da je tudi in se posloviva.

Mesec ali dva kasneje gredo tja moji fantje. Zgodba identična, delam od doma, nimam časa, bo moteče.
Ampak ker je treba vseeno zadevo narediti, pravi naj pridejo.
Kakorkoli, naslednji dan mi moji fantje povejo, da niso imeli popolnoma nič miru.
Tip jim je dobesedno za ritjo stal vseh 8 ur. Niti premaknil se ni od njih, celo oviral jih je pri delu.

Ja, delo od doma. Da ne bo pomote, to ni osamljen primer, ampak pravilo.
Vsi imajo ogromno dela, ker delajo od doma in nazadnje ne moreš postoriti nič, ker se izkaže, da očitno nimajo nič dela in komaj čakajo, da nekoga motijo pri delu.

Utk ::

Dobro, ampak zakaj misliš da je na lokaciji pa kaj drugače? Če "dela" doma moti samo majstre, ki pridejo enkrat na par mescev, v službi pa moti stalno nekoga, brez skrbi da neke večje koristi ni od njega.

Ja, delo od doma. Da ne bo pomote, to ni osamljen primer, ampak pravilo.

Še en, ki ne zna ločiti časa dela od produktivnosti.

E? Človek je plačan da 8 ur dela.
Normalno je, da nekdo naredi več, drugi manj. In to se rešuje z različno višino plače.
Ne rešuje pa se to tako, da nekdo 8 ur dela ko konj, ker je bolj počasen, tahitri pa v dveh urah naredi, ostalo pa prespi.

deepsick ::

Ja v Sloveniji je uravnilovka absolutna prioriteta in vrednota, kaj boš potem? Ne boš delal za Slovenijio? Odlična ideja! :D

Ne rešuje pa se to tako, da nekdo 8 ur dela ko konj, ker je bolj počasen, tahitri pa v dveh urah naredi, ostalo pa prespi.

A je drug 4x več plačan? Ponavadi je to bolj 4%. Če še tolk.

To je stvar šefov. Ne pa izgovor za ležanje.

Recimo da imaš 2, ki prenašata vreče cementa. En se vleče kot megla, drug je 2x hitrejši. Misliš da bo na konc 8 urnega šihta res drug prenesel 2x več vreč? Ne bo. Ker mu ni treba in ker se bo prej zjebal. Ko jih prenese 50% več kot jih bo v sanjah v 8 urah prvi, ima vso pravico se uležt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

feryz je izjavil:

Normalno je, da nekdo naredi več, drugi manj. In to se rešuje z različno višino plače.

Načeloma smo ljudje plačani, da opravimo določeno delo. Določeni poklici seveda zahtevajo prisotnost. Vratar pač ne more imeti fleksibilnega urnika. Ampak saj je vsem jasno, da ne govorimo o vratarjih.

Zakaj naj bi bilo problematično, če nekdo opravi delo v 1 uri, 7 ur na dan pa spi? Delodajalec ga je plačal, da naredi določeno delo, če je dovolj sposoben, da to delo opravi v 1 uri, toliko boljše za vse.

bm1973 ::

feryz je izjavil:

E?

A boš hitrega plačal 4x verč kot toliko več naredi v 8 urah?
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

c23po ::

feryz je izjavil:

E? Človek je plačan da 8 ur dela ...

To je problematična teza. Ni vsak človek plačan, da dela 8 ur. Veliko jih je plačano po učinku. Glede na frekvanco tvojih objav, ti tudi nisi plačan na uro. Bi pa lastniki podjetij verjetno radi videli, da so prav vsi obvezni aktivno delati vseh osem ur z maksimalno učinkovitostjo. To zaposlenim ne ustreza (tudi zaradi uravnilovke pri plačah) in se temu upirajo. Delajoč od doma najlažje.
Računalniki nimajo spominov.

bm1973 ::

feryz je izjavil:

To je stvar šefov. Ne pa izgovor za ležanje.

Seveda, sam ne more šef od enega delavca, ki je enako plačan kot ostali, zahtevati da naredi 4x več.

c23po je izjavil:

feryz je izjavil:

E? Človek je plačan da 8 ur dela ...

To je problematična teza. Ni vsak človek plačan, da dela 8 ur. Veliko jih je plačano po učinku. Glede na frekvanco tvojih objav, ti tudi nisi plačan na uro. Bi pa lastniki podjetij verjetno radi videli, da so prav vsi obvezni aktivno delati vseh osem ur z maksimalno učinkovitostjo. To zaposlenim ne ustreza (tudi zaradi uravnilovke pri plačah) in se temu upirajo. Delajoč od doma najlažje.

Tudi v firmi ni panike...

Zabušavat se da vedno...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

c23po ::

Seveda. Tudi pošeno delati se da vedno. Ni panike.
Računalniki nimajo spominov.

bm1973 je izjavil:

feryz je izjavil:

E?

A boš hitrega plačal 4x verč kot toliko več naredi v 8 urah?

Freyz ga ziher ne bi plačal več, ampak mu bo naložil 4x več dela, ker mora ja imet cel delovnik zapolnjen.

Za fery-ja ne skrbi.
Btw, moji vsi "delajo" od doma oz. od nekje. Zjutraj jih vidim, če jih, včasih gredo tudi direkt, pozdravimo se in to je to.
Nikoli in nikdar jih ne vprašam kaj delajo, koliko delajo, koliko preležijo.
V firmi imajo gratis avtomat kofe, gratis turško kavo, gratis pijačo in vendar takoj ko speljejo, parkirajo na bližnji pumpi na kofetu. Bmk.
Vejo da je treba delo opraviti, če hočemo dobiti plače in to je to.
Delamo do štirih, če pridejo ob enih, gredo domov, ni problema.
Ob petkih pa se gleda, da jim damo čim manj dela, da čimprej spizdijo na vikend.

mirator ::

johnnyyy je izjavil:

mirator je izjavil:

Projektanti različnih strok, so soodvisni eden od drugega (arhitekt, gradbenik, strojnik, elektičar...). Arhitekt naredi načrt objekta, ki je osnova za vse projektante, ki pa se med samim projektiranjem pogosto še spreminja. Sicer so usklajevalni sestanki, vendar lahko nekdo od projektantov naleti na težavo, ki je sam ne more odpraviti, časa pa ni, da bi čakal na novo usklajevanje, ker se lahko težava še stopnjuje.
Še hujše je, če do težave pride med izvajanjem del in jo lahko odpravi oz. da rešitev samo projektant.

Ah ne prbiji. Pri meni je bila razdalja med arhitektom (projektantom) in strojnikom 50km med strojnikom in štromarjem pa še 10km. In ko sem že imel GD, sem moral dati popravek - statik je dodal dodatne ojačitve, pa smo morali celoten objekt dvigniti za 50cm. In začel sem s pripravljalnimi deli - ker je bil strojnik na dopustu in nisem imel celotnega PZI, da bi lahko normalno prijavil dela.

Pa sem dobil v "kaslc" obvestilo o priporočeni pošiljki malce pred Božičem - inšpekcija za naravne vire (pod katero spada tudi gradbena inšpekcija). Kličem nadzornika, ga vprašam, če je še operativen ali je zaključil in da imam potencialno "piz***". Pa pravi nadzornik, da naj se ne sekiram, naj po novem letu dvignem, ker imam 15 dni da dvignem in potem še 8dni da odgovorim - in da naj ne dvigam prej ker so vsi na dopustu in mi bo samo rok tekel naredit pa ne bom mogel kaj.

Pa sem delal priklop vodovoda in kanalzacije na javni cesti. Delna zapora, cesta prekopana, obveščeni vsi in vodovod ve da bomo med 12-14 imeli prekopano cesto - a njihov tovornjakar je šel domov tako da - bomo jutri :). Podobno pri kanalizaciji imel 2 človeka zraven - od komunalnega podjetja, samo ne smeta nič, ker mora šef odobrit - šef pa na sestanku in ga kličeš celo uro, da se javi.
To kar opisuješ ne gre za delo na domu.

c23po je izjavil:

Bi pa lastniki podjetij verjetno radi videli, da so prav vsi obvezni aktivno delati vseh osem ur z maksimalno učinkovitostjo.

To je precej dvorezen meč. Tehnologija se spreminja in novitete so danes pogoste. Če si dober, ne moreš biti maksimalno učinkovit, saj če ves čas "produktivno delaš", nimaš časa za izobraževanje in novitete.

In to danes predstavlja kar velik problem. Si v neki firmi, ki cilja na visoko produktivnost in zanemarja novitete. In čez nekaj let te konkurenca dohiti oz. prehiti, še kakšno desetletje zabiješ v firmi in spoznaš, da si ujet v neki firmi, ki jo je povozil čas. In takrat spoznaš tudi, da je tebe povozil čas in da si kljub svoji "produktivnosti" nezaposljiv.

mirator je izjavil:

To kar opisuješ ne gre za delo na domu.

Seveda ne gre, samo učinkovitost je pa takšna kot bi delali na morju.

delavec44 ::

feryz je izjavil:

Ne, ne. To se reši tako, da sposobnemu naložijo več dela. Pri nas.

feryz je izjavil:

Ob petkih pa se gleda, da jim damo čim manj dela, da čimprej spizdijo na vikend.

In zakaj potem pišeš, da so plačani da 8 ur delajo?

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Ker zakonodaja to zahteva;).
Magic

fikus_ ::

Ne, ker so zaposleni za 40 urni delovni teden.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

feryz je izjavil:

Za fery-ja ne skrbi.
Btw, moji vsi "delajo" od doma oz. od nekje. Zjutraj jih vidim, če jih, včasih gredo tudi direkt, pozdravimo se in to je to.
Nikoli in nikdar jih ne vprašam kaj delajo, koliko delajo, koliko preležijo.
V firmi imajo gratis avtomat kofe, gratis turško kavo, gratis pijačo in vendar takoj ko speljejo, parkirajo na bližnji pumpi na kofetu. Bmk.
Vejo da je treba delo opraviti, če hočemo dobiti plače in to je to.

Hej, kje lahko oddam prošnjo za delo? Pa še zavod ti bo plačal za uvajanje. win-win

delavec44 je izjavil:

In zakaj potem pišeš, da so plačani da 8 ur delajo?
Saj jaz in moji nismo faktor tukaj.
Tukajšnji slotek znanstveniki se bunijo, da ne morejo delati od doma in da bi bilo to treba obvezno uzakoniti.

Moje punce imajo na voljo delo od doma, če hočejo. Ampak nočejo.
Kot prvo hočejo imeti ločeno službo in privat.
In kot drugo priznavajo, da je storilnost za razrede večja v pisarni, kot v neki improvizirani pisarni doma.
V pisarni imaš na voljo dobesedno vse, doma praktično nič.

karafeka je izjavil:

Hej, kje lahko oddam prošnjo za delo? Pa še zavod ti bo plačal za uvajanje. win-win
Te zanima še kaj?
Plače so konkurenčne, regres je 3,5 neto, božičnica je 3,5 neto. Vmes še sem ter tja kaj pade.
Na voljo ti je orodje, kombiji, drobni material v kolikor kaj delaš doma.
Po petih letih lojalnosti ti pripada službeni avto, gledamo da je tak, kakršnega si ga privat ne moreš privoščiti. Se pravi trenutno 40k+.
Pod petimi leti ti pripada tankanje, vem, nije baš nešto ali...
Telefoni so samo Galaxy S, drugega ne šmirglamo.
Kofe, pijača gratis, cunj kolikor hočeš.
In še, in še, in še, ni da ni.

Nas je pa dovolj, širjenje ne pride v poštev, ker gazda denarja ne rabi in ni lakomen.
Delamo lagano sportski, ne deremo se, ni pressinga, škodo pri delu, včasih gre tudi v tisoče evrov, poravnavamo skupno.
Skratka držim se mojega mota, ki pravi, da se moramo imeti v službi fajn, kolikor se pač lahko imamo v okviru danih možnosti.
Ker v šiht ne hodimo zato, ker nam je všeč, ampak zato, ker moramo.

No ja, tvoja izguba :P

Kaj je bilo z Motorolami narobe? Enkrat si razlagal, da imajo vsi zaposleni Motorole...

Jaz nikoli, motorolo sem imel samo enkrat, kakih 20 let nazaj.

Ah, sori, sem šel gledat nazaj. Je to nekdo drug napisal.