» »

Delo od doma - zakaj se ni obneslo?

Delo od doma - zakaj se ni obneslo?

Temo vidijo: vsi
««
6 / 6
»
»»

johnnyyy ::

feryz je izjavil:

Tukajšnji slotek znanstveniki se bunijo, da ne morejo delati od doma in da bi bilo to treba obvezno uzakoniti.

Jaz sem itak sp, tako da moja organizacija je čisto moja stvar. Sem imel eno stranko kjer so želeli, da sem v njihovi pisarni vsak dan, pa sem pri njih zdržal ravno 5 dni.

feryz ::

Saj to bi moralo veljati za vse.
Odpri firmo in delaj od kjerkoli hočeš. Kolikorkoli hočeš.

Ni treba nobenih novih zakonov.

bm1973 ::

Zakoni so tako kot so, čisto vseeno, ker ser tako ne upoštevajo ali pa trivialne zadeve trajajo predolgo na sodišču.

Sam pač ne vzamem joba, kjer bi moral biti 100% v pisarni... Mi ga ni treba, zaenkrat.

Če bo situacija drugačna, ga bom...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

enavlaka ::

Biti na lokaciji v IT svetu je ostanek yugonostalgije, kjer je imela edina tovarna v mestu nekaj računalnikov in server. Remote imaš pod sabo na stotine sistemov, brez, da vstaneš iz stola.
Če te hočejo na lokaciji je premium s tem, da se računajo tudi ure, ki jih preživiš v prometu.

iKst_ ::

Saj jaz in moji nismo faktor tukaj.
Tukajšnji slotek znanstveniki se bunijo, da ne morejo delati od doma in da bi bilo to treba obvezno uzakoniti.

Jaz tudi nisem faktor, pa še marsikdo tukaj tudi ne. Remote sem delal že pred korono, tudi trenutno delam remote, na maile slovenskih "head hunterjev" odgovorim samo iz vljudnosti, da me ne zanima, niti za 10x višjo plačo, če ni 100% remote.

Ampak žal niso vsi v enakem položaju, vsi delodajalci pa tudi ne bodo nudili ugodnosti, ker so dobrega srca.

Remote delo in 4 dnevni delovni teden sta naslednja mejnika v pravicah delavcev, tako, kot je bil mejnik 8 urni delovnik in podobne pravice.

V pisarni imaš na voljo dobesedno vse, doma praktično nič.

Česa pa doma nimaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

bm1973 ::

iKst_ je izjavil:

Česa pa doma nimaš?

Doma nimaš ljubice/ljubčka, da se malo podolčkaš izven zakona >:D.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

velikBrokoli ::

enavlaka je izjavil:

Če te hočejo na lokaciji je premium s tem, da se računajo tudi ure, ki jih preživiš v prometu.

V neki točki kariere preprosto ni več denarja, ki bi ga zaračunal, da me nekdo spravi vsak dan v avto in v pisarno.
««
6 / 6
»
»»