Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
Varja ::
delavec44 ::
Ampak recimo na Trade Republic lahko na Xetra kupuješ USA delnice v EU uradnih urah trgovanja kar je USA premarket. Na IBKR je odvisno od borze, tam je neposreden dostop. Tudi za Revolut nekje piše, da omogoča premarket za USA delnice ampak nisem prepričan, da tudi za Slovenijo. Če imaš pa ETFje, potem so pa itak večinoma bazirani v EU (Luxemburg, Irska, itd.) za nas.
Revolut je uvedel extended market hours za ameriške delnice:
US stocks je mogoče trgovati širše - od 4:00 AM po EDT (to je 10:00 CET) do 8:00 PM EDT (kar je 2:00 CET naslednji dan) za tiste, ki imajo dostop do funkcije, kot je Trading Pro, ali če Revolut omogoči ta razširjen urnik
Pogoj je, da so uporabljene limit-naročila in da gre za cele delnice (ne delčkov/"fractional shares") med razširjenim časom.
Če naročila niso opravljena v razširjenem času, se lahko prestavijo na že razpoložljiv redni trgovalni čas.
Revolut je uvedel extended market hours za ameriške delnice:
US stocks je mogoče trgovati širše - od 4:00 AM po EDT (to je 10:00 CET) do 8:00 PM EDT (kar je 2:00 CET naslednji dan) za tiste, ki imajo dostop do funkcije, kot je Trading Pro, ali če Revolut omogoči ta razširjen urnik
Pogoj je, da so uporabljene limit-naročila in da gre za cele delnice (ne delčkov/"fractional shares") med razširjenim časom.
Če naročila niso opravljena v razširjenem času, se lahko prestavijo na že razpoložljiv redni trgovalni čas.
SmeskoSnezak ::
Lahko, ce sploh, pa kako, zapreti revolt kripto al pa borzo, s tem da ti vse izplacajo (al treba vse en po en)? LP, Smeeskaa
@ Pusti soncu v srce... @
ideep ::
ali je ze kdo ugotavljal, zakaj revolut ne obdela petrol pay transakcije kot instant? vedno je tri-stir urni delay. sem poskusila s supportom, se zgovarjajo n unicredit banko, čeprav oni niso potisnili transakcije naprej in so jo zadrzali za eno uro. ne bom vec nakazovala na mbills, ce ni tranaskcija vidna takoj, grem raje na aircash, čeprav je tam izredno moteče, ker se transakcij ne da filtrirat s search barom. še v revolutovem pdf-ju, kdo omogoča instant nakazila je unicredit banka označena za verified.. danes mi je prvič napisalo da se podatki ne ujemajo, pa so podatki podjetja tocni..
LeQuack ::
A je že kdo sprobal ta nov produkt njihov, ki je kao kot depozit? Se pravi ne tisti flexible savings ampak nekaj drugega? Ter kakšne so obrestne mere?
Quack !
deco16 ::
Obrestne so manjše, je pa depozit, torej do 100k varovano. Sem prenesil vse tja, pa paket sem si pojačal na metal, se je dejansko splačalo z obrestmi.
Obrestne so manjše, je pa depozit, torej do 100k varovano. Sem prenesil vse tja, pa paket sem si pojačal na metal, se je dejansko splačalo z obrestmi.
In koliko so obresti?
Edit: Sem našel, če bo komu prišlo prav. Se pravi razlika je 1,5% vs 1,9% nekje. Je pa bedno da so na EUR tako nizke obresti, medtem pa na GBP in USD pa skoraj 2x več, pri teh flexible accountih.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
In koliko so obresti?
Edit: Sem našel, če bo komu prišlo prav. Se pravi razlika je 1,5% vs 1,9% nekje. Je pa bedno da so na EUR tako nizke obresti, medtem pa na GBP in USD pa skoraj 2x več, pri teh flexible accountih.
Očitno so imeli nek bug, ali pa so se premislili. Namreč za EUR so znižali max obrestne mere iz 4% na 2%. Prej če si vzel Ultra plan je pisalo 4,05%, zdaj pa samo še 2,02%. Tako da potem ni nobene logike da bi nekdo vzel Ultra plan in dajal 55€ na mesec.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
kunguruj ::
Hranilnica LON zavrača vsa instant kartična nakazila iz LON računa na Revolut račun. Ima še kdo ta problem? Včeraj sem to opazil pri sebi. Ko uporabim LON debet kartico so transakcije zavrnjene, ko pa uporabim LON kredit kartico pa deluje. Na Revolut-u je status transakcije, da je zavrnjeno s strani moje banke, torej LON. Nekatere banke so začele na te transakcije uvajati provizije, ne vem pa, kaj se grejo pri LON-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kunguruj ()
David Mayer ::
A ni zdaj SEPA instant splošen ali blizu tega? Čemu potem še topup s kartico, LON verjetno nima cash/save-backa.
GupeM ::
SEPA transakcijo pogosto zaračunajo kakšnih 40 centov, top-up s kartico je pa brezplačen (bil).
Razumem...
No, potem je ZDAJ čas, da se te provizije upošteva in primerja, pri kartičnih topupih jih očitno uvajajo, če še ne zavrnejo.
Obstajajo sicer tudi rešitve, ki pa jim nekateri v tej temi strahotno nasprotujejo - pošlješ malo več naenkrat, če ne vsega :D
No, potem je ZDAJ čas, da se te provizije upošteva in primerja, pri kartičnih topupih jih očitno uvajajo, če še ne zavrnejo.
Obstajajo sicer tudi rešitve, ki pa jim nekateri v tej temi strahotno nasprotujejo - pošlješ malo več naenkrat, če ne vsega :D
kunguruj ::
Kartični topup je zelo enostaven. V Revolut app nastaviš da se pod zneskom x naloži znesek y in ne rabiš skrbeti za nič več. Sedaj boš pa moral delati nakazila iz svoje banke. Ko si enkrat navajen na avtomatizme, ti je vse drugo odveč.
Je pa Revolut zelo uporabniško prijazen. Ponuja toliko stvari, ki jih Hranilnica LON in verjetno ostale banke v Sloveniji niti približno ne morejo. Namesto, da bi tudi sami izboljšali uporabniško izkušnjo, gredo raje v omejevanje Revoluta z raznimi provizijami in omejitvami. Kakor je David zgoraj omenil, naslednji korak bo nakazovanje večjih zneskov na Revolut, še naslednji korak pa nakazilo plače na Revolut in še zadnji korak, ukinitev računa trenutne banke.
Je pa Revolut zelo uporabniško prijazen. Ponuja toliko stvari, ki jih Hranilnica LON in verjetno ostale banke v Sloveniji niti približno ne morejo. Namesto, da bi tudi sami izboljšali uporabniško izkušnjo, gredo raje v omejevanje Revoluta z raznimi provizijami in omejitvami. Kakor je David zgoraj omenil, naslednji korak bo nakazovanje večjih zneskov na Revolut, še naslednji korak pa nakazilo plače na Revolut in še zadnji korak, ukinitev računa trenutne banke.
Namesto da bi še naše banke ponudile kakšno brezplačno storitev po zgledu neobank, nabijajo nepotrebne stroške in si s tem kopljejo lastni grob. Ko neobanke ponudijo še kredite in kreditne kartice... Ostalo pa itak že vse imajo (forex, delnice, kripto, esim, zavarovanja itd.).
Avtomatizem verjetno ni glavni problem, si nastaviš 'push' trajno sepa, zoprna je mogoče provizija, čeprav lahko s kakšnimi cash/savebacki malenkost pridobiš, za kakšno kavo s pecivom na mesec :D
Osebno nakazujem samo, ko se kaj nabere in izgleda škoda ležati na trr ali varčevalnem računu, glavnina je že nekaj let razpršeno 'zunaj'.
Osebno nakazujem samo, ko se kaj nabere in izgleda škoda ležati na trr ali varčevalnem računu, glavnina je že nekaj let razpršeno 'zunaj'.
Revolut že dolgo manj komplicira pri kartičnem top-up kot pri sepa nakazilih. Glede SoF in AML. Tudi če nakazuješ iz lastnih računov. Da je instantno in zastonj, je plus.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Krrokarr ::
Čeravno je to v neskladju z evropsko direktivo, meni nazadnje "niso mogli"/želeli ...
Tetice v računovodstvu so se izgovarjale, da sploh nimajo možnosti vnosa IBAN-a, ki se ne začne z SI65 ...
Kakorkoli ... Žena že leta uporablja Revolutov račun kot osnovni in nima pripomb.
Počasi bo cajt, da grem spet mal težit, ker NLB mi vsake tri tedne dvigne pritisk.
Tetice v računovodstvu so se izgovarjale, da sploh nimajo možnosti vnosa IBAN-a, ki se ne začne z SI65 ...
Kakorkoli ... Žena že leta uporablja Revolutov račun kot osnovni in nima pripomb.
Počasi bo cajt, da grem spet mal težit, ker NLB mi vsake tri tedne dvigne pritisk.
Nesta ::
Vidim da na Revolut glede instant access savings ce imas odprto v $ dobis precej vec obresti... A tole pije vodo? Se pravi prestavim vse iz € na $ In je to to?
amacar ::
Pije vodo, dokler $ ne pade. Lahko pa seveda profitiras, gamble.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Kakor vem lahko potem tožiš Revolut, tako kot so te ki so v švicarskih frankih jemali kredit, in so zmagali. Tako da realno nimaš tveganja.
Quack !
kekeck ::
Kartični topup je zelo enostaven. V Revolut app nastaviš da se pod zneskom x naloži znesek y in ne rabiš skrbeti za nič več. Sedaj boš pa moral delati nakazila iz svoje banke. Ko si enkrat navajen na avtomatizme, ti je vse drugo odveč.
Jaz sem po 6 mesečnem testiranju Revoluta (tudi tujini) pred nekaj meseci zaprl račun na Nlb. Vzporedno smo cela familija na Revolut, zdej bo Nlb zaprla se žena.
d4vid ::
Vidim da na Revolut glede instant access savings ce imas odprto v $ dobis precej vec obresti... A tole pije vodo? Se pravi prestavim vse iz € na $ In je to to?
Imam s USD kaj več sranja kot s EUR? Ta varčevalni račun ni treba prijavit fursu in poročat obresti, če prav vem?
Bi zmetal noter denar iz pocketov, imam za razne stroške pockete (razna zavarovanja, avto itd..) pa raje vržem na varčevalni račun kot da eno leto stoji.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Musashi ::
Ne veš prav. Seveda je treba prijaviti Fursu. Sicer je letos dolar proti evru izgubil 16%, če veš da ne bo več ali da bo pridobil ti kar.
PluribusUnum ::
Imam s USD kaj več sranja kot s EUR? Ta varčevalni račun ni treba prijavit fursu in poročat obresti, če prav vem?
Bi zmetal noter denar iz pocketov, imam za razne stroške pockete (razna zavarovanja, avto itd..) pa raje vržem na varčevalni račun kot da eno leto stoji.
Očitno do tega nisi prišel sam, kakđna je cena*
energetik ::
SEPA transakcijo pogosto zaračunajo kakšnih 40 centov, top-up s kartico je pa brezplačen (bil).
1x mesečno si vržeš gor jurja, 40c je zanemarljivo. Resno se sekiraš za 40c?
vires in numeris
Ker dobiš nekajkrat več obresti na 'vpogledno vlogo' in 50€ čez 10 let predstavlja veliko manj, če ne nič ali še manj? :D
Saj zato daš gor s kartico kar je zastonj. Greš pač na ustrezno banko v slo. Še kakšnih 40 ali 50EUR lahko dobiš ob menjavi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
d4vid ::
Ne veš prav. Seveda je treba prijaviti Fursu. Sicer je letos dolar proti evru izgubil 16%, če veš da ne bo več ali da bo pridobil ti kar.
Kaj točno je treba prijavit?
TRR imam, za flexible cash funds sem jim tudi javljal. Za instant access savings je do 1000€ obresti neobdavčeno če prav razumem?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Saj zato daš gor s kartico kar je zastonj. Greš pač na ustrezno banko v slo. Še kakšnih 40 ali 50EUR lahko dobiš ob menjavi.
Mogoče res in mogoče do sedaj, ampak verjetno ni prav veliko stvari brez omejitev glede kumulative. Tudi iskanje in menjava banke pa je napor, še posebej, če nisi 'aboniran' na nekatere slo-tech teme, pustimo pri tem zaenkrat :D
Kaj točno je treba prijavit?
TRR imam, za flexible cash funds sem jim tudi javljal. Za instant access savings je do 1000€ obresti neobdavčeno če prav razumem?
Kaj ni tako, da za tuje banke moraš vse prijaviti, ker ne dobijo podatkov avtomatsko. Davek plačaš pa le, če je nad 1000€ obresti skupno.
DamijanD ::
Ni vse depozit. Teh 1000€ omejitve velja samo za depozite. Saving account od Revoluta je tak primer - od njega se plačuje davek direktno (to ni "varčevalni račun" kot ga pri nas poznamo)
1x mesečno si vržeš gor jurja, 40c je zanemarljivo. Resno se sekiraš za 40c?
Mesečno dam 2k - 2.5k na Revolut. S kartico. Pa mi ni treba nobenih 40 centov plačevat. Potem pa z Revoluta naprej distribuiram kjer rabim. Malo na N26, ker imam še vedno nekaj naročnin na N26 kartico vezanih. Nekaj ostane na Revolutu, nekaj gre na TR. Vse zastonj.
Zakaj bi dajal 40 centov, če ni potrebno? Lahko jih pa meni nakažeš vsak mesec, če so tebi odveč.
Pa še lažje mi je, ker imam na Revolutu že vse nastavljeno. Samo potrdim transakcijo v M.stik appu.
In ne, ne sekiram se za 40 centov. Po drugi strani pa... Zakaj bi banka meni zaračunala 40 centov? Se resno sekirajo za 40 centov pri vseh njihovih milijonih oz milijardah, ki ji na leto obrnejo?
energetik ::
Če ti je 40c pri 2k mesečno nakazil neki faktor, potem se pač sekiraj naprej. To je 0,02% stroška. To ni nič.
Lahko pa bi si pri svoji banki celo nastavil trajnik, pa ti še migniti ne bi bilo treba.
Lahko pa bi si pri svoji banki celo nastavil trajnik, pa ti še migniti ne bi bilo treba.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Saj ti pravim... Zakaj je pa banki teh 40 c tako pomembnih? Pa kot sem rekel, lahko mi jih ti vsak mesec nakažeš. Ampak se ti nekako ne sliši, ane? Ti je tako škoda 40c?
Banki je pomembno, ker je ogromno nakazil po 0,40EUR in več (manj mogoče samo pri posebnih paketih), čeprav imajo gospodinjstva za ~30 mrd EUR vlog, velik del celo praktično neobrestovanih, ker raje berejo FB in gledajo TT/IG, kot že samo slo-tech, sistemsko podprtim trolom navkljub.
Nimam težave razumeti, če je komu (iz principa, najbrž ne preživetveno) pomembno tudi manj ali da si s svojim programom napravi QR za plačilo zneska (in ustreznega dobropisa) na Petrolu s kartico, če sam ponudnik ne podpira wspay karitčnega plačila.
Zna biti vprašanje, kako dolgo še bo kartični topup brez provizije za zneske in dokler je, problema ni - sam sicer ne uporabljam že nekaj let ampak zadnja sporočila v temi...?
Rešitve za zaintesirane sicer obstajajo - mogoče je le potrebno nakazila drugače zorientirati :D
Nimam težave razumeti, če je komu (iz principa, najbrž ne preživetveno) pomembno tudi manj ali da si s svojim programom napravi QR za plačilo zneska (in ustreznega dobropisa) na Petrolu s kartico, če sam ponudnik ne podpira wspay karitčnega plačila.
Zna biti vprašanje, kako dolgo še bo kartični topup brez provizije za zneske in dokler je, problema ni - sam sicer ne uporabljam že nekaj let ampak zadnja sporočila v temi...?
Rešitve za zaintesirane sicer obstajajo - mogoče je le potrebno nakazila drugače zorientirati :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()