Forum » Loža » Toplotna črpalka + sanitarni bojler Solar
Toplotna črpalka + sanitarni bojler Solar
ATRUM ::
Zdravo,
Torej peč na olje bom odstranil in nadomestil z TČ.
vprašanje je ker trenutni bojler ima dve spirali ena za solarni in ena za peč ki je pa manjša pol manjša od priporočene za TČ.
TČ bo brez izmenjevalca toplote in trenutno brez bufferja ker imam 300l radiatorjev.
tč omogoča da za režim sanitarne vode preklopi na obtočni krog za bojler in dvigne temperaturo.
Skrbi me zaradi majhne spirale v bojleru 300l bo par ur premalo da se bojler ogreje in pa tudi pretok oziroma pritisk zna sprožit napaka na TČ.
Ali je že kdo to reševal in kako? ni mi v interesu menjati bojler in odklapljati solarno ogrevanje ker Seltron to hendla lepo trenutno.
Torej peč na olje bom odstranil in nadomestil z TČ.
vprašanje je ker trenutni bojler ima dve spirali ena za solarni in ena za peč ki je pa manjša pol manjša od priporočene za TČ.
TČ bo brez izmenjevalca toplote in trenutno brez bufferja ker imam 300l radiatorjev.
tč omogoča da za režim sanitarne vode preklopi na obtočni krog za bojler in dvigne temperaturo.
Skrbi me zaradi majhne spirale v bojleru 300l bo par ur premalo da se bojler ogreje in pa tudi pretok oziroma pritisk zna sprožit napaka na TČ.
Ali je že kdo to reševal in kako? ni mi v interesu menjati bojler in odklapljati solarno ogrevanje ker Seltron to hendla lepo trenutno.
fikus_ ::
Spirala za peč je višje, za solarno pa nižje.
Poveži in uporabi obe spirali, vmes daš kakšen nepovratni, da ti voda prav kroži.
Poveži in uporabi obe spirali, vmes daš kakšen nepovratni, da ti voda prav kroži.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
shmandi ::
Potem bi moralnimeti v celem sistemu glikol.
Imam podobno situacijo. Mi pač TČ ogreva samo zgornjo polovico bojlerja.
ATRUM ::
Potem bi moralnimeti v celem sistemu glikol.
In ali uspe segreti vodo v bojleru?
kako imaš nastavljeno tem tč inkoliko časa ogreva tč bojler?
Spirala za peč je višje, za solarno pa nižje.
v tem primeru nimam solarnega potem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ATRUM ()
shmandi ::
Temperaturo imam na 45. Segreje v cca. 20 minutah voda iz toplotne gre do 55. Bojler je 300 l, ampak kot rečeno, segreje TČ samo zgornji del, ker je tam spirala.
feryz ::
Ne rabiš nobenega glikola.
Stočiš ga ven in vodo naliješ noter. Poraba energije za ogrevanje kolektorjev, ko gredo proti nuli, je zanemarljiva.
Stočiš ga ven in vodo naliješ noter. Poraba energije za ogrevanje kolektorjev, ko gredo proti nuli, je zanemarljiva.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 82 83 84 85 )Oddelek: Loža | 852187 (7861) | alekskac |
| » | Toplotna črpalka za vodo (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 24286 (3678) | detroit |
| » | Moč plinske pečiOddelek: Loža | 6243 (5455) | connel |
| » | Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39594 (26304) | energetik |
| » | Sončne celice ali toplotna črpalka?Oddelek: Loža | 19320 (16697) | RejZoR |