Forum » Na cesti » Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev
Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev
bm1973 ::
Kje sploh še opazite provido?
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zmajc ::

Pithlit ::
Imenuje se prehitevalni. Kar je seveda irrelevatno, ce je zelo gosti promet, ker se v praksi - tako ne uporablja.
Nice deflection Scottie. Le kako ga lahko jaz, recimo, tako uporabljam?
In, samo mimogrede, če se bizgec lahko umika na desni pas, lahko po njem tudi vozi (namesto da na levem gužvo zganja). Sam tolk o bralnem razumevanju.
Narobe vozis. Ce je zelo gost promet, je edina pomembna stvar da ne menjas pasov. Ko pa pride do zozitve (na to te opozorijo prometni znaki), da cimprej zamenjas pas, na nacin da nihce ne pobremza. Najslabse je, da gres do konca svojega pasu, nato pa se ustavis.
Stari... Vrni izpit, lepo te prosim. Ker ne sodiš na cesto.
Baje se za feryzom vozi in ga ne ustavi ko gre skoraj 40km/h prehitro.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
GupeM ::
Ko pa pride do zozitve (na to te opozorijo prometni znaki), da cimprej zamenjas pas, na nacin da nihce ne pobremza. Najslabse je, da gres do konca svojega pasu, nato pa se ustavis.
Razen zadnjega dela, da je najslabše to, da ustaviš, se v vsem drugem motiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
blay44 ::
fikus_ ::
Pithlit ima sveže vozniško dovoljenje...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Stari... Vrni izpit, lepo te prosim. Ker ne sodiš na cesto.
Pa Tebi so popoplnoma oprali možgane?
Kako voljna Si postala. Pravi politično in funkcionalno neoporečen in volnji
osebek družbe.
A zato ker mi gre na kurac folk k dela gužvo na avtocesti (in hkrati so celo prepričani v lastni prav, kljub temu da jih cpp postavlja na laž)?
Pithlit ima sveže vozniško dovoljenje...
Res je. Pa s starim ni bilo čisto nič narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
fikus_ ::
Ciljal sem na to, da je bilo znanje osveženo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
blay44 ::
A zato ker mi gre na kurac folk k dela gužvo na avtocesti (in hkrati so celo prepričani v lastni prav, kljub temu da jih cpp postavlja na laž)?
Lej, normalni državljani opažamo, da je desni pas rezerviran za tovornjake.
Pa te velike mrcine imajo rade tudi levega. Vse prevečkrat. Nenormalno
veliko jih je. Posledično je desno cestišče res hudo zjebano.
Z zniževanjem hitrosti so ustvarili kolone. Z nelogično, kaosno postavitvijo
znakov pa fantomske zastoje. Res pa jenekaj divjakov, psihičev in ostalo, ki pa
jih niso sposobni spraviti iz cest. Ostali javni promet(mislim na železnice)
je pa itak prehiter za normalne uporabnike. Da bi pa še ploskal temu, pa....
mora bit nekaj narobe?
delavec44 ::

Ciljal sem na to, da je bilo znanje osveženo.
No worries. Sem štekala vibe. Kdo drug mogoče ni.

Lej, normalni državljani opažamo, da je desni pas rezerviran za tovornjake.
Normali državljani vemo da to ni ovira.
Posledično je desno cestišče res hudo zjebano.
Težek je lajf kot snežinkica, ja.
Z zniževanjem hitrosti so ustvarili kolone.
Že večkrat dokazano da ste tolk polni dreka da vam skoz ušesa leze. Aka, če vsi spoštujejo omejitve, zastojev praktično ni. Sam ja, razumem, vozit 130 po avtocesti je absolutno nemogoče....

Miki N ::
Lahko je govoriti. A ko enkrat občutiš surovo moč Zaferattija, ko se naenkrat svet Normijev zoži na tanek pas perifernega vida ... tega se ne da več oddoživeti. Poti nazaj ni. Le naprej. Hitro.
CyberPunk ::
Drugo: Nenormalno veliko KP registerskih. Zakaj je tako? Ali je KP = Kosovo, ali kaj drugega?
Kosova Republik je KR, kot že rečeno.
KP pa v "non-native" uporabi - predvsem če gre za črnobele avtomobile tipa Audi/BMW/Mercedes - ponavadi pomeni "Kilometri Prevrteni" ali pa "Kratek Penis".
nejc_nejc ::
8
So podrazili, prej je bilo brez pik 40€ sedaj 60€.
Cca 176kmh
Polovička do 120 eur je koliko?Koliko pa je v tvojem domišljijskem svetu?
In koliko časa traja, da provida sprovede postopek, ko te ustavijo?
Ajde, povej mi. Mene je provida ustavila v Sloveniji v zadnjih petih letih vsaj 10x. Eno povprečje že lahko potegnem. Mogoče imaš pa ti drugačne izkušnje.
Lahko jih deliš z nami.
Šel si, po tvojih besedah, 36-38km/h nad omejitvijo. Naprej si pa cpp preberi (saj vem, mission impossible).
"Kazni za prekoračitev hitrosti na avtocesti ali hitri cesti, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami:
PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA
vključno do 20 km/h = 40 EUR
nad 20 km/h do vključno 30 km/h = 60 EUR
nad 30 km/h do vključno 40 km/h = 120 EUR
nad 40 km/h do vključno 50 km/h = 250 EUR + 3 kazenske točke
nad 50 km/h do vključno 60 km/h = 400 EUR + 5 kazenskih točk
več kot 60 km/h = 1.200 EUR + 9 kazenskih točk"
So podrazili, prej je bilo brez pik 40€ sedaj 60€.
Cca 176kmh
Ahim ::
A ni tako, da mora vozit za tabo nekaj casa da velja meritev? In ali ni napisal, da je upocasnil, ko so se pojavili zadaj?
Ne da ga zagovarjam, ampak ne zdi se mi nic nemogocega.

A ni tako, da mora vozit za tabo nekaj casa da velja meritev? In ali ni napisal, da je upocasnil, ko so se pojavili zadaj?
Ne da ga zagovarjam, ampak ne zdi se mi nic nemogocega.
Ja. Napisal je da je dal tempomat na 148km/h (pri omejitvi 110km/h) in da so se tako cijazili 10km.

WizzardOfOZ ::
Po mojem Fery sploh ne verjame čisto v Desni Pas - slišal je že o njem v legendah in ljudskih vražah, bajke o neznanih deželah kjer bivajo Mečkači.
Še ena ljudka vraža; "Lastniki bmw-jev šparajo in ne dokupijo dela standardne opreme - smernikov, ker oni jih pa ja ne uporabljajo".
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:
Po mojem Fery sploh ne verjame čisto v Desni Pas - slišal je že o njem v legendah in ljudskih vražah, bajke o neznanih deželah kjer bivajo Mečkači.
Še ena ljudka vraža; "Lastniki bmw-jev šparajo in ne dokupijo dela standardne opreme - smernikov, ker oni jih pa ja ne uporabljajo".
Ideja: ročico smernika vežeš na blendanje z levim in desnim žaromentom. Precej bolj uporabno na AC!
ZveeZ ::

Kako pa Supermani kaj prenašate vse prometne zastoje zaradi del na naših "hitrih" cestah trenutno? Uporabljate kake dihalne vaje, berete klasične stoike ... dajte malo deliti izkušnje in nasvete.
delavec44 ::
Kako pa Supermani kaj prenašate vse prometne zastoje zaradi del na naših "hitrih" cestah trenutno? Uporabljate kake dihalne vaje, berete klasične stoike ... dajte malo deliti izkušnje in nasvete.
Vozijo dinamično po regionalkah in se jezijo na tujce, ki jih je navigacija poslala na isto cesto.
Bolj je problem zastoj ob nesrečah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Po reševalne pasu pimo zastoja, kakopak?
pegasus ::
Perfect timing ... lušten video, ki razloži, kako s hitro vožnjo uničujete ceste:
Pojav poznate iz makadama, ampak na avtocesti je problem identičen.
Pojav poznate iz makadama, ampak na avtocesti je problem identičen.
nejc_nejc ::
Posebej avto s cca 2t uničuje na 20 do 30 asfalta....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
ššš ::
Zakaj se tolerira kolesarje ki vozijo v kontra smeri? Dva specialkarja mata lahko delta V tut 80kmh.
https://maps.app.goo.gl/HHE7SSsLK7S4tMi...
https://maps.app.goo.gl/yPppQJqDLPn3qi3...
https://maps.app.goo.gl/m3cSBwNGcaZJyBV...
Menim, da smo se kot družba dotaknili dna.
https://maps.app.goo.gl/HHE7SSsLK7S4tMi...
https://maps.app.goo.gl/yPppQJqDLPn3qi3...
https://maps.app.goo.gl/m3cSBwNGcaZJyBV...
Menim, da smo se kot družba dotaknili dna.
MadMax ::
... Menim, da smo se kot družba dotaknili dna.
Menim, da nimaš dovolj domišljije. Saj tonemo k dnu, a nismo še tako blizu.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

WizzardOfOZ ::
... Menim, da smo se kot družba dotaknili dna.
Menim, da nimaš dovolj domišljije. Saj tonemo k dnu, a nismo še tako blizu.
Vsakič, ko pomisliš, da sedaj pa smo na dnu, je do dna še vedno daleč in še vedno padamo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
musk1 ::
Opažanja z (lokalnih) cest je, da se folku iz leta v leto bolj trga.
Včeraj - lokalna cesta, ozka da se komaj 2 srečata, cona 30, dvorišča na vsake 5m, otroci. Peljem po tempomatu ~35km/h. V trenutku se mi na rit prilima pacient. Ker je prehitevanje nemogoče, mora voziti tako za mano cca. 2km. Prideva na glavno cesto z omejitvijo 50, jaz dam tempomat na 60. Pacient še vedno v riti, zaradi nasprotnega prometa ne more prehitet. Ko se cesta sprosti, prehiti z vsaj 80 in gre nato še čez rdečo. Takim bi morali avto dati direktno v prešo pa zakuriti vozniško.
Danes tunel Golovec, omejitev 80. Na voznem kolona s 70km/h. Prehitevam po prehitevalnem s ~90 po GPS. Kombi rine v rit. Vklopim 4 utripalke, pacient začne blendat in trobit. Skratka folku se trga.
Kaj? Tempomat v coni 30 in na 50? Pa kakšne cone 30 imate vi to, dolge 5 km? Jaz tukaj imam cono 30 vsega skupaj 150 m.
Pa kakšen tempomat imaš to? Če ni glasovni, če to sploh obstaja, se ti ne zdi da imaš več dela s tem kot pa da bi pritiskal pedalo za plin?
Da opišem kako meni dela tempomat, pri željeni hitrosti kliknem gumb, potem pa kolešček v minus. Potem gre tudi v plus.
In to vsak normalen človek uporablja samo na AC pri 110 ali 120. 130, good luck na naših cestah, mogoče LJ - Maribor, če ni seveda kakšnih del na cesti.
In tako si spet eden od problemov na cesti, ker ne voziš pravilno. Te igračke bi jaz pometal ven iz vseh avtov, ker jih ljudje itak ne znajo pravilno uporabljati. Za vožnjo rabiš samo 3 ali 2 pedala (avtomatik samo, če se veliko voziš po mestu ali v kolonah, drugače je popolnoma brezveze. Na AC, če se voziš umirjeno, imaš itak samo v 6.), volan, menjalnik, sedež in klimo. Pozimi pride prav ogrevanje sedežev. V dežju in snegu pa še ogrevanje ogledal.
Če rabiš lane assist, sistem za mrtve kote, parkirne asistente in ne vem kaj še vse obstaja sedaj, pomeni da ne znaš voziti. Ker ti sistemi ne bodo nikoli 100%. Samo človek je lahko 100%, če ima seveda vse pošlihtano v glavi. Jaz nisem vzel nič od tega za dodatno opremo, edino lane assist je bil že zraven.
V drugem primeru si šel pa OK.
KP tablice s sončkom pa če niste opazili, imajo samo dobri avtomobili in ne šajtrge. Saj nekako res izpade lepo. Ampak je pa to ena od stvari, ki dejansko izpade kontra kot želi lastnik takega avta. Saj vsi vemo kako izpade. Edino med temi ljudmi s KP tablico izpade kul.
OK, sem prebral večino prve strani teme. Zdaj mi je jasno zakaj je takšno stanje na cesti kot je.
Pa koliko enega sekiranja za hitrost. Cona 30 boš šel valda 30, naselje 50, že zaradi pešcev. Ampak kjerkoli drugje se pa res ni treba sekirati za omejitve. Bom naredil sedaj nov post zakaj se vozite vsak dan 65-70 in ovirate promet. Pa ne mi reči da se ne toliko, ker delam seminarsko nalogo na to temo že 3. teden in če sem bil pri 60 mogoče še 10% pod mediano hitrosti vseh voznikov, sem pri 70 km/h že na mediani do +5%. 80 in 90 sem že zdavnaj ugotovil, da se sploh ne da peljati, če ne prehitevaš. Mogoče v zelo specifičnih urah kot je 10h dopoldne ali 22h zvečer. Prehiteti pa tudi ne moreš vseh.
Meni je sicer dobro, da res totalno cijazite. Res toliko, da če z mojim borim 1.6 motorjem pospešujem narahlo, še vedno ostanejo 100 m za mano. To pomeni, da se da komot prehiteti. Boljša opcija kot je sedaj na naših cestah, bi bila edino, če bi vsi pospeševali z 200 konji na max do 120 km/h. V resnici pa tako pred tabo pospešuje 1 avto na leto oz. 1 avto na 10.000 avtomobilov. Tako da to opcijo lahko kar takoj pozabiš.
Dajmo zdaj, kdor vozi 65-70 na cestah izven naselja, naj pove točne razloge za tako vožnjo. Pa seveda štejejo tudi 800 m ravnine, recimo iz kakšnega krožnega. Kranj-Medvode-Ljubljana mi je jasno, da se vozite 80 km/h, ker je ena daljših regionalnih relacij pri nas in pri 60-70 ne bi prišel nikamor. Čeprav tudi ne vem zakaj ne raje 100-120.
Tako da v bistvu bolj sprašujem zakaj ne pospešujete bolj odločno, pa zakaj pospeševanje ustavite že pri 65-70.
Ker sem mislil nekam iti testirati porabo pri 70/80/90. Ampak sploh ne vem, če je to edini ali glavni razlog za tako počasno vožnjo. Tako da verjetno vse skupaj ne bi imelo smisla.
Sicer sem pa že julija 2013 z 1.6 16V 105. Pri 60 je imel 5,2 l, pri 90 pa 5,95 l. Ja, realne porabe in povprečje v obe smeri, ne samo po BC.
Prav, se pozna. Ampak 60 se ne moreš voziti, ker point prometa je, da moraš biti ob določeni uri na določeni točki B.
In ja, na času se na 800 m ravninah (recimo jaz imam na svoji poti 3 take) res ne pozna toliko, da bi zaradi tega pospeševal dinamično do 100. Ampak saj ravno zaradi tega to delaš, zaradi dinamike. Komu se pa da cijaziti 60 po vsaki ravnini?
Naj najprej povem jaz kaj bi bila lahko edina razloga, da bi se šel voziti tako počasi:
1. količino bencina v tanku imam za manj kot 50 km, tako da moram prišparati vsako kapljico
2. Če bi cena bencina narastla čez vse normalne meje, recimo 3 EUR je sigurno preveč. V vmesnem času preden bi kupil EV avto, bi tako vozil 70, da ne bi trošil denarja skozi izpuh.
To so pomoje vsi možni razlogi, da se voziš 30 pod omejitvijo (65-70 je realno 62-66, neko povprečje odstopanja števca je okoli -5%):
1. poraba
2. bojazen za kazni
3. ne veš koliko je omejitev in raje voziš 60 za ziher, ker gre skozi tako če je 50 kot če je 90
4. nesposobnost voziti hitro, recimo starejši, invalidi
5. manj stresna vožnja. Na čisti ravnini pri 70 namesto 90, resno? Kaj pa potem ovinki, boš umrl od strahu pri 60? Zadnjič sem šel po dežju po ovinkasti cesti 120+ in me ni bilo prav nič strah.
Prav, to so manj sposobni vozniki. Kje ste zdaj 20-40 letniki z BMW-ji s KP tablico s sončkom? Tudi vozite 65 v kolonah? Ne mi reči, da se ne da voziti hitreje, magari prehitevaš enega po enega. Drugače sploh ne vem zakaj rabiš potem tak avto (sončka imajo namreč povečini 200-400 KM avti, še najslabši kar sem jih videl je bil Abarth 500 135 KM). Ker za 65 km/h garantiram, da je povsem dovolj VW hrošč 1200 34 KM. Še tak avto ima končno hitrost 116 km/h in doseže 100 km/h nekje med 30 in 35 s.
Če sem že pri tem, sploh ne vem kaj je fora napredka. Že leta 1960 je prišel tak avto do 80-100 km/h na teh 800 m ravninah. Danes pa lahko štopaš avto pred sabo, pa bo rabil 35-45 s, dosegel pa končno hitrost 80 km/h.
Kje je potem sploh point, da se dela 400 KM EV avtomobile. Če je pa za 90% voznikov dovolj že ena Opel Frontera s 113 KM in 12 s do 100. Pa še te bodo šparali in raje pospeševali z 20 s do 100, ker elektrika tudi ni zastonj.
Tako da v bistvu bolj sprašujem zakaj ne pospešujete bolj odločno, pa zakaj pospeševanje ustavite že pri 65-70.
Ker sem mislil nekam iti testirati porabo pri 70/80/90. Ampak sploh ne vem, če je to edini ali glavni razlog za tako počasno vožnjo. Tako da verjetno vse skupaj ne bi imelo smisla.
Sicer sem pa že julija 2013 z 1.6 16V 105. Pri 60 je imel 5,2 l, pri 90 pa 5,95 l. Ja, realne porabe in povprečje v obe smeri, ne samo po BC.
Prav, se pozna. Ampak 60 se ne moreš voziti, ker point prometa je, da moraš biti ob določeni uri na določeni točki B.
In ja, na času se na 800 m ravninah (recimo jaz imam na svoji poti 3 take) res ne pozna toliko, da bi zaradi tega pospeševal dinamično do 100. Ampak saj ravno zaradi tega to delaš, zaradi dinamike. Komu se pa da cijaziti 60 po vsaki ravnini?
Naj najprej povem jaz kaj bi bila lahko edina razloga, da bi se šel voziti tako počasi:
1. količino bencina v tanku imam za manj kot 50 km, tako da moram prišparati vsako kapljico
2. Če bi cena bencina narastla čez vse normalne meje, recimo 3 EUR je sigurno preveč. V vmesnem času preden bi kupil EV avto, bi tako vozil 70, da ne bi trošil denarja skozi izpuh.
To so pomoje vsi možni razlogi, da se voziš 30 pod omejitvijo (65-70 je realno 62-66, neko povprečje odstopanja števca je okoli -5%):
1. poraba
2. bojazen za kazni
3. ne veš koliko je omejitev in raje voziš 60 za ziher, ker gre skozi tako če je 50 kot če je 90
4. nesposobnost voziti hitro, recimo starejši, invalidi
5. manj stresna vožnja. Na čisti ravnini pri 70 namesto 90, resno? Kaj pa potem ovinki, boš umrl od strahu pri 60? Zadnjič sem šel po dežju po ovinkasti cesti 120+ in me ni bilo prav nič strah.
Prav, to so manj sposobni vozniki. Kje ste zdaj 20-40 letniki z BMW-ji s KP tablico s sončkom? Tudi vozite 65 v kolonah? Ne mi reči, da se ne da voziti hitreje, magari prehitevaš enega po enega. Drugače sploh ne vem zakaj rabiš potem tak avto (sončka imajo namreč povečini 200-400 KM avti, še najslabši kar sem jih videl je bil Abarth 500 135 KM). Ker za 65 km/h garantiram, da je povsem dovolj VW hrošč 1200 34 KM. Še tak avto ima končno hitrost 116 km/h in doseže 100 km/h nekje med 30 in 35 s.
Če sem že pri tem, sploh ne vem kaj je fora napredka. Že leta 1960 je prišel tak avto do 80-100 km/h na teh 800 m ravninah. Danes pa lahko štopaš avto pred sabo, pa bo rabil 35-45 s, dosegel pa končno hitrost 80 km/h.
Kje je potem sploh point, da se dela 400 KM EV avtomobile. Če je pa za 90% voznikov dovolj že ena Opel Frontera s 113 KM in 12 s do 100. Pa še te bodo šparali in raje pospeševali z 20 s do 100, ker elektrika tudi ni zastonj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musk1 ()
3IAtlas ::
Moj zaključek je da 60-70 km/h vozijo starejši, ki enostavno po neki starostni meji prenehajo slediti prometnim znakom in omejitvam in enostavno rečejo "fuck it - če me dobi policija bo kazen za prekoračitev le 10-20 km/h nad mejo, majhna, tisti za mano pa naj se ne sekirajo saj vozim le malo pod 90 km/h". Neko povprečje, in tako do groba oz. dokler še pridejo zdravstveno do podaljšanja vozniške.
Aja, koliko rabim jaz? 19-26 sekund sem pomeril. Tako da ne ravno 2x hitreje, ampak v 40% krajšem času pa pridem. Pa seveda najhitejši čas je možno ponoviti samo 2x, ni to za vsak dan. Ravnina je pa 666 m.
Sem jo prav ene parkrat izmeril s štoparico, tako da sem šel od ene točke do druge s točno 84 km/h po števcu = realnih 80. Ker Google Maps pravi 800 m, očitno nimajo nič kalibrirano.
Za vsakodevno možno sta ta 2 časa:
30-105 (realnih 100) - 26:08, povprečna hitrost 91,9 km/h
30-126 (realnih 120) - 22:15, povprečna hitrost 108,3 km/h
Mislite, da se tisti KP sončki spuščajo v take meritve? To so navadni pajaci, samo po mestih znajo navijati avto v obrate. Pomembna je realna uporabnost avta, koga boli kazanje pred ostalimi.
Pa lažem, tudi 30,5, 32 in 33 sekund sem nameril. 2 tovornjaka polno naložena s peskom pa 46:87, 50 km/h, proti koncu 70 km/h.
Seveda se da takoj uganiti katera 2 sta bila najhitrejša. Nista bila zasebna avta, ampak manjše tovorno vozilo in kombi kjer ni treba šparati goriva, itak časti firma.
Da bi vi videli koliko chrono ur imam jaz, celih 60. Navadnih pa samo 3. Toliko mi pomeni čas, vse. Ostali pa samo poraba, poraba, cijazenje, cijazenje.
Sem jo prav ene parkrat izmeril s štoparico, tako da sem šel od ene točke do druge s točno 84 km/h po števcu = realnih 80. Ker Google Maps pravi 800 m, očitno nimajo nič kalibrirano.
Za vsakodevno možno sta ta 2 časa:
30-105 (realnih 100) - 26:08, povprečna hitrost 91,9 km/h
30-126 (realnih 120) - 22:15, povprečna hitrost 108,3 km/h
Mislite, da se tisti KP sončki spuščajo v take meritve? To so navadni pajaci, samo po mestih znajo navijati avto v obrate. Pomembna je realna uporabnost avta, koga boli kazanje pred ostalimi.
Pa lažem, tudi 30,5, 32 in 33 sekund sem nameril. 2 tovornjaka polno naložena s peskom pa 46:87, 50 km/h, proti koncu 70 km/h.
Seveda se da takoj uganiti katera 2 sta bila najhitrejša. Nista bila zasebna avta, ampak manjše tovorno vozilo in kombi kjer ni treba šparati goriva, itak časti firma.
Da bi vi videli koliko chrono ur imam jaz, celih 60. Navadnih pa samo 3. Toliko mi pomeni čas, vse. Ostali pa samo poraba, poraba, cijazenje, cijazenje.
Zgodovina sprememb…
3IAtlas ::
Vedno ko prehitevam neko Dacijo Sandero, ki vozi 70 km/h na odprti cesti, okrog 16:00 ko grejo vsi iz službe, pogledam kdo je za volanom in rezultat je bolj ali manj isti - bakica z viklerji-trajno frizuro, očala, obe roki na volanu, na radiu verjetno kakšen Alfi Nipič ali Mišo Kovač ..easy lajf po 60-ih letih, ne šmirgla prometne znake. Na števcu ji itak kaže isto številko kot v mladosti ko je vozila fičeka ali stoenko.
Jaz sem se zdaj lotil enega križišča, kako ga čim hitreje prevoziti. Ker zadnjič sem eno babo čakal celih 5 minut, nesposobnost ena.
Ne vem če je to v skladu z zakonom, na tak način obiti 3 avtomobile sigurno ne. Ampak če je samo eden pred tabo, ki zavija levo proti tebi, ti pa namesto da ga čakaš, ga obideš po desni diagonali in potem za njim levo. Seveda moraš biti prepričan, da se ti izide s tistim, ki zavija desno. To sem že začel prakticirati zadnje tedne in ni tako zahtevno, se hitro priučiš.
Danes pri mojem zavijanju levo stojijo pred mano za zavijanje levo 3 avtomobili. Sicer sem zavil desno in potem levo, ampak pozno, ko je avto pred mano že speljal. Tako da ni bilo nobenega efekta, ker sem bil potem itak za tem avtom.
Mater, to bi pa bil podvig, da bi pogledal v desno ogledalo, če se kdo bliža pasu za zavijanje desno in potegnil desno mimo teh treh, pa potem levo. Ker jaz imam fula majhen radius zavijanja, ne tako kot ostali, ki vozijo kot šlepar. Ali pa glej ti to, da bi jaz kar začel uporabljati ta pas za zavijanje desno, za zavijanje levo, to bi bilo res top shit. Ampak to bi bil potem že U-turn po glavni cesti.
Ma vidim da je vse skupaj kar sem zdaj pisal, že meni mimo. Nič od tega ni pravilna vožnja. Veliko se pozna že če:
-prideš s 5 km/h in se ne ustaviš povsem
-znaš speljati hitro iz mesta, to jaz znam, gas na 3000 je povsem dovolj da te izstreli
-da spelješ naravnost, šele ko si na svojem pasu, pa začneš zavijati levo, tako efektivno zelo zmanjšaš razdaljo do tistega, ki prihaja iz leve. Če nikoli ne probaš, sploh ne veš kako majhen radius zavijanja ima dejansko avto, greš lahko praktično na 90 stopinj.
Jaz tako pridem pred tistim iz leve. Ostali vozniki bi pa tega počakali ali pa bi ga izsilili z diagonalnim zavijanjem močno v levo. Gas in naravnost, to je vse kar rabiš, da najdeš luknjo med vozili iz leve in desne.
Potem pa šele pride tisto, da greš malo v desno. To moraš samo zato, ker ta pred tabo za zavijanje levo proti tebi, ne zna narediti še 5 m naprej, ker misli da vozi šlepar. Jaz če sem v obratnem primeru, nikoli ne blokiram voznika, ki bi se rad vključil na glavno cesto, ampak grem maksimalno naprej.
Nekateri me prav čudno gledajo, ko zavijam levo in grem tako globoko naprej. Če je prazna cesta, tega seveda ne delam, mora imeti kdo kaj od tega.
Pa naj naredijo faking krožno, da mi ne bo treba delati takih podvigov. Tam kjer je res treba, ga pa ni.
Ne vem če je to v skladu z zakonom, na tak način obiti 3 avtomobile sigurno ne. Ampak če je samo eden pred tabo, ki zavija levo proti tebi, ti pa namesto da ga čakaš, ga obideš po desni diagonali in potem za njim levo. Seveda moraš biti prepričan, da se ti izide s tistim, ki zavija desno. To sem že začel prakticirati zadnje tedne in ni tako zahtevno, se hitro priučiš.
Danes pri mojem zavijanju levo stojijo pred mano za zavijanje levo 3 avtomobili. Sicer sem zavil desno in potem levo, ampak pozno, ko je avto pred mano že speljal. Tako da ni bilo nobenega efekta, ker sem bil potem itak za tem avtom.
Mater, to bi pa bil podvig, da bi pogledal v desno ogledalo, če se kdo bliža pasu za zavijanje desno in potegnil desno mimo teh treh, pa potem levo. Ker jaz imam fula majhen radius zavijanja, ne tako kot ostali, ki vozijo kot šlepar. Ali pa glej ti to, da bi jaz kar začel uporabljati ta pas za zavijanje desno, za zavijanje levo, to bi bilo res top shit. Ampak to bi bil potem že U-turn po glavni cesti.
Ma vidim da je vse skupaj kar sem zdaj pisal, že meni mimo. Nič od tega ni pravilna vožnja. Veliko se pozna že če:
-prideš s 5 km/h in se ne ustaviš povsem
-znaš speljati hitro iz mesta, to jaz znam, gas na 3000 je povsem dovolj da te izstreli
-da spelješ naravnost, šele ko si na svojem pasu, pa začneš zavijati levo, tako efektivno zelo zmanjšaš razdaljo do tistega, ki prihaja iz leve. Če nikoli ne probaš, sploh ne veš kako majhen radius zavijanja ima dejansko avto, greš lahko praktično na 90 stopinj.
Jaz tako pridem pred tistim iz leve. Ostali vozniki bi pa tega počakali ali pa bi ga izsilili z diagonalnim zavijanjem močno v levo. Gas in naravnost, to je vse kar rabiš, da najdeš luknjo med vozili iz leve in desne.
Potem pa šele pride tisto, da greš malo v desno. To moraš samo zato, ker ta pred tabo za zavijanje levo proti tebi, ne zna narediti še 5 m naprej, ker misli da vozi šlepar. Jaz če sem v obratnem primeru, nikoli ne blokiram voznika, ki bi se rad vključil na glavno cesto, ampak grem maksimalno naprej.
Nekateri me prav čudno gledajo, ko zavijam levo in grem tako globoko naprej. Če je prazna cesta, tega seveda ne delam, mora imeti kdo kaj od tega.
Pa naj naredijo faking krožno, da mi ne bo treba delati takih podvigov. Tam kjer je res treba, ga pa ni.
Zgodovina sprememb…
Webmojster ::
Vedno ko prehitevam neko Dacijo Sandero, ki vozi 70 km/h na odprti cesti, okrog 16:00 ko grejo vsi iz službe, pogledam kdo je za volanom in rezultat je bolj ali manj isti - bakica z viklerji-trajno frizuro, očala, obe roki na volanu, na radiu verjetno kakšen Alfi Nipič ali Mišo Kovač ..easy lajf po 60-ih letih, ne šmirgla prometne znake. Na števcu ji itak kaže isto številko kot v mladosti ko je vozila fičeka ali stoenko.
Ja takšne se prehiti. Ali imaš prešibak avto?

Pa kje točno piše da se Dacia Sandro z bakico za volanom ne sme prevažat 70km/h po regionalki?
ZveeZ ::
c23po ::
Pa kje točno piše da se Dacia Sandro z bakico za volanom ne sme prevažat 70km/h po regionalki?
Postavimo stvari na svoja mesta: Kje točno piše, da se bakica za volanom dacie sandero ne sme prevažati 70 km/h po regionalki?
Računalniki nimajo spominov.

Postavimo stvari na svoja mesta: Kje točno piše, da se bakica za volanom dacie sandero ne sme prevažati 70 km/h po regionalki?
Ne, ne. Original post je na prvo mesto postavil Dacio. Je pa res da ni bil Sandro. To sem pa čist zajebala...
A kdo ve, kdo je "operater" tega musk trola? Ker stil se mi zdi nekako znan.![]()
Resno? Kdo pa pri nas še vozi in razmišlja out of the box kot jaz? Samo jaz imam lahko take ideje. Jaz sem eden in edini med vsemi 10 milijardami ljudi, ne samo tukaj v SLO. In sem še ponosen na to, da sem malo poseben.
Ti vaši KP sončki se znajo samo sončati na soncu. Je resno že kdo videl koga, ki bi dejansko znal voziti drugje kot pa po mestu z downshifti v 2. in 1. prestavo s tistim svojim RS3 avtomatikom? Kaj točno bi on sploh kazal izven naselij, saj tam ni nobenega človeka, ki bi mu imel kaj kazati. Jaz vozim na max izven naselij zaradi lastnega užitka. Mogoče je nekaj tudi, da kažem ostalim kako je treba potegniti, ampak dobro vem da eni stari mami ne bom prav veliko pokazal s tem.
Pa kot sem zgoraj prikazal čase, je glavna omejitev za dobiti dober čas na eni ravnini, maksimalna hitrost za katero se odločiš.
In nikakor ne pospešek iz 30 do katerekoli hitrosti že greš. Ker za to je sigurno dovolj mojih 200 konj. Zakaj potem folk sploh kupuje te Audi RS3 in podobna jajca, ki pijejo 15+ l? Ne znajo tako kot jaz preračunati koliko sploh pridobiš s tem? OK, vem zakaj, ker so zaslužili preveč denarja na kriptu in ga nimajo dati kam drugam.
Če jaz dobim 22 s pri 120 in 26 pri 100. Seveda, on bi mogoče dobil 24 s, če bi šel samo do 100. Ampak jaz grem do 120 in sem spet hitrejši od njega. Kakorkoli obrneš, se na naših cestah nekako ne da izkoristiti več kot 200 konj. Itak smo že dorekli, da vsi vozijo 65.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 28559 (5896) | Trias |
| » | vožnja po AC (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 54624 (22485) | GupeM |
| » | Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36270 (32967) | Utk |